Alla inlägg under december 2009

Av Sandra Sterner - 23 december 2009 12:45

Ledsen, att jag inte alls hann med att uppdatera bloggen igår. Jag har haft min agenda smockfull under mån-tis, och det har varit en hel del för mig att göra.

 

Sedan ska man hinna med att arbeta ett kvällpass också. Men som tur var så var det inte så mycket att göra på jobbet igår och vi kunde (tack och lov) sluta hyfsat tidigt.

 

Inhandlingen av julklapparna blev jag klar med i helgen. Men måste medge att jag är en slarver med att slå in julklapparna med en gång. Dom har bara stått i påsarna i min garderob. Så igår när jag kom hem ifrån jobbet var det bara att sätta igång med att ta fram julklappspapper,snören och etiketterna, och sätta igång med inslagningen. (Vilket jag inte alls tycker är speciell rolig sysselsättning) Men det måste göras!!

 

Efter det fanns det ingen tid över till att skriva i bloggen. Mina ögonlock började bli så pass tunga att det började svida i dom, och bloggen fick helt enkelt vänta. Det ända som återstod var att  gå och knyta sig, och i morse kunde jag äntligen få unna mig sovmorgon, och känner mig nu ordentligt utvilad och fräsch för en ny dag.

 

Julafton kommer Micke och jag fira här hemma tillsammans med Caroline och Jimmy. På juldagen firar vi egentligen den riktiga julen....( Tomorrow christmas day ) och då bilar Nina, Janne och Nova ner ifrån Västerås.

 

Vi ska vara hos Johan, Lizzy och mina andra barn. Då blir det ett riktigt stort julfirande.

 

Micke hittade dom här lite annorlunda och läckra julstumporna på nätet, som man egentligen ska hänga ovanför den öppna spisen (om man nu har en) i väntan på "jultomten".

 

Nu måste jag snart åka iväg och jobba mitt sista kvällspass innan det är Christmas day.

Då det inte blev någon lucköppning igår så är det lika bra att köra både den 22:a och 23:a idag.

 

 

 

Skrivet av Sandra 23 december 2009 klockan 12:48

Av Sandra Sterner - 21 december 2009 23:30

Jag vet att det är en aning sent, men bättre sent än aldrig!! Hade så bråttom iväg i morse. Hade först trott att jag kanske skulle hinna med att åka tillbaka hem, men tiden räckte inte till, och därefter blev det att åka direkt till jobbet.

 

Nu är jag nyss hemkommen efter att ha påbörjat min 2:a kvällsvecka. Men denna vecka är ju inte så många dagar att jobba, och sedan är det för mig ledigt fram till mellandagarna då jag jobbar igen.

 

Mina semesterdagar är slut... men lyckades att byta min dagvecka till kvällsvecka under dom dagarna, och då slipper Caroline åka iväg tidigt på morgonen till fritids, och kan vara hemma med mig ändå fram till efter lunch.

 

Nu börjar klockan bli alldeles för mycket, och efter att ha hållit igång ända sedan tidigt i morse, börjar nu mina ögon bli en aning trötta.

 

Men innan jag går och knyter mig ska jag plocka fram adventskalenern, och se vad som gömmer sig under lucka 21

 

 

Skrivet av Sandra 21 december 2009 klockan 23:34

Av Sandra Sterner - 20 december 2009 17:30

 

 

Så har sista söndagen innan jul kommit och nu har vi här hemma firat fjärde advent.

 

Vi bestämmde oss redan för igår att vi båda skulle låta söndagen få vara en vilodag, och att vi bara skulle vara hemma och ta det lugnt och skönt.

 

Förutom att Micke gillar att hålla på mycket med musik, och tatueringar och pircingar. Brukar han vintertid följa en hel del ishockey matcher på tv:n och idag var det tydligen någon match som skulle visas på tv:n.

 

Titta bara som han ligger...som en "säck potatis"!!

 

För min egen del så brukar jag sysselsätta mig med något annat, och varför inte då sätta sig och skriva dagens inlägg.

 

Till veckan som kommer, är det en hel del som göra igen, och så  måste förstås julmaten inhandlas och gärna lite gott vin.

 

Nu var det dags plocka fram adventskalendern och se vad det är som gömmer sig bakom lucka nummer 20.....( med tanke på trötta Micke)

 

 

 

Skrivet av Sandra 20 december 2009 klockan 17:32

 

Av Sandra Sterner - 19 december 2009 20:30

Ledsen att jag inte har hunnit med att uppdaterat min sida förräns nu. Men det har varit fullt upp sedan i förmiddags.

 

Micke hade inget specillet för sig idag, och valde därför att hänga med mig på klappjakt efter dom sista julklapparna.

 

Trodde att han själv skulle komma igång med julklappsinköpen, men icke sa Nicke eller snarare Micke!! Nej, han ska sätta igång till veckan....(snacka om att vara ute i sista stunden)

 

Lite bilder ifrån dagens alla affärer.

 

Denna lilla söta fontän tyckte jag var så söt.

 

Nu är man äntligen hemma igen, och mina stackars ömma fötter värker (och det känns som om dom vuxit flera storlekar och det har med att jag gått och stått i låååånga köer i pricip hela dagen.

 

I går kväll kom Micke och mötte upp mig på jobbet, och det var trevligt att få sällskap hem. Väl utanför jobbet möttes man av en bitade kyla, och kinderna och näsan blev som vanligt knallröda. Bussresan till Farsta gick utan problem, men när vi är på väg till pendeltåget hör jag Micke säga.

 

- Sandra, kolla där!

 

- Vadå, för något?

 

Jag fryser så pass mycket att jag nästan hackar tänder, och det ända som jag tänker på är att komma fram till pendeltågstationen.

 

Micke fortsätter:

 

- Men Sandra! Kolla det sitter en råtta där borta.

 

Jag var helt övertygad att Micke drev med mig, och att det var ett utav alla hans "ryck" som han brukar få när han gillar att skämta.

 

Jag orkade inte bry mig specillet mycket utan sa bara:

 

- Jätteroligt, men jag vill bara åka hem NU!!

 

- Men Sandra jag skojar inte denna gång kolla efter själv.

 

Jag kollade en snabbis åt det hållet som Micke pekade på, och det stämmde det Micke hade sagt.

 

Jag kan garantera er att jag är livrädd för allt som har med råttor/möss att göra. När jag på håll såg att det var en grå/svart råtta som satt på marken och käkade något ifrån en översvämmad papperkorg.

 

Kom ett gäll skrik ifrån mig....iiiii hjälp, en råtta, och trots att väderleken i direkt var något att springa i  så skulle ni hade sett mig igår kväll.Som en skenande häst satte jag full fart framåt, och springade och småhalkade till om varannat.

 

Hörde Micke bakom mig som bara tyckte jag var löjlig, och så hans garv. Men jag tyckte inte alls det var roligt! 

 

Råttor är äckliga, och jag är livrädd för dom. Det kändes nästan som mitt hår  ställde sig vinkelrätt rakt upp. Andfådd och flåsade och med ännu rödare kinder och näsa kom jag till slut  fram till pendeltågstationen.

 

Där möttes man av skyltar att det var förseningar p.g.a tidigare olycka vid Stockholm Södra och p.g.a av det dåliga vädret skyllde SL på växelfel..( det är som vanligt när det råder vintertid och är minusgrader alltid blir det fel på pendeltågen.

 

I vanliga fall brukar det bara ta ca: 1 timme hem från jobbet. Men igår tog det nästan 2 timmar att ta sig hem.  

 

Vämde lite varm choklad för att börja "tina" upp och tog en smörgås. Sedan var det bums i säng, och somnade på direkten och sov som en stock.

 

Sedan en liten påminnelse till mina läsare i morgon startar Anna Ankas nya serie på TV3 klockan 20.00

 

Ett helt gäng med TV3 profiler har åkt över till Anna, och gjort filminspelning i L.A Nu startar dom 6 nya avsnitten av hennes egna serie.

 

Där man får följa Anna när hon tar sig an julfirandet och julstöket. Hur det går för hennes förberedelser inför julen, och allt som är där runtomkring. Annas sista program sänds samtidigt som Kalle Ankas visas på TV1 och det återstår att se om Anna nu lyckas "knocka" ut självaste Kalle Anka på julafton. 

 

Nu har det blivit dags för den 19:e lucköppning utav min advetskalender, och med tanke på vad som hände mig igår!! Tycker jag denna bild passar bra idag.

 

 

 

Skrivet av Sandra 19 december 2009 klockan 20:30






















Av Sandra Sterner - 18 december 2009 12:00

Så har det äntligen gått och blivit fredag, och det är mindre än 1 vecka kvar till jul. Hade tänkt ta slutspurten i morgon och inhandla mig på dom sista julklapparna.Men innan dess är det dags att hinna med bloggen en liten stund.

 

Igår kväll när jag skulle hem ifrån jobbet, kände jag mig lite trött, och längtade bara efter att få krypa ner i det varma sängen. Men när jag väl var hemma slog det över totalt, och den lilla trötthet som jag hade känt av var som bortblåst....kanske berodde det på att jag var övertrött.

 

När jag är övertrött, och det är minst sagt jobbigt för då börjar jag skratta åt precis allting. Trötta Micke (som hade varit vaken sedan kl:6 på morgonen) förstår noll och ingenting, och undar vad det är som är så himla roligt, och det får mig att börja skratta ännu mera.

 

Inte blev det bättre av att jag slog på tv:n och kollade på en Amerikansk serie som heter 2½ män. Brukar inte vanligtvis inte kolla på den serien, men kunde inte somna fast klockan var närmare 00.30 I från en scen från gårdagsnattens tv-tittade fick mig att skratta så mycket att jag satt dubbelvikt i sängen.

 

Herregud, vilka manusförfattare är det som sitter och skriver manus, och ger motspelaren en replik till sin 10-åriga brorson!!

 

"Jag ser inte dig som en unge, utan mera som en uppblåst dvärg"

 

Det var väl ändå att ta i lite väl mycket.

 

Ja, vad passar inte då bättre än att ta med denna bild i dagens adventskalender öppning av lucka nummer 18..

 

 

Skrivet av Sandra 18 december 2009 klockan 11:53

Av Sandra Sterner - 17 december 2009 12:30

Nu må jag säga att det har snöat, och vilket vinterland vi har fått!!Hemma hos oss ser det ut så här ifrån vårat köksfönster, och fortsätter det snöa så här mycket mera vet jag inte hur det ska sluta.

 

Tänker på våran stackars brevbärare som brukar komma med cykel. 

 

Men det lär ju bli svårt för honom att ta sig fram med den, och även alla barnvagnar som ska fram i den djupa snön. Det gäller att ha stora däck på vagnen.

 

Varken under hela gårdagen eller under dagen idag har jag sett någon plogbil, och det gör mig något irriterad  

 

Är det tänkt att vi ska bli insnöade!

 

Gårdagkvällen på jobbet flöt på väldigt bra, och vi slutade inte alls speciellt sent. Det är härligt att ha ett arbete där man jobbar på betting.

 

Så var det dags igen att plocka fram min advetskalender är egentligen inte så mycket för tecknade filmer. Men vem kan inte motstå att kolla in Kalle Anka på julafton, och jag är övertygad att jag inte är ensam att gilla att kolla in det programet på julafton. Disney gör fantastika bra filmer, och det blir även forsättning på det idag!!

 

 
Skrivet av Sandra 17 december 2009 klockan 12:24

Av Sandra Sterner - 16 december 2009 13:15

Vet ni, ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar än 24!! Anledningen till att jag skriver det är att just nu i dagarana har jag fullsmockat att göra, och så har jag mitt heltidsarbete att hinna med också.

 

Igår kväll på jobbet kom det in jättemycket jobb, och som vanligt fattas det folk. Än del jobbar fort som attan medans, och  så finns det rökarna som måste ut och blossa var 15-20 min varje timme.

 

Sedan finns det dom som gillar att jobba i "ultraterapi" och det sinkar ju oss alla andra. Men mestadels så flyter jobbet på rätt så bra! Fast igår slutade inte förrän vid närmare 23 och var inte hemma förrän närmare midnatt 

 

Var så trött att jag somnade så fort jag hade lagt huvudet på kudden.

 

I morse var det upp i ottan igen, och det var för att det var Lucia firande i Carolines skola. Hon var så söt min lilla tjej som förstås var längst fram i Luciatåget. Sedan sjung hon även en låt själv, och jag kan lova att det var inte långt ifrån att jag började böla.

 

Det är tydligt att hela familjen har lite av musical i sig, och samtliga av oss gillar att uppträda och sjunga.

 

Först i ledet av alla kommer Caroline

 

Caroline älskar att sjunga, och det tycker jag syns på den här bilden. Alla texterna kunde hon utantill.

 

Caroline sjunger solo.

 

Efter att Caroline haft sitt Lucia uppträdande, bjöds det efteråt på kaffe/saft drickade med tillhörande pepparkakor och saffranbullar, som barnen hade hjälpt till att bakat. Var det dags för mig att skynda mig in till stan. För det var återigen dags att fixa mitt hår. Vill ju vara lite extra fin i håret till jul. Åh, sedan tillbaka hem igen för att hinna med att uppdatera bloggen. För ikväll när jag kommer hem är jag alldeles för trött.

 

Då jag nu gått igenom alla familjemedlemmar i min adventskalender. Tänkte jag nu ta ut lite ifrån mina "guldkorn" som är....nej, förresten det skriver jag inte, det får ni se själva när ni kollar vad det är för något som gömmer sig bakom lucka nummer 16.

 

 

Skrivet av Sandra 16 december 2009 klockan 13:18












Av Sandra Sterner - 15 december 2009 11:15

Är en aning stressad just nu, och ska strax rusa iväg till pendeln för att ta mig in till stan på ett möte. ( Det ska bli spännade)

 

Egentligen hinner jag inte med att uppdatera bloggen nu, men vill ju inte svika mina läsare, som troget följer med i min blogg. Det är bl.a för eran skull som jag uppdaterar min blogg.

 

Visst ja, adventskalenderna ska ju också hinnas med....exactly the same as yesterday.

 

 

Skrivet av Sandra 15 december 2009 klockan 11:11

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards