Alla inlägg under februari 2013

Av Sandra Sterner - 6 februari 2013 21:09

Oh no not more snowflakes to fall from the sky...!

 

Jo, men fy farao det verkar tyvärr vara så att man får dras ett tag till med att det fortfarande kommer snö. I för sig så bjöds det ju på vackert väder och underbar sol i helgen och det gjorde ju att man bara ville vistas utomhus och likaså så såg man ju även en hel del folk  i rörelse ute som var ute och promenerade.

 

Dagen har flytigt på som vanligt och det har varit till-och-från att göra på jobbet idag och jag är ju en sådan person som gillar att ha att göra hela tiden, annars blir jag snabbt uttråkad, less och fruktansvärt rastlös och utled på jobbet, så alltså desto högre tempo och ju mer det är att göra då trivs jag som allra bäst.

 

På vägen hem idag behövdes det småhandlas lite varor hem och jag körde till närmaste matbutik i närheten av där jag bor. Det är ju oftast så att sent på eftermiddagarna är det en hel del kunder i butiken och långa köer till kassorna.  Det visade sig att 3 utav dom 4 kassorna var öppna och jag försökte snabbt urskilja vilken utav kassorna det var minst kunder i och ställde mig i den långa kön. Ja, visst finns det betydligt roligare saker att göra efter jobbet än att ställa sig i en lång kö inne på en matbutik. När dom framför varande kunderna hade betalt klart så stod det nu bara en till kund framför mig i kön. Jag hade ställt upp min matkorg och tänkte så snart bandet hade blivit tomt på varor lägga upp mina matvaror och som kund så vill man ju snabbast möjligt bara att det blir ens tur och att man kan betala och packa ner sina varor och sedan gå därifrån. Men det skulle förstås visa sig att det skulle strula till sig och just i den kön som jag hade valt att ställa mig i. Jag trodde innan dagens händelse att dom kassörskorna/kassörer som jobbar i matbutiker absolut inte fick använda eller prata i sin privata mobil när man sitter i kassan. Idag fick jag själv bevittna detta och den korkade kassörskan som bäst eller snarare som SÄMST höll på att slå in varorna på framför varande kund. Det ringde i kassörskans mobil och hon tog upp mobilen och svarade och samtidgt så fortsatte hon att slå in varorna. Helt och fullkomligt nonchalant ignorerade hon kunden som stod framför mig.

 

När det blev min tur så fortsatte denna "pratglada" telefon kassörska prata i sin mobil och vad jag kunde urskilja av samtalet så rörde det sig om något simpelt privat samtal med någon väninna.Då jag själv har jobbat inom butik så vet jag att det är otroligt oerhört viktigt att man ser till att ha ögonkontakt och hälsa med ett glatt leende på kunderna. Något denna kassörska på Hemköp knappast visst vad det var för något. Jag kände bara att jag orkar bara inte säga till henne: Att vad fan pratar du i mobilen samtidigt som du sitter i kassan och ska betjäna kunderna. Det var iallafall något irriterande och jag riktade in mig på att plocka ner mina matvaror i plastpåsen, medans kassörskan var fullt upptagen med att både slå in matvarorna och prata i sin mobil. Jag brukar inte alltid kolla på displayen som visar hur mycket det är man ska betala och brukar oftast bara tänka: Jaha, blev det den summa och så "tjoff" in med kortet och betala.

Men idag då jag liksom bara hade handlat några enstaka varor och hade ungefär gissat att det skulle gå på strax under hundralappen. Det var ju inte att vänta att kassörskan skulle tala om vad varorna gick på tillsammans, hon var fortfarande fullt upptagen i att prata i mobilen. Jag kollade på displayen och hajade till och reagerade starkt på att dom varorna som jag hade handlat kostade tillsammans: 287:-

 

Nu kunde jag inte knipa käft längre och sa: Om du inte satt och pratade i din mobil så kanske du kunde lära dig att slå in rätt.

 

Jag hörde kassörskan mumla någonting till den personen som hon hade pratat med och sa sedan: Jamen, det händer även när jag inte pratar i mobilen att jag slår in fel.

 

- Så du menar alltså att DU brukar göra felslag på varorna....? Och dig sätter dom i kassan...? Helt och fullkomligt obegripligt!!

 

- Jamen, det går att fixa. Såklart att du inte ska betala det där beloppet.

 

- Va, fan trodde du inte jag skulle reagera att det blev så dyrt. ( Samtidigt som jag undrade och tänkte på om det kanske är flera andra kunder som råkat ut för denna kassörska)

 

När jag hade betalat så frågade jag denna unga tjej som satt i kassan. Du försök att tänk dig in i den situationen att du själv kommer in som en kund i en butik och du ser när du kommer fram till kassan och ska betala att hon/han som ska betjäna dig sitter och pratar privata samtal i mobilen! Skulle du uppskatta det...?

Jag fick intrycket utav att hon såg besvärad ut över att jag ställde en sådan fråga till henne. Men som kund så vill man ju att man ska kunna få bra service där man handlar och om inte då blir det ju så att man byter till någon annan butik och handlar där i fortsättningen.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 4 februari 2013 20:37


Sådär, ja nu har en ny vecka startat och det gäller att vara full av livslust och av energi ( vilket jag känner att jag är    )

 

I helgen både på lördagen och söndagen bjöds det ju på strålande vacker väder, men så idag hörde jag en på jobbet som sa: Åh, nej titta ut det har visst börjat snöa.Ja, säg den glädje som varar över att man får se ett par dagar utav solsken under helgen. Men faktiskt så gjorde både lördagen och söndagens sköna väder mig på så gott humör att jag även idag känt mig lite sådär extra glad.Så vad passar då inte bättre om man känner sig på gott humör och få dela med sig utav det till sina läsare.

 


Alltså visst ni om att det finns en sida på Facebook, som heter ”If I had a pig I’d name it bacon.




Så uppfinningsrik att komma på att kalla en liten rosa griskulting för just: Bacon!







Om nu dom bestämmer sig för att skaffa en liten gris kulting och det nu är en sugga, så varför inte uppkalla henne istället för: SO-Ellen.

 

Nu när jag ändå är inne på samtalsämnet djur och se dessa bilder.

 

    

Javisst har man hört talas om jul låten " Räven raskar över isen" men inte Räven hoppar över fåret.


 

 

Det var mig en lååång giraff.  

 

Nästa funny bild kommer här och har man nu inte råd att skaffa sig motorcykel, så går det (kanske) lika bra en sån här:

 

 

 

 

  Till sist så tar vi det här hur modet har sett ut genom tiderna och eventuellt kommer att se ut i framtiden.


 

   

 

 

 


Av Sandra Sterner - 3 februari 2013 19:53



Det är inte ofta som jag dubbelbloggar, men ikväll blir det 2 inlägg på raken.

Jag var ju barnledig igår och det resulterade att det blev sent att komma i säng och detta resulterade att jag i min tur verkligen tog en ordentlig sovmorgon.Vaknade av att min mobil ringde och fattade först inte någonting om vad det var frågan om och så bara: Aha, det kanske vore läge att svara...någongång och svarade: Mmm, ja, vem är det..och kunde inte hålla emot en stor Gäääässpning som kom i följd.

 

- Godmorgon mamma det är jag. Du låter som du fortfarande ligger och sover.

 

Det visade sig att det var Caroline, som hade sovit över hemma hos Johan och sina bröder som ringde och var på ett strålande gott humör.

 

Caroline fortsatte glatt: Mamma, vad gör du nu....?

 

- Caroline mamma har nyss vaknat och halvligger ner i sängen och pratar med dig. Herregud, vad är egentligen klockan...?

 

- Mamma, klockan är 10.40 Ska du inte stiga upp nu..

 

- Va, menar du att klockan är så mycket?! Ojdå det visste jag inte.

 

- Du behöver inte komma och hämta mig. Johan kör mig hem och vi kommer omkring klockan 12.

 

- Javisst, det går alldeles utmärkt och mamma saknar dig redan jättemycket.

 

Vi avslutade samtalet och då jag bara har mig själv att skylla på att jag kom sent i säng i natt och det i sin tur gjorde att jag sov alldeles för länge på morgonen. Det var nu hög tid att kliva upp ur sängen och göra sig i ordning. Jag är så Tacksam över att Johan är så otroligt schysst och snäll och ställer  upp och både hämtade Caroline här hemma igår och så kör han henne tillbaka hem.

 

Utanför fönstret så var det lika vackert väder som igår och om det verkligen finns något som gör mig på gott humör så är det att vakna upp och se att det nästan ser ut som en vårdag ute. Solen skiner, fåglarna kvittrar och snön är på väg att smälta bort.  Just när det är soliga sköna dagar då har jag svårt att bara sitta inomhus och går hellre ut och sätter mig på min baksida och tar en kopp kaffe och njuter i fulla drag av solen.


 

 

Caroline var hemma strax efter klockan 12 och det visade sig att hon hade fått ett presentkort utav Johan på kläder. Caroline är impulsiv och ville genast att jag skulle köra till närmaste centrum så att hon kunde shoppa för sitt presentkort. Då även jag gillar att gå runt bland butiker och shoppa så blev det så att vi tog bilen och åkte iväg till centrum och gick runt bland butikerna, men dessvärre så fann Caroline ingenting just i klädväg henne i smaken. Men däremot shoppade vi ett par nya snygga svarta skor med små gulddetaljer på sidorna.

 

 

 



Av Sandra Sterner - 3 februari 2013 19:49


Just det hade tänkt skriva om gårdagens Melodifestival och under alla dessa år som jag har hängt med och kollat just på detta musik spektakel tävling så har jag inte tidigare sett ett sånt roligt öppnade utav detta program tidigare. Jag är väldigt imponerad utav hur duktig den unga programledaren Gina är och när hon igår gjorde en parodi utav fjolårets vinna Loreen och sjung en omgjord text utav "Euphoria" och så på slutet kom Danny ut i samma blinkande scendräkt som han hade i förra årets Melodifestival och bakgrundsdansade.

Ja, det var en fröjd för ögat och inget som man som tittare direkt var beredd att det skulle komma som en allra första början av programmet.

 

Nu över till min tycke och smak om min åsikt till dom alla 8 tävlingsbidragen.

 

1. David Lindgren, som framförde Skyline. Det var för mig en snabb och man kände liksom att man ville ställe sig och dansa till låten. Det blir ju oftast så att man snabbt fastnar i refrängen och den låten gick helt klart hem hos mig.

 

2. Cookies N Beans, som framförde Burning Flags: Nej, tack och fy sjutton gruppen Kakor och böner gick tyvärr inte hem hos mig. Usch, vilken tråkig och trist låt och framträdandet var ju på bottennivå.

 

3. Jay-Jay Johansson, som framförde Paris. Jag läste någonstans att Jay-Jay karriär började i länderna Paris, Spanien och Portugal där hans musik är känd. Denna herre tyckte jag var så tråkig stod bara rakt-upp-och-ner och sjung så sakta och släpigt att jag ett tag trodde att han skulle somna. Gäääsp så så tråkigt låt och likaså framförandet.

 

4. Mary N´diaye som framförde Gosa. Är faktiskt min dotters Caroline f.d sånglärare/sångpedagog, men sedan hon började inrikta sig på att medverka i tv:n så slutade hon upp och jobba som sånglärare/sångpedagog. Även denna melodi hade ett sådant typiskt sväng och gung som jag uppskattar och gillar starkt. Jag tycker det är så när man lyssnar på musik som gick i detta höga tempo så kan man ju inte låta bli att ryckas med i denna snabba melodi och Gosa, Gosa, Gosa gick också den hem hos mig.

 

5. Eric Gadd som framförde Vi kommer aldrig att förlora. Jo, det var ju visst det han gjorde. Men han får ju en ny chans att tävla i 2:a chansen. Jag har tidigare skrivit om detta i min blogg och det är just låtar med svensk text har jag lite mera svårt för och brukar hellre mera uppskatta låtar som är skriva på engelska.

 

6. YOHIO  som framförde Heartbreak Hotel. Jösses vad är detta för sorts typ av människa..?! Jag hade innan Melodifestivalen inte ens hört talas om YOHIO. Men denna underliga "kuf" sin blott bara är 17-åriga, visade tydligen att han är riktigt duktig på att sjunga och uppträda som ett proffs på scen.

 

7. Anna Järvinen, som framförde Porslin. Jag hade inte speciellt höga förväntningar inför gårdagens Melodifestival. Men denna dam ( som verkar vara hämtat och stylad från det gamla tv-programmet "Raskens" var  nog bland det värsta  jag både sett och hört vad det gäller musik, text, framträdande och styling jag sett någonsin.

 

8. Michael Feiner & Caisa som framförde  "We’re Still Kids" och det var en svängig disco låt och att ha med saxofonen var ju lite annorlunda och gjorde denna låt lite extra speciell.

I mellanakten så gjorde ju Gina, Danny tillsammans med den gamla schlager stjärnan Lena Philipson och ett gäng dansare en hejdundrade uppträdande som var helt suverän och denna Show " Karl i sin kostym" måste bara ha gått hem hos dom flesta   

 

Ni som missade så finns den att se här igen:

 

 

 


Av Sandra Sterner - 2 februari 2013 16:29

Idag och fram tills i morgon är jag  barnledig och det kan mycket väl behövas ibland och få lite egentid till sig själv. Caroline har sedan en tid tillbaka tjatat och tjatat om att hon så väldigt gärna vill åka och hälsa på sina bröder Niclas och Tobias hemma hos Johan och Lizzy och nu är hon där hemma och härjar och röjer och ( det lär väl visa sig) om hon bjuder på en del utav sin trots och kör med sina bröder och Johan som hon gör mot mig. Kan ta exempelvis i morse och Caroline ropar ifrån sitt sovrum: Mamma, är inte frukosten klar snart.....? Jag är hungrig.

 

Jag låg och halv sussade i sängen och hade inte riktigt vaknat och vaknade till utav att Caroline ropade högt innefrån sitt sovrum.

 

- Herregud, Caroline du är 12-år och kan gå upp och göra din frukost själv.

 

Jag kunde  inte somna om och gick upp och hade hoppats iallafall att Caroline hade masat sig upp från sängen och ut i köket och höll på att göra ordning sin frukost. Men icke då hon befann sig fortfarande inne i sitt sovrum.

 

Jag ropade till Caroline från köket: Att om du ska ha någon frukost så får du lov att komma ut i köket och hämta den.

 

- Åhhh, orkar inte.

 

Caroline är nog det barnet utav mina sex ungar som är mest bortskämd och hon har ju förstås lärt sig att utnyttja den situationen och vet vilka hon kan köra mera med och det har jag bara mig själv att skylla på att det just har gått och blivit som det blivit med hennes sätt.

 

Likaså var det när Caroline inte kunde finna sina nya glitter munkjackor som hon har 2 utav en lila och en vit. Nu var det så att hon bara kunde finna den lila munkjackan i sin garderob och den vita som hon absolut inte kunde finna och så uttrycker hon sig på detta sätt:

 


- Mamma, har du inte sett till att tvätta mina kläder. Åååå och denna tröja hade jag tänkt hade på mig idag.

 

Jag visste att den tröjan inte låg i tvättkorgen och om den nu inte hade hängts upp i garderoben, så hade antagligen Caroline själv slängt ifrån sig den munkjackan på något annat ställe.

 

- Caroline, du får nu ta och ge dig. Om du nu inte kan finns din vita glitter tröja i din garderob så har du själv slängt den på något annat ställe i lägenheten eller så kanske den hänger den på någon utav krokarna i hallen.

 

Suck och stön hörde man från Caroline och sedan klampade hon ut i hallen och mycket riktigt så hängde hennes vita glitter munkjacka på en utav krokarna ute i hallen.

 

Jag hade ett ärende in till stan idag och passade även på att ta en liten shopping tur när jag ändå befann mig i närheten. Det blev bl.a dessa asläckra skor som ser ut som framifrån ser ut som ett par gympaskor, men fast dessa har en hög klack och på sidorna sitter det nitar och små glitter stenar.

 


 

Ikväll är det ju den första deltävlingen i Melodifestivalen, och kommer troligtvis att kolla, men tycker inför kvällens deltävling är lite "tummen ner" och det är ju inte speciellt många utav kvällen tävlande som man egetnligen inte vet vilka det är.

 

 

Av Sandra Sterner - 1 februari 2013 21:52


Så skönt att det nu har gått och blivit fredag och den efterlängtande weekenden är här.....ååå så underbart och ikväll blir det inte heller till att ställa något alarm som sätter igång och tjuter utan man får vakna när man helt enkelt har sovit klart.

 

Det har förstås hänt en del saker sedan jag sist skrev och börjar bakåt i tiden och jobbar mig framåt tills idag.

Caroline har ju sedan höstterminen bytt skola och fick veta detta flera dagar senare vilket gjorde mig något förbryllad. Det visade sig att det hade varit en brand som hade startat i Caroline skola och brandlarmet hade gått igång och samtliga elever evakueras fort ut på skolgården av personalen och det hade kommit 2 brandbilar med sirenerna påslagna. Caroline brukar för det mesta vara en stor p-r-a-t-k-v-a-r-n och babblar på om det mesta, men detta hade hon inte nämnt någonting om. Jag var bara tvungen att ringa till Caroline lärare och kolla upp om det verkligen stämde och varför inte jag som förälder blivit informerad via telefonsamtal, brev hemskickat eller mail att det hade varit brand i min dotter skola.

 

Jo, då efter ett samtal med min dotter lärare så fick jag veta att det hade startat en liten brand inne hos vaktmästaren och det hade utlöst brandlarmet. Brandkåren hade ryckt ut med blåljusen påslagna och kunde snabbt släcka branden. Personalen hade skyndat sig ut med eleverna och Caroline som nyligen legat förkyld, med hög feber, hosta och ont i halsen fick rusa ut från matsalen enbart i jeans och tröja, för att hämta någon jacka fanns det inte tal om att gå och hämta. När brandkåren anlänt så visade det sig inte att det brann alltför mycket och branden gick snabbt att släcka och efteråt så kunde personalen och eleverna frusna och kalla återvända tillbaka till skolan och sina respektive lektioner, men det hade luktade en del brandrök. Jag blev lite småirriterad över varför inte skolan hade gett någon som helst information till föräldrarna om att det hade varit en brand. Nu var det ju så att det var någon stor brand, där det var något barn eller vuxen som kom till skada, utan enbart materiella ting som förstördes men det går ju att ersätta.

 

Nu över till någonting helt annat och det är att Caroline idag har varit på sin allra första "date" kan man säga.Hmm, egentligen tycker jag som mamma att det är alldeles för tidigt, men det kanske är så ( till skillnad mot förr) att ungdomarna ( Caroline blir tonåring i år.....ååå herregud, alltså en tonårsunge!!) är betydligt mognare eller kanske man ska skriva lite-mera-gå-rak-på-sak, än vad det var när man själv var ung. Iallafall så hade Kim som är 1 år äldre en Caroline vågat henne om dom kunde gå och äta efter plugget på Donken och efter det hade dom gått runt bland butikerna och inne på Game hade Kim köpt ett spel.

Caroline har ännu inte fyllt 13 år och det är ju självklart att man som mamma blir nojig när ens unge ska ut och äta med en ett år äldre kille. Caroline är på många sett emellanåt mycket mognare och man skulle kunna säga att hon har ett "lill-gammalt" sätt att uppföra sig på. OBS!! När hon inte sätter den sidan till och totalvägrar göra och lyssna på det jag säger till henne och det är bara fula ord som kommer från hennes mun och man känner att man inte ens är vatten värd som mamma.

 

Jag hade som krav för att Caroline skulle få gå ut med Kim och äta att hon BARA MÅSTE se till att svara i sin mobil om jag ringde ( vilket hon inte alltid gör när man ringer till henne) och då dom två direkt efter skolan skulle åka till Mc Donalds och äta så tyckte jag att Caroline skulle vara hemma senast klockan: 18 och mycket riktigt så hörsammade och tog Caroline mina ord till sig och var t.o.m hemma innan den tiden och det gjorde mig väldigt glad och stolt som mamma.

 

Jag säger då det som avslutningsvis på denna blogg ikväll att "Skit" så fort och snabbt tiden går. Nu har t.o.m mitt yngsta barn börjat gå ut på "date" och om det blir så att Caroline och Kim ( förutom i skolan) kommer att träffas vid flera tillfällen ...det får man se i framtiden. Morgondagen vet vi ju egentligen ingenting om ännu och vad som ska hända.Visst man kan spekulera och en del planerar vad man ska göra dagen, veckorna månaderna senare...men det är ju faktiskt så att vi Lever i nuet, gårdagen tillhör det förflutna, om morgondagen vet vi ingenting om alls.

 

 

 

 

 

 

 


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards