Alla inlägg den 10 april 2011

Av Sandra Sterner - 10 april 2011 22:49

Ja, visst ja, jag lovade mina läsare att det skulle bli ett till blogginlägg innan kvällen/natten går mot sitt slut.

 

Jag måste bara skriva och utrycka mig att jag trodde aldrig först det skulle fungera med överflyttningen av min gamla Metroblogg till den nya bloggen. Men nu på kvällen så ordnade allting upp sig med den nya bloggen. Det var väldigt mycket nytt att lära och dessuto en hel del nya funktioner. Det verkar dock inte som om allting riktigt ännu fungerar som det ska göra, men antagligen har det att göra med att bloggen fortfarande är alldeles ny, så man får nog ta att räkna med att det kommer att hacka och gå lite trögt innan allting fungerar som det ska igen. Det är huvudsaken att min gamla blogg lever vidare ( det är ju där jag har alla mina läsare) och jag kommer även fortsättningvis dubbelblogga både på Metrobloggen och här på Bloggplatsen....så det är med andra ord bara att häng med på vilken Blogg ni vill.  

 

 

Däremot suckar och stönar jag väldigt djupt och det är över att samtliga utav mina i bilder, som jag har kopierat över från Metrobloggen till Bloggplatsen bara har försvunnit. Detta orsaker mig ett otroligt extra arbete, då jag nu blir tvungen att gå igenom inlägg efter inlägg och manuellt lägga in bild efter bild. Både jag och Micke satte igång redan i förmiddags och fortsatte nu en stund på kvällen, och vi har hittills gjort klart hela 2011 ( januari, februari, mars och fram tills dagens datum) Vi hann även med att påbörja året 2010 och nästan hela december och november är färdiga och nu ligger bilderna där igen. En väldigt bra funktion som finns på Bloggplatsen är att det registreras hur många bilder som man hitills lagt upp och innan vi avslutade för kvällen var vi uppe i över 300 bilder. Egentligen är inte ynkliga 300 bilder som vi manuellt flyttat över under lördagen och söndagen ingenting, mot vad jag har att vänta mig att göra. Det rör sig om jag ska vara exakt 1370 stycken skrivna inlägg genom dom fyra åren som jag nu hållit på att blogga. Däremot så är det inte bilder på alla mina skrivna inlägg, men på väldigt många och på vissa inlägg så är det t.o.m flera bilder.

 

Jodå, jag kommer verkligen att ha att göra en tid framöver och utöver att fixa över närmare 1000-1500 ( eller kanske ännu mera) bilder.Så förutom att jag  ska jag även hinna med att dubbelblogga, jobba heltid ( hade även tänkt börja jobba lite smått i morgon) ska man även hinna med att vara mamma, hustru, springa på en massa möten, vara till lags för mina väninnor ( Jaa, Elin jag vet att jag lovat dig att vi ska fika någon dag i Nynäs) svara på mail och i min mobi som tycks ringa jämt.

 

Igår förmiddags fick Micke ett ryck och började vårstäda ut både förrådet och Carolines lekstuga på en massa prylar och bråte som vi inte längre använder. Det verkar faktisk vara så att våran familj är lite som hamstrar vi samlar under loppet av ett halv år på oss en massa onödiga och onyttiga prylar och saker i vårat ute förråd och det är därför varje vår och höst Micke ( och ibland hjälper jag till) rensar lite så att vi överhuvudtaget ska komma in i förrådet.

 

Ni vet våra goa grannar som fått namnet " Gumman och Gubben" dom är så otroligt snälla och rara.  Dom båda är även väldigt förtjusta i min dotter Caroline och dom har liksom blivit som en lite extra farmor och farfar till henne. Varenda lördag upp i vårat lilla centrum står dom vid sitt bord och säljer en massa loppisgrejer och vad passar då inte bättre än att dom får våra prylar och saker som vi inte längre har användning utav. Micke och Caroline hjälptes åt att gå iväg med att grejerna.


Jag var så upptagen med att fixa ordning en massa andra saker så när ytterdörren senare öppnas hör jag min glada lilla tjej ropa ifrån hallen:

 

- Mamma, mamma skynda dig och kom. Jag har fått en cykel utav våra snälla grannar.


Jag gick ut till hallen och möttes utav min glada dotter, som hade fått en hyfsat fin lila 24 tums cykel utav sin extra farmor och farfar.


     


Sedan sträckte Caroline ut sin hand och visade att hon även hade fått 2 stycken 20:- sedlar i gåva ifrån dom också. Det är tydligen så att Caroline verkar vara deras lilla extra barnbarn ändå.  Då dom alltid varit så snälla och generösa emot oss så beslutade både Micke och jag oss för att dom mer än gärna kunde få Caroline fjolårets cykel som hon numera har vuxit ut.

 

Det har verkligen känts idag som det har varit vår i luften. Solen har strålat och även fast det blåsigt litegrann ute så har det varit skönt. Vi satte ute och drack kaffe på våran baksida och njut i fulla drag över att solen värmde så varmt och skönt. Senare på eftermiddagen gick vi iväg på en promenad i det vackra vädret, men Caroline kände i alls för att gå utan hon valde istället att hoppa upp på sin nya lila cykel och trampa sig fram.


 


Av Sandra Sterner - 10 april 2011 22:16

Gud, äntligen fungerar min Metroblogg igen, och det var verkligen på tiden. Det har varit otroligt jobbigt att inte ha kunnat logga in på sin gamla trogna blogg (som jag faktiskt har saknat) men ni vet väl mina trogna läsare att jag även skriver under denna Blogg (och där finns det nya, färska uppdateringar om vad som har hänt under helgen inför helgen...läs gärna även denna)


Jag vill framföra ett stort tack till Patrik Högberg, som både är den nya ägaren till Metrobloggen och hans företag Virtuell Media.


 

  

Det är han som under söndagen har fixat och trixat så att jag äntligen har kunnat loggat in på min nya Metroblogg, ( som jag snart ska börja undersöka)

Till mina läsare, om ni bara visste hur mycket jag har saknat att skriva i bloggen och det blir så att man blir beronde av att skriva när man blir bloggerska.


För första gången sedan min pappa tragiska bortgång, så kan jag nu känna mig lite glad och uppåt igen.


Jag ser att det är en hel del nya förändringar och att själva upplägget där man skriver ser helt annorlunda ut. Jag ska så fort jag skrivit klart detta blogginlägg kolla in dom nya funktionerna och hoppas verkligen dom fungerar och är mycket bättre än hur det var på den gamla bloggen.


Det kommer att blir flera inlägg skrivna av mig innan denna kväll är slut.

Av Sandra Sterner - 10 april 2011 12:40

Jag är väldigt irriterad och frustrerad. Just nu är det så inne helvete jävla mycket tråkigheter som händer, och dessutom går emot mig. och ordspråket: Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom. ( Hmm, det kanske finns något med det) eller Allt man inte dör utav blir man starkare av.

  

Jag tror dom flesta utav mina läsare vid det är laget känner till min pappas tragiska bortgång, men hur mycket jag än gråter och sörjer så får jag han aldrig mera återtillbaka. Jag har sedan jag var liten varit en riktig fighter och är lyckligt begåvad ( tror jag, det känns så) med ett enormt starkt psyke. Visst jag har varit enomrt ledsen och nere, men du står jag åter igen på benen och redo att utmana den tuffa världen.


En annan sak som jag är väldigt irriterad och dessutom väldigt frustrerad över det är över hur dåligt BÅDA mina bloggar fungerar eller snarare INTE fungerar. Då man bloggar så vill jag förstås ( det tror jag alla bloggare vill ha) en väl fungerade bloggplats, med bra servrar och dessutom kräver jag bra support ifrån båda Metrobloggen och Bloggplatsen, men ibland känns det mera som ett önsketänkade.


Nu till saken är att min gamla blogg som har tagits över av nya ägare som är Viruell Media. Har gått ut med mail att överflyttningen från den gamla Metrobloggen till den nya Metrobloggen skulle vara klar till helgen. Både Micke och Caroline lyckas komma in på sin nya Metroblogg men det går fortfarande INTE att komma in på min. Utan det är fortfarande samma kontiga och skumma felmeddelade som kommer upp: Din e-mail adress finns inte registerad!?


Jag loggade in på ett nytt forum som nu finns i anslutning till den nya Metrobloggen och kunde där läsa att flertalet utav dom som skrivit för Metrobloggen nu fått över sina bloggar till nya Metrobloggen, och en del utav bloggarna var så irrterade över att dom inte kunde se sina besöksräknare. Vad fan spelar besöksräknaren för roll när det inte ens finns dom som kan logga in på den nya bloggen.


Jag har skrivit en massa mail till en kille som heter Patrik Högberg, som tydligen är han som är ägaren bakom det hela, och nedan följer hans svar:


INFO:
Inga bloggar är försvunna, det är bara vissa som inte kommit över rätt och därför kan man inte logga in eller komma in på bloggen via webbläsaren.

  • I de fall där man inte kan logga in för att användarkontot inte finns så fixar vår support det, det är bara maila metrobloggen@virtuellmedia.se med vilken bloggadress det handlar om så kopplas det ihop.
  • Om bloggen inte finns när man surfar in på sin adress, bara lugn den finns kvar, i det gamla systemet tills den 25 april så man behöver bara maila oss om vilken blogaddress det är så kopierar vi över bloggen manuellt åt dig.

Tackar så mycket för svaret! Men när är det dags för min blogg att flyttas över till den nya bloggen.


Nu över till mina nya blogg som är här på Bloggplatsen. I mera än 2½ månad har både jag och Micke ( som hjälpt mig på kvällarna, när jag jobbat) suttit och kopierat över mina tidigare skrivna inlägg och tillhörande bilder till denna blogg. Igår eftermiddag upptäckte jag till min förskräckelse att nästan samtliga utav mina blir var borttagna från Bloggplatsen. Jag höll mer eller mindre på att få frispel och fattade först ingenting. Jag satte mig och skrev till supporten, men förväntade mig inte alls under gårdagkvällen att jag skulle få något svar, då jag tidigare har skrivit til dom och det hat gått upp till 3-4 dagar innan dom behagar sig för att svar ( mycket dålig service) men det visade sig senare på kvällen och det löste ller snarare kom jag på själv. Om det är så att man ska ha med bilder på Bloggplatsen, så måste  dom först läggas i en separat mapp på sidan av bloggen innan man kan lägga upp dom på sin blogg och det gick alltså inte enbart bara att kopiera. Det är helt vansinne att dom ansvariga bakom att "plocka bort alla min bilder" inte hade kunnat informera mig om det när jag väl hade satt igång med att kopiera över mina tidigare inlägg och bilder. Nu måste jag mauellt inlägg för inlägg lägga upp en bild efter bild först i den separata mappen innan jag senare kan lägga över bilderna på bloggen.


Detta kommer att ta en evighet att göra och det rör sig om typ närmare 1000-tals inlägg. Men alla mina skrivna inlägg är det dock inte bilder i, men så finns det även inlägg med massor utav bilder.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards