Alla inlägg den 4 april 2015

Av Sandra Sterner - 4 april 2015 22:57

I morse blev det för Caroline att ge sig ut på skattjakt efter sitt påskägg. Det hela började med ett brev som under "natten" hade kommit i brevlådan och i brevet kom den allra första ledtråden och en karta vart hon skulle leta efter ledtråd 2 någonstans. Jösses, så spännande och roligt Caroline hade som läste på den lilla kartan var hon skulle gå härnäst. Det blev till att leta både ute på baksidan och inomhus tills hon till slut hittade den sista ledtråden, som skulle leda direkt till påskägget, och till slut så hittade hon sitt påskägg.

Jag tyckte det skulle bli lite extra roligt för henne och göra det lite spännande istället enbart för att ge henne ett påskägg. Det blev lite ungefär som  tv-programmet "Fångarna på Fortet" där deltagarna springer runt och letar rätt på nycklar och ledtrådar.


Jag hade verkligen hoppats på att kunde bli lite vackrare och soligare väder ute idag, men icke då. Istället visade det sig vara det gamla vanliga trista övermulet gråa regniga och även så ibland snöar det i april. Inget man kan göra någonting och vädergudarna styr man ju inte mycket över.

Idag på självaste påskafton så hade vi här hemma kommit överens med Nina och Janne att ses nere i Nynäshamn. Dom kom redan igår men åkte först hem till Ninas pappa Johan där dom även bor ner dom är nere i Stockholm. Nu idag skulle vi ses klockan 12 nere i Nynäshamn, där vi skulle gå runt nere på byn ( som jag brukar säga) och idag nere på Stadhusplan så var det "ägg-jakt" precis samma sak har dom i USA. Där dom i Central Park eller i sin trädgård gömmer en massa färgglada påskägg som barnen ska springa runt och leta efter. Idag nere på Stadshusplan i Nynäshamn, visade det sig att vara ägg-jakt och medans vi stod och väntade på att Nina, Janne och Nova skulle komma stod vi och kollade på alla dessa andra barn, stora som små som sprang runt och letade efter färggranna ägg.


Det tog inte lång stund innan både Nina, Janne, Nova och så mina pojkar Niclas och Tobias kom gående från parkeringen. - Åh, så glad :) jag blev över att få se 3 utav mina barn, mitt barnbarn Nova och min svärson Janne. Då fortfarande ägg-jakten var i fullgång så skyndade sig både Caroline och Nova sig ut på ägg-jakt och efter en stund så hade dom hittat varsitt färggrant ägg. Det tog dom och lämnade till en stor utklädd kyckling som i sin tur stod och delade ut smågodispåsar. Då vädret är som det är under april månad och man vet ju aldrig om det ena dagen ska snöa, regna, blåsa halv storm eller om det är så att solen skiner från en nästan klarblå himmel och då vill man ju enbart vistas utomhus. Idag var ju vädret övermulet grått och regnet hängde i luften och från havet som ligger cirka: 300 meter därifrån blåser det nästan alltid ifrån och idag blåste det kalla vindar och om jag får föredra så uppskattar jag hellre dom ljumna och varma vindarna från havet, men det lär väl dröja någon månad till innan man får uppleva en ljumna eller varma vindar mot ens kinder. Vi hade kommit överens om att vi skulle spela bowling idag, men vi hade fortfarande lite tid kvar att göra av med innan klockan blev 14 och vi skulle vara vid Gröndalshallen. Nina, Janne och Nova blev lite småsugna och bestämde sig för att gå in och äta lite på Subway.


Vi andra bestämde oss för att sätta oss i bilen och åka Ringvägen-runt, som i det närmaste alla kallar den slingan för, men som jag skrivit tidigare i min blogg, så är det egentligen namnet på denna otroligt vackra väg Strandvägen. I alla fall inte för allt för länge sedan så var det någon lustigkurre som fick för sig att snickra dit en liten trähylla och sätta fast den i ett träd och ovanpå det ställa dit en gammal vit telefon. - Tyst och död är telefon står där nästan som ett fån! Inte ringer du och säger älskling nu som du gjorde allting är så tyst och grått ( ja, det var det verkligen idag både tyst och grått) ingen knackar på min dörr ( nej faktiskt inte så har någon knackat eller ringt på min dörr! Men däremot så ringer MIN telefon) - Ja, så tokigt det kan bli när man skriver.    men ni förstår säkert...??


Då det gäller dom skojfriska och lustigkurrarna så verkar det finnas gott om dom i Nynäshamn. Nu idag så upptäckte jag några helt andra saker som var utplacerade lite varstans runt Ringvägen och tidigare gånger jag kört runt detta berg så har jag inte sett dessa.


 

Kolla bara in denna magnifika och otroliga utsikt!! Hur sjutton var det nu denna finlanstalande sångerska Arja Saijonmaa sjung: Högt över havet och bort emot land stämmer frekvensen så räcker jag fram plus når minus och lyckan är gjord sanna mina ord. Högt över havet och bort emot land det kan nog blixtra och dundra ibland. Våra zoner är laddade fält kärlek (det måste va' kärlek) Ja kanske eventuellt.....


I alla fall så visade det sig att några hurtfriska personer har bestämt sig för att placera ut trott det om ni vill men lite varstans stod det några styrketräningsmaskiner.


  

Caroline var den som först ville prova på denna träningsmaskin.


 


Ja, jag vet att jag inte är rätt klädd för ett träningspass, men vem visste eller hade en aning att det nu för tiden finns träningsredskap utplacerade på ringvägen...??


- Jaha, ja alltså någon Nynäsbo tycks tycka nu efter att det varit vinter och kallt. Då blir det ju så att många frossar och vräker i sig julmat och blir alltför tjocka och feta. Så varför inte då inte vara smart nog att placera ut lite olika styrketränningsmaskiner, runt ringvägen så dom som joggar eller powerwalkar runt denna slinga kan träna lite också.


 

 Nyss uppe på berget och nu nere i dalen.


Nu var det snart dags för oss att ge oss av till Gröndalhallen och vi satte oss i bilen och körde mot bowlinghallen. På parkeringen stod redan Nina, Janne, Nova, Niclas och Tobias och väntade på oss. Vi gjorde följe in och fick våra bokade 2 banor och bytte sedan om till bowlingskorna. Vi  tävlade i 2 lag: Sterner/Engström mot Etell/Ljungdahl.


  


Bowlingen är igång....



 


  

  Nina hjälper sin dotter Nova 





                      




 


 Min tur att hjälpa Nova




  


Nova kunde snart spela själv






    


 


Tobias Janne, Niclas, jag och Caroline

 



 


Min son Tobias med sin mamma

 

Jag minns inte sist jag hade det så roligt och gud, så jag skrattade. Vi båda lagen var verkligen taggade att vinna och få en massa strike eller spärr. Caroline var superduktig och fick 5 strikar och även flera spärrar. Min dotter sopar verkligen mamma under mattan och vinner överläget, men så tränar hon ju bowling med sitt fritids och ibland med tjejgruppen. Även lilla Nova som det var allra första gången för gick det riktigt bra för att vara nybörjare. Det sägs ju att tiden flyger fram när man har roligt    och 1 timme som vi hade bokat banorna gick i flygande fart. Innan vi visst ordet av blinkade skärmarna 5 minuter kvar och var vänlig lägg tillbaka kloten i hyllan.    Vi hann nästan spela 3 serier, men dessvärre så hann vi inte bli klar med den sista.     Det var i alla fall superskojigt och spela bowling med 4 utav mina barn, barnbarn, och svärson och hoppas verkligen snart att vi kan göra om det igen.


Vi började bli småhungriga när bowlingen var över och vi bestämde oss för att åka och äta våran gemensamma påskmiddag. Vi diskuterade först och till slut blev det bestämde oss för att vi skulle åka till restaurangen La Playa. Ett rätt så mysigt ställe med trevlig personal, bra service och god mat. Vi kollade menyn och alla beställde just sin favoriträtt och dryck och vi åt oss alla mätta och belåtna. Och efteråt var vi alla så mätta och belåtna så magen min kändes som den stod i 4 hörn. En tanke väcktes till liv och tänkte i morgon måste jag bara ge mig ut på en joggingtur och varva det med att powerwalka. För annars finns risken att jag slutar som ett fläskberg och det vill jag absolut inte bli.


Jag hade först trott att Nina, Janne, Nova, Niclas och Tobias skulle följa med oss hem, men klockan började bli sen eftermiddag och alla var vi nu lite trötta. Det blev istället så att vi hade vi tog avsked och sa: Hejdå och därefter hade vi ett stort kramkalas och på återseende...snart igen.   

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards