Alla inlägg under april 2015

Av Sandra Sterner - 12 april 2015 10:30

Igår körde jag ner Caroline till Nynäshamn. Hade dagen innan kommit överens med Carolines pappa att vi skulle mötas utanför hennes farmor och farfar hus. Carolines pappa kom ner och mötte upp oss utanför och Caroline slängde sig om halsen på sin pappa och kramade om honom och det var verkligen ett kärt återseende att se dom båda bli så glada att se varandra.  

 


 


Caroline hemma hos sin farmor och farfar


Jag hade annat att göra och skulle strax efter det att jag lämnat Caroline hos sin pappa åka och kolla på en lägenhet. Jag var framme lite innan den utsatta tiden och i samma bostadsområde bor min son Jimmy. Parkerade på samma gästparkering som jag brukar ställa mig på när jag är och besöker Jimmy. Jag började funderar på om det var slumpen som avgjorde att lägenheterna låg så nära varandra eller om det var så att det var ödet, för hur stor är sannolikheten att man ska ha sådan tur att man i det närmaste blir granne med ett utav sina barn.   



I alla fall nästa grej som händer ( ja ni vet att det alltid händer saker i mitt liv) är att det står en utländsk kille utanför porten. Killen kollar mot mig och frågar när jag börjar närmar mig: Är det du som kommer för att kolla på lägenheten..?


- Jaa, ursäkta att jag är lite för tidig.


- Det är ingen fara. Välkommen in.


Jag gick in i hans lägenhet och hans fru och 2 små barn stod innanför och hälsade glatt. Det var precis exakt likadan 3:a som jag hade tidigare och med samma planlösning. Köket var helt nyrenoverad och nya fräscha köksluckor och ny spis, kyl och frys. Båda sovrummen var nytapetserade och nya golv. I vardagsrummet var det också nya tapeter, men istället var parkett golv som jag är van att just vardagsrum har så hade detta vardagsrum en ljusgul plastmatta. Hmm, det var verkligen inte passade att det istället för parkettgolv var plastmatta i ett vardagsrum. Ja, ja, man kan ju inte gilla allt. Dom väldigt trevliga och tillmötesgående paret som visade upp sin lägenhet undrade om jag ville slå mig ner i soffan och undrade om jag ville ha något att dricka.


- Åh, det var ju snällt sagt, men nej tack. Skulle hellre gärna vilja se hur baksidan ser ut!


Hack i häl följde jag efter killen som öppnade balkongdörren och baksidan var verkligen inte mycket till gräsplätt. Dessvärre så var det knappast någon baksida    det saknades gräsmatta och inte heller fanns det något staket   och cirka 2 meter ut på baksidan var det även en mindre bergknalle som stack upp från marken. Jag bad att få några dagars betänketid och skulle höra av mig, men tror inte jag kommer gå med på byte. Lägenheten i sig var verkligen i gott skick, men ack och ve för baksidan, som saknade gräsmatta och i sådana fall blir det till att köpa en massa gräsfrön som jag fick göra där jag bor nu och så min egen gräsmatta. Sedan 2 meter upp ploppar en bergknalle upp och detta gör att det skulle bli svårt att få dit ett staket + att med den ojämna marken p.g.a bergknallen kunna ha några trädgårdsmöbler ute.


Jag vill verkligen INTE lägga planerna på hyllan att en vacker dag kunna flytta tillbaka till Nynäshamn, även om det ibland känns som i det närmaste omöjligt. Det är samtidigt viktigt att det känns rätt med både lägenheten, läget och uteplatsen och inte bara ta det allra första, eller som i detta fall andra bytet på en gång, utan allting ska kännas rätt.



Av Sandra Sterner - 10 april 2015 18:24

Det har gått och blivit fredag och nu snart är påsklovsveckan över för denna gång, och under denna vecka har Caroline varit på fritids. Där dom idag avslutade fredagen till lunch bjuds det på långbord och sedan var det disco. Vilket uppskattades väldigt mycket utav Caroline, som sedan när hon kom hem visade upp vilka nya dance mowies hon gått och lärt sig och som själva pricken över i:et så avslutade hon dansuppvisningen i vardagrummet med att köra "fågeldansen".


- Åh, vilken otroligt härlig och skojfrisk unge. Och Caroline kan verkligen få igång folk i sin närhet med sitt stora hjärta,   sin humor, spontanitet och med en massa roliga gester.


Igår så var Caroline med sitt fritids och provade på hur det kändes att åka med i ett terrängfordon, som typ körde ute i skogen. Det blir ju så när man kör bil ute i naturen bland stubbar och sten att det lätt då blir lite gupp här och där.


Jag hade från en utav mina vänner i Nynäshamn fått reda på att det finns ytterligare en secondhandbutik i Nynäshamn. I alla fall så heter den butiken Bryggan och ligger inte alls speciellt långt ifrån Sjötelegrafen. Nåväl skulle inte Eriksson gamla lokaler som fortfarande än idag står tomma, men läste på Nynäsposten att nu har Nynäshamns kommun beslutat sig för att bygga om Erikssons gamla lokaler till lägenheter. Finns det något bättre och mera intressant än att utforska nya secondhand butiker och bestämde mig för att åka ner och kolla in var det fanns för något spännande. Jag kom fram några minuter innan dom hade öppnat och väntar dom 2 minuterna utanför innan dom öppnar. Strax efter så kommer en kille inifrån och så låsa upp och tyckte mig genom glaset att han såg lite bekant ut. Hmm, vart har jag sett honom någonstans...? När sedan han låst upp dörren och håller upp dörren så ser jag genast vem det är och utbrister glädjande: Raffe!! Jag fick nästan lyckotårar i ögonen och trodde för stunden att jag skulle börja böla av lycka. Herregud, det var åratal sedan vi sist såg varandra och vi gav varandra en kram. Så otroligt att man träffar på så många utav sina vänner, och förre detta grannar och kollegor.


Det känns som man är verkligen hör hemma i Nynäshamn och varenda gång jag åker därifrån så gör det ont i mitt hjärta. Det går inte en endast dag på hela året då jag inte tänker på att jag en dag ska återvända och flytta tillbaka dit ner. Jag har ända sedan förra sommaren försökt annonserat på olika sidor om lägenhetsbyte, men dom allra flesta har legat alldeles för högt upp och det har inte ens varit intressant. Någon enstaka har varit på markplan, men när jag nu senast var och kollade på en lägenhet som låg på markplan och med uteplats så visade det sig att det inte var något att ha. Idag på eftermiddagen när jag hade kommit hem så hade jag fått ytterligare ett meddelande av en som var intresserad av att byta lägenhet i Nynäshamn. - Tjoho, vilken lyckad dag! :) och tog ett glädjeskutt och blev så glad    Först så springer jag på en gammal vän och sedan får jag ett mail om ytterligare en som har en markplanslägenhet med uteplats och inte alls så långt ifrån där jag bodde tidigare. I morgon ska Caroline träffa och umgås med sin pappa Jonny och det är någonting som hon pratat om hela veckan. Så efter att jag lämnat Caroline hos sin pappa blir det till att åka och titta på lägenheten.   

Av Sandra Sterner - 8 april 2015 17:33

Det är påsklovsvecka för skolbarnen denna vecka och för Caroline del innebär det att det blir till att vara på fritidsgården. Under denna vecka så har den i det närmaste olika och spännande aktiviteter varenda dag. Idag var ungdomarna tillsammans ledarna på bowlingturnering i Sundbyberg för att tävla med andra lag.

   



 

 


Då Caroline både tränar bowling med fridisgruppen och så med oss i familjen så har hon under årens lopp blivit riktigt duktig. I alla fall så ringde hon mig när bowlingturnén var över och det gick för inte att höra vad det var hon ville säga för hon var så upprymd och superglad    Till slut så fick hon fram vad det var hon ville berätta: Mamma, mamma jag vann en medalj idag!   


   Caroline sms:a mig denna bild på sin medalj som hon idag vunnit på turnén bowlingen   



- Wow, så otroligt duktig du är mammas hjärta    och blir så otroligt stolt över min duktiga dotter.

I morgon på fridisgården så ska dom ha en motordag och pröva på att åka lite olika motorfordon, och oömma och lite varmare kläder skulle tas med. Caroline är alldeles överlycklig och förväntansfull över att få pröva på att testa hur det är att köra diverse olika terrängfordon. Däremot är det för mig lite mera nervöst och oroligt.


- Herregud, alltså det känns inte alls så länge sedan Caroline fick sin första trehjuling, men även om det typ känns som igår så har det passerat en massa år. Nu är min minsting snart 15 år och redan när hon förra året fyllde 14 år så började hon tjata om att hon ville ha sig en rosa moppe.

Caroline har sedan en tid tillbaka börjat prata en del om sin pappa Jonny. - Mamma, jag saknar min pappa ibland och vill hälsa på honom och även farmor och farfar.


Jag har aldrig någonsin förbjudet Caroline från att träffa eller umgås med sin pappa, utan snarare har jag varit tvärtom, uppmuntrat henne att träffa och umgås med sin far. Så jag sa till Caroline: Ta och ring eller skicka ett meddelande på facebook. Det resulterade i att nu till helgen så Caroline ska jag köra ner Caroline till sin pappa och dom kommer under helgen även hälsa på hennes farmor och farfar.

 

Av Sandra Sterner - 6 april 2015 15:44

Nu var glada, färggranna påsken slut slut och idag är vi inne på den allra sista dagen för påsken för denna gång. Denna kristna högtid har nu varit i hela 5 dagar och började på Skärtorsdagen och nu är det redan Annandagpåsk.


Jag funderade lite innan jag började skriva bloggen idag, om det är egentligen så många som tänker på varför det är så att vi firar påsk..? Nu för tiden så tror inte jag att det är så värst många som tror och tänker på att det har med Jesus Kristus att göra. Istället tror jag det är så att många tänker på att träffa sina nära och kära och äta någon mysig påskmiddag och så förstås ge sina barn påskägg. Precis likt både jul, midsommar så äter vi under påsken nästan samma mat. - Ja, den enda skillnaden är väl att det inte står någon skinka på bordet, men desto mera ägg.


Igår hade jag som ni kanske märkte ett bloggbreak. Det förra inlägget tyckte jag var så pass långt + att det var så mycket bilder. Så det fick liksom räcka även för gårdagen. I alla fall så gjorde jag igår rensning på saker som inte längre behövs här hemma. Under tv-bänken har det länge nu stått en gammal kombinerad DVD-VHS video och den använder vi oss inte av längre. Caroline har inne i sitt rum en DVD spelare till sina filmer och den tycker vi räcker. I alla fall så lade jag in igår en annons på facebook under: Nynäshamn Anslagstavla. Idag hade en köpare hört av sig och var intresserad av att köpa den kombinerade DVD-VHS bandspelaren, och det är ju superbra att man kan sälja sina gamla använda saker och prylar som man inte längre använder och tjäna pengar, än att dom bara ska stå under en tv-bänk och aldrig användas och samla damm. Då hon saknade körkort och inte heller hade någon som direkt kunde köra henne till oss i Haninge, så tänkte jag: Varför inte visa lite medmänsklighet och vara snäll och erbjöd henne att jag kunde leverera videobandspelaren till henne. Vips så satte vi oss i bilen och körde dom dryga 3 milen ner till Nynäshamn. Det räcker med så lite ibland för att göra andra människor glada och tacksamma. Det värmer inom mig och gladare blir även jag när jag får se andra människor bli så tacksamma och glada.  

Vädret nere i Nynäshamn var liksom oss på 10-topp och solen sken från nästan en klarblå himmel. Just för att se havet på nära håll får man antagligen bege sig till hamnen eller så ta bilen eller promenera runt ringvägen. Idag när vädret var både riktigt skönt och behagligt så parkerade vi bilen längre bort och tog oss alla en promenad runt ringvägen. Och denna gång så utforskade vi lite utav dom andra träningsmaskinerna.



 

 Caroline tränar armarna




 


Denna maskin var nog den roligaste och Caroline skrattade gott   när hon rodde till "fiskeskär"

 

 



 


Snart så kan man ta sig ett dopp i havet

Av Sandra Sterner - 4 april 2015 22:57

I morse blev det för Caroline att ge sig ut på skattjakt efter sitt påskägg. Det hela började med ett brev som under "natten" hade kommit i brevlådan och i brevet kom den allra första ledtråden och en karta vart hon skulle leta efter ledtråd 2 någonstans. Jösses, så spännande och roligt Caroline hade som läste på den lilla kartan var hon skulle gå härnäst. Det blev till att leta både ute på baksidan och inomhus tills hon till slut hittade den sista ledtråden, som skulle leda direkt till påskägget, och till slut så hittade hon sitt påskägg.

Jag tyckte det skulle bli lite extra roligt för henne och göra det lite spännande istället enbart för att ge henne ett påskägg. Det blev lite ungefär som  tv-programmet "Fångarna på Fortet" där deltagarna springer runt och letar rätt på nycklar och ledtrådar.


Jag hade verkligen hoppats på att kunde bli lite vackrare och soligare väder ute idag, men icke då. Istället visade det sig vara det gamla vanliga trista övermulet gråa regniga och även så ibland snöar det i april. Inget man kan göra någonting och vädergudarna styr man ju inte mycket över.

Idag på självaste påskafton så hade vi här hemma kommit överens med Nina och Janne att ses nere i Nynäshamn. Dom kom redan igår men åkte först hem till Ninas pappa Johan där dom även bor ner dom är nere i Stockholm. Nu idag skulle vi ses klockan 12 nere i Nynäshamn, där vi skulle gå runt nere på byn ( som jag brukar säga) och idag nere på Stadhusplan så var det "ägg-jakt" precis samma sak har dom i USA. Där dom i Central Park eller i sin trädgård gömmer en massa färgglada påskägg som barnen ska springa runt och leta efter. Idag nere på Stadshusplan i Nynäshamn, visade det sig att vara ägg-jakt och medans vi stod och väntade på att Nina, Janne och Nova skulle komma stod vi och kollade på alla dessa andra barn, stora som små som sprang runt och letade efter färggranna ägg.


Det tog inte lång stund innan både Nina, Janne, Nova och så mina pojkar Niclas och Tobias kom gående från parkeringen. - Åh, så glad :) jag blev över att få se 3 utav mina barn, mitt barnbarn Nova och min svärson Janne. Då fortfarande ägg-jakten var i fullgång så skyndade sig både Caroline och Nova sig ut på ägg-jakt och efter en stund så hade dom hittat varsitt färggrant ägg. Det tog dom och lämnade till en stor utklädd kyckling som i sin tur stod och delade ut smågodispåsar. Då vädret är som det är under april månad och man vet ju aldrig om det ena dagen ska snöa, regna, blåsa halv storm eller om det är så att solen skiner från en nästan klarblå himmel och då vill man ju enbart vistas utomhus. Idag var ju vädret övermulet grått och regnet hängde i luften och från havet som ligger cirka: 300 meter därifrån blåser det nästan alltid ifrån och idag blåste det kalla vindar och om jag får föredra så uppskattar jag hellre dom ljumna och varma vindarna från havet, men det lär väl dröja någon månad till innan man får uppleva en ljumna eller varma vindar mot ens kinder. Vi hade kommit överens om att vi skulle spela bowling idag, men vi hade fortfarande lite tid kvar att göra av med innan klockan blev 14 och vi skulle vara vid Gröndalshallen. Nina, Janne och Nova blev lite småsugna och bestämde sig för att gå in och äta lite på Subway.


Vi andra bestämde oss för att sätta oss i bilen och åka Ringvägen-runt, som i det närmaste alla kallar den slingan för, men som jag skrivit tidigare i min blogg, så är det egentligen namnet på denna otroligt vackra väg Strandvägen. I alla fall inte för allt för länge sedan så var det någon lustigkurre som fick för sig att snickra dit en liten trähylla och sätta fast den i ett träd och ovanpå det ställa dit en gammal vit telefon. - Tyst och död är telefon står där nästan som ett fån! Inte ringer du och säger älskling nu som du gjorde allting är så tyst och grått ( ja, det var det verkligen idag både tyst och grått) ingen knackar på min dörr ( nej faktiskt inte så har någon knackat eller ringt på min dörr! Men däremot så ringer MIN telefon) - Ja, så tokigt det kan bli när man skriver.    men ni förstår säkert...??


Då det gäller dom skojfriska och lustigkurrarna så verkar det finnas gott om dom i Nynäshamn. Nu idag så upptäckte jag några helt andra saker som var utplacerade lite varstans runt Ringvägen och tidigare gånger jag kört runt detta berg så har jag inte sett dessa.


 

Kolla bara in denna magnifika och otroliga utsikt!! Hur sjutton var det nu denna finlanstalande sångerska Arja Saijonmaa sjung: Högt över havet och bort emot land stämmer frekvensen så räcker jag fram plus når minus och lyckan är gjord sanna mina ord. Högt över havet och bort emot land det kan nog blixtra och dundra ibland. Våra zoner är laddade fält kärlek (det måste va' kärlek) Ja kanske eventuellt.....


I alla fall så visade det sig att några hurtfriska personer har bestämt sig för att placera ut trott det om ni vill men lite varstans stod det några styrketräningsmaskiner.


  

Caroline var den som först ville prova på denna träningsmaskin.


 


Ja, jag vet att jag inte är rätt klädd för ett träningspass, men vem visste eller hade en aning att det nu för tiden finns träningsredskap utplacerade på ringvägen...??


- Jaha, ja alltså någon Nynäsbo tycks tycka nu efter att det varit vinter och kallt. Då blir det ju så att många frossar och vräker i sig julmat och blir alltför tjocka och feta. Så varför inte då inte vara smart nog att placera ut lite olika styrketränningsmaskiner, runt ringvägen så dom som joggar eller powerwalkar runt denna slinga kan träna lite också.


 

 Nyss uppe på berget och nu nere i dalen.


Nu var det snart dags för oss att ge oss av till Gröndalhallen och vi satte oss i bilen och körde mot bowlinghallen. På parkeringen stod redan Nina, Janne, Nova, Niclas och Tobias och väntade på oss. Vi gjorde följe in och fick våra bokade 2 banor och bytte sedan om till bowlingskorna. Vi  tävlade i 2 lag: Sterner/Engström mot Etell/Ljungdahl.


  


Bowlingen är igång....



 


  

  Nina hjälper sin dotter Nova 





                      




 


 Min tur att hjälpa Nova




  


Nova kunde snart spela själv






    


 


Tobias Janne, Niclas, jag och Caroline

 



 


Min son Tobias med sin mamma

 

Jag minns inte sist jag hade det så roligt och gud, så jag skrattade. Vi båda lagen var verkligen taggade att vinna och få en massa strike eller spärr. Caroline var superduktig och fick 5 strikar och även flera spärrar. Min dotter sopar verkligen mamma under mattan och vinner överläget, men så tränar hon ju bowling med sitt fritids och ibland med tjejgruppen. Även lilla Nova som det var allra första gången för gick det riktigt bra för att vara nybörjare. Det sägs ju att tiden flyger fram när man har roligt    och 1 timme som vi hade bokat banorna gick i flygande fart. Innan vi visst ordet av blinkade skärmarna 5 minuter kvar och var vänlig lägg tillbaka kloten i hyllan.    Vi hann nästan spela 3 serier, men dessvärre så hann vi inte bli klar med den sista.     Det var i alla fall superskojigt och spela bowling med 4 utav mina barn, barnbarn, och svärson och hoppas verkligen snart att vi kan göra om det igen.


Vi började bli småhungriga när bowlingen var över och vi bestämde oss för att åka och äta våran gemensamma påskmiddag. Vi diskuterade först och till slut blev det bestämde oss för att vi skulle åka till restaurangen La Playa. Ett rätt så mysigt ställe med trevlig personal, bra service och god mat. Vi kollade menyn och alla beställde just sin favoriträtt och dryck och vi åt oss alla mätta och belåtna. Och efteråt var vi alla så mätta och belåtna så magen min kändes som den stod i 4 hörn. En tanke väcktes till liv och tänkte i morgon måste jag bara ge mig ut på en joggingtur och varva det med att powerwalka. För annars finns risken att jag slutar som ett fläskberg och det vill jag absolut inte bli.


Jag hade först trott att Nina, Janne, Nova, Niclas och Tobias skulle följa med oss hem, men klockan började bli sen eftermiddag och alla var vi nu lite trötta. Det blev istället så att vi hade vi tog avsked och sa: Hejdå och därefter hade vi ett stort kramkalas och på återseende...snart igen.   

Av Sandra Sterner - 3 april 2015 13:25

Igår var det Skärtorsdag och det är ju då man brukar se en massa små utklädda påskkärringar och även så få besök utav dom i hemmet. Tidigare år där jag bott och där jag även bor idag har det varje år plingat på dörren och utanför har det stått ett litet gäng påskkärringar och önskat: Glad Påsk! Igår och det var faktiskt nästan även så att både jag och Caroline hade förväntat oss att det skulle plinga på ytterdörren, men den var helt tyst och gav sig inte från ett endast litet knyst!


Idag är det långfredag och det var just på denna dag som vår Jesus Kristus  korsfästes enligt den kristna traditionen.


 

 

Nu för tiden firas påsken mera modernt och man träffar sina nära och kära äter påskmiddag tillsammans och målar ägg, dessvärre kan jag inte ha påskris hemma av den anledningen att jag har allergi. I morgon på påskafton blir det till för Caroline att få gå på skattjakt och leta på lite olika ställen efter sitt påskägg.


 

 


Idag eller snarare just nu sitter Nina, Janne och Nova i bilen på väg ifrån Västerås ner till Stockholm för att hälsa på både sin pappa och så förstås sin mamma och lillasyster, men det blir först i morgon nere i Nynäshamn.


Ja, ni mina läsare det är ytterst sällan min mobil är tyst och är den det så är den det bara på nätterna. Idag ringde min trevliga och fina väninna Eva som bor i Nynäshamn, men tyvärr så råkade jag missa samtalet då jag i morse inte tänkte på att ta med mig mobilen ut i köket och sedan vardagasrummet. Jag blev förstås super glad över att få höra av henne och sist vi sågs var för någon vecka sedan när jag råkade springa på henne nere i Nynäshamn. Vi hade mycket att prata om och snackade en hel del om gamla och roliga minnen och det fick mig att minnas allt det roliga vi varit med om när vi var yngre. Vi bestämde att vi snart måste ses och sätta oss ner över ett glas vin. - Alltså vad synd att inte lägenheten jag kollade på igår var i gott skick och den lilla baksidan var ju inte direkt mycket att hurra för och det skulle kosta en massa pengar att påkosta renovering av alla rum + att man inte har någon ordenlig gräsplätt. Allt skulle bli så mycket enklare och lättare om det vore så om vi kunde flytta ner till Nynäshamn, mina stora pojkar Jimmy och Henrik bor där nere. Likaså Niclas som nyligen fått jobb har framtidplaner på att bosätta sig nere i Nynäshamn. Carolines pappa Jonny bor i Ösmo, som ligger en pendeltågsstation innan Nynäshamn, och även så Caroline farmor och farfar + farbröder och kusiner. Alltså det är i det närmsta många inom vårt nätverk.

 

Av Sandra Sterner - 2 april 2015 16:48



 



Nu var det dags för påsken att börja och idag har vi Skärtorsdagen, och idag är det väl den dagen som påskkärringarna av tradition flyger till Blåkulla.    Jag minns tillbaka när både Nina och Caroline var små och dom ville absolut klä ut sig till påskkärringar och jag bistod dom med att sminka dom ut till påskkärringar. Då jag aldrig i mitt liv någonsin använt mig av rouge, och det har att göra med att jag tycker att man just ser ut som en påskkärring med rött rouge på kinderna. - Okej, det är en smaksak och vissa vill framträda sina kindben bättre, men jag tycker att det enbart ser komiskt ut med rouge på kinderna. I alla fall man tager vad man haver och det finns annat man måla kinderna med förutom rouge, så istället blev det lite rött läppstift och brun eyeliner som fick bli fräknar och ovanpå det blev det en färggrann sjal.


Jag har letat bland mina bilder både i datorn och bland mina äldre kort som togs med mina gamla kamera. Dessvärre så har jag inte hittat några bilder på varken Nina eller Caroline som utklädda påskkärringar. Men med åren som nu gått och Nina nu är fyllda 27 år och Caroline 14 år och det finns ju förstås ingen chans att någon utav dom idag skulle vilja klä ut sig till påskkärring. Kanske att mitt gulliga barnbarn Nova tyckte det var skojigt att klä ut sig till påskkärring.


Att vi firar påsken är en utav dom största händelser under året och firas till minne av Jesus Kristus död och uppståndelse. Skärtorsdagen firas till minne av den kväll när Jesus för sista gången äter tillsammans med sina lärjungar och instiftar nattvarden.


 



Nu blir det ett par dagars ledighet för oss alla och det känns ju alldeles underbart. I morgon så kommer Nina, Janne och Nova ner till Stockholm. Dom åker först till Johan och brukar även bo hos honom under dom dagarna dom brukar stanna här nere i Stockholm. På påskafton, då dom yngre barnen får välfyllt påskägg utav påskharen så kommer vi här hemma, möta upp Nina, Janne och Nova nere i Nynäshamn.


Just det över till en helt annat sak!! Det är ju så som ni vet att jag verkligen försöker leta efter en lägenhet på bottenvåningen eller så ett mindre radhus i Nynäshamn. Jag bara älskar den lilla småstaden och skulle nästan kunna göra vadsomhelst för att kunna flytta ner dit igen. Men har såklart en del krav att lägenheten måste ha uteplats och vara i gott skick. Orkar bara liksom inte totalrenovera en lägenhet igen, vilket jag gjorde med denna lägenhet jag har idag. I alla fall skam den som ger sig och förra sommaren då jag en utav alla gångerna var nere i Nynäs med Caroline, så gick vi in på bibloteket och lånade en datorn. Då jag inte längre har en fungerande skrivare hemma så var det lika bra att låna både datorn och skrivaren på bibloteket. World är ett utmärkt program att skriva i och därefter så skrev jag ut ett 30-tal lägenhetsbyte. Dessvärre så visade det sig att dom som hörde av sig var sådan som enbart hade lägenheter ovanför markplan och alldeles för högt upp. Vilket inte var av det minsta intresse för mig. Att ge sig på tanken eller få idén att flytta på vintern är inte något som lockar mig. - Usch, bevare mig väl konka och bära ut saker i snöslask och kyla och ovanpå det stå ute och frysa...nej tack!!


Nu börjar det bli vår ute, även om det snöade riktigt rejält i morse och det blev t.o.m alldeles vitt på marken. - Herregud, tänkte jag som skulle iväg på ett möte nu på morgonen. Jag som redan i mitten av mars hade sett till att byta ut mina vinterdäck mot sommardäcken, och ångrade just i det ögonblicket: Varför skulle jag vara ute i så pass god tid att byta ut vinterdäcken, mot sommardäck. När just april månad kan vara så att ena dagen kan det typ snöa rejält och dagen därpå skiner solen. Jag bad en stilla bön och önskade att all snö lika fort den kom dalande, skulle den även nu tina bort och försvinna. Innan jag skulle åka iväg på mötet så tänkte jag kolla min mail och varje dag kommer det förstås en massa mail, och skummade som hastigast igenom mailen. Det visade sig att ett utav mailen var från en som hade svarat på min annons om lägenhetsbyte.


- Åh äntligen tänkte jag och hoppades verkligen att det var någon lägenhet som fångat mitt intresse. Då jag var lite stressad och skulle iväg på ett möte så läste jag som snabbast igenom mailet. Det stod att dom som önskade byta hade en 3:a som låg på bottenvåningen med uteplats. Det visade sig även vara i samma bostadsområde som jag bodde i tidigare när Caroline var liten baby. Jag koppade på mitt handsfree och ringde upp numret som stod och frågade kvinnan om jag kunde komma och kolla på hennes lägenhet under dagen idag. Det var inga som helst problem och jag var så välkommen. Så fort jag var klar med mitt möte så satte jag mig i bilen och körde Nynäsvägen ner till Nynäshamn. Parkerade bilen inte alltför långt från där jag bodde tidigare och gick förbi min gamla fina lägenhet. Nu var det så att denna lägenhet låg i  ett annat låghus, men i samma bostadsområd. Såklart att jag var förväntansfull och nyfiken till tusan, men så fort jag fick se lägenheten så var i stort behov av renovering och baksidan var inte heller den mycket att hurra för så det blev tyvärr inget byte med den, och som jag sa tidigare i bloggen så orkar man inte total renovera en hel lägenhet igen och man vill ju gärna ha en gräsplätt med staket.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards