Alla inlägg under februari 2013

Av Sandra Sterner - 15 februari 2013 17:53

Det var mycket jag hade att skriva idag och kör nu på med det 3:e inlägget för idag.

I morgon kväll smäller det till igen klockan: 20.00 på SVT är det dags igen, för det 3:e deltävlingen i Melodifestivalen, som nu har hamnat i Skellefteå.

 

Som mina läsare redan känner till så brukar jag skriva innan varje deltävling och ge min version om vad jag tror och tycker om dessa bidrag och vilka det är som direkt tar sig till den stora finalen.

 

Okej, då är ni redo....?


 

1. Eddie Razaz, som framför bidrag -Alibi

Jaha, ja, något som jag totalt helt har missat eller så är det så att mitt minne har börjat svika mig...:(

Men denna Eddie skall tydligen ha medverkat i Idol...?? Jaså, när då..!? Nu har han lämnat Idol bakom sig och gör sitt första framträdande i Melodifestivalen. Denna låt som kommer gå i ett högt tempo tror jag kan "snudda" vid att kanske komma till finalen eller så 2:a chansen.

 

 

 

2. Elin Petersson som framför bidrag-Island.

Denna tjej är ( som likt många utav dom tidigare deltävlingarna) en nykommligen som försöker ge sig på att göra en karriär i Melodifestivalen. Det är tack vara att Elin vann den såkallade Allmänhetens tävling. Där vem som helst som aldrig haft musik utgiven som låtskrivare kunde kämpa om en plats i Melodifestivalen.

 

 

 

3. Ravaillacz som framför bidrag- En riktig jävla schlager.

Denna ihop mixad kvartett som består utav dom fyra herrarna: Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander.Hmm, minns tillbaka till förra helgen, då var det tydligen en annan ihop mixad trio på scenen, som bestod utav Jenny, Hanna, och Pernilla. Är det kanske så nu för tiden att dom lite mera kända artisterna, bestämmer sig för att SLÅ-IHOP-SINA-PÅSAR med varandra istället för att göra karriär som soloartist? Jag tror iallafall med denna "gubbröra"som dom fått ihop och kan verkligen den komiska komikern Claes sjunga...? Jag vet inte om jag hört honom sjunga förut. Däremot så lyssnar jag gärna på "Stad i ljus" Tommy ta ton. Med detta ihopkok, med många olika karaktärer. Ja, det ska bli roligt och jag kan inte hjälpa det, men jag är helt övertygad att det kommer bli så att man kommer att SKRATTA mycket när dessa herrar sjunger ihop.

 

4. Amanda Fondell som framför bidrag- Dumb

Den unga söta lilla Fondell-skan, som fortfarande är den regerande Idolvinnaren Amanda Fondell ställer upp i Melodifestivalen för första gången. Sjunger med sin speciellt vackra röst om "Krossade hjärtan"

 

 

 

5. Martin Rolinski som framför bidrag– In And out of Love

Denna duktiga sångare har varit med vid flera tillfällen i Melodifestivalen. Dom tidigare gångerna har det varit tillsammans med  electropopgruppen BWO har han varit med och tävlat fyra gånger. Där dom två gånger hamnade på pallplats i finalen. 2006 kom de tvåa med bidraget ”Temple of Love” och 2008 slutade bidraget ”Lay Your Love On Me” på en tredje plats. Nu satsar och ger sig Martin in sig på en karriär som soloartist.

Min personliga gissning är att Martin precis lika Sean Banan förra veckan kommer knipa en utav finalplasterna till Globen.

 

 

 

6. Caroline af Ugglas som framför bidrag – Hon har inte

Förra veckan hade vi Wolf på besök och i den 3:e deltävlingen kommer fru Uggla. :) Men det är faktiskt så och det känns lite att skriva detta, men på något konstigt sätt så skrämmer denna kvinna mig. Jag ska inte döma någon som jag varken känner eller ännu mindre träffat. Men så fort denna Caroline tar till ton, så åker automatisk mina händer upp mot öronen och jag vill bara inte höra henne sjunga och medans hon sjunger så gör hon sådana märkliga och konstiga minspel och konstiga märkliga kropp rörelser på scenen. Det är för mig helt obegripligt att hon 2009 lyckats få så många som röstade på hennes bidrag ( som jag kallar) Snälla, snälla, kan du vänligen sluta gnälla gnälla gnälla! Men den hemskt dåliga låten tog hon sig till andra chansen och det var var cirka 3000 röster från att vinna hela tävlingen.

 

 

7. State of Drama som framför bidrag– Falling

Jaha, så var här alltså nästa okända eller kanske ska skriva ny-upp-ploppande  Pop/rock-grupp. State of Drama var 2009 med i en radiotävling och hamnade på en andra låten ”Maybe”

 

 

 


8. Janet Leon som framför bidrag– Heartstrings

Denna begåvade tjej har jobbat och hållit på med musik sedan hon var blott bara 12 år. Nu gör hon debut i Melodifestival sammanhang.  Mellan 2002 och 2004 var Janet med i tjejgruppen Play och turnerade genom hela USA. Under 2009 fick man följa hennes solo lansering i tv-programmet Made In Sweden med Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson.


 

 



Av Sandra Sterner - 15 februari 2013 17:45

Jag satt på jobbet igår och läste igenom gårdagens Metro och då det var Alla Hjärtans dag så hade jag tänkte läsa igenom dom inskickade kärlekshälsningarna, som läsarna hade skickat in.

Men nu vart det inte så att jag kom så långt bak i tidningen, utan istället så fastnade jag vid en artikel som handlade om: Vetenskap och en Havssnigel vid namn: Chromodoris reticulata.

 

 


Jag trodde först inte alls på det jag läste och tänkte efter vilket datum det var idag. Hmm, det 14:e februari och Alla hjärtans dag. Denna artikel som jag först trodde var ett för tidigt 1 April skämt.

Jag kunde inte hjälpa det, utan började små fnissa lite vid bordet där jag satt. En utav mina kollegor på jobbet, undrade lite nyfiket vad det var som stod skrivet i tidningen som jag fnissade åt.

Jag sträckte tidningen till honom och han läste igenom det som jag nyss hade läst. Efteråt så hörde jag honom utbrista: Så praktiskt och även hygieniskt att det växer ut en ny efter ett dygn. Sedan fortsatt han att säga att dessa havssniglar är utrustade med taggar där nere.

 

Mitt fnissande hade vid det här laget gått över till skratt och detta lockade förstås ytterligare ännu flera kollegor till mitt bord, som undrade vad det var som var så roligt.

 

Metrotidningen låg uppslagen på bordet bakom mig och han som jag hade gett tidningen till gav den till en utav dom andra. Som ställde sig som en klunga runt tidningen och läste igenom det som jag hade skrattat åt. När även det lilla gänget hade läst klart notisen, så utbrister en utav tjejerna, men vart någonstans sitter den eller har den redan lossnat....?

 

Jag som från början bara hade börjat små fnissa och det hade sedan övergått till skratt och nu gick det inte längre att låta bli, utan det var flera en jag som fick världens skrattanfall och vi tjöt så tårarna rann ner för kinderna.

 

Ja, tänk vad en liten notis i Metro kan vara så roligt....  

Av Sandra Sterner - 15 februari 2013 17:39

Igår var det ju Alla Hjärtans dag och jag överraskade Caroline, med att ge henne en alldeles egen bärbar dator av märket HP.

 

 


Min söta prinsessa vart alldeles till sig och hon blev så glatt överraskad. Det blev kanske lite alltför många timmar för henne framför sin nya dator igår kväll. Det blev ju såklart för Caroline, när hon blev överraskad med att sådan present, nyhetens behag och det tror jag faktiskt gäller alla som får någonting, som man verkligen uppskattar och man vill liksom inte alls sluta upp med det man satt igång med eller lämna den ifrån sig. Det var precis det som hände igår kväll, Caroline satt bredvid mig i soffan och höll på att surfa runt och spelade en massa spel.

 

Till slut som mamma får man eller så måste man såklart säga: Nu får det lov att räcka för idag. Du får stänga av din nya dator nu och se till att göra dig ordning för nu är det hög tid att går och lägga dig.

 

Så hör man Caroline säga: Men snälla mamma!! Bara en liten stund till...?

 

Då det var skolan dagen efter och jag vet hur extremt morgon trött Caroline är när man försöker få henne att vakna på morgonen.

 

- Nix, Caroline, nu blir det raka vägen in i badrummet och tvätta dig och borsta tänderna och sedan raka vägen in till sängen. Du får spela mera på datorn i morgon.

 

- Ja, ja....okej då mamma.

 

Jag tycker inte alltid det är så himla enkelt att vara så bestämd mot sina barn, men man måste ju visa att det är dom vuxna och inte barnet som bestämmer.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 14 februari 2013 14:49


 

 

 

Det är idag Alla Hjärtans Dag och det sägs ju vara årets allra mest romantiska dag och det är alltifrån att kära går och förlovar eller t.o.m går och gifter sig.

 

Den 14:e februari innebär även såklart att det går extra bra för dom som har butik. Idag säljes det säkerligen extra många rosor och även någon kär och galen som köper något vackert smycke till sin käraste. Likaså så brukar särskilt männen gilla att köpa läckra, sexiga under kläder till sin flickvän, fästmö, fru. Dom som inte alls gillar att kanske direkt "slösa" bort för mycket pengar på sin käraste, kanske istället köper med hem en röd ros och en ask choklad eller dom där söta hjärtformande gelehjärtan som brukar ligga i en röd/vit hjärtformad ask.

 

För mig så går mitt   denna dag till alla mina älskade underbara barn:Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline.

 

Avslutar med denna dikt som passar utmärkt då det liksom är    dagen!

 

    

 


Av Sandra Sterner - 13 februari 2013 20:32


Igår hände följande!

 

Jag hade ett möte inplanerat redan på morgonen och hade lyckats ta mig upp tidigt i ottan för att göra mig i ordning. Såg till att väcka morgontrötta Caroline och som alltid fixade ordning frukosten till henne. Jag känner mig ofta stressade och jäktad på morgonen. Mötet skulle börja klockan 9.00 och tack vare att jag hade lyckats med konsten att ta mig upp tidigt så hade jag redan hunnit göra mig i färdig i god tid.

Caroline kom iväg till skolan och jag hann sätta på datorn några minuter innan det var dags för mig att åka iväg på mitt möte. När det var dags för mig att ge mig av hemifrån så greppade jag tag i min handväska och då jag oftast gör flera saker samtidigt så kollade jag inte, utan stoppade bara ner min hand i väskan, som mer eller mindre ser ut som en ända stor röra. Medans min hand for runt i väskan efter nycklarna så fick jag en konstig känsla som for igenom min kropp som en rysning från fötterna och längst ryggraden och upp till huvudet, och det konstiga var att min väska inte alls verkade vara i samma skvalpande röra som vanligt med allt detta som jag dagligen samlar på mig i väskan: Hårborste, smink, hårspänne, spegel, plånbok, nycklar och även en massa kvitton. Jovisst, det stämmer att jag då och då brukar rensa ut bland det som jag anser vara onödigt, men det tar typ bara några dagar innan det snart ser likadant ut igen.

 

Ja, väskan var alltså inte alls så som jag hade lämnat den dagen innan och jag bestämde mig för att kika ner i den. Döm av min förvåning och fasa när jag ser att det är Carolines väska som jag hade trott vara min.....! Men vart är då min väska....!?

 

Som tur är så har jag alltid mobilen bredvid mig och slängde mig på luren och ringde upp till Caroline, som svarade: Ja, mamma vad är det..?

 

- När du gick i morse, tänkte du inte på att kolla vilken väska du tog med dig...?

 

- Nää! Hurså...?

 

-  Caroline, det verkar nämligen vara så att du tog med dig fel väska. Din väska som ser exakt likadan ut som min ligger här hemma. Så du har antagligen tagit min väska.

 

Japp, det var precis det som hade hänt i morse. I all stress jäkt som uppstår på morgonen, så blev det så i all hast att Caroline av misstag fick med sig fel väska. Att jag hade ett inplanerat möte på morgonen kändes just då mindre viktigt, och det som prioriterades högt upp på listan var att vi bytte väskorna med varandra.

 

 


Av Sandra Sterner - 10 februari 2013 20:53


Då så var det dags för helgen att ta slut och idag har varit en sådan dag då jag redan i förmiddags när jag vaknade bestämde mig för att sätta på mig träningskläderna och ge mig ut på en powerwalk. Tillbaka hemma blev det en dusch och sedan ombyte till myskläder och bara gå omkring här hemma och strosa runt och kolla in programmen på tv:n

 

Igår kväll var det ju den andra deltävlingen i Melodifestivalen, men har läst lite varstans att en del kallar det för "Mellon" och tänkte typ "Okej" ett nytt namn och då behöver man ju inte heller tänka på att skriva ut hela det långa ordet Melodifestivalen.Då så dags för mig att fortsätta på det som jag igår skrev på min blogg.

 

1. Anton Ewald, som framförde låten Begging. Jag kände inte till denna dansare som nu har gjort karriär som sångare i "Mellon" Denna artist var ju liksom förhandstippad som finalist av både medier och oddssättare. Men när svenska folket sagt sitt var debutanten framröstad till Andra chansen i Karlstad den 2 mars, och är i det närmaste bombsäker på att han i 2:a chansen kommer att knipa en utav dom 2 plasterna till finalen på Friends Arena i Solna. Jag blev alldeles mållös och tagen utav koreografin och dom dansstegen han tog igår på scenen. Alltså jag säger då bara det: Släng dig i väggen John Travolta!!  Däremot så tyckte jag att det verkade som att Anton sjung playback, men det verkade han inte gjort istället ska han under gårdagens framträdande ha tagit hjälp utav en körkille som stod gömd bakom kulisserna och sjung med i stora delar utav låten.

 

2. Felicia Olsson som framförde låten Make Me No1. Förknippade denna unga tjej ungefär som en: Rund och Glad tjej som nu fått chansen att gå från att sjunga i duschen och i vardagsrummet inför sin familj och nu inta en stor scen och sjunga i Melodifestivalen. Men håller fast vid det jag skrev igår och varken hennes sångröst eller melodi gick hem hos mig.

 

3. Joacim Cans som framförde låten Anneli. Javisst var den tuffa, hårda, kaxiga hårdrockskillen puts väck borta. Istället så tyckte jag att Joacim hade blivit stylat till att se ut som en "Dräng" eller från att se ut som dom i serien " Hemsöborna". Alltså så långt ifrån Hårdrock-stilen man kan komma. Jag personligen tycker att Joacim gör sig bättre som hårdrockare och det både vad det gäller musik och stylingen.  

 

4. Swedich House Wives som framför låten: On Top of the När denna trio bestående av Jenny, Hanna och Pernilla kom trippande ner för trappen så tänkte jag typ på : Tripp, Trapp, Trull, och det såg lite komiskt ut att både Hanna och Pernilla såg så små och korta ut bredvid långa Jenny. Men denna grymma schlager låt var ju riktigt bra. Det var ju lite synd att denna låt inte hamnade i någon utav dom andra deltävlingarna, då hade den kanske haft en större chans att få komma till finalen eller åtminstone 2:a chansen.

 

5. Erik Segerstedt och Tone Damli som framförde låten: Hello Goodbye. Jag skrev det långt igår innan "Mellon" skulle börja att detta skulle vara en underbar bra låt och mycket riktigt så var den ju också en riktig fin och gulligt bidrag och du har denna svensk/norska duo fått en 2:a chans i Kalmar den 2 mars.

 

6. Louise Hoffsten som framförde låten: Only the Dead Fish Follow the Stream. Alltså jag fattar absolut inte alls hur dom som lyssnar på Mellon röstar. Men en sak är iallafall säker och den är att det är tydligen så att vi alla som följer detta stora musik spektakel tävling, tycker och uppskattar så olika musik-smak och stilar. Jag själv dissar och gör tummen ner för låten: " Bara döda fiskar följer strömmen och tycker inte att den gjorde sig förtjänst att vara med i finalen.

 

7. Rikard Wolff som framförde låten: En förlorad sommar. Jag säger då bara det: Hjälp och blev i det närmast mörkrädd, när jag fick se denna mörka " Varg" inta scenen. Usch, och fy vilken urusel och trist låt.

 

8.Sean Banan som framförde låten: Copacabanana. Det blev ju exakt det som jag trodde och skrev igår och det var så att underbara och roliga Sean Banan tog sig direkt till final. Sean tillsammans med sina dansare bjöd på en sådan färggrann och glittrande uppvisning och när han avslutade sin Show med att låta sig hissas upp i luften och med änglavingarna på ryggen och klädd i någon form att jätteblöja och det går ju liksom inte att skratta åt honom när han hela tiden ser så glad och nöjd ut där han hänger i sin sele och sparkar som värsta sprattel-gubben.

 


Av Sandra Sterner - 9 februari 2013 16:00

Det är ju så att man även själv ibland får ta på sig att göra saker som inte är speciellt roliga att göra, och med det menar jag att hela förmiddagen har jag ägnat till att dammsuga och torka av golven, göra rent inne i badrummet och toaletten. Så nu är det glänsande rent och fräscht här hemma och det doftar av blommor ifrån skurmedlet som jag använde.

 

Nu över till någonting helt annat och ikväll är det ju dags för den 2:a deltävlingen i Melodifestivalen som denna gång hålls i staden Göteborg.

 

Dessa artister är det som tävlar ikväll:

 

 

1. Anton Ewald som framför tävlingsbidraget: Begging. Denna artist är ingen som jag känner till och för mig alltså helt grön = nykomling. Men tydligen så ska denna yngling ha dansade bakom Velvet och har jobbat som koreograf, dansare och körsångare åt bland andra Andreas Lundstedt och Danny Sauced.  Ikväll  kommer Anton in på scen ur ett rökmoln och det sägs att hon likt YOHIO kommer att gå direkt vidare till finalen.


 



2. Felicia Olsson som framför tävlingsbidraget Make Me No1. Vem sjutton är detta...??? Alltså det bara måste ha varit väldigt svårt för dom som anordnar Melodifestivalen att få tag på dom mera större "kända" svenska artisterna. Det är ju en massa nykomlingar som "ploppat" upp denna gång. Hmm, läste att denna fröken Felicia har gått från i duschen-till att sjunga i Melodifestivalen. Wow, vilken stor bragd, men denna låt kommer inte gå långt.

 

 

3. Joacim Cans  som framför tävlingbidraget: Anneli. Denna artist är ju ingen mera än Hammerfall-sångare, men han har nu sadlat om ( för tillfället) till solo artist och borta är den tuffa, hårda kaxiga hårdrocksstilen och numera är det en helt ny och mjukare stil man få se Joacim ha. Denna melodi framförs ju på svenska och det ska mycket till för mig i en låt skriven på svenska om jag ska gilla den.

 

 

4. Swedich House Wives som framför tävlingsbidraget: On Top of the World. Denna trio som har kommit på sitt namn till gruppen efter att ha tagit den första bokstaven i sina efternamn: Swedich= Silver, House=Hedman och Wives= Wahlgren. Hanna, som jag alltid tyckt varit lite för rultig och knubbig, men iallafall hon har varit med i Melodifestivalen 2 gånger både 2000 och med sin syster Lina ( från gruppen Alcazar) 2002. Jenny har tävlat 2 gånger tidigare och det var 2010 och 2011 och hoppas nu ikväll på 3:e gången gillt. Jag måste bara skriva och uttrycka mig att jag tycker Pernilla verkar vara sådär glad, sprallig och klämkäck tjej och hon är den som flest gånger har varit med i Melodifestivalen och har bakom sig dessa årtal: 1985, 1991, 2003 och 2010.  Jag vet att denna låt kommer att bli en riktig schlagerdänga och den kommer man höra spelas mycket utav.

 

 

5. Erik Segerstedt och Tone Damli som framför tävlingsbidraget. Hello Goodbye. Den ena utav gruppen E.M.D och det ända som är annorlunda ikväll är att Erik sjunger med Tone och hans E.M.D sång kollega Danne är programledare med Gina. Kan mycket väl tänka mig att denna låt är det fart och fläkt i och den kommer antagligen bli så att den fastnar.

 

 

6. Louise Hoffsten som framför tävlingsbidraget: Only the Dead Fish Follow the Stream". Tycker verkligen att Louise är en tuff tjej som trots sin svåra sjukdom MS ställer upp i Melodifestivalen. Men tror faktiskt inte melodin.

 

 

7. Rikard Wolff som framför tävlingsbidraget: En förlorad sommar. Ja, denna herre är man ju mera van att se agera som skådespelare, men ikväll står han iallafall och tar ton på scenen i Göteborg. Men tyvärr så går inte denna svenska tävlingsbidrag hem hos mig.

 

 

Sean Banan som framför tävlingbidraget: Copacabanana. Alltså jag måste bara erkänna en sak!!! Detta är verkligen en SUPER rolig artist, ( och det är det som jag gillar extra mycket med honom)   Sean "skala" banan är inte likt någon annan artist som jag sett. Sean som är typ kortare än min fastighetsskötare som jag brukar kalla för: "3 äppen hög", så Sean får istället heta 2½ äpplen hög och han är ju den gula frukten personifierad, men tydligen så gillar han visst inte att äta bananer utan föredrar visst Meloner. Man kan då fråga sig varför han inte kallar sig för " Sean Melon!?  Denna hej-dundrade glitter-sprakade show,som han bjuder på ikväll i vita kallsingar, men min fråga är varför en sitter det en säkerthetsnål på fillingarna...? Är det kanske så att det ska likna en blöja..? Kan Sean, banan inte hålla tätt...?  Sedan ett par  guldskor ( hmm, är dom lånade från killarna Herrys, som slog igenom med Diggello Diggeley) plus en guldhatt, och så ett par stora vita änglavingar på ryggen. Det finns bara EN sak och säga om detta tävlingsbidrag och SHOW utav dess like och Sean banan kommer att flyga på sina änglavingar direkt till den stora finalen som hålls på Friends Arena i Solna, och vad vore kanske ännu bättre om man inte kunde skicka denna: Gula frukten personifierad. 2½ äpplen hög till Eurovison Song Contest, så bjuder vi hela Europa på en underbar rolig Show och dom flesta får sig nog ett gott skratt.   

 

Av Sandra Sterner - 8 februari 2013 17:47


 


Idag är det en riktigt speciell dag och det magiska med datumet 1988-02-08, det är följande att min först födda dotter Nina föddes idag för exakt 25-år sedan.

Det går inte med ord att beskriva känslan att bli mamma för första gången. Glädjetårarna sprutar som värsta fontänen, och lyckan är total, man känner sådan kärlek till sin ( alla mina barn) när dom har fötts och man vill beskydda dom för alla faror och otäcka saker, lära dom saker, se dom små liven växa upp och börja på dagis, förskola, skolan och gymnasiet, ta studenten, och vips innan man vet ordet av så är dom blivit stora och redo att lämna boet.

Idag blir min älskade söta dotter Nina, fina  25-år.

 

 


Och utbringar nu " Ett fyrfaldigt leve och hipp hipp hurra på din stora dag som är idag.  

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards