Alla inlägg den 16 juli 2015

Av Sandra Sterner - 16 juli 2015 20:40

Det är ju faktiskt så och inget man kan styra över eller ännu mindre bestämma över, utan snarare är det ren och konkret fakta att för varje år som går så blir man äldre och äldre. När man är yngre och barn då brukar man ju se fram att fylla år och få frukost på sängen, födelsedagspresenter och tårta. Däremot när man passerat en viss ålder så ser man liksom inte fram emot att fira sin födelsedag längre och varför egentligen ska man fira att man för varje år blir ett år äldre...?


Det sägs ju att åldern bara är en siffra eller snarare för dom flesta 2 siffror och man behöver egentligen inte känna sig äldre än hur man känner sig i kroppen och själen. En förträffligt bra sak att förhindra att man åldras i förväg är att undvika: Alkohol ( och själv dricker jag ytterst sällan, och bara vid speciella högtider) likaså dessa hemska giftpinnar som cigaretter är. Alltså dessa gör ju att man får rynkor och åldras mycket fortare + att man riskerar att få både lungcancer eller lungsjukdomen kol. Även att utsätta sig för stark solsken, utan att använda sig utav en hög solskyddsfaktor får ju ens hud att åldras i förtid.


Jag för min del försöker i det närmaste att undvika alkohol förutom vid speciella högtider och röka är inte något som lockar mig det minsta. Däremot solen, när den nu vill säga vill skina från en klarblå himmel, men i detta land: Så är sommarmånaderna alldeles för korta och dom mesta utav dagarna regnar bara bort. Men i alla fall när jag vistas i solen, så ser jag till att alltid se till att smörja i både face, armarna, benen och kroppen med en hög solskyddsfaktor.


Det kommer bli lite hoppande idag i bloggen, men det är för att jag tänkte skriva om hur man dag på jobbet varit idag. Jag visste det redan igår att en utav dom andra arbetsledarna skulle vara ledig idag och det blev såklart att jag tog på mig ännu mera av ansvaret på jobbet. Jag tänkte redan igår innan jag gick och lade mig: Jag är bombsäker att det kommer att gå alldeles utmärkt. Jag somnade men vaknade bara en någon timme efter att det stank kattskit inne i mitt sovrum och jag höjde rösten en aning: Junior inte nu igen!!!  Du måste lära dig att gå på lådan!! Jag fann en skithög precis under mitt nattduksbord och trött som bara den så var det bara att gå upp och ta bort kattskiten och torka rent. Tillbaka i sängen igen och somnade sedan. Vaknade av att alarmet gick igång vid 5.30-tiden, men var i det närmaste i djup dvala och armen åkte liksom ut med automatik och tryckte på snozze knappen och snarkade vidare till klockan var 6.20 och då blev det flygande fart upp från sängen. Jag tänkte nu blir det bråttom och får bara inte komma försent, en utav arbetsledarna hade semester och den andra var ledig idag och det blev så att jag tog på mig ännu mera ansvar att styra upp och se till att det fanns personal på dom olika stationerna. Att det var min födelsedag idag hade jag inte så mycket att tänka på, utan helt fokuserad att se till att jobbet under dagen flöt på som det skulle. På den sista rasten så bjöd en utav mina kollegor på en smarrig jordgubbstårta och det var riktigt gott. Dagen gick idag i rysligt högt tempo, men kanske egentligen inte så konstigt, med tanke på att jag haft att göra precis hela tiden.


Direkt efter jobbet så tog jag bilen och åkte till ICA Maxi för att handla. Fanns varken tid eller över att ställa sig vid någon spis en ordentlig middag ikväll, utan det fick lov att bli grillad korv med bröd och köpte färdigbakad prinsesstårta som är min absoluta favorit. Framme vid kassan var det tack och lov bara en person före i kön och det blev strax därefter min tur och jag började lägga upp mina varor på bandet. Bakom mig i kön hade ett par bestående av mamma, pappa och 2 barn en yngre liten flicka i åldern 4-5 årsåldern och hennes lillebror. När lilltösen hade sett att jag hade lagt upp en prinsesstårta på bandet, så utbrast hon: Mamma, titta flickan köper tårta!!


Jag reagerade och hajade till vid namnet: Flickan!? Och minns inte hur många sekel det gått sedan det var någon som kallade mig för just: Flickan!! Det är snarare så att man är mera van att bli titulerad: Tjejen, Damen, Frun eller så M-A-M-M-A av Caroline som ofta vrålar mitt namn. Däremot att bli kallad "Flickan" det var bra länge sedan. Jag visste inte var jag skulle säga när jag tittade ner på den lilla blonda page klippa tösen, som kikade på mig med sina blåa ögon och det finns väl ändå ingen människa som kan smälta för komplimanger från barn och bestämde mig för att ge henne ett leende.

På vägen hem i bilen så satt jag och tänkte på dessa ord som den lilla tösen sagt till mig och tänkte att detta måste jag bara ta och skriva om i bloggen ikväll. När jag kom hem så visade det sig att min son Jimmy redan hade kommit och hann precis bli klar med maten grillad korv med bröd så plingade det på dörren och det visade sig att nu hade även Henrik hade kommit.


Tusen Tack till Er alla som Gratulerat mig idag.


 


Kramar till er alla.   






Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards