Alla inlägg den 13 februari 2011

Av Sandra Sterner - 13 februari 2011 16:45

Jadå, vi hann faktiskt hem igår för att se den andra deltävlingen i årets Melodifestival.

Jag gillar tyvärr inte alls årets presentation av melodifestivalen, men är säker på att både Richard och Marie försöker göra sitt allra bästa, med att presentera ett utav Sveriges mest setta tv-program, men tyvärr så går det inte riktigt hem hos mig.

Jag är lite förbryllad och undrar vem som är ansvarig över att komma på den dåliga ideen att producera den hemskt urtråkiga sketschen, som går ut på att två stycken skådespelare ( som enligt mig verkar sakna helt skådespelarerfarenheter) men tycks ändå axla rollen som utredare inom polisen, och göra en utfrågning till samtliga utav årets artister....This sketch sucks...!!

Nej, nu ska jag inte längre skriva om det negativa i årets melodifestval. Nu över till det som melodifestivalen, egentligen handlar om och det är ju inget mindre en musik. Denna lördag var utbudet betydligt bättre än förra lördagen.

Jag gillade flera utav låtarna och mina absoluta favoriter var följande.

Brolle ( fast han egentliga namn är ju Kjell Wallmark) men det kanske inte passar så bra att musik branschen att ha just det namnet. Brolles fantastika melodi "Seven days and seven nights" som han själv har skrivit text och musik till. Wow, vilken fantastik bra röst denna kille har och gårdagens framträdade som han gjorde på scenen var makalös, vilken scennärvaro och vilken utstrålningen han hade på scenen. 

Likaså var det med Sanna, som nu är tillbaka i melodifestivalen, och kanske blev hon "kärare än någonsin" när hon fick erbjudandet av framföra melodin "Im in Love" Nu gör den unga Sanna sitt sjätte försök att vinna schlagertävlingen. Förra gången Sanna var med i melodifestivalen var 2008 och då framförde hon den pamiga och fina balladen "Empty room" som dock slutade på andra plats.

Tjoho, vilken gläjde, det blev här hemma på både mig och Micke, när det visade sig att den låten hade fått flest röster utav svenska folket. Båda mina favorit artister och deras suveräna melodier gick vidare.

   


Även den socker söta tjejen Anniela, som framförde låten " Elektrisk" tyckte jag var hyfsad och med ett bra framträdande.

 

   

    

Jag hade gärna velat att den låten gått vidare till andra chansen, men tyvärr slogs den ut.

 

 

Skrivet av Sandra 13 februari 2011 klockan 16:40

Av Sandra Sterner - 13 februari 2011 01:30

Idag har vi varit och hälsat på Nina, Janne och lilla "Novisen" i Västerås. Jag kunde tyvärr inte alls somna igår natt och satte mig och skrev ett alldeles för sent nattinlägg och kom inte i säng förens efter klockan 2. Alarmet på min mobil gick igång vid 6.30-tiden, men trots bara 4 ½ timme sömn så kom jag upp. Jag måste minst få 1 timme på mig att göra mig i ordning och avskyr ( helst) att stressa, men ändå så blir det ibland mycket stress på vardagarna, men som sagt försöker att undvika stress så mycket det bara är möjligt.

 

Vi tog pendeln, och åkte mot Bålsta, där vi bytte till SJ-tåget mot Västerås. Jag tycker det är mera bekvämt och även enklare att byta tåg i Bålsta, det är bara att gå över till andra sidan perrongen. Dom få enstaka gångerna jag åkt SJ-tåg från centralen, så har jag tyckt det verkar vara så rörigt, stökigt, och dessutom trångt med alla andra resenärer som antagligen sitter och väntar på att sitt tåg ska gå eller så är det bara en massa spring alla stressade resenärer som ska med något sista-minuten tåg.

 

Jag kan lova er att jag avböjer mig helt och hållet, ( om det är möjligt) att någonsin mera åka SJ-tåg från centralen. Jag åker hellre då tåg från Bålsta. Vilket vi gjorde idag, och det fungerade alldeles utmärkt, vi kom fram till Bålsta ca: 20 minuter innan SJ-tåget mot Västerås-Göteborg skulle komma inrullade. Tack och lov så var det heller inga som helst förseningar på varken pendeln ( bravo SL) och inte heller på SJ.

 

 Så var vi då äntligen framme i Västerås 

  

                       Micke och Caroline utanför Västerås järnvägstation. 

 

Jag hade tidigare kommit överens med Nina att vi skulle träffas på gångvägen som är emellan järnvägstationen och själva centrum. Jag fick syn på Nina, Janne och Nova på långt håll, och kände mig alldeles varm i hjärtat när jag såg min dotter komma gående med sin make Janne och barnvagnen. Det blir som alltid ett väldigt kärt återseende och vi mer eller mindre kastade armarna runt varandras halsar och satte igång med våran standard hälning, som är en himla massa kramar och pussar på kinden, och sådär kan vi stå och hålla på i flera minuter.

 

           

Jag tillsammans med mina barn Nina och Caroline och så mitt barnbarn Nova, men hon syns inte så bra på denna bild.

        

Jag gick ner till hennes höjd och när Nova såg mig fyrade hon genast av ett stort leende. Som alltid när jag är och besöker Västerås, så vill jag mer en gärna gå och kolla in dom allra mest spännade kläd-och-sko butikerna.

 

        

Här är vi inne på butiken New Yorker, som är en utav mina absoluta favorit butiker. Janne och Micke kollar in t-shirtarna.

 

         

 Så här såg den ut framifrån

  

  
 
Själv tycke jag specillet denna "tidnings" t-shirt var skitsnygg, och Micke verkade också gilla den, men uppskattade inte att " Daily News" var upptryckt på gult tyg.( Det fick Micke att utbrista: Kolla in Gula sidorna) så istället valde han t-shirten i vitt.

 

    Så bra, nu kan man läsa "nyheterna" på Micke...  

 

En våning upp så låg tjej avdelningen, och nästan genast fann jag något som föll mig i smaken


  

Jag kör mer en gärna mitt gulliga barnbarn i vagnen.

      

 Så att Janne och Nina kan få lite egen tid

 

   

Det var väldigt var Janne,var het och ivrig på att få pussa och gosa med Nina.

      Det visar sig att dom fortfarande är lika kära och galna i varandra.


Jag och Caroline


Se så fint pyntat det var inne i centrumet, inför alla hjärtans dag, som är på måndag.

 

Men efter ett par timmar på stan ( jag hade lugnt kunnat fortsätta ett par timmar till ) men både Caroline och dom andra i följet/sällskapet började känna sig hungriga,och det blev mat som prioriterats först och högst upp på listan. Vi kom överens om att äta på samma ställe som vi käkade på förra gången vi var uppe i Västerås. Stället heter Meriot

 

       

 Nina och Janne berättade att det oftast är mycket folk som äter på Meriot


 

 

Vi hade tur och fann ett ledigt bord, där vi alla fick plats. Jag kunde förstås inte motstå den smarriga, gräddiga potatisgratängen, och till det tog jag kycklingfile, dom övriga utav oss vuxna tog också potatisgratängen, men valde istället att äta en köttbit. Dom yngsta blev det till Caroline: hamburgare, med strips och till Nova: köttbullar och potatis.

 

Efter det att vi käkat klart fick jag tjata ( men bara litegrann) att jag mer en gärna ville fortsätta utforska butikerna i Västerås. Dom allra flesta i sällskapet vet hur jag är och hur jag fungerar, och om det är så att ingen orkar hänga med mig i mitt tempo, när jag far runt som en skottspolling bland alla hyllor, klädställningar m.m Så behövs inte det, jag var långt ifrån "mättat" på utbytet av det som fanns att kolla igenom. Så för att vi alla skulle hinna med "våra" egna grejer och dom ställena som vi besöka, så valde vi att dela upp oss i grupper ( egentligen helt vansinne) men vi alla är envisa och vi ville ( nästan) alla kolla i olika buiker. Jag och Micke gick åt ett håll, Nina, Caroline och Nova gick till leksaksaffärena, och Janne till något antikvariat där det tydligen såldes böcker. Vi bestämde att vi alla någon timme senare skulle mötas upp utanför något som hette "Skrapan".

 

        

Jag har då aldrig sett detta förut och komma på ideen att plantera blommor i ett par utslitna gamla skor.

 

Jag skämtade med Micke, och frågade honom om det var hans gamla skor som stod utanför en butik. Med tanke på hur hans skor brukar lukta så vore det inte så konstigt om det började växa upp blommor ifrån dom.

 

Det blev verkligen en mycket lyckad och trevlig dag i Västerås. Men efter att ha gått på stan i närmare i 5 timmar så började vi alla bli en aning trötta och jag hade dessutom bara sovit 4 ½ timme. Caroline började sätta sig på tvären och bli småsur ( vilket hon blir när hon är trött) Även Nina, tyckte jag började se en aning trött ut. 

 

Jag hoppas verkigen att det blir så att Nina och hennes familj kommer ner till oss under påsken, och firar den stor helgen med oss. Men i år så inträffar påsken väldigt sent, och Skärtorsdagen börjar inte förrens den 21 april.

 

Vi bestämmde att ta avsked ifrån varandra, och vi kramade alla om varandra igen. Nina, Janne och Nova åkte hem till sig. Medans Micke, Caroline och jag gick ner till tåget för att åka hem till Stockholm igen.

  

       

Nu kommer sista bilden ifrån Västerås, och nu väntar vi bara på att tåget ska komma inrullade så att vi kan åka hem

 

Skrivet av Sandra 13 februari 2011 klockan 01:25

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards