Alla inlägg under mars 2010

Av Sandra Sterner - 7 mars 2010 15:00

Det blev lite sent igår, och hade lite svårt att somna. Men det blev en desto längre sovmorgon på sö(m)ndag, och vaknade först omkring kl:10.30.

  

Både Micke och Caroline hade redan vaknat, och gått upp för att äta frukost. Brukar oftaste sova riktigt tungt, och hörde inte hur dom höll på ute i köket. Men till slut vakande jag upp och tassade sömndrucken ut till köket, och som i "ultraterapi" går jag till kaffebryggaren för att hämta dagens första kopp med kaffe så att jag vaknar.

  

Nu känns det betydligt bättre, och nu är jag redo för lite uppdateringar på bloggen.

  

Jaa, igår kväll bänkade vi oss här hemma framför tv:n för att se hur det skulle gå för dom artisterna som hade tagit sig till andra chansen i Melodifestivalen.

  

Som jag skrev i ett utav mina tidigare inlägg, så tycker jag att när man står på scen, och ska sjunga en låt med lite "snabbare tempo" att man bjuder till, och gör en liten show över det hela, och det tyckte jag Neo gjorde med sin låt "Human Frontier" som jag fortfarande tycker är väldigt bra.


Dom andra som jag gärna velat ha sett på Globens scen nästa vecka, var ju helt klart Alcazar med disco låten "Headlines" Har alltid gillat den gruppen och deras musik. Det bjöds på en färgstark show i svart/cerisa kläder och med utmärkt koregrafi och man "rycktes" verkligen med i den låten.


Denna gång blev det inga utav mina favoriter som gick vidare. Utan istället blev det Pernilla med låten "Jag vill om du vågar." Som både Micke och Caroline, hade hoppats på skulle gå till final. Vill inte direket påstå att det är en dålig låt,det är en schysst låt och lite typisk schlagermusik över det hela. Men står fortfarande kvar att jag tycker dom låtarna som jag skrev överst om är "snäppet" bättre..


Den andra som "knep" den sista platsen var Jessica Andersson med "I did it for love" och även den låten fastande Micke för.....men tyvärr inte jag.


Nu är det mindre en 1 vecka kvar tills dom 10 finalisterna mötts i Globen, och det ska bli spännade att se vilken utav den/dom som får representera Sverige i vårat grannland Norge under maj månad.

 

Skrivet av Sandra 7 mars 2010 klockan 15:03

Av Sandra Sterner - 6 mars 2010 16:45

Som jag skrev tidigare i veckan så skulle min som Jimmy ner till Nynäshamn igår och göra sin allra första tatuering.

 

Jag kollade in deras hemsida, och fick se tjejen som hade gjort Jimmy tatueringen.

 

Elina från Nynäshamns Tatto

 

Jimmy visste exakt vad han ville ha, och hade tagit med sig en bild på en tribal,och från början var det tänkt att han även skulle fylla i den med färg och skuggor. Men som sagt det var hans första, men dock inte den sista....(skulle jag tro)

 

Denna gång så blev det en lite "försmak" på hur det kändes att få nålar under huden, och efter att ha suttit i tatueringstolen lite mera än 2 tim så gav han till slut upp. Det blir säkert så att Jimmy väntar ett litet tag innan han forsätter, men har man väl börjat är det säkert svårt att sluta.

 

Så här blev Jimmys tatuering

 

Skrivet av Sandra 6 mars 2010 klockan 16:43

Av Sandra Sterner - 6 mars 2010 12:30

Lika fint väder idag att vakna till som det var igår...mmm, vad mysig.

 

Har känt mig lite halvseg och trött på morgonen/förmiddagen. Om det beror på sömnbrist eller om det är så att jag har fått järnbrist igen...har själv ingen aning. Men hoppas att det går över, annars är det läge att ta sig till vårdcentralen i veckan.

 

Nyligen åkte Micke och Caroline upp till Haninge Centrum, och vad passar då bättre än att sätta sig att skriva ett blogginlägg.

Igår kväll bänkade jag och Micke oss i soffa för att kolla på "Let´s Dance. ( Förra fredagen missade vi programet, då var vi på böljan den blå) Men såg senare på TV4 hemsidan att Gudrun "Skyrman" hade slagits ut förra veckan, och inte mig emot....äntligen får man väl säga.

 

Har aldrig förstått var en f.d politiker har att göra i den tävlingen, och med alla hennes krav som hon ställer på samtliga i produktionbolget.

 

Om jag nu ska går in på gårdagkvällen danspar som nu är kvar i tävlingen, så blev jag besviken på min tidigare "favorit" deltagare Stefan & Malin. Dom som tidigare varit så duktiga och samspelta i dom tidigare danserna i programmet. Deras "quickstep" och den andra dansen "soft sohe" (som mera var uppvisning) var enligt mig inte alls så bra så bra som dom presenterat i dom tidigare programmen.

 

Men att dom skulle åka ut trodde jag förstås inte. Det trodde jag snickaren Willy & Charlotte skulle göra. Jag är lika förvånad som juryn och funderar och undrar hur länge Willy som ( säkert gör sitt bästa) men är en katastof på dansgolvet hur länge ska han få vara kvar egentligen? Man börjar fundera varför en del tv-tittare lägger sina röster på en sådan som Willy som gör bort sig så mycket på dansgolvet.

 

Varför inte lägga sina röster på det skickligast dansparen istället. Som sedan ska skickas vidare, och tävla i den stor internationella Let´s Dance tävlingen. Jag skulle inte ens våga drömma om Sverige skulle skicka Willy & Charlotte till den tävlingen, om inte Sverige tidigare har hamnat längst ner i den tävlingen och blivit utskrattade så kommer dom att bli det då.

 

Man får väl hoppas att det istället blir någon utav dom andra dansparen. Som att ta som exempel se bara på Mathias & Celicia vilket uppträdande och båda danserna den första "quickstep" och den andra lite mera vågade dansen bachata. Som jag tyckte mera såg ut som dom höll på med något form av förspel!! Hmm, det är ju en himla tur att inte Mathias flickvän inte verkar vara allför svartsjuk.

 

När hon få se sin pojkvän stå och gnider sitt skrev emot Cecilias bak....herregud, vilken dans! Men båda deras danser var vädligt bra framförda även om den andra "sexy" dansen kanske var lite väl vågad, så gjorde dom den väldigt bra. En tanke slog mig, och det är knappt jag vågar tänka tanken, om man skulle få se Micke dansa så med en annan tjej....vete sjutton vad som skulle hända då.

 

Kanske såhär...

 

Det andra dansparet som bara blir bättre och bättre är ju söta Molly & Jonathan.  Har inte följt med i alla program, men jag trodde från början inte att Molly skulle lyckas hålla sig kvar så pass länge i danstävlingen som hon gjort. Men den unga söta fröken visar tydligt att hon kan så mycket annat än att stå på scen och sjunga bra, och båda hennes danser "slowfox" och den mera rock-roll dansen "lindy hop" var utmärkt utförda, och så fick hon även sin första 10:a.....helt klart välförtjänad.

 

Det tredje och sista dansparet som fortfarande hänger kvar i tävlingen, och som det återstår att skriva om är Claudia & Tobias. När Let´s Dance skulle börja och dom visade upp samtliga av dom nya danspren så hade jag ingen aning om vem Claudia var och hon är en utav dom tävlade som gjort minst intryck på mig under hela tävlingen.

 

Men en utav dom roligaste kommentarerna om dansen "Bollywood" som är någon slags indisk dans, och tror det var programledaren David som gjorde en jämförelse med den dansen: "Om att den kunde jämföras med att man med ena handen skruvar i en glödlampa i taket, och med den andra knuffar en kossa framåt"...vilket fick både mig och Micke att brista ut i skratt.

 

Jaa, man kan säkert göra många jämförseler med olika sorts danser, och gårdagkvällen bjöd på många härliga olika dansnummer, en del lite mera vågade en andras och det blir spännade att se vilka utav dom dansparen som är kvar som tar sig till finalen. Själv ser jag gärna fram emot att få se Mathias & Cecilia och Molly & Jonathan i finalen.

 

Skrivet av Sandra 6 mars 2010 klockan 12:30

Av Sandra Sterner - 5 mars 2010 12:00

Det kändes alldeles underbart att vakna upp i morse, och känna att solens varma stålar sipprade in genom sovrumsfönstret.

 

Dom senaste dagarna har det inte varit mycket till solsken, och man blir på så mycket bättre humör när man ser att solen tittar fram. Jaa, man får väl så småningom hoppas att den kalla vintern släpper sitt kalla tag om vädret, och att våren kommer snart.

 

Som i slutet av mars, och i början av april, då kan man börja ana lite smått att våren är på väg, men samtidigt kan man aldrig direkt vara säker på vädret under april månad, och det sägs ju oftast att denna månad är "vilket aprilväder"

 

Jag har aldrig varit förtjust i vintern och allt detta påkläddade, och frysade...nej, nu får det vara stopp och belägg på det. Åh, inte tal om alla dessa pendeltåg, tunnelbanor och bussar som knappt kan fungera, så fort det blir minusgrader och is som gör att ingenting fungerar.

 

Nu börjar jag längta till våren och se hur det börjar tina och smälta ute, och med tanke på all denna snö som kommit så lär det bli ett väldigt blaskigt och blött.

 

Känna att man kan hänga in familjen vinterkläder i garderoben, och se hur vårblommorna krokus och tussilago kommer upp ute i rabatten, och det bästa av allt är ju ändå att man kan sitta ute på baksidan eller på någon trevlig uteservering inne i stan, och bara njuta av vårens första solskensdagar.....och jag hoppas det inte är alltför lång tid tills vi kommer till det datumet.

 

Jag måste erkänna att jag blivit mig en riktig slarver och det är nästan så jag skäms.

 

Det har gått ett bra tag sedan jag nu var ute på någon form av powerwalk, och har egentligen ingen förklaring till varför jag inte kommit iväg ut. Det har rent utsagt bara varit ren lathet, men nu sätter jag stopp för det!! För idag ( efter att jag skrivit klart) så ska jag hoppa i träningsbyxorna och snöra på mig gympaskorna och ge mig ut på en ordentlig rask/snabb promenad.

 

Pratade tidigare i veckan med min stora dotter Nina, och det har gått ett bra tag sedan vi sågs. Hon fyllde ju även år i början av februari, men då hade jag ingen möjlighet att åka upp till henne för att hälsa på. Men som det ser nu så kommer jag nästa helg att åka upp till Västerås för att krama om min dotter, Janne och mitt gulliga barnbarn Nova.

 

Nej, nu är det hög tid att passa på medans solen fortfarande skinner att ge sig ut på en lång skön powerwalk.

 

Skrivet av Sandra 5 mars 2010 klockan 11:55

Av Sandra Sterner - 3 mars 2010 21:45

Nu börjar det bli kvällen, och tänkte jag nu skulle knåpa ihop ett litet inlägg.

 

Idag på eftermiddagen fick vi besök av min stora fina son Henrik, och hans söta flickvän Sara, och det var av den anledningen att dom skulle hämta våran vita katt Iza, som vi olyckligtvis inte längre kunde ha kvar...tråkigt nog. Men som tur var så visade det sig att Sara och hennes mamma mer än gärna ville ta hand om våran katt, och det kändes förstås väldigt bra att veta att hon kommer till någon som står oss nära och som samtidigt inte bor allför långt ifrån oss.

 

Min stiliga son Henrik och Iza

 

Iza tillsammans med sin nya matte Sara

 

Micke var så schysst idag, och åkte iväg för att storhandla på Coop Forum, och är man en sån Big Family som vi emellanåt är och med så många kids, såklart, att det går mycket mat. Det händer ibland att man tycker man nyss har fyllt frys/kyl/skafferi fulla och ett lite "vips" så är allting slut, och det är återigen dags att ta sig till stormarknaden för att handla.

 

Till middag blev det något nytt som Micke hade köpt, och det var kryddstark chorizo och potatismos...mums vad gott det är när mat smakar starkt. 

 

Tända stearinljus för mig är bara ett måste

 

Micke fullt upptagen med att äta och kolla på Tv:n

 
Skrivet av Sandra 3 mars 2010 klockan 21:49










Av Sandra Sterner - 2 mars 2010 19:45

Just det nu har sportlovsveckan börjat för ungarna, och jag som trodde Caroline ville vara hemma under sportlovet. Men där hade jag helt fel utan istället ville hon åka till iväg till fritidset, och denna vecka skulle dom hitta på en massa roliga aktiviteter och så får hon en chans att umgås med sin kompisar.

 

Min äldre son Jimmy berättade för mig igår att han på fredag skulle åka ner till Nynäs för att "gadda sig" han ska skaffa sin första tatureing, och det ska bli spännade att se vad det blir för något.( Hmm, undrar om det inte är "plastpappa" Micke som är lite av en förebild )

 

Även jag skulle mer än gärna vilja skaffa mig en något mindre tatueringen, och den skulle jag då sätta ner vid vaden eller på överarmen, men det får inte bli något stort eller för mastigt.....en gullig liten blomma eller så får det bli på min favorit seriefigur som är Nalle Puh.

 

Anledningen att jag ännu inte gjort någon tatueringen är att jag är så rädd för att det ska göra så ont med nålarna...men få se om det sker någon gång i framtiden.

 

Som ni redan vet så är ju Micke galet förtjust i tatueringar och även piercingar, och då det gäller för honom att "gadda sig" så finns det inget som helst slut. ( Läs bara vad han skrev till mig under kommentarer) 

 

Jag föreslog till Micke att jag tyckte att han skulle inskaffa sig på ett eget tatueringskit och börja lära sig att tatuera lite smått på andra. Förresten Micke undrar om det är någon utav mina läsare som känner till vart man kan köpa tatueringskit....?

Skriv då gärna till min mail (som finns längst ner på min sida) eller som kommentar...Tack!

 

Skrivet av Sandra 2 mars 2010 klockan 19:46

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards