Alla inlägg under augusti 2010

Av Sandra Sterner - 21 augusti 2010 10:00

Jaa, det har visst gått några dagar sedan jag var inne för att uppdaterna blogg sidan, men vissa dagar känner jag helt enkelt för att skriva.

 

Det finns andra saker som jag prioriterar istället, och som jag tycker är viktigare saker att lägga sin tid på, och det är bl.a att umgås med familjen och att försöka komma någorlunda tidigit i säng, men det blir oftast en stund tv-tittade från sängen innan sömnen vill infinna sig.

 

Det kändes skönt igår när jag till slut hade jobbat klart, och visste att dagveckan var över. Nu väntar 2 veckor kvällskift framför mig.

Kändes lite väl tyst här hemma i morse när vi vakande upp och det är för att vi är barnlediga denna helg. Caroline kommer hem först på söndag eftermiddag.

 

Hade faktiskt idag tänkt ge mig  ut på en powerwalk, ( känner att det måste brännas lite fett) I övrigt blir det kanske en tur upp till Haninge Centrum, men annars så har vi inget annat planerat inför dagen, utan tar dagen som den kommer.

 

Skrivet av Sandra 21 augusti 2010 klockan 09:56

Av Sandra Sterner - 18 augusti 2010 21:30

Herregud, så trötta vi är både jag och Micke ikväll, och det lutar till att det blir hysat tidigt i säng.

 

Egentligen inte så konstigt att jag är så hemskt trött som jag är ikväll. Både jag och Micke har inte sovit mera än 8-9 timmar på 2 dygn, och det är på tok alldeles för lite. Behöver minst 7-8 timmars sömn per/natt.

 

Det är så fruktandsvärt svårt att komma försöka komma i säng tidigt, och det orsaker ju att jag inte fick mera än drygt 4 timmars sömn. Behöver väl inte skriva att jag var dödstrött i morse när alarmet gick på, men jag kämpade mig ändå upp ur sängen, och det kändes nästan som mina stackars ögon skulle trängas ut från sina ögonhålor. Men alltefter som dagen gick på jobbet, så började jag känna alltmer som dagen gick att mina krafter började så sakta sina och ta slut.

 

Det kändes bra att Micke tog på sig själv att åka till Coop Forum idag för det var dags för sedvanliga vecko handlingen. Jag tyckte det kändes skönt att jag slapp följa med och storhandla. Förra gången vi var där så hade som börjat med en stor ombyggnad och ovan på det bestämt sig för att göra en stor ommöblering av nästan samtliga matvaror. Inte nog med att det var frukandsvärt svårt att hitta det man skulle ha, det verkade inte finnas någon som helst ordning på varorna alls och det var både rörigt och svårt att ta sig fram.

 

Fick veta av Micke när han hade kommit hem ifrån storhandligen, att det nog var bra att jag stannat hemma. För är det något som jag avskyr så är det när man är illa tvungen köra kundvagen zick-zack, mellan alla uppställda provisoriska uppställningplaster, där bara varorna ligger slängda i en hög. Det är fruktandsvärt frustrerade att dessutom inte kunna finna dom varorna man är ute efter!! 

 

Tydligen så var det någon "smartskalle" som kom på ideen med att börja möblera om hela varuhuset, och flytta-om-samtliga-matvaror.

 

Stackars oss alla kunder som nu måste springa omkring som yra höns varv på varv i hopp att försöka hitta dom varorna man är ute efter, men det tycks vara helt hopplöst.

 

 

 

Som ni vet så tog jag upp lite om dom nya tv-programen som kommer att starta i höst eller snarare dagarna.

 

Nu till en annan sak som jag följer varje år, och som jag vet med stor sannolikhet att jag delar med massor utav andra tjejer och det är skönhetstävlingar....av alla de slag.

 

Jag ser nämligen mycket fram emot att få se den stora finalen i Miss Universum tävligen. Den kommer att gå av stapeln nu på måndag den 23:e och kommer sändas live ifrån USA.

 

Jag är himla glad att vi har tv-dekoder och kan se den kanalen.

 

Hon som vann och får reprensentera Sverige i den stora Miss Universum tävligen heter Michaela Savic och är 19 år och kommer från Helsingborg.

 

 

 Tror faktiskt att det kommer att gå riktigt bra för den här söta-tjejen och är nästan säker på att hon hamnar bland dom 10-15 vackraste.

 

 

Skrivet av Sandra 18 augusti 2010 klockan 21:32














Av Sandra Sterner - 17 augusti 2010 23:45

Borde egentligen vid det här laget, med tanke på att klockan är midnatt gå och lägga mig. Börjar känna mig sömnig, men känner bara inte för att sova...ännu, men efter att ha skrivit klart, så måste jag hoppa i säng. Ska ju upp tidigt i morgon bitti...( tror det eller snarare hoppas det iallafall)

 

Caroline har varit lite extra kläning på mig ikväll, och tidigare under kvällen satte jag mig ner med henne, för att spela lite sällskapsspel. Trots att hon har både tv + 2 st olika sorts tv-spel och egen dator så blir det ändå inte på samma sätt som när man sätter sig tillsammans runt bordet och spelar något spel som t.ex Uno, Fia med knuff eller det nya spelet som heter Kallaha.

 

Det blir mera så att man umgås med varandra på ett annat sätt, än när man sitter i varit rum och tittar på olika tv-kanaler eller vid datorerna. Barnåren går ändå så himla snabbt och innan man vet ordet av så är dom vuxna och utflugna.

 

Efter det att vi spelat klart och Caroline hade fått badat och nu ligger hon och sussar i sin säng. Jag slog mig ner vid datorn och har blivit kvar här ett bra tag. Det finns ju så mycket att göra ute på nätet, och nästan varje dag hittar man något nytt att läsa om.

 

En utav mina absoluta mest lästa bloggar som jag följer är Anna (Ankas). ( Det finns sina förklaringar varför jag läser om det som händer i "Country over there)

 

Jag har tillsammans med Micke träffat henne en  utav alla dom gångerna vi varit  på Cafe Opera och hon utstrålar en sådan stor glädje och visade på stor ödmjukhet emot dom övriga gästerna som var där.

 

En sak som hon hade skrivit i sin blogg nu senast var en sak som jag tänkte jag skulle skriva om i min blogg. Jag kände så väl igen det Anna hade skrivit och vet att både jag och hon delar det tillsammans med flera andra tjejer och kanske även med killar och det är bad hairday!! Känns det inte igen...!?

 

Jag kan förstås bara prata för mig själv och kan intyga att vissa dagar känner man sig sådär extra fin i håret. Man har kanske nyligen varit hos sin frisör och fått håret fixat och känner sig sådär extra fin.

 

Dock är det förstås väldigt jobbigt att ha väldigt långt hår, och inte nog med att det blir väldigt varmt. Det är jobbigt att sköta om det och se till att hålla det fräscht.

Men det är det inte längre.... inte efter det som Micke sa till mig ikväll, när vi var på väg in till datarummet: Sandra, ditt hår ser ju ut som sockervadd!!

 

- Hjälp, var min första reaktion, och det fick mig att tänka på att det vore tid att snarast boka en tid hos frissan. Tomorrow maybe its my turn to have a bad hairday.

 

Som jag skrivit förut så är jag galet förtjust i långhåriga killar ( men dock inte för långt) Micke har verkligen tagit mig på dom orden, för nu har han helt och hållet slutat upp med att gå till sin frisör, för att jämna till den kluvna topparna.

Kommer så väl ihåg sist han var hos frisören och han hade klippt sig kort i nacken, men istället var det lång enbart på sidorna och luggen. Enligt mig såg det förstås jätteroligt ut och dom första dagarna efteråt fnissade jag varje gång jag kollade in Micke "nya" frisyr.

 

Efter den incidensen hos frisören så slutade Micke helt med att gå till frisören, och det var som sagt ett tag sedan han var och jämnade till sina toppar som nu börjar bli en aning slitna, och det vore kanske även dags för honom att åka till frisören och se till att jämna till hårstråna som snart ser ut som smala små spröt som spretar åt alla möjliga håll.

 

En väldigt trött Micke

 

Nu ska jag avsluta skrivadet , och dricka lite varmt te innan det är dags att krypa ner under täcket.

 

                                    Godnatt och Sovgott

 

 

Skrivet av Sandra 17 augusti 2010 klockan 00:05

Av Sandra Sterner - 17 augusti 2010 22:00

Det blev sent i säng igår kväll, satt ju uppe vid datorn till efter midnatt, och efter att surfat runt ett antal timmar på internet, så började min mage kurra. Hmm, vilket den gör allför ofta nu för tiden, och nuförtiden känner jag mig nästan konstant hungrig. Så det blev lite te och 1-2 smörgåsar slank även ner i magen innan jag kom i säng. Inte kanske så bra, men vem kan sova på kurrande mage!

 

Jag VET att det inte är bra att äta innan man ska till att sova, men till saken hör att jag börjat äta mera och det känns nästan som det ända jag gör är att äta och äta: Är jämt och ständigt hungig nu för tiden, och p.g.a att mitt ätande så har det förstås börjat sätta sig på lite fel ställen på kroppen, som just är på min mage, som mer och mer börja likna en deg på jäsning.

 

Åh, nej mina läsare, jag är inte gravid, och har fortfarande inga planer på att bli det något mera...någonsin!! Det är bara så att jag kommit in i en period i mitt liv just nu, och kanske har det att göra med att jag haft semester under en ( för mig) lång tid och gått och blivit lat och det kombinerat med att jag mera eller mindre även slutat upp med att vara ute och powerwalka i rask takt och dessutom börjat äta mera.

 

Hjälp, varningsklockarna borde har börjat ringa, men inget som jag lagt märke till, som numera bara tycker att jag äter och äter. Detta är absolut inte likt mig, och jag som tidigare alltid varit så noga med vad jag stoppar i mig, och exakt hur många lagade måltider mat jag kan äta per/dag. Nu gäller det för mig att gå till botten, med vad det är som fått mig att helt ändra mina gamla vanor ( har svårt att tro att det enbart har att göra med att jag haft semester)

 

Nu åter till dagen som varit, och trots att jag inte kom i säng förrän närmare 1-tiden. Blev jag i vanlig ordning väckt eller snarare ruskad fram-och-tillbaka av Micke som gjorde sitt bästa att försöka få liv i mig strax efter klockan 6 och det var för honom inte det lättaste. Inte för att jag förstår hur Micke lyckas klara sig på att bara sova 5 timmar. Inte jag iallfall, men på något sett måste jag ju faktiskt ha gjort det, men fråga mig dock inte hur!

 

Det är nämligen så att jag knappt kommer ihåg hur jag tog mig ur sängen i morse och in i badrummet, men uppenbarligen så gjorde jag det, och var riktigt stolt över mig själv när jag stod uppe vid pendeltågstatioen innan klockan ens hade blivit 7.30

 

Tycker att just dagskiften som infaller var 3:e vecka är bland dom jobbigaste att arbeta, ( och det tror jag säkert att jag delar med flera utav min kollegor) men det finns förstås några fördelar med att jobba dag, och det är att man hinner med att umgås med sin barn här hemma lite mera under kvällen.

 

Nu på kvällen var det egentligen tänkt att vi skulle kolla in det sista programmet med Allsång på Skansen  ( Själv brukar jag i vanliga fall inte kolla på det programmet) Men i kväll kändes det som ett litet undantag, då det var säsong avslutning, och även sista programmet med Anders Lundin som programledare, men redan några sekunder in i programmet fick jag nog och satte mina händer för öronen och skrek: - Åh, nej!  Inte en symponiorkester som börjar introt till sången "Stockholm i mitt hjärta"

 

Ursäkta, men symponiorkestrar ger jag tyvärr inte mycker alls för och förstår mig inte alls på den sortens musik. En massa fiol spelare som ser ut att nästan peta ut både ögon och öron på varandra, och sedan dom stora basfiolerna. Nej tack! Det är inte alls något i min musiksmak, och detta fick mig att tycka att "Allsångs programmet på Skansen blivit ännu sämre.

 

Jag för min del tycker att det är så om SVT tycker det är menig att köra några flera säsonger av Allsång på Skansen. Vore det inte då på tiden att dom i ansvariga i produktionen borde börja tänka om lite. Man läser både på nätet och i tidningar dagen efter det att Allsång på Skansen visats att programmet tappar fler och fler tv-tittare. Det vore dags att försöka locka tillbaka dom gamla tv-tittarna som tidigare följt programmet och locka dom med något nytt och fräscht.

 

Om jag inte minns helt fel så är det väl så att hittillis så är det minst 3 karlar ( Bosse, Lasse och nu Anders) som fått varit programledare. Nu borde det vara på tiden att dom satsade på en kvinnlig programledare, och det vore även på tiden att det gjorde en uppfräschning utav scenen och rekvisitan. Lite mera modernt och kanske lite mera åt det tuffa slaget (som exempelvis se som dom gjort från programmet Lotta från Liseberg) man kan ju inte köra i gamla hjulspår hur länge som helst.

 

Nu börjar det bli alltmer mörkare och mörkare ute på kvällarna och hösten kommer snart att komma. Likså blir det med NYA spännade tv-program. Ni kanske redan vet det, men skriver det ändå för er som inte håller er uppdaterade med information. Börjar med en första som börjar redan nu efter helgen alltså redan nu på måndag den 23.e och det är Fångarna på Fortet.

 

Känns som en gammal klassiker, men samma gamla programleadre som är Gunde Svan ( han med dom tätt insittande ögonen) och så Agnetha Sjödin, och undar inte om dom små dvärarna är med i år också. Det ska ändå bli lite spännande att se hur det kommer att gå för dom tävlande paren.

 

Nästa program som är också är tillbaka i höst, med en ny spännade säsong, och det är minst lika underhållande som roligt att se varje gång, och det är programmet Idol.

 

 

 

Skrivet av Sandra 17 augusti 2010 klockan 22:05

Av Sandra Sterner - 16 augusti 2010 18:30

Så har man då kommit igång igen med att börja jobba, men nu är det äntligen färdig jobbat för idag, och nu sitter man framför datorn hemma efter en lng arbetsdag.

 

Det var inte bland det lättaste att försöka komma i säng tidigt igår kväll, men var tvungen att ändå försöka. Det blev till att glo en stund på tv:n från sängen, men inte kände jag mig tröttare för det. Tror klockan var efter midnatt innan jag till slut lyckades somna, och innan dess hade jag snurrat runt ett flertal varv i sängen för att försöka hitta någon skön sovställning, men hur svårt var inte det då man inte känner sig så specillet trött.

 

Förstår mig inte på Micke, som precis som jag vant sig vid att sov länge på mornar nu vi alla varit lediga så länge, men trots det så var han morgonpigg i morse. Blev väckt utav Micke strax efter 6 ( 45 minuer innan mitt alarm ringer) och som varje morgon innan han åker iväg på sin knarriga cykel så pussar han mig, och säger vore det inte dags att stiga upp nu, din sömntuta ? Helst utav allt hade jag heslt velat vända mig om i sängen och dra täcket över huvudet och somna om....sömtuta som jag är!

 

Både jag och Micke är väldigt envisa, men ibland tror jag Micke är snäppet värre än mig, och i morse hade han gett sig fan på att jag skulle komma upp tidigare. Fast jag vad dödstrött så masade jag migtill slut upp från den varma sköna sängen, och det kändes nästan som jag gick i sömnen när jag gick in till badrummet.

 

Men tack vare att Micke i morse orkade pusha mig så kom jag iväg med en tidigare pendeltåg. Vilket gjorde att det inte blev så pass länge jag behövde jobba i efter middag....jätteskönt.

 

Nu känner jag för att läsa lite vad andra bloggare har haft för sig idag, och sedan blir det liten stund framför tv:n

 

Skrivet av Sandra 16 augusti 2010 klockan 18:34

Av Sandra Sterner - 15 augusti 2010 19:30

Åh, nej nu är det bara några timmar kvar tills det att jag ska börja jobba igen, och det känns inte direkt roligt. Jag har alltmer börjat vänja mig med att vara ledig och ha långa sköna sovmornar. Det är bara för mig att inse att jag numera har vänt på mitt dygn och är vaken långt in på nätterna, men egentligen inte så svårt för mig som sedan tidigare är en inbiten nattuggla.

 

Hur det kommer att gå för mig att komma upp i ottan i morgon bitti och infinna mig på jobbet omkring 8-9-tiden det blir verkligen en nöt att knäcka!  Men en sak är säker kommer nog under förmiddagen känna mig mer eller mindre som en zoomie och för att över huvudtaget kunna hålla mig vaken blir det till att dricka mycket kaffe.

 

Det är likadant för Micke som även han ska börja jobba i morgon, men han har inte direkt slut på semesterdagar, utan varit så duktig och sparat ca: 14 dagar som han tänkte använda lite senare i år.

 

Detta har gjort mig en aning sne och småsur, men det är inget allvarligt. Utan jag känner att jag avundar dom som kan unna sig lite mera ledighet när det börjar bli alltmer mörkare och kallare ute.

 

Nyss gjorde Micke ett utav sina många tappra försök att få mig någorlunda glad igen, och lade ut ett utav klippen som visades på Sommarkrysset i lördags, på sin facebook sida, och det fick mig att dra på smile banden igen.

 

Varsågoda och se klippet som visades från Gröna Lund i lördags....

 

 
Skrivet av Sandra 15 augusti 2010 klockan 19:32

Av Sandra Sterner - 13 augusti 2010 21:00

Tillbaka igen, med min andra blogg för idag. Nu är jag mitt gamla jag igen, och nu ska det bli både lite av allvar och skämt!!

 

Ibland känner jag att det måste till lite av dom både i min blogg, för att få min make att vakna upp.

 

Okej, kan väl förstå att han kan tycka det är gott att klämma i sig 2-3 bärs en fredagskväll.

 

Tyckte det var så likt Micke, men vänta bara tills ni ser bilden som finns lite längre ner på sidan....

 

Men skärpning nu Micke är det inte dags att dra ner lite på alla giftpinnar du suger i dig titt som tätt. Den otäcka, läskiga hostan som du nu haft ett bra tag och som inte tycks ge med sig. Själv skyller du på att du är förskyld och har snart länsat affären på allt var halstabletter heter, och hostmedcinen som nu tycks ha tagit slut, tycker du är för dyr och onödig att köpa!

 

Hallå, vaddå, för dyrt med hostmedicin som kostar drygt en 100:-!! Men inte att köpa ett nytt paket cigaretter var och varannan dag. Hmm, det får jag inte riktigt att gå ihop. Inte nog med att dom som röker mycket försämrar sin hälsa till den sämre, tänk även på att ni förkortar livet på er själva, och att röken sätter sig både i kläderna, andedräkten, håret, och att tändera blir alldleles gula.

 

Och vem är det man inte finner här då....

 

En hemsk tanke slog upp för mitt inre och det skulle vara om någon av dom som jag håller nära och kära både inom familj och mina vänner gick bort tack vare att rökningen. Vet inte då vad jag skulle ta mig till, och skulle med stor sannolikhet gråta oceaner. Även om man nu inte slutar upp med att röka helt och hållet ( kan förstå att det är svårt) men man kan ju försöka dra lite grann på det. Jag tänker på både min make och mina vänner hälsa. 

 

Jag ska inte sticka under stol, och erkänner att om någon gör mig något, som att tro sig vara någon översittare av något slag! Det får mig att explodera av ilska. Detta hände mig för för drygt 1 vecka sedan. Då hon som tror sig vara någon form av lillchef på jobbet kom och delade ut tidrapporterna, och inte nog med att detta inte är hennes uppgift. Nej, hon skulle tydligen granska mina tider och timmar innan den lämnades över till till mig!!

 

Nyfiken på att jag sköter mina tider och jobbar mina timmar som jag ska ...eller vadå??

 

Enligt mig för jävligt att andra anställda ska kunna få ta sig rätt att granska dom andras anställdas tidrapporter. Detta ska enligt mig skötas och delas ut av den ansvariga chefen som jobbar antagligen dag/kväll eller möjligen delas ut av traffic ledarna.

 

Jag var så himla upprörd och nästintill rasande, och tog mig närmare 1 timme innan jag lugnat ner mig någorlunda. Hade det inte varit för mina andra kollegor som lugnade ner mig och bjöd mig på cigg, den kvällen. Är ju egentligen ingen rökare, men vad f-n detta var ett undantag!! Efter att stått ute och bolmat på parkeringen gick jag in och satte mig en stund inne hos Vera och mycket tack vare henne blev jag någorlunda glad igen.

 

 

Skrivet av Sandra 13 augusti 2010 klockan 21:08

Av Sandra Sterner - 13 augusti 2010 15:15

 

 

Just, det idag är det ju fredag den 13:e och för många som är skrockfulla och tror att något ska hända dem någonting, förknippas den dagen som otursdag.

 

För min egen del så bryr jag mig inte specillet mycket om att en fredag råkar inträffa just den 13:e.

 

Jag tar dagen som den kommer, och tar inte gamla skrock datum som nu fredag den 13:e tydligen ska vara på något större allvar.

 

Vakande upp i morse och kände att jag vaknat upp på helt fel sida av sängen. Kände mig allmänt irriterad och småsur över allting.

 

Det är inte min grej att vara irriterad och sur över saker, men även jag är mänsklig och kan reagera med taggarna utåt ibland, och precis det gjorde jag i förmiddags.

 

Kände dock att jag behövde komma hemifrån en stund, och bestämde mig för att själv gå ut en stund och se om det kanske skulle hjälpa, och nu är jag tillbaka hemma och mitt humör är åter tillbaka till det gamla glada humöret.

 

 

Skrivet av Sandra 13 augusti 2010 klockan 15:20

 

 

 

 

 

 

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards