Alla inlägg den 16 maj 2015

Av Sandra Sterner - 16 maj 2015 19:42

Jag hann tyvärr inte med något bloggskrivande igår, utan det blev istället lite annat att göra direkt efter jobbet. Hade dagen innan på självaste Kristi Himmelfärdsdag fått ett sms från polisen att Carolines pass var klart för att hämta dagen efter. Hmm, tyckte det var lite märkligt att man fick sms:et på en röd helgdag som just Kristi Himmelfärdsdag är men antog att det var något slags automatutskick polisen gjorde att passet nu var klart att hämta dagen efter på fredagen. Det gick ju fort och hade veckan innan på torsdagen varit med Caroline på polisstationen och gjort passet. Igår åkte jag och Caroline tillsammans till polisstationen och hämtade passet och Caroline var verkligen förväntansfull och glad :) över att få hämta ut sitt allra första pass. En väldigt trevlig polistjej med blå/turkos färgat hår lämnade ut passet och Caroline fick skriva sin autograf i passet och därefter fick hon det i handen.


- Mamma, titta och så sträckte hon över passet till mig.


- Åh, vilken tjusig bild på dig Caroline och så stor du ser ut på bilden.


Nu är passet fixat och nu blir det bara att se fram och räkna ner veckorna tills utlandsresan som blir av någon vecka efter midsommar. Dessförinnan ska Caroline på en resa tillsammans med sin tjejgrupp och deras ledare. Det blir en weekend resa i en mini buss ner till Kalmar den sista helgen i maj. För att där möta och träffa andra ungdomar från andra fritidsgårdar och umgås och själva temat som det stod på papprena som skickades ut till föräldrarna så handlade det om att: Livet är en fest!!

Jag antar att det kommer bli super roligt och Caroline kommer få ha det så skojigt med en massa olika aktiviteter och så lära känna mycket nya vänner. Det skickades även med en lång lista med saker hon skulle ha med sig och det kan man ju förstå, men samtidigt blir det ju lite tungt för henne att bära på allting. Skickade ett mail till min son Henrik och frågade om han möjligvis hade en uppblåsbar madrass och sovsäck att låna ut till sin lillasyster och det visade sig Tack och lov att mammas fina Gecke hade både uppblåstbar madrass och sovsäck att låna ut till sin lillasyster.


Nu över till dagen idag och det har blivit dags för helg igen  närmare bestämt lördag.- Wow, vilket underbart vackert väder man fick lov att vakna till i morse. Alltså numera konstigt nog när man blivit äldre så är man typ nästan uppe samtidigt med tuppen   och det kan liksom inte hjälpas. Vaknar automatsikt varje morgon omkring 05.00-06.00 men tanken att gå upp vid den tiden det går ju bara inte!! Vad sjutton ska man göra uppe vid den tiden på dygnet när man är ledig..?? Förr om åren typ vi backar åren sisådär 28-30 år innan man fick barn och tillhörde dom där personerna som var ute och svängde sina lurviga nej, nej jag benar inte lurviga, utan snarare rakade eller vaxade ben på dansgolvet och då var man typ hemma vid 05.00 på morgonen. Det var tider det och känns numera som en evighet, men absolut ingenting som jag saknar. I alla fall så vaknade jag lika tidigt i morse men klev inte upp ur sängen med en gång, utan låg och drog mig i sängen och kollade lite på tv:n.


Jag tillhör inte dom personerna som gillar att ligga kvar i en säng hela förmiddagen när man ser att solen skiner och det ser ut att bli en väldigt vacker och solig dag med blå himmel ute. - Nej tack, det är inget som lockar någon utav oss i familjen att vara inomhus när vädret utanför lockar en så inbjudande på sol och värme. Så efter att vi ätit frukost och duschat och gjort oss i ordning så satte vi oss i bilen och klockan den var bara strax efter 10.00 Jag gör det mesta för min dotter och hennes krav och det hon så gärna vill ha eller göra ser jag för det mesta till att uppfylla. Tidigare i veckan hade Caroline sett anslag vid pendeltågsstationen att det skulle komma ett tivoli till Västerhaninge. Jag för min del börjar tycka Caroline som nu är 14 år börjar bli för stor för att gå på just tivoli, men icke sa Caroline, som verkligen stod på sig och insisterade på att hon ville gå. Det brukar för det mesta bli såsom Caroline vill att det ska bli och vi åkte mot Västerhaninge. Där fick vi se att tivolit inte öppnade förrän vid 12-tiden och vi hade alltså 2 timmar kvar att göra någonting annat på tills dom öppnade åkattraktionerna.


Jag kom på idén att vi skulle åka till ett ställe vi inte hade varit på under många år och trodde inte heller Caroline kom ihåg så mycket därifrån. Jag flyttade från Nynäshamn sommaren 2002 och det var ett utav mina största misstag. Om man nu kunde backa tiden eller åka i en tidsmaskin ( vilket är i princip omöjligt) men om det gick så skulle jag velat åka tillbaka till sommaren 2002 och inte flyttat ifrån Nynäshamn. Dessvärre så blev det så att jag och så var det även flera utav mina barn Nina, Jimmy, Caroline och så min sambon Micke som flyttade min fina 3:a som låg på bottenvåningen, utan istället så valde vi att flytta till en mini villa röd med vita fönsterluckor som låg ute vid Årsta Havsbad. Det var inget stort hus, utan bestod av en liten hall, ett vardagrum, ett väldigt litet kök, ett litet större sovrum och ett mindre sovrum som endast rymde en våningssäng, spjälsäng, och skrivbord sedan var det fullsmockat.



  

 I detta lilla röda hus med vita fönsterlockor bodde vi under åren 2002-2004.


 


 

Det har gått och blivit lite vildvuxet på tomten, men inte mitt bekymmer längre....

 

 

Jag tog mig friheten att gå upp på min gamla altan och kolla in mitt gamla hem. Utsidan var sig lik bara lite mera igenvuxet.


 

Men när jag kikade in genom fönstret så var det inte sig likt.


 

I Friggeboden bodde dom 4 bröderna och fick samsas i dom 2 våningsängarna.


Förutom minivillan så fanns det på tomten även en Friggebod som var pojkarnas och därinne bodde Jimmy, Henrik, Niclas och Tobias.


I dag åkte vi ut till Årsta Havsbad och kollade in vårat gamla hus och det var ett tag sedan vi var åt just det hållet. Vi bodde där under åren 2002-2004 och därefter så ledsnade vi betala så mycket som vi gjorde varje månad och det var även alltför trångbodd. I alla fall gamla minnen är ju alltid trevliga att uppleva och det var sig likt ute vid Årsta Havsbad fast det passerat 11 år sedan vi bodde där. Caroline valde att stanna kvar i bilen när jag parkerade och hon kände förstås inte igen sig men så var hon ju bara 4 år när vi flyttade därifrån. En äldre dam som på den tiden när vi bodde ute i Årsta Havsbad var ute och höll på i sin trädgård hon kände igen och mindes oss från den tiden vi bodde där och vi pratade litegrann. Jag frågade om hon visste om någon utav dom var hemma, men hon sa att hon inte trodde dom var där. - Okej, sa jag och knatade upp för den lilla grusade stigen mot huset. Ville ju se om det var sig lika likt om jag kikade lite försiktigt in genom fönstret. Dessvärre så var det totalrenoverat innanför och ingenting av det jag kunde urskilja var sig likt från den tiden då jag bodde där, men så har det ju också hunnit passera 11 år och mycket hinner förändras, vilket det också hade gjort.


Vi åkte därifrån och körde tillbaka till Västerhaninge där nu tivolit till Caroline stora glädje och iver hade öppnat.



 


 Mor och dotter på besök på tivoli


Vi köpte lite biljetter till dom åkattraktionerna Caroline ville åka och det fanns bara 3 stycken som var något som föll min unga fröken i smaken. Dom andra var på tok alldeles för barnsliga.



 

 


Hands-up give me hands-up.....



 



 Upp i luften for min tjutande glada tjej     





   

Virvelvinden är en utav favoriterna   

 




 



 Likaså flygplanen, men snart blir det i ett riktigt flygplan   

 


 

 Caroline ville så gärna nu vinna en silverhatt

 



 


 Klara färdiga......

 


 

kasta och ner for 3 utav burkarna


Därefter blev det bollkastning vilket även Caroline prövade på Valborg nere i Nynäshamn. Denna gång gick det lite bättre och Caroline fick nästan ner alla burkarna. Dessvärre så vann hon inte silverhatten ( förra året på Ösmomarknaden så vann hon på lotteri en liknade hatt i guld) men idag ville hon gärna vinna silverhatten, men hon lyckades inte få ner alla burkarna och fick lov att nöja sig med att andra pris vilket var ytterligare ett litet gosedjur till samlingen. Det finns inget tivoli besök för Caroline som inte slutar med att hon går därifrån med sockervadd och det var det vi avslutade tivoli besöket med.


 

 


Ibland får man lov att unna sig lite gotti gott sötsaker

 

Det visade sig att klockan inte alls var så mycket och dagen var ju fortfarande alldeles för vacker med inbjudande solsken, värme och i det närmaste blå himmel. Vi kom överens om att åka ner till Nynäshamn. Caroline och jag har ju som ni vet våra egna favorit klädbutiker där nere och Caroline hittade en super gullig rosa kjol och svart glitter linne som jag köpte. Därefter gick vi ner till den vackra hamnen där flertalet av båtarna nu blivit sjösatta och köpte varsin tunnbrödrulle som vi mumsade i oss. Caroline som är galet förtjust i djur fick syn på Herr och Fru Svan som hon brukar säga när hon ser dom vackra vita svanarna. Caroline hade lite tunnbrödet kvar och satte sig ner för att mata svanarna. En nyfiken and kom också simmande när han upptäckte att det var någon som bjöd på bröd, men genast så fräste då ilsket en svan åt anden, vilket fick Caroline att börja skratta.   



 

 Caroline matar som hon alltid säger när hon ser svanar: Herr och Fru Svan

 


 

 


 Typ det är mitt bröd!! Stick och försvinn härifrån tycks svanen fräsa åt den stackars hungriga anden.

Efter att vi ätit upp maten och Caroline fått matat klart svanarna så gick vi och köpte varsin glasstrut och gick och satte oss i det vackra soliga vädret på bryggan som är alldeles intill långa piren.


 

 Jag tillsammans med mitt hjärtegull   




 

 


Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards