Alla inlägg den 2 juni 2014

Av Sandra Sterner - 2 juni 2014 19:05

Det har nalkats födelsedag och denna gång är det min son Jimmy som fyller år och nu vill jag utbringa ett fyrfaldigt leve och ett hipp hipp hurra för Jimmy på hans födelsedag och ett stort   Grattis.




    




Nu idag på eftermiddagen kom Jimmy förbi hemma hos mig och det är förstås alltid supertrevligt att få besök utav sina stora numera utflugna barn. Jimmy, visade sig vara på ett stålande glatt humör och omfamnade mig med en bamsekram. Det blev ett litet enklare födelsedagsfirande av honom här hemma och vi åt middag och så blev det bakelser och kaffe och så förstås en liten present. Nu har Jimmy dragit vidare och ska fortsätta fira sin födelsedag nere i Nynäshamn med sin bror Henrik.


Ja, vad tror ni mera har hänt sedan sist jag skrev och det var ju igår.


Jag har inte tänkt på att skriva om det men bilen skulle ju in på den årliga besiktningen innan det sista maj. Så jag hade bokat en tid som från början var på fredag den 23:e maj. Men så i samma veva så gick ju min bil sönder tidigare under den veckan och det gick typ bara att krypköra med bilen. Jag fick lämna in den och det visade sig vara ett elfel + att säkringarna behövdes bytas ut. Jag visste förstås inte innan hur lång tid det skulle ta att först hitta felet och sedan hur lång tid det skulle ta innan bilen var körduglig igen. Så jag bokade om tiden för besiktningen som jag egentligen skulle haft på fredagen till måndagen efter helgen. Så förra måndagen var den inne på sin årliga besiktning.


Det visade sig tyvärr vara en riktig nybörjare alternativ gröngöling som jag fick som gjorde min beskingen. I alla fall killen slog ner och gav mig en 2:a för att spolarvätskan inte fungerade.

Jag kontrade genast med att svara: Den fungerar visst. Jag fyllde ju nyligen på spolarvätska i behållaren.


- Nej, svarade killen. Jag drog i spaken intill ratten och det hände liksom ingenting. Du behöver genast åtgärda detta...!


Grrr, nu blev jag ilsken!  


- Hallå, din smartskalle, det är inte den spaken man ska trycka intill sig för att spolarvätskan ska komma. Det kanske är så med andra bilmärken, det har jag själv varit med om. Det är helt annorlunda och sitter på ett helt annat ställe när man kör Hyundai Accent, för där sitter det en knapp på instrumentbrädan som du bara behöver trycka in. Såhär och så visade jag honom och rutan blev till killen förvåning alldeles blöt.


- Jaha ja. Det visst jag inte.


- Nej, jag förstod det. Därför visade jag dig det.


I morse så behövde jag lämna in bilen p.g.a att den fick nedslag på en annan grej och det är samma goa snälle gubbe som fixade bilen sist åt mig. I alla fall så fick jag veta att bilen skulle vara färdig och hämta vid 14.30-tiden Jag har blivit så bortskämd sedan jag tog över pappas gamla Skoda och det tog inte lång stund innan jag helt slutade upp med att skippa åka pendeltåg och buss överallt. Allting gick så mycket smidigare och snabbare och så sparade man mycket tid om man istället tog bilen. Men då bilen inte går, utan bara står då blir det till att ta det kommunala trafiksättet, såsom buss eller pendeltåg. Det fick jag göra efter det att jag hade lämnat in bilen i morse och idag när jag skulle hämta bilen. Jag hade fått veta att bilen skulle vara färdig omkring 14.30-tiden, så jag åkte i god tid hemifrån och var där strax före utsatt tidpunkt, men varken någon rök av min bil eller gubben som skulle fixa bilen åt kunde jag finna. Jag kikade in genom garagefönstret och inte fanns min bil där heller. Hmm, lite lätt panik uppstod inom mig och en massa tankar började fara fram-och-tillbaka i skallen på mig. Men han sa ju att jag skulle komma vid 14.30-tiden och nu var både bilreperationsgubben och bilen min helt puts väck.


Jag väntade en stund och ringde sedan upp honom.


- Tjingeling, svarade han i andra ändan.


- Jaha, tjingeling på dig själv. Jag står och väntar på dig utanför ditt garage och undrar vart du och min bil är någonstans.


- Ehhh, jag är ute och provkör din bil och om du vill kan du vänta där 10-15 minuter så kommer jag sen.

Jag blev småsur och vi hade ju kommit överens om att jag skulle komma en tid och så är han ute och kör och slösar extra på dyrbar soppa med min bil. Jag väntade förstås inte, även om det bara rörde sig om max 15 minuter. Det blev till att för 3:e gången idag åka kommunalt hem. Jag väntade besök av min son Jimmy som fyller år idag och han skulle dyka upp hemma hos mig strax efter 15-tiden och han ville jag inte missa eller låta honom stå utanför min dörr och vänta. Nej, det blev inget med det, utan då fick hellre bilen vänta tills i morgon eller övermorgon....does not matter.   

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards