Alla inlägg under april 2013

Av Sandra Sterner - 16 april 2013 18:49

Det kanske vore läge för uppdatera bloggen, men det blir inte så värst mycket skrivet idag och det av den anledningen att jag är helt slut.

I lördags regn, men så på söndagen slog det om och solen tittade fram bakom molnen. Jag tyckte vädret var utmärkt för att: Walking in sunshine ooh yeha och från mina hörlurar lyssnade jag på inspelad musik på MP3.


Då det även i söndags var sista dagen att köra med dubbdäck så var det ju även dags att byta till sommarsulor på bilen. Då jag sedan tidigare gånger har försökt byta däck på bilen, men dessa förbaskade bultar sitter ju så HÅRT och det spelar ju ingen roll att jag tar i så att jag blir hög röd ( näst intill kanske blå) men bultarna ger inte efter hur mycket mina "klena" armar tar iiiiiii. Så denna gång hade jag fixat så att en hjälpte mig redan från början att bytte samtliga utav mina däck...skönt då var det fixat också. Nu snart ska "pappas" gamla bil som jag kör omkring med om dagarna. Jag tycker det känns lite speciellt att rulla omkring med pappas bil som jag ärvde: Snart är det dags för den årliga beskningen och förra året då jag besiktade bilen, så trodde jag inte att den skulle gå igenom, men trott om den vill, utan anmärkningen gick bilen igenom. Men vete faskien om den kommer göra det denna gång, men ännu ska man inte tro "loppet är kört" och det är ännu några veckor kvar innan det är dags.


Almanackan visar redan mitten av april och det återstår bara 2 veckor på denna månad. Den sista april firas ju även Valborg och det tänds upp mysiga brasor/eldar lite varstans om i landet. Där vi brukar fira Valborg är det scouterna som anordnar med att se till att fjutta på brasan och när mörket faller på så skjuts det iväg raketer. Dom har tidigare år även haft lotteriförsäljning och fiskdamm för dom minsta barnen. Det Caroline allra helst vill ställa sig och köpa är sockervadd och dricka, men desto värre så verkar ju varenda "kotte" ville ställe sig just i den kön.


Det är en annan ska med just Valborgsmässoafton och året var 2008...( jösses vad tiden har gått fort.) Det var iallafall det datumet som jag startade upp min blogg och nu sitter jag här 5 år senare och med ca: 2000 skriva inlägg och mera kommer det att bli.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 13 april 2013 19:37

Så trist det var att vakna upp i morse och se att det småregnade och molnen hängde gråa över hela himlen. Det som var så fint och vackert väder ute förra helgen och när vädergudarna känner att bjuda på solsken och vårvärme så är jag inte en sån som blir länge kvar inne ( när jag är ledig vill säga) utan då vill jag inget mera än att ge mig utomhus och lapa solsken. Men när det bara regnar, regnar och molnen hänger så lågt att dom kan drilla ner. Då längtar man inte ut speciellt mycket, men trots att det regnade idag så var jag tvungen att ge mig av ut och skyndade mig till bilen och körde iväg till mina ärenden som jag hade att uträtta.

 

Jag har både under gårdagen och idag märkt att någon utav mina läsare har gått bakåt i min blogg och läst en hel del utav mina gamla skrivna inlägg, och det är från det att jag precis hade startat upp denna blogg 2008.

Jag tycker det är kul att det finns intresse för en del utav mina läsare att "bläddra" bakåt i min blogg och läsa mina första skriva inlägg. :)


Idag har jag även fördelen med att vara helt barnledig och det är fram tills i morgon. Så tidigare idag var Johan förbi här hemma och hämtade upp yrvädret Caroline. Nu får hon härja och leva ut och busa med sina bröder Niclas och Tobias.


Igår var det ju Let´s Dance och det blev denna gång Robban och hans danspartner Oksana som fick lämna tävlingen. Dom deltagarna som i imponerade mest på mig igår kväll var dessa:


Erik och Sigrid som från första dagen verkade ha funnit varandra och igår verkade det vara något extra glad och fnittrig Sigrid som stod bredvid Erik. Men i alla fall dom är som alltid lika väl samspelta och dansar utmärkt ihop till en Rumba.


Marko och Cecilia i en vals som fick mig att häpna och blir lika förbluffad varje gång jag ser denna annars så överaktiva glada spelevink, kan vara så allvarlig och göra så bra ifrån sig.


Även Sofia och Tobias som dansade Paso Doble. Okej, kan tycka att Sofia igår var lite ostadig på fötterna, när hon stampade ner fötterna sådär hård och bestämt som man ska göra i dansen Paso Doble, men förutom det så tycker jag hennes uppträdande bara blir alltmer bättre och bättre i Let´s Dance och visst träning ger erfarenhet och det lönar sig med att träna in sin koreografi många timmar varje dag och till sist så sitter den där.


Likaså ynglingen Oscar Zia som är mera känd från att sjunga i Idol, men jag tycker att denna "Toyboy" om man nu är 16-17år gammal, men han dansar som sjutton...:D


Däremot blev jag inte alls som i 1-2 programmet så imponerad av Hollywood fruns Marias dans igår kväll och tyckte att hennes och Krisjan Slowfox var tråkig.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 12 april 2013 18:28

 



Jaa, så äntligen kom då den efterlängtande dagen på hela veckan och är det bara att sätta igång och starta helgen.


Idag skulle Caroline vaccineras för stelkramp, skolsyster i skolan skötte det galant. Det har nu gått ett par år sedan Caroline vaccinerades och ser det som oerhört viktigt att man ser till att sina barn blir vaccinerade.

Usch, tvi vale, för vilka konsekvenser det skulle kunna  bli om man inte skulle se till att ens barn blev vaccinerad för bl.a  att INTE få dessa sjukdomar: difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund!!


Alla mina guldklimpar oavsett vilken åldern dom är i nu så är dom mina guldklimpar, alla dom 6 barnen: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Dom har alla fått sina vaccinationer och när dom befann sig i baby stadiet och fick dessa sprutor skrek dom som små stuckna grisar, men alltefter som åren gått och dom växer och blivit större så blir dom ju också tåligare.


Caroline som i morse var lite nervös över att ta sin vaccination spruta idag och när hon blir lite oroligt ringer hon gärna till sin mamma. Jag försöker så gott det går att lugna ner henne och säger: Att det är otroligt viktigt att du tar denna spruta, för om du Caroline skulle drabbats utav någon utav sjukdomarna du får vaccination emot, så kan du bli jättesjuk. Och det får du absolut inte bli och det tror jag inte heller mamma vill att du vill.


Nåväl så fort Caroline hade fått sin spruta så ringde hon mig och beträttade att det var klart och att skolsystern hade varit snäll typ som Caroline uttryckte sig ( tror nog hon mutade mig med att ge mig saft och kakor, bara för att få sticka mig)


- Jaså, men det gjorde hon bara för att vara snäll. Gjorde det så ont som du trodde att ta sprutan.


Caroline som emellanåt kan formulera sig rätt lustigt: Vet du mamma det sved mera för själva sticket gjorde inte så värst ont.

 

Nu över till ett tv-program som jag kollade på igår kväll på kanalen TLC och programmet hette "Beauty and the Geek in Australien.


 

 

En utav "hjärnorna" bakom denna program ide är ingen mindre en Demi More ex kille: Ashton Kutcher.

Jag säg det vart ifrån Ashton fick just denna ide...till sådan här tv-underhållning, som är uppbyggd av skönheter ( mest kvinnor och igår var det första gången dom även tagit med en kille.) Dessa skönheter förlitar sig helt och fullständigt på sitt utseende och allt som har med mode och att vara så trendiga som möjligt.

 


 


Den andra gruppen ( som då givetvis består utav "nörd" killar ( men igår var det även första gången med en nörd tjej.) Dessa personer som inte verkar tycka att fåfänga, mode och vara trenig är något man måste vara, utan istället är dessa begåvade med hög intelligent.


En tjej blir tilldelad en kille och tanken är att "Skönheterna" ska lära sig det killarna är duktiga på och igår var det Geografi. Dessa nörd killar ska lära sig förstå sig på mode och vart någonstans på tjejernas kropp vissa mode tredninga kläder sitter. I slutet av programmet slås en nörd kille och en skönhetstjej ut och det par som åker ut är det som kan minst utav den andra egenskaper.


Det kommer mera överraskningar och igår var nypremiär utav denna serie som har hållit på sedan start i ( självfallet i USA) sedan ( tror det var 2008) så är det ju alltid så att det kommer överraskningar. Men iallafall i det näst sista programmet får dessa "Geeks" en makeover och blir friserade, stylande och då får man sig kanske en överraskning om vilken "snygging" det visst var bakom maskeringen.


Nu laddar vi upp här hemma inför kvällens bästa underhållning: Let´s´Dance.

Tycker det bara är lite synd och tråkigt att det var Jennifer som var den första att lämna danstävlingen. Det blir väl att hoppas att det är den där klot formade okända Anette eller Håkan som blir utröstade ikväll.

 

Av Sandra Sterner - 9 april 2013 19:14

Sådär ja, då var det färdig jobbat för idag och nu sitter man hemma, med en kopp nybryggt kaffe.


Dagen på jobbet idag gick i väldig fart och det fanns att göra hela tiden, men inte mig emot att vara sysselsatt och skulle tycka dagarna var alldeles för långtråkiga och sega om jag bara "satt och rulla tummarna"


Caroline som haft påsklov förra veckan började i skolan först idag. Igår hade hela hennes skola studiedag, så det blev ytterligare en dag ledighet för henne.

I morse vaknade hon redan innan både henne eller mitt alarm hade gått igång. Detta är inte direkt likt Caroline och vakna av sig själv redan klockan 6 på morgonen. Utan snarare brukar det vara så att hon är ( precis som sin mamma) dödstrött ner alarmet går igång och hon brukar typ bara snooza av alarmet och dra täcket över huvudet och vända på sig. Men i morse var det en annan visa och min kyckling började kvittar från sitt rum: Mamma, är du vaken...? Är det inte dags att gå upp...NU?


Jag låg sussande fortfarande kvar i sängen och sussade så skönt. Vaknade förstås över att redan innan mitt eget alarm går igång hör Caroline kvittra från sitt rum.


- Nej, mamma låg fortfarande och sov, men nu är mamma vaken.

 

Det var bara att kliva upp ur sängen och sätta igång och göra morgon.

 

 

Av Sandra Sterner - 7 april 2013 13:44

Jaha, ja min andra blogg som ligger under Metrobloggen ligger helt nere idag, och det blir till att enbart skriva här på Bloggplatsen. Alltså det här med olika sortes Bloggportaler och dess funktioner!! Så vitt jag vet så tillhör det mera det sällsynta att Bloggplatsen ligger nere och om nu denna Bloggplats legat nere någon gång så är det bara kortare stunder. Däremot Metrobloggen, nu är det i och för sig länge sedan Metrobloggen låg nere, men när den väl gör det så är det oftast flera timmar och det är ju förstår väldigt frustrerade för dess bloggare, som inget hellre vill komma in på sin sida och börja skriva.


Därför valde jag att starta upp 2 exakt likadana bloggar, men med lite olika bloggdesign ( som jag skapat själv)


Mitt yrväder och överaktiva busunge Caroline, som jag tycker mig se alltmer ofta håller på att bli en stor tjej, men ibland så kommer fortfarande den där "lilla" tjejen fram i henne. När hon och jag var ute härom dagen med bilen, så uppmärksammade hon ett anslag om att det denna helg skulle komma ett tivoli en bit bort ifrån där vi bor. Jag för min del tycker att Caroline börjar bli en aning för stor att gå på just sådana här små tivolin, och åkattrakioneran på Berglunds Tivoli brukar mestadels bestå utav små griståg, och typ en karusell med flygplan som man med hjälp av en spak kan välja om man vill åka upp-och-ner.


 


Jag tycker Caroline börjar bli alltför stor för just den sortsens tivioln och försökte få henne resonera med henne att det mestadels bara är småungar som brukar gå på det tivolit. Men trots mina försök att resonera med Caroline,och försöka få henne att inse att detta tivlio är hon börjar bli för stor för, så hjälpte det inte.


Caroline satte den sidan till av henne som hon verkligen vet hur hon ska göra för att "få sin mamma runt sitt lillfinger" och som så många gånger förr så vek jag ytterligare ännu en gång för hennes krav.


Då tivolit nästan låg i grann kommunen, så blev det att vi tog bilen dit och när vi kom fram så mycket riktigt så var det bara en massa föräldrar och en massa småbarn. Caroline var bland dom äldsta ungarna, och utbudet av åkattraktiner var ju endast anpasssat till småungar. Men bland småkarusellerna och griståget, så fanns det en någorlunda åkattration som Caroline kunde åka och det var den här och det nöjde hon sig gott och väl att åka den bara 2 gånger.



 


I fredags var det ju 2:a programmet av Let´s Dance och visst märktes det att många utav deltagarna hade skärpt till sig och tagit tävlingen mera på allvar.



Klicka på bilden


Jag tycker juryn var alldeles för hård i sin bedömning av Jennifers och Kalles dans och dom fick skitdåliga poäng. Jag blev något förvånad och paff att det blev jag att det var Jennifer som blev den första att lämna Let´s Dance. Jag tycker hon var den som tillhörde dom 3-4 bästa deltagarna och jag hade hellre sätt att dom där ( för mig helt okända personerna) hade röstats ut och jag undrar än idag var dessa 3 personer har att göra i programmet.


Det visade sig på särskilt en deltagare att han nu börjar ta danstvälingen på mera allvar. Förra veckan då Robban skulle dansa, så kunde jag inte så någonting i hans Cha-Cha som fick mig att tänka och associerajust till denna dans. Hmm,tyckte mera Robbanpåminde mig om när Mowgli för första gången träffar djugelbjörnen Baloo och ska börja slåss mot honom....sådan dans var det.


Programledaren Sofia tycktes även med hjälp utav mera träning blivit bättre och honvar betyldigt bättre än förra veckan. Men hennes håruppsättning fick mig att tänka och undra om det var en: Look like frilla a la Drottning Silvia.


Artitsen Erik och hans danspartner Sigrid dom är ett väldigt bra och samspelt par och kan tänka mig att Erik kommer att hänga kvar i danstävlingen länge till.


Marko allas underbara roliga glada snusmumrik finne: Markoolio.Att en sådan skämt glad och skojig kille kan skärpa till sig så mycket, och visa upp en helt annan sida av sig själv.


Hollywoodfrun Maria som visade framfötter förra veckan på premiär programmet och vem kunde ana innan att hon var så duktig på att dansa. Den sidan man sett utav henne tidigare är ju endast hennes olika heminrednings projekt och dessa tofsar i alla möjliga storlekar. Jag överraskades även denna vecka av dena donnas dans som var i det närmaste en utmärkt Jive dans.






.

Av Sandra Sterner - 5 april 2013 19:47

Denna vecka tycker jag känns lång och det är ju lite märkligt, med tanke på att det var röd dag i måndags. Men nu så får man väl säga: Välkommen efterlängtande och fantastiska fredag....nu är det äntligen dags att göra helg.


Jag brukar oftast veckohandla, på Coop Forum, men ibland blir det inte alltid så, och då blir det så att jag handlar i matbutiken i närheten av där jag bor. Vid ett tillfälle ( det har väl gått någon månad nu) så kom jag i luven med att kassörska. Jag uppmärksammade det redan när kunden framför mig stod i kön och märkte att kassörskan satt och pratade i mobilen, medans hon ICKE betjänade kunderna i kassan. Det blev min tur och den pratglada kassörskan fortsatte och babbla på i mobilen.


Jag tänkte det måste bara vara något som inte står rädd till innanför pannbenet på denna kassörska som sitter och snackar i mobilen medans hon slår in kunderna varor. Jag kände först att jag skulle gå in i argumentation och försöka "avbryta" samtalet, men kände inte att jag orkade. Mina varor på bandet hade tagit slut och man väntar sig ju att kassörksan skulle säga beloppet, men hon var ju som sagt fullt upptagen med att prata i telefon. Jag kollar mot displayen på kassan och ser att det står ett alldeles för högt belopp för endast några fåtal varor och nu brister mitt tålamot.


- Om du inte satt och pratade i mobilen så kanske du kunde inrikta dig mera på att se till att betjäna kunderna på ett bättre sätt och dessutom slå in rätt belopp särskilt när du väger frukt och grönsaker.


Idag besökte jag denna butik igen, och tyckte det var en smart ide att medans kassörskan slår in varorna så börjar jag packa ner dom i påsen. Går ner till slutet av bandet och undrar först varför inte kassörskan sätter på bandet, utan istället samlar hon på sig alla min varor längst upp.


Jag bara: Ursäkta mig, men skulle du kunna vara snäll och sätta på bandet så att jag kan packa ner mina matvaror.


Kassörskan gav mig en blick och sedan utbrister hon: Jag kan inte sätta på bandet...ännu. Det finns i sådana fall risk att kunden som var innan dig klämmer sig.


Både jag och den andra kunden som stod framför mig i kön kollade undrade på varandra och under alla dom åren jag har handlat i en massa butiker så har jag aldrig hört talas om att det finns vuxna som kan klämma sig i bandet när dom plockar ner sina varor.


- Okej, då slipp då. Du tror alltså på fullaste allvar att mannen som står brevid mig kommer att klämma sig om du sätter på bandet...? Då får väl jag lirka mig igenom dessa 2 kassor och komma upp till dig, för mina varor vill gärna börja plocka ner i påsen...är det förstått?


Det är ju lite synd och samtigt tråkigt att det finns sån personal som inte alls har känslan för varken att vara trevlig mot kunder och dessutom helt saknar service.



Det är ju lite synd och samtigt tråkigt att det finns sån personal som inte alls har känslan för varken att vara trevlig mot kunder och dessutom helt saknar service.


Nu över till någonting helt annat. Förra fredagen, som just var Långfredag, var det premiär och dags för den 8:e säsongen av det populära dansprogrammet Let´s´Dance på TV4.


Det blev överraskade, för mig att få veta att det var så många som hade bänkat sig framför tv:n för att se det första programmet och det blev hela 2,1 miljoner tv-tittare.


- Wow, superbra....vilka tittar siffror.



Nu är det inte långt kvar innan det är dags för kvällens deltagare att inta dansgolvet. I kvällens Let´s´Dance och efter kvällen dans uppträdande så ska dessa 10 deltagare bli 9.



 


Den deltagare som för mig dansade allra bäst var yngligen blott endast 17 år gammal Oscar Zia. Jag tyckte även Jennifer var duktig och visst hon har ju lite erfarenhet då hon dansat tidigare. Likaså artisten Erik var ju duktig, men han har ju också lite av erfarenhet dans med sig i bagaget. Maria från " Hollywood fruar" visade att hon kunde göra annat en bra heminredning och dessa ut tjatande hon "tofsar"  och även hon visade talang och framfötterna ( men vilka stora fötter hon verkar ha) men dansa kunde hon göra.


Däremot så kunde absolut inte Robban, som förra veckan verkade ha ändrat helt på den intränade koregrafin till sin egen: Ni vet den lilla pojken Mowgli i djungelboken, som står och hoppar när han ska slåss med björnen Baloo. Det var typ den koregrafin han hade på dansen förra veckan. Det gick ju liksom inte att hålla sig för skratt när Mowgii, nej, jag menar förstår Robban skulle dansa, men helt klart så bjöd han ju på rolig underhållning. Men Let´s  Dance går ju inte ut på att dansa roligt, utan att dansa så bra som möjligt. Programledaren Sofia som jag från början trodde skulle vara betydligt bättre var också dålig. Men antar att hon inte har tränat tillräckligt länge.


Nu över till dom återstående 3 personerna:  Håkan, Anette och Anna. Vilka är dessa personer...? Dom är för mig helt och fullkommligt okända och vad sjutton har dessa 3 gjort för att vara kända..?


På premiär programmet förra veckan så kollade jag inte när dom intog dansgolvet och det blir nog så att jag inte kollar på deras dans ikväll.

 

Nu över till kvällens danser:


1. Oscar Zia & Maria Bild

Dans: Tango

Musik: "You" (Robin Stjernberg)

Poäng från förra veckan: 17

 

2. Sofia Wistam & Tobias Bader

Dans: Slowfox

Musik: "Try" (Pink)

Poäng från förra veckan: 9


3: Marko "Markooolio" Lehtosalo & Cissi Ehrling

Dans: Rumba

Musik: "Diamonds" (Rihanna)

Poäng från förra veckan: 16


4. Jennifer Åkerman & Calle Sterner

Dans :Slowfox

Musik: "Glorious" (Andreas Johnson)

Poäng från förra veckan: 16


5. Maria Montazami & Kristjan Lootus

Dans: Jive

Musik: "Satellite" (Lena)

Poäng från förra veckan: 15

 

6. Okänd


7. Okänd


8. Robert "Robban" Andersson & Oksana Spichak

Dans: Slowfox

Musik: "Just the way you are" (Bruno Mars)

Poäng från förra veckan: 6


9. Okänd


10. Erik Segerstedt & Sigrid Bernson

Dans: Tango

Musik: "Release me" (Agnes)

Poäng från förra veckan: 18

 

Av Sandra Sterner - 4 april 2013 17:09

Ja, det har gått ett par dagar sedan jag sist bloggade och det kanske nu vore på tiden att skriva ett nytt.


Det är ju bara Caroline och Tobias utav mina barn som fortfarande går i skolan och på gymnasiet och just nu så har dom Påsklov. I måndags var det ju fortfarande "röd" dag då det var annandag påsk. Men dagen efter på tisdagen var det ju vanlig jobbdag för mig och för Caroline var det dags att åka till fritids. Ja, det kanske låter tufft och hårt att låta barnet gå på fritidset under påsklovet, men det är liksom bara att "gilla" läget för några andra alternativ finns inte att välja mellan. Jag tycker ännu att min unga fröken är lite för  omogen för att ta tillvara på sig själv alldeles för många timmar och det blir inte heller så att hon får i sig något till livs, utan även om det finns mat att värma i micron, så är min unga fröken på tok alldeles för lat och bekväm och ( vet av erfarenhet) att hon istället ställer sig och brer smörgåsar och dricker oboy. Likaså är det när det gäller för Caroline att plocka undan efter sig när hon tagit fram saker ifrån både kylskåp och skafferi och inte tala om diska-efter-sig!!! Som jag tjatat och gnatat på Caroline att börja diska efter sig när hon använt något utav glasen, tallrikarna eller besticken.


- Ja, ja! Jag gör det senare.


Får jag oftast till svar av henne när jag påpekar att hon ska diska efter sig.


Det har hänt vid några tillfällen att jag tyckt glasen i skåpet har minskat avsevärt mycket och ser dom inte heller ligga i diskhon. Men så blir man snabbt varse om vart glasen tagit vägen när man går in i Caroline rum. Därinne står det en massa urdruckna och även halvtomma och man kan hitta dom lite varstans. Caroline är så att så fort hon druckit ur ett glas så ställer hon ifrån sig glaset ( har hittat det på alla möjliga ställen i hennes rum) både på skrivbordet hennes byrån, tv-bänken, fönsterbrädan, nattduksbordet och även tomma glas i hennes SÄNG!


Det verkar inte finnas något slut på detta..heller och hur mycket jag än tjatar och gnatar på Caroline att hon måste lära sig att duka av och diska efter sig.


I tisdags var så Caroline på fritids och flera gånger varje dag ringer hon till mig. Däremot denna gång Caroline ringde mig så hörde jag på henne att hon var lite upprörd och hörde att det nästan lät som om hon inte hade lång ifrån att börja gråta. Det var helt klart något/någon som hade gjort henne upprörd....


- Min lilla älskling, vad är det som har hänt..? Du låter ju så upprörd...


- Jo, men mamma, det är såhär. Idag hade vi filmdag på fritids och personalen satte på en läskig film som jag blev rädd för.


- Men gumman, du vet väl att sådant som visas på film bara är påhittat.


Caroline höjde sig röst en aning: Nej, inte detta. Det verkade vara på riktigt.


- Nej, Caroline, ta det lugnt nu...det var skådespelare. Vet du vad filmen hette..?


- Nää, men hon som spelade en utav dom större rollerna är ju den där blonda tjejen Paris.


- Jaha, ja...menar du Paris Hilton..!


Jag kunde inte låta bli att dra på smilebandet och undrade vad det var för läskig film, som Paris Hilton spelat in.  


- Hmm, Caroline det var inte så att det var en komedi?


- Nej, mamma...lägg av det var en skräck film och det var en massa otäck vax.


Pling sa det i hårddisken ( skallen) min och ett ljus gick plöstligt upp.


- Ojdå, då vet mamma vilken film det är du sett. Hette filmen möjligvis: House of wax.?


- Ja, jag tror det.


- Usch, då, sådan filmer ska du absolut inte se. Jag kan garantera dig att det som du blev skrämd utav och tyckte var läskigt är bara på låtsas. Vet du att när du kommer hem i eftermiddag ska mamma visa sig en sida på nätet där du kan få se en rolig film, som du kommer att skratta åt.


Jag höll mitt löfte och när kvällen kom så visade jag Caroline en sida på nätet som heter "Dreamfilm" och där kan man UTAN kostand och man behöver EJ heller ladda ner filmerna utan kan se den direkt.

Jag valde en film som jag trodde skulle falla min dotter i smaken och filmen hette TED.

Filmen handlar om en pojke vid namn John som dessvärre inte har några vänner. Hans önskan är inget högre en att få en allra bästa vän. Så en kväll var det regn och åskväder ute och John blir vettskrämd och gömmer sig under täcket med sin "bästa vän" gosenallen Ted. Då han inte har några jämnåriga kamrater så önskar han sig att hans teddybjörn ska bli livs levande, och när han vaknar på morgonen så upptäcker han att hans teddybjörn inte längre ligger kvar i  hans säng, utan istället har den blivit levade. Till följd av hans önskning som barn så vägrar denna Teddybjörn, svika hans sida när John blir vuxen och det ställer ju förstås till en massa bekymmer...framför allt både när det gäller jobb och i kärlekslivet.


Caroline som sedan tidigare på dagen hade blivit halvt vettskrämd, satt nu och skrattade så tårarna sprutade.  


Så till alla Er som kanske inte känner till denna Gratis Mowie sida....här kommer den: Dreamfilm

 

 

Av Sandra Sterner - 1 april 2013 15:35

 



I dag är det 1 april och det skämtas över stora delar av världen. I Sverige är det vanligt att tidningar då hittar på uppseendeväckande och påhittade nyheter.


Jag tänkte lägga upp en del artiklar som en massa olika tidningar, och även Polisen, Google och YouTube ville skämta om just den 1:april. Som till exempel år 1950 när Göteborgs-Posten meddelade att Öland lossnat från havsbotten och börjat flyta in mot den svenska kusten. Det gamla klassiska april skämtet som var för dom som hade svart/vit tv ( det finns ju förstås inte idag) men då någon gång på 60-70-talet när denna florerade att man skulle hänga nylonstrumpbyxor framför tv:n för att få färg-tv. Hmm, det kan väl ändå inte vara så att det var någon som gick på detta...?


Göteborgs-Posten: Stadens kritiserade spårvagnar kommer i framtiden att sväva fram båda ljudlöst och smidigt – med hjälp av mördarsniglar. Sniglarna kommer att läggas på spåren som glidmedel.


Helsingborgs Dagblad: I Helsingborg har lasagne hittats i hästfoder. "Hästarna har börjat bete sig konstigt, de har börjat tugga på varandra".




Sydsvenskan: Som värd av Eurovision Song Contest tar Malmö schlagerfebern ett steg längre – och byter namn på stadsdelar. Caroli City blir Carola City, Lorensborg blir Loreensborg, Herrgården blir Herreysgården, Baltiska Hallen blir Abbaltiska Hallen och Elinelund blir Perrellinelund.


-Malmöborna gillar Eurovision och den kärleken är evig, säger - Oppositionen rasar däremot mot planern. Detta börjar verka populism, banne mig. Malmö är visserligen en stad i ljus under Eurovision-veckorna, men detta… det gör ont.


Polisen Södermalm: Yttre befälet på Södermalmspolisen i Stockholm skojar med sina följare på Twitter: "Äntligen klart. I sommar provar vi att patrullera i luftballong. Lika bra överblick som helikopter, men billigare, miljövänligare. Spännande", skriver ett av befälen som twittrar från kontot.


Polisen Blekinge: En unik IP-hund nytt effektivt vapen mot bedrägerier på internet. Hunden E-type har under flera år tränats i att spåra IP-adresser – och nu är hunden redo att börja jobba för polisen.


Västerbottens Kuriren: Umeå kommun har fått nog av hundbajs på gatorna. Nu ska alla hundar i Umeå dna-testas för att få hundägarna att plocka upp bajset. Den som inte plockar upp bajset kommer att spåras med hjälp av dna och riskerar då böter


Google: Sökjätten lanserar i dag nya Google Lukt. Om du någon gång undrar vad det är som luktar kan du plocka fram din smartphone och söka efter lukten.


Youtube: Har bestämt att lägga ned allt och har endast varit en tävling – och nu återstår bara att utse en vinnare som tar hem titeln "Det bästa videoklippet i världen"


Jag för min del brukar just denna dag vara lite extra på min vakt och inte tro på allt som man läser eller hör inom just Media. Min busiga dotter fick mig idag att tro att hon hade gjort sig illa. Då hon som annars ( ja, bortsett från när hon sätter sin trots sida till och total vägrar att göra som man säger) men annars så brukar Caroline vara en pigg, alert och glad tjej. Men så idag vi tog alla en riktig lång sovmorgon och vaknade inte förrän efter 10.30-tiden och var ordentligt utvilade.

Caroline försökte göra sitt allra bästa för att lura sin mamma den första april. Men just detta datum är jag lite extra noga och på min vakt. Hade precis duschat och så hör jag ifrån Caroline sovrum ( som typ ligger vägg-i-vägg med badrummet) ett rikigt ILLVRÅL från Caroline rum och så hördes det ungefär som Caroline var på väg att börja gråta.

Jag öppnade badrumsdörren lite på glänt och ropade till Caroline: Hörru, din busunge, försöker du luras bara för att det är 1:april. Fick inte från början något svar, så jag öppnade dörren till Carolines rum och därinne ligger hon på rygg med täcket över sig och skrattar.

Ja, friskt vågat att försöka narras med sin mamma den 1:april, men det gick liksom inte hela vägen.

Jag för min del bjuder gärna mina läsare på lite 1:april bilder:



 


Det sägs ju att utveckligen då det gäller tekniska produkter går framåt och att många trend "nissar" alltid vill ha det mest moderna utav allting. Men visst var ändå vissa saker "lite" bättre förr..  



 

Åh, Ja tack...


 

En Norsk ficklampa


 

Okay I like pink, but not on a cube



Det var allt jag att bjuda på mina läsare idag och på återseende...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards