Alla inlägg den 2 april 2015

Av Sandra Sterner - 2 april 2015 16:48



 



Nu var det dags för påsken att börja och idag har vi Skärtorsdagen, och idag är det väl den dagen som påskkärringarna av tradition flyger till Blåkulla.    Jag minns tillbaka när både Nina och Caroline var små och dom ville absolut klä ut sig till påskkärringar och jag bistod dom med att sminka dom ut till påskkärringar. Då jag aldrig i mitt liv någonsin använt mig av rouge, och det har att göra med att jag tycker att man just ser ut som en påskkärring med rött rouge på kinderna. - Okej, det är en smaksak och vissa vill framträda sina kindben bättre, men jag tycker att det enbart ser komiskt ut med rouge på kinderna. I alla fall man tager vad man haver och det finns annat man måla kinderna med förutom rouge, så istället blev det lite rött läppstift och brun eyeliner som fick bli fräknar och ovanpå det blev det en färggrann sjal.


Jag har letat bland mina bilder både i datorn och bland mina äldre kort som togs med mina gamla kamera. Dessvärre så har jag inte hittat några bilder på varken Nina eller Caroline som utklädda påskkärringar. Men med åren som nu gått och Nina nu är fyllda 27 år och Caroline 14 år och det finns ju förstås ingen chans att någon utav dom idag skulle vilja klä ut sig till påskkärring. Kanske att mitt gulliga barnbarn Nova tyckte det var skojigt att klä ut sig till påskkärring.


Att vi firar påsken är en utav dom största händelser under året och firas till minne av Jesus Kristus död och uppståndelse. Skärtorsdagen firas till minne av den kväll när Jesus för sista gången äter tillsammans med sina lärjungar och instiftar nattvarden.


 



Nu blir det ett par dagars ledighet för oss alla och det känns ju alldeles underbart. I morgon så kommer Nina, Janne och Nova ner till Stockholm. Dom åker först till Johan och brukar även bo hos honom under dom dagarna dom brukar stanna här nere i Stockholm. På påskafton, då dom yngre barnen får välfyllt påskägg utav påskharen så kommer vi här hemma, möta upp Nina, Janne och Nova nere i Nynäshamn.


Just det över till en helt annat sak!! Det är ju så som ni vet att jag verkligen försöker leta efter en lägenhet på bottenvåningen eller så ett mindre radhus i Nynäshamn. Jag bara älskar den lilla småstaden och skulle nästan kunna göra vadsomhelst för att kunna flytta ner dit igen. Men har såklart en del krav att lägenheten måste ha uteplats och vara i gott skick. Orkar bara liksom inte totalrenovera en lägenhet igen, vilket jag gjorde med denna lägenhet jag har idag. I alla fall skam den som ger sig och förra sommaren då jag en utav alla gångerna var nere i Nynäs med Caroline, så gick vi in på bibloteket och lånade en datorn. Då jag inte längre har en fungerande skrivare hemma så var det lika bra att låna både datorn och skrivaren på bibloteket. World är ett utmärkt program att skriva i och därefter så skrev jag ut ett 30-tal lägenhetsbyte. Dessvärre så visade det sig att dom som hörde av sig var sådan som enbart hade lägenheter ovanför markplan och alldeles för högt upp. Vilket inte var av det minsta intresse för mig. Att ge sig på tanken eller få idén att flytta på vintern är inte något som lockar mig. - Usch, bevare mig väl konka och bära ut saker i snöslask och kyla och ovanpå det stå ute och frysa...nej tack!!


Nu börjar det bli vår ute, även om det snöade riktigt rejält i morse och det blev t.o.m alldeles vitt på marken. - Herregud, tänkte jag som skulle iväg på ett möte nu på morgonen. Jag som redan i mitten av mars hade sett till att byta ut mina vinterdäck mot sommardäcken, och ångrade just i det ögonblicket: Varför skulle jag vara ute i så pass god tid att byta ut vinterdäcken, mot sommardäck. När just april månad kan vara så att ena dagen kan det typ snöa rejält och dagen därpå skiner solen. Jag bad en stilla bön och önskade att all snö lika fort den kom dalande, skulle den även nu tina bort och försvinna. Innan jag skulle åka iväg på mötet så tänkte jag kolla min mail och varje dag kommer det förstås en massa mail, och skummade som hastigast igenom mailen. Det visade sig att ett utav mailen var från en som hade svarat på min annons om lägenhetsbyte.


- Åh äntligen tänkte jag och hoppades verkligen att det var någon lägenhet som fångat mitt intresse. Då jag var lite stressad och skulle iväg på ett möte så läste jag som snabbast igenom mailet. Det stod att dom som önskade byta hade en 3:a som låg på bottenvåningen med uteplats. Det visade sig även vara i samma bostadsområde som jag bodde i tidigare när Caroline var liten baby. Jag koppade på mitt handsfree och ringde upp numret som stod och frågade kvinnan om jag kunde komma och kolla på hennes lägenhet under dagen idag. Det var inga som helst problem och jag var så välkommen. Så fort jag var klar med mitt möte så satte jag mig i bilen och körde Nynäsvägen ner till Nynäshamn. Parkerade bilen inte alltför långt från där jag bodde tidigare och gick förbi min gamla fina lägenhet. Nu var det så att denna lägenhet låg i  ett annat låghus, men i samma bostadsområd. Såklart att jag var förväntansfull och nyfiken till tusan, men så fort jag fick se lägenheten så var i stort behov av renovering och baksidan var inte heller den mycket att hurra för så det blev tyvärr inget byte med den, och som jag sa tidigare i bloggen så orkar man inte total renovera en hel lägenhet igen och man vill ju gärna ha en gräsplätt med staket.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards