Alla inlägg under januari 2011

Av Sandra Sterner - 23 januari 2011 12:15

Så har det redan gått och blivit söndag,och som (nästan) alltid så är just söndagarna lagda till att vara slappardagen på veckan.

 

Jag har funderat lite på om jag kanske ska sätta på mig träningsbyxorna och snöra på mig gympaskorna och ge mig ut och springa några kilometer. Det finns inga längre ursäkter att skjuta upp detta med träningen längre! Nu gäller det på allvar att komma igång med löpning och powerwalk, om man ska se någorlunda smal ut i sommar. Jag hoppas även att jag får med mig Micke ut på en löparrunda, och kan ni tänka att gubben har nu inskaffat sig på ett par gympadojor. Hmm, nu få han lov att försöka slita sig ifrån sina boots ett litet tag.

Nu hade jag tänkt ta upp en helt annat sak i min blogg. Det är ett ämne som jag tycker det pratas väldigt lite om och det finns inte heller så mycket att läsa om det på nätet.

Det jag menar är att det inte alltid "klickar" och "fungerar" mellan alla människor och detta beror på att det inte finns någon bra fungerade personkemi mellan partnerna.

Jag själv brukar för det mesta få bra vibbar med dom som beter sig eller uppför sig på liknade sätt som mig själv. Och naturligtvis dåliga vibbar till folk man ogillar. Jag kan tro att man även kan få dåliga vibbar av människor, som beter sig på ett sätt som man inte riktigt känner igen.

Själv brukar jag för det mesta få bra personkemi, med människor i allmänt, och med det jag både privat, jobbet och ute på fester, och dras oftast till glada, trevliga och skämtsamma personer som tycker om att bjuda på sig själva, och har det där lite speciella och förstås glimten i ögat.

Men tyvärr så finns det vissa personer som jag inte alls kan känna någon direkt bra personkemi emellan. Och det kan jag tro beror på flera orsaker. Jag förknippar vissa personer med tråkigheter, och ser tyvärr deras svagheter ( för bl.a mat) och folk som vräker i sig mat och blir feta gör mig illamående. Sedan finns det dom som inte håller sig fräscha och är dåliga på att sköta sin hygien....usch, fy, så vidrigt det är att se och råka på dessa illaluktande personer som inte håller sig fräscha med att duscha/bada och byta sina kläder varje dag..

Det handlar om två saker i mötet mellan männsikor. Det första är ett doftämne som kallas för feromoner och det är vad för doft den andra som står framför dig utsöndrar: Du står kanske framför en person som du dagligen träffar. Hon/han behöver kanske inte säga ett enda ord och du får ändå en känsla av att personen unsöndrar en fruktandsvärd odör och det får dig att tycka illa om den personen. Eller så kan det vara tvärtom. Du få en känsla att du tycker den personen som står framför dig luktar guddomligt gott och du känner att du verkligen gillar den personen.

Det andra är det "tysta språket" även kallat kroppspråket som är avgörande för sammhörighets känsla.

 

 

 


Skrivet av Sandra 23 januari 2011 klockan 12:17

Av Sandra Sterner - 21 januari 2011 19:00


   

Skönt att det nu äntligen har blivit fredag.

Vi kommer som nästan alla fredagar ( förutom då jag jobbar kväll) ha en mysig hemmakväll.

Ikväll är det ju Lets Dance. Förra fredagen missade jag programmet ( då jag jobbade kväll.) Men om man nu har missat ett utav programmen, så kan man gå in på TV4  hemsida och kolla in förra veckans dansnummer.

 


   

Jag brinner mycket för (nästan) alla sortes danser och gillar verkligen danser, som det är fart och går undan i såsom: rock-and-roll, disco, jive, samba, showdance m.m Men det finns vissa undantag på några få danser som jag har lite svårt att uppskatta och det är:  modern dans och snoa/polka.

 

Skrivet av Sandra 21 januari 2011 klockan 19:06

Av Sandra Sterner - 20 januari 2011 21:45

Nu har det blivit lite tid över för att göra lite uppdateringar på min blogg.

Min morgon började inte speciellt bra idag. Det visade sig i morse att våran katt Simba, hade rivit ner min mobil ifrån mitt nattduksbord, så att batteriet hade fallit ut och den "olyckan" gjorde ju så att inte mitt mobil alarm kunde gå igång. Som tur var så vaknade Micke vid 7-tiden och gick upp med en gång för att göra morgon. (Jag förstår bara inte att min karl kan vara så morgonpigg, trots att han inte sover speciellt många timmar)

 

Idag på förmiddagen skulle jag iväg på ett möte. Jag insåg att jag omöjligt skulle hinnas med att först åka iväg till jobbet ( som det tar drygt 1 timme att åka till ) för att sedan stressa vidare till mötet som var klockan 11. Nej, det hade aldrig funkat och jag hade fått stressa ihjäl mig. Det blev istället till att ringa jobbet och meddela att jag kommer dyka upp lite eller snarare ( blev det) mycket senare idag. Men till slut, så kom jag ändå fram till jobbet, men då hade klockan redan passerat 13. Ja, ja, men bättre sent än aldrig!!

 

Som avslutningsvis på kvällens inlägg, så hade jag tänkt skriva om födelesdags presenten, som Micke fick i förskott utav mig. Ni som dagligen följer min blogg, vet ju om att Micke fick ett par svarta boots. ( Som han själv hade fått välja ut på skobutiken Deichmann) Nu till saken hör att han blev så himla förtjust i sina boots att han använder dom till alla möjliga sortes kläder, utan någon som helst "känsla" för om det matchar eller inte....

 

   

Jag har snart känt Micke i 10 år och börjar bli van vid att se honom spexa och göra sig rolig. Tydligen gillar han sina nya "dojor" så mycket att han tycker dom passar även till träningsbyxor. När jag plockade fram kameran för att visa Mickes "nya mode" så blev han plötsligt "nödig"  

 

 

Skrivet av Sandra 20 januari 2011 klockan 21:36

Av Sandra Sterner - 19 januari 2011 21:15

Nu har man jobbat mera än halva veckan och nu återstår det bara 2 dagar kvar att jobba tills det blir helg. Ikväll känner jag mig lite trött, så det kommer inte att bli något långt inlägg.

I morse var jag inne i mina gamla sov-länge-vanor igen. Som vanligt när jag jobbar dag ställer jag alarmet så att det ska gå på vid 6-tiden. Men i morse var jag sådär fruktandsvärt morgontrött och snoozade av alarmet ett flertal gånger. Jag kände bara för att vända på mig och dra mitt sköna varma duntäcke över huvudet och sova vidare. Efter ca: 10 min gick alarmet igång igen, men samma procedur upprepades återigen på nytt. Men efter att ha snoozat av alarmet den sjätte gången så kom jag till slut upp och då hade klockan hunnit blivit 7.

Nu blev det istället till att stressa för att göra sig i ordning och göra morgon. Kom till slut iväg till jobbet och var däromkring den "vanliga" tiden.

Blir inte så mycket mera skrivit från mig idag, och nu blir det en stund tv-tittande innan det är dags att försöka sova.

 

Skrivet av Sandra 19 januari 2011 klockan 21:18

Av Sandra Sterner - 18 januari 2011 21:45

I morse gick det över all förväntan enkelt att komma upp ur sängen. ( Hmm, det är egentligen inte likt mig att kunna komma upp tidigt på morgonen!) Jag brukar tillhöra dom mera morgontrötta, och är långt ifrån en morgonmänniska. Men i morse var det helt annorlunda, och ( konstigt) nog så lyckades jag komma upp redan vid 6-tiden. Jag har nyligen bytt alarm ( till ett sånt där jobbigt ljud, som gör att man bara måste stiga upp) Däremot är mitt nya alarm inte direkt uppskattat av Micke!! Han har nämligen fått rena-rama-tuppjuckenmitt alarm. Jag kände mig stolt över mig själv som lyckades masa mig upp så tidigt och kunde för en gång skull komma i hyfsad tid till jobbet.

Micke var schysst och fixade både frukosten och såg till att Caroline kom iväg med sin skolskjuts i tid. Jag skyndade mig för att hinna med pendeltåget och kom upp på stationen, med bara några få minuter innan tåget skulle komma in. Väl nedsatt på ett säte så upptäckte jag att mitt handsfree låg kvar i den andra väskan hemma...suck. Jag kände att det inte var lönt att kliva av vid nästa station, för att åka tillbaka hem, efter mitt handfree.( Då skulle jag komma fram ännu senare till jobbet, och det ville jag inte) Så istället blev det till att klara sig utan mitt handfree idag, men i morgon ska handfree med till jobbet.

Micke som idag hade tagit ledigt från jobbet ( för att uträtta lite ärenden) ringde mig strax innan jag hade kommit fram till jobbet. Och berättade att när han stod och duschade så upptäckte han att inte vattnet rann ner som det skulle i badkaret. Så invirad med handduk om midjan, fick han lov att ställa sig i någon form av "krypställning" alltså på alla fyra på golvet och lossa på röret och göra rent det från massor utav hår och annan skitig gegga, som hade satt sig som en ända stor klump därinne. Efteråt så hade Micke slängt allting i toan och spolat ( vilket kanske inte var det allra bästa) då det istället nu blev stopp i toaletten!! Micke fortsatte och förklara, och sade att han hade försökt få loss stoppet, som nu istället hade satt sig i toalett rören. Det ända som Micke hade att använda, var en toalettborste och hur han än stod och drog borsten upp-och-ner i toaletten, så fick han inte loss det som satte som stopp i rören. Till slut så fick Micke nog, med att stå och dra i borsten upp-och-ner och ringde i desperation till fastighetsskötaren. Som en en kort liten gubbe, som springer omkring i vårat bostadsområde och sköter både det utvändiga och invändiga.

-  Jaha, du ringde han som jag brukar kalla: "För 3 äpplen hög". Kommer han och hjälper till, med stoppet i toaletten....fnissade jag. Några minuter senare ringer Micke upp igen och berättar strax efter det att vi avslutade samtalet, så "pep" det i Mickes mobil och det var ifrån fastighetskötaren. Och i sms:et stod det att han var utanför vårat hus och undrade varför ingen öppnade eller svarade i mobilen. Micke berättade att medans han pratade med mig förra gången, så tyckte han att katten hade betett sig annorlunda. Simba hade ställt sig upp på baktassarna och tryckt framtassarna mot glasrutan på ytterdörren, ( och det brukar Simba göra när han ser en annan katt utanför) och Micke var säker på att det var en annan katt, Simba hade sett. Men i själva verket var det våran fastighetskötare, som had kommit och stått utanför och ringt på våran dörr ( men våran ringklocka är fortfarande inte lagad) Fastighetskötaren hade tagit med sig en avloppsrensare, som var i form av en "sugkåpa." Det gjorde så att det blev vakumsug och stoppet i toan släppte, men efteråt visade det sig att vattnet fortfarande rann ner alldeles för sakta i både handfatet/badkaret, och det skulle säkert bara ta någon dag innan det "slammade" ihop igen och blev total stopp. Micke rättade mig nygligen, det var inte Micke som ringde slamsugaren, utan det var fastighetskötaren som gjorde det, och efter någon timme hade han varit här och sugit rent samtliga utav våra rör.

 
   
Skrivet av Sandra 18 januari 2011 klockan 21:44

Av Sandra Sterner - 17 januari 2011 16:30

Ni som dagligen följer min blogg märkte ju säkert att jag tog ett "bloggbreak" igår, men är nu tillbaka igen för lite nya uppdateringar.

Jag hade egentligen inte tänkt från början att skriva om detta i min blogg, men gör det nu ändå.

Jag är fruktansvärt missnöjd och tycker rent utsagt att min yngsta dotter skola är rena rama skiten!!

Vid fleratal tillfällen där min yngsta dotter Caroline går i skolan, så har det hänt flera otäcka incidenter, och nu senaste under förra veckan. Jag blev uppringd på min mobil, utav en lärare som berättade att en annan elev gjort illa Caroline. Jag blev förstås alldeles chockad och samtligt väldigt arg över att den "inkompententa" personalen inte kan hålla koll på dom bråkiga/stökiga eleverna. Som tur var så var det en  annan lärare i skolan som upptäckte, det som hände och fick bort den eleven som hade flygit på Caroline. 

Idag var jag tvungen att ta VAB (Vård av barn) och har större delen av förmiddagen ägnat åt att ringa till rektorn, kommunen, och skolverket och göra anmälningar om det som hände.

Som förälder vill man känna att sitt barn ska känna trygghet i skolan och vara säker. Jag tycker det är rent utsagt för jävligt att lärarna är så dåligt utbildade och inte kan ha bättre koll på eleverna.

 

Skrivet av Sandra 17 januari 2011 klockan 16:28

Av Sandra Sterner - 15 januari 2011 23:45

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva någonting alls idag. Utan istället hade jag tänkt tagit ett "bloggbreak" för en dag.  Men nu sitter jag likförbaskat framför skärmen och fingrarna far över tangetbordet.

Vi började dagen, med att ta en riktig lång sovmorgon hela familjen och det var ingen som steg upp från sin säng, förrän efter 10.30-tiden Det känns så skönt att sova ut länge på morgonen, när man är ledigt....(vill säga)

När vi gjort morgon, så åkte vi upp till Haninge Centrum, för att kolla lite i dom olika butikerna. Inne på H&M så hittade jag ett par jättesöta "Hello Kitty" tofflor ( då vi bor i hus, är det oftast lite dragit och kallt på golven, under vinterhalvåret) Jag tyckte tofflorna var söta och ville jag gärna pröva dom.

 
   

Både Micke och Caroline skrattade gott åt tofflorna, som jag prövade och så säger Micke: Är du allvarlig, ska du verkligen köpa dom...där?

- Okej, att dom ser kanske inte ser ut som "vanliga" tråkigta/trista tofflor, men dom kommer jag ju bara att ha hemma. Dom känns sköna och skulle hjälpa så att "fossingarna" inte kändes som iskalla ( som dom oftast gör hemma på vårat kalla golv.) Nu blev det så att jag inte köpte tofflorna, och det hade förstås varit skönt att haft ett par varma tofflor att värma mina kalla "fossingar" i. Får se om det blir så att jag kommer att ändra mig och åka iväg och köpa dom ändå.

 

Både jag och Micke är enormt mycket musikintresserade och det går inte en ända dag här hemma utan att vi spelar musik. Jag har skrivit detta förut och det står jag fortfarande för och det är att music gör sig helt klart på engelska. Strax innan jag började med kvällsbloggen, så satt Micke vid sin dator och höll på spela in musik.

När jag är på väg till jobbet, så brukar jag för det mesta sitta och lyssna på musik i mina hörlurar. Jag brukar svappa mellan dom olika favoritkanalerna som är 101.9 Star, 104.7 Lugna Favoriter och 107.1 Klassiska Hits. Det var en låt och speciellt texten, som berörde mig djupt. På något konstigt sätt, så fastnade den låttexten inom mig, och den försvann inte förräns efter någon dag. Men när man lyssnar på mycket olika sortes musik under dagarna/kvällarna, så försvann den låten inom kort.

Nu på kvällen, medans jag satte och skrev i min blogg och Micke satte med ryggen emot mig, och höll på med sin musik. Jag var så inne i mitt skrivade, att jag inte direkt tänkte på att jag samtidgt satte och nynnade på den melodin, som jag tidigare under veckan hade hört och nu var den återigen tillbaka.

Jag googlade fram låttexten och printade ut den på våran skrivare ( det är lika bra att "plugga" in den så att man kan den utantill) till nästa gång det blir att man kanske sjunger något...igen.

 

I'm nothing special, in fact I'm a bit of a bore
If I tell a joke, you've probably heard it before
But I have a talent, a wonderful thing
'Cause everyone listens when I start to sing
I'm so grateful and proud
All I want is to sing it out loud

 
 Mother says I was a dancer before I could walk
She says I began to sing long before I could talk
And I've often wondered, how did it all start
Who found out that nothing can capture a heart
Like a melody can
Well, whoever it was, I'm a fan

 

So I say
Thank you for the music, the songs I'm singing
Thanks for all the joy they're bringing
Who can live without it, I ask in all honesty
What would life be?
Without a song or a dance what are we?
So I say thank you for the music
For giving it to me

 

I've been so lucky, I am the girl with golden hair
I wanna sing it out to everybody
What a joy, what a life, what a chance!

 

Skrivet av Sandra 15 januari 2011 klockan 23:38

Av Sandra Sterner - 14 januari 2011 13:00



Jaa, bilden ovan får tala sitt eget språk, om hur glad jag känner mig över att det är fredag idag.


Nu är det bara ett till kvällpass att jobba, och sedan är man ledig i 2 ynkliga dagar. Och som alltid så går helgerna alldeles för fort. Jag känner att det har varit lite för mycket, dom senaste helgerna, och denna helg. Jag känner att det har varit lite för mycket, att göra under dom senaste helgerna. Men denna helg har jag valt att dra ner lite grann på tempot och (som jag kallar det) ladda batterierna. Nästa vecka är det dagvecka, och då är det upp i ottan som gäller(Usch, hemska tanke att stiga upp tidigt på morgonen)

Nu ser jag att tiden flyger iväg och nu måste jag göra ordning det sista här hemma innan det är dags att åka iväg till jobbet.

 

Skrivet av Sandra 14 januari 2011 klockan 12:58

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards