Alla inlägg den 29 april 2013

Av Sandra Sterner - 29 april 2013 20:03

Jag har i farten även ikväll fast det är måndag ( som jag oftast, men inte alltid har bloggfria) men kände liksom att det kliade lite i fingarna och kände en lust att skriva.


Jag läste tidigare på min facebook sida att det var någon vän som hade skrivit att i morgon firar vi Majvor

Jag bara: Jaha, jaså, kan man numera även kalla Valborg för Majvor...?


Det kanske är så att det blivit ett nytt slang ord bland den yngre generationen, att kalla det som man själv tidigare är van att kalla just för Valborg. Men den "nya" Svenskan, med alla märkliga ord som "ploppar" upp titt-som-tätt. Okej, man välkomnar våren och dagen efter är det ju 1 maj.


Av ren nyfikenhet så sökte jag på nätet Majvor= Valborg och fick upp personer som har just dessa båda dom namnen. Jag kunde inte låta bli att fnissa till när jag blev upplyst att det fanns personer som just heter: Majvor Valborg.


I landet USA kan man ju heta allt ifrån Summer, Autumn ( Höst) June, April, och säkret så finns det många flera, men kommer inte på så många flera just nu.

Däremot i Sverige är det inte så vanligt med just att välja namn på en månad eller veckodag till sina barn. Jo, förresten, det höll jag helt glömt bort, men i och för sig så är det väl inte så värst många nyblivna föräldrar idag väljer att kalla sin dotter för Maj som också är en månad och dom kvinnorna som nu heter Maj firar dom namnsdag hela Maj månad...?   



 


Tänkte även ikväll bjuda mina läsare på en bild.....


Detta var allt från mig ikväll och i morgon kväll ( om det inte regnar) så kommer jag ta en massa bilder och lägga upp i bloggen vid senare tillfälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards