Alla inlägg den 13 maj 2015

Av Sandra Sterner - 13 maj 2015 19:52

Ojdå det var visst idag sedan jag bloggande och det kanske vore dags att damma av bloggen för nya uppdateringar för såklart det har ju gått och hänt en del saker sedan sist jag skrev. Hmm, konstigt vore väl annars för i sådana fall så skulle ju inte min blogg ha skapats för detta är just: This is my Life!!


Ja, vad ska jag börja någonstans. Lika bra att börja bakåt i tiden och det som har hänt fram tills idag. Så nu backar vi veckan bakåt fram till förra torsdag då jag följde med min dotter Caroline till polisen för att införskaffa hennes allra första pass. Det blev först lite strul då vi skulle anmäla våran ankomst på datorn, som först inte kunde finna det angivna personnumret, men efter att ha pratat med en trevlig polis så fick vi till slut hjälp och Caroline gjorde alltså sitt första pass. Det skulle ta 5 arbetsdagar innan det skulle bli klart och med tanke på att det i morgon är Kristi Himmelfärdsdag och den dagen räknas ju inte som arbetsdag då det är en röd dag i almanackan. Jag antar och kan nog gissa mig till att Caroline pass blir klart antagligen i början av nästa vecka. I sommar någon gång efter midsommar så kommer Caroline få åka på sin allra första utlandsresa.


Jovisst ja, tänkte även skriva och berätta litegrann om min befordran och numera har man liksom gått och fått en titel på jobbet. Jag känner mig såklart otroligt glad :) och som jag i morse sa till en utav mina chefer: Att jag kände mig så hedrad och ärad, men det var precis som jag skrev tidigare i mitt inlägg att företaget jag jobbar inom helt enkelt tror på mig. Såklart att det tillkommit betydligt flera arbetsuppgifter och försöker verkligen att vara alla personer till lags och även om det händer att flera ropar på mig samtidigt så tar jag var och än utav dom i tur ordning och försöker verkligen vara alla till lags och lära dom andra mina kunskaper och erfarenheten jag har inom: kläder, skor och väskor, märken och det finns en uppsjö av olika märken en del av lågkvalité och så finns det ju också märkeskläder och så dyra flashiga design kläder.



Igår tisdag och som varje tisdag, förutom när det är lov så har Caroline sin tjejgrupp som hon går på tillsammans med ett härligt gäng andra tonårstjejer. Dom tidigare tisdagarna så har tjejgruppen gått och tränad dans på Friskis & Svettis, men förförra gången så var det den sista gången. Förra tisdagen var dom och spelade minigolf ( vilket jag tycker om att spela och varje sommar är jag nere i Nynäshamn vid hamnen och spelar minigolf) i alla fall Caroline gillar att spela minigolf och det får man ju lov att respektera, man kan ju inte tvinga på någon annan att spela minigolf om inte personen i själv vill spela. I går ville i alla fall mitt hjärtegull iväg till sin tjejgrupp för det hade blivit bestämt att dom skulle bowla, vilket är ett utav Carolines största fritidsintresse och det ville hon förstås inte missa. Jag kör som alltid Caroline till sin tjejgrupp, men igår skulle vi först stanna till vid Ö.B ( Överskottsbolaget) och handla lite smågrejer och försöker hushålla med mina pengar och tycker då det är bättre och handla där det är billigare. I alla fall på vägen ut från Ö.B på parkeringen så hittar Caroline ett vitt plast etui som hon nyfiket plockad upp från marken.


- Mamma, titta vad jag hittade..??


- Caroline, du vet vad mamma sagt om att plocka upp saker du hittar på marken.


- Jamen mamma! Det verkar ligga någonting inuti etuiet.


Jag ser hur Caroline försöker lira upp det lilla etuiet.


- Caroline, hoppa in i bilen så ska mamma se om jag kan hjälpa dig.


Min gullunge gjorde som jag sa och hoppade in och satte sig bredvid mig på passagerarsätet, och jag hjälpte henne att få upp etuiet. Jag trodde först bara det var någon som hade kastat det på marken, men när jag sedan hade öppnat etuiet så såg jag att det var någon stackare som hade gått och tappat det för det låg nämligen både: bankomatkort, SL-kort, körkort och en massa kvitton. Min allra första tanke: Åh, stackars tjej som gått och tappat allt detta!! Och stackarn måste ju vara alldeles förtvivlad och upprörd över att gått och tappat alltifrån, bankomatkort, SL-kortet och körkortet. Jag kände mig lite stressad då jag skulle iväg och lämna Caroline på tjejgruppen, men kopplade in mitt headset och ringde min stora fina tjej Nina och bad henne om en tjänst. Jag berättade att hennes lillasyster hade hittat ett plastetui på parkeringensplatsen utanför Ö.B och där i så låg det både bankomatkort, SL-kort och körkort. Jag bad Nina söka på det namnet jag hade läst på hennes körkort och lyckligvis så fann min dotter Nina henne just i samma kommun som vi bor i. Nina kan du se om du kan hitta ett telefonnummer också och även det lyckades Nina få fram. Då jag satt och körde så sms:ade Nina hennes nummer till mig och jag ringde förstås upp denna tjej, men oturligt nog så gick det bara fram en massa signaler innan en telefonsvarare gick igång. Jag valde att lämna mitt namn och telefonnummer och berättade att min dotter hade hittat ett körkort, bankomatkort och SL-kort jag antog var hennes. Det tog inte mera än 3-4 minuter innan min mobil ringde och man hörde i andra ändan en tjej som ömsint både skrattade och grät. Stackars tjej, tänkte jag och ville bara se till så att hon kunde få tillbaka sina ägodelar som hon av misstag tappat på parkeringen. Det var lite svårt att höra vad hon sa då hon såklart innan måste ha varit i upplösningstillstånd över att ha gått och tappat bort både bankmatkort, SL-kortet och körkortet, men så hittade min dotter Caroline detta etui och gav det till mig. Jag som ändå var ute och körde och var på väg hem frågade vart någonstans hon bodde. Dessvärre så kände jag inte just till den adressen fast den råkar ligga i samma kommun, men kom till slut överens att vi skulle ses utanför en ICA butik där lämnade jag över hennes borttappade etui och bara känslan att se någon skina upp och bli så glad och tacksam över att det i dagens samhälle fortfarande finns ärliga och snälla medmänniskor och det lönar sig i det långa loppet att vara ärlig, givmild och snäll, det tjänar vi alla på. Vem vet nästa gång kanske det just är DU som av misstag tappar någoting värdefullt och vad vore då bättre om en ärlig, snäll människa som hittar det och lämnar tillbaka det till ägaren.


Nu över till dagens händelser och det har varit fullt upp sedan jag steg upp i morse vid 5.30-tiden, och nu 14 timmar senare sitter man i soffan och pustar ut. Numera är jag på jobbet redan innan klockan 07.00 på morgonen och därefter så är det full rulle hela dagen. Idag gick jag lite tidigare då jag tillsammans med Caroline skulle gå för att träffa en syokonsulent. Detta var bl.a för att det nu blivit dags för Caroline att välja gymnasium inriktning!! Ja, ni läste rätt!! Det var idag onsdagen 13:e maj 2015 dags för mitt yngsta barn att välja vilken linje hon vill söka till. - Jaha, jag tänkte jag när jag satt där och hörde damen framför mig berätta om vilka linjer det finns för Caroline att välja mellan. Då Caroline är väldigt mycket intresserad av att skapa saker med händerna och förutom sitt absoluta favorit ämne i skolan som just är musik, men fruktandsvärt svårt att försörja sig på om man inte lyckas vill säga. Därefter så kommer dessa favoritämne i skolan och det är träslöjd och syslöjd och skapa men egen vilja och kreativitet fram sitt eget skapade ut träet eller tyget, så det var inte så mycket att fundera över så som första handsvalet blev det Hantverkslinjen vilket innebär att dom får lära sig mera om skapande och det konstnärliga keramik, trä, bild och textil och som andra handsval blev det handel.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards