Alla inlägg under juni 2014

Av Sandra Sterner - 17 juni 2014 20:55

Jag har märkt en sak sedan jag började blogga att det går liksom i perioder att skriva, vissa dagar känner man att det nästan kliar i fingrarna att få uppdatera bloggen, och sedan kommer det då dagar då man inte alls varken känner eller har någon tid över att lägga på skrivandet. Nu i alla fall så har det varit ett bloggbreak på 2 dagar och nu får man väl lov att skriva ett litet inlägg.


Tänk att det redan nu på fredag är midsommar och det sägs ju att det är då natten är som ljusast och efter det så går det sakta men säkert mot mörkare tider igen. Inför midsommarafton så tycker jag det är otroligt viktigt att det är vackert väder med blå himmel och sol, så man kan vistas utomhus och även duka upp den goda midsommarmaten och äta ute. Men tyvärr om man ska tro väderleksrapporten för flera dagar framöver då verkar det inte alls bli det vädret som jag önskar mig ha på midsommar, utan istället så det vara övermulet och regn.


I helgen var jag ute på en powerwalk i naturen och gick förbi detta urtjusiga vackra träd, som heter: Gullregn....och bara man ser på detta vackra träd så blir man ju förtjust i detta träd, och på håll kan man tycka att det liknar bananer som hänger i trädet.


 


 

Jag skulle verkligen vilja ha ett sådant här vackert och näst intill förtrollat träd på  min mini tomt, men tror nog inte att träd kommer att få plats när det väl börjar växa.



Jag är så stolt över min dotter Caroline, som nu lyckats och även stått ut med sin tandställning i nästan 8 månader. Det visade sig att Caroline tänder i överkäken växte snett och därför beslutade en specialist tandläkare att hon skulle ha tandställning i överkäken. Den sattes fast den 22:a oktober förra året och alltefter som månaderna gått och dessa trådar har fått spännas lite mera på nytt hos tandläkaren så har nu Caroline tänder blivit så jämna och fina och idag så plockades hennes tandställning bort för gott.

 



Av Sandra Sterner - 14 juni 2014 14:21

Då var det helg igen och i morse blev det verkligen till att ta en lång och skön sovmorgon. Då jag inte ställer något alarm när jag är ledig, utan unnar mig att ta sovmorgon och i morse så blev det en lite mera längre sovmorgon än vanligt och vakande inte förrän klockan var närmare 11.


-Ja, helt klart är det att jag känner mig mera än utvilad och i vanliga fall så brukar jag inte sova såhär pass länge på helgerna, utan brukar gå upp mellan 8.30-9.30



 

Igår blev det en ny tur till Blomsterlandet och jag tycks aldrig få nog av blommor. Denna gång blev det inga blommor som skulle planteras i marken. Nej, då istället så blev det 3 stycken plastblommor och såklart i mina favorit färger rosa och vitt och vita hängamplar, som nu pryder utsidan av min altan. När altanen min byggdes förra året så var ett utav mina önskemål att det skulle snickras dit 3 blomlådor i trä. I stället för att plantera riktiga blommor som bara under en kort period under sommaren är fina och blommar och av tidigare erfarenhet så vet jag att blommor man har i blomlådor alldeles för snabbt blir det fula, bruna blad och blommorna vissnar alltför snabbt. Jag köpte istället rosa vita plastblommor och satte dit blomlådorna och nästan året runt vår-sommar-höst blommar det i mina blomlådor och numera också amplarna.



 








   











Av Sandra Sterner - 12 juni 2014 19:28

Dagen har känts längre än vanligt och i det närmaste oändlig och tiden den har idag krypit fram, men så är det ju också näst sista dagen på veckan att jobba och i morgon är det fredag och då slutar vi tidigare. För det mesta så tycker jag oftast inte tiden räcker till och bara rinner iväg och både vardagarna och helgerna swischar förbi i väldig fart.


Det här med vädret, man blir ta mig fasiken inte klok på detta väderomslag som tycks ändra på sig hela tiden. Och inte heller blir man desto klokare på vad man ska sätta på sig när man ska iväg tidigt till jobbet. Det är ju såklart att man anpassar valet av kläder efter vädret och ser det ut att bli en vacker solig och varm dag då blir det så att jag föredrar att ha på mig klänning, eller så kjol och top. I morse när jag vaknade så var det soligt och varmt och det fick bli kort klänning och tunna leggings, men så efter lunch så blev det övermmulet och grått och så började det ösregna. Sedan uppehåll för att sedan när man skulle sluta så hade det börjat ösregna ännu mera. Då jag åker bil så hade jag förstås i morse när det var solsken ingen som helst  tanke på att varken ta med mig jacka och ännu minde se till att ha med mig mitt paraply som för det mesta brukar ligga hemma och på hyllan. Och dom dagarna då det är övermulet, småkallt och regnar då händer det att det klarnar upp mitt på dagen eller på eftermiddagen och då har man typ satt på sig jeans och tröja och håller på svettas halvt ihjäl.


Jag har tyckt ett tag att det saknas lite nya blommor på min lilla tomt eller kanske snarare lilla gräsplätt som jag har på baksidan och körde idag efter jobbet till Blomsterlandet.


- Jösses så fina och vackra blommor och buskar dom hade till försäljning. Jag gick länge och tittade och trånade efter ett det ena, efter det andra och skulle velat köpa en massa nya blommor och buskar till min lilla baksida. Det fick till slut på en limefärgad klängrosor och om det är något som jag tycker är supersnyggt så är det klängrosor som växer uppför en vägg och för att klängrosen så få fäste så måste det ju finnas en spalje och en vit sådan blev det också idag.



 

 

Såhär blev resultatet

Av Sandra Sterner - 11 juni 2014 20:33

Idag var det då dags för Carolines skolavslutning och nu så har även mitt yngsta barn gått ur årskurs 7. Jag ser det som en självklarhet att man som förälder ( och det gjorde även min kära pappa när jag var liten och gick i grundskolan) att man följer med sitt barn på deras skolavslutningar och det oavsett om barnen är små eller större.


 


 




 


 

Nu väntar ett långt skönt sommarlov med lite inplanerade aktiviteter och så förstås på sol och värme för om det är något Caroline verkligen gillar att göra på sommaren så är det att bada och gärna på ställen som har långa vattenrutschkanor. När jag var yngre så minns jag inte att det fanns vattenrutschkanor, utan det ända som fanns att använda mest på badhus var trampolinerna och dom tyckte jag var super skojiga att stå och hoppa upp-och-ner på innan man plumsade ner i vattnet. Nu är det så inte så långt ifrån där vi bor så finns det ett utomhus badställe med 3 stycken pooler. En pool är ungefär en ankdamm och den är avsedd för bebisar och mindre barn upp till 3 år och därefter finns det en mellan bassäng som är lite djupare och den allra sista bassängen som även den är kopplad till en vatten ruschkana och den är allra djupast. Nu är det så för många år sedan, minns inte exakt, men vi bodde i alla fall på den gamla adressen och jag hade följt med Caroline bort till badställe. Det var inte så värst mycket folk då vi kom precis när dom hade öppnat och Caroline gick direkt till trappan dom ledde upp till vattenruschkanan och Caroline lyckades övertala mig att provåka en gång och mycket riktigt så fick hon med mig ända högst upp och sätta mig ner och glida eller snarare flyga ner för ruschkanan med väldigt fart. Det gick så förbannat fort och det var nära på vippen att bh:n flög all världens väg:   


- Wow, det var ju skitroligt.   


Jag tänkte vara lite ledig själv i sommar och då är det än så länge inplanerat att vi ska åka både till Västerås för att hälsa på min stora tjej Nina, och hennes familj. Sedan så vill Caroline även denna sommar att vi ska åka hela långa vägen ända ner till Göteborg och anledningen till det är för att Caroline, så gärna vill besöka den stora nöjesparken Liseberg.


Ja, än så länge är det ju bara den 11:e juni och det är nu bara 9 dagar kvar tills det är midsommar. I mitten av augusti börjar Caroline årskurs 8 och då ska hon även under höstterminen ut på praktik/prao och pröva på hur det är att vara ute i arbetslivet.


- Herre jösses.....vart tog dom små barnaåren även...?









Av Sandra Sterner - 9 juni 2014 20:35

Det verkar som sommaren har kommit och hoppas verkligen den nu stannar kvar ett bra tag nu. Nu när vädret är så varmt och skönt och det är då som jag trivs allra bäst.

Igår så bänkade jag mig framför tv:n för att se Prinsessan Madeleine och hennes make Chris när dom skulle döpa sin otroligt söta dotter och nu den senaste tillskottet i den Svenska kungafamiljen: Prinsessan Leonore Lillian Maria.

 

 


 

Jag blev lite rörd över att se det fina dopet som hölls i Drottningholms kyrkan och det var så vackert med dom fina psalmerna alla som sjung. Jag tyckte det inte var så länge sedan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fick sin lilla Prinsessa Estelle och hennes dop visades på tv:n. Tänk vad tiden går fort...alldeles för fort egentligen. Nu har ju Prinsessan Estelle hunnit blivit över 2 år och för att vara så pass ung tyckte jag att hon uppförde sig ordenligt. Jo, men visst kunde man se att det fanns en hel del spritt och spratt i den lilla kroppen och kunde inte låta bli att fnissa till när Prinsessan Estelle ställe sig på knäna på stolen och vände ryggen till för att se vem det var som satt bakom henne.

Ja, man minns tillbaka när ens egna barn var små och det var inte det lättaste att hålla koll på små barnafötter och särskilt inte när det är flera par fossingar och ens småbarn springer åt flera olika håll. Det var tider det och nu är nästan alla mina barn stora.

En annan lite lustig grej som jag tänkte på igår när jag såg dopet på tv:n Det verkar ju vara så att det är i monarkin eller i kungliga sammanhang väldigt populärt att bära väldigt små lustiga hattar. Jag observerade att en utav Kungens systrar bar nästan en likadan mini variant av hatt som jag provade när jag och Caroline var nere i Nynäshamn i början av maj. ( Finns att läsa ett inlägg om detta bakåt i min blogg)


 


   





Av Sandra Sterner - 7 juni 2014 15:59

Ja, tänk att det är mindre än 2 veckor kvar tills det är midsommar och nästa fredag är det fredag den 13:e och fredagen efter det så är det midsommar. Det är då som kvällen och natten är som allra längst ljusas, och efter det så börjar det sakta men säkert gå mot mörkare tider...igen.   

Vi får se vad vi här hemma hittar på för skoj inför midsommarfirande och man får väl hoppas att det blir vackert och fint väder med solsken, så man kan vistas och sitta utomhus och äta utav den goda midsommarmaten. Mmm, längtar redan nu att få mumsa i mig av den goda sillen och färskpotatisen och till efterrätt mina egen odlade jordgubbarna.


Idag så åkte vi ner till Nynäshamn, och det är som en dragningskraft lockar än att åka ner dit emellanåt på helgerna. Det är helt klart något magiskt och mysigt med att besöka den lilla staden. Nu på sommaren så lockar ju extra mycket hamnen att besöka och gå omkring vid dom små röda fiskebodarna och sedan promenare ut på en långa bryggan, och ha havet på båda sidorna och så hör man vågorna skvalpa mot stenarna och bryggan.

 


 


Se bara hur lång denna brygga är och ändå så har vi gått en bit ut på bryggan när jag tog denna bild. Allra längst ut satte vi oss på en bänk och njut av det sköna vädret.


 

En bild säger mera än 1000 ord och det är bara att se själv hur glad Caroline är som visar upp sitt allra bästa spralliga och glada humör   



 


Detta är utsikten vi hade från bänken


 


Titta så nära svanfamiljen kom simmandes mot oss.

 




Dagen avslutades i Nynäshamn med en glasstrut

  

 




























































Av Sandra Sterner - 6 juni 2014 13:29


 


 

Idag är det ju den 6:e juni och Sveriges Nationaldag, och det sägs att man ska hissa den Svenska flaggan. Nu är det så att någon jättelång flaggstång har jag inte, utan bara en liten enklare kortare variant av en mini flaggstång som sitter fast ute på ett träplank på min baksidan. Nu är min mini flaggstång också hissad med en liten mindre flagga.


 

 

 

Jag har aldrig tillhört dom som åker och trängs på Skansen eller in till stan för att stå och vifta med en ännu mindre flagga i handen. Nej, tack, det tillhör verkligen inte min grej att stå och trängas och svettas med en massa andra människor inne i stan eller på Skansen. Jag föredrar att vara hemma i lugnets trygga vrå och ta tillvara på min fåtal lediga tid och umgås med familjen. Pyssla och fixa i hemmet och och ute på min baksida, där det just nu blommar för fullt och likt tidigare år så har jag även denna gång sätt till att göra en litet land där jag planterat tomater, sått, lök, rädisor, potatis och sedan tidigare har jag rabarber och smultron och jordgubbs plantor som det förhoppningsvis kommer någonting på längre fram.

Det är även kul att man kan skriva lite flera inlägg med tillhörande bilder, utan att känna sig stressad och jäktad att man ska iväg någonstans och det blir ingenting med det idag, utan bara vara hemma och slappa och ta det lugnt.



Det är en hel del födelsedagsfirande i sommar och att fylla år på självaste nationaldagen som även är flaggdag är ju lite extra speciellt. Nu är det dags att utbringa ett fyrfaldigt leve och ett hipp hipp hurra för min fina brorsdotter Alexandra som fyller 18 år idag och blir därmed myndig.



   



Av Sandra Sterner - 6 juni 2014 07:23


   




Igår så var det då dags för min son Tobias att ta studenten och nu fick han efter många tentor och stenhårt pluggade, sin belöning när han nu efter 3 år på Naturvetenskapliga linjen äntligen kunde ta studenten. Jag hade fått veta av Tobias att hans "utspark" inte skulle vara förrän vid 15-tiden, och undrade lite för mig själv varför den var just så sent på eftermiddagen. Men det visade sig bero på att just det gymnasiet under hela dagen lång vid olika tidpunkter skulle ha utspark av eleverna och alla dom olika linjerna kan ju förstås inte ha utspark av sina elever samtidigt. Det skulle då vara ännu trängre i den redan smockfulla folkskaran av föräldrar, syskon, mor/far föräldrar och vänner som står och väntar utanför med blommor, presenter och med kameran i högsta hugg.


Tack och lov så var vi ute i så pass god tid vi hade sett till att ställa mig så långt fram vid portarna där eleverna skulle komma utspringande ifrån, men trots att man är ute i god tid så var det ju förstås redan många andra som också tänkt samma tanke. Det är ju inte så att man står och tittar exakt hur mycket klockan är, utan man står snällt och väntar tålamodit på att dom stora portarna ska slåss upp med ett brak och ut kommer ett gäng glada och tjoande gymnasium elever.


Det är som förälder en stor händelse när ens barn tar studenten och många tankar far omkring i ens skalle. Och mindes tillbaka till år 2010, då jag befann mig på samma ställe då det var Henrik som tog studenten. Det är inte klokt och nästan lite läskigt vad tiden gått fort, men nu 4 år senare stod jag på samma ställe igen och väntade denna gång på att det var min son Tobias som skulle komma glatt tjoande och utspringande genom dom uppslagna portarna.


Strax innan eleverna skulle komma utspringande så var det en lärare eller om det kanske var en vaktmästare som kom ut från dom portarna eleverna skulle slå upp och han bad den stora folkmassan som samlats upp nedför trappan att försöka backa en aning. Och efter det så gick allting jättesnabbt och pang sa det och dom båda portarna smälldes upp med ett brak och ut kom en massa glada och skrikande elever: Vi har tagit studenten, skrek dom alla i kör. Killarna var så stiligt klädda i svarta kostymer och vita skjortor med slips och tjejerna i vita klänning och högklackade skor och till det den vita tjusiga student mössan. Det var till en början inte det lättaste att se vart någonstans bland alla likadana klädda killar i mörka kostymer och exakt samma huvudbonader dom vita student mössorna var just Tobias var någonstans. Men så till slut så fick jag syn på just min "lilla pojk" som jag en gång för länge sedan: matat, bytt blöjor på och badat. Jag ropade och försökte överrösta dom andra så gott det gick: Bisen ( som jag vet att Tobias lyssnar noga på) och han hörde sin mammas röst och mötte min blick. Mina ögon fylldes med tårar och när han gick ner för trappan så gick det inte att hålla glädjetårana tillbaka över vilken stolthet som jag kände över min att min son klart av att gå hur Naturvetenskapliga linjen med godkända betyg.

Ännu en gång till dig Tobias Ett stort Grattis till Studenten   

 

Tobias 3-åriga Naturvetenskapliga klass


 


Bisen kommer när mamma ropar...

  


 Oj, vilken duktig son jag har och en stoltare mamma får man leta efter...


 


Jag skulle velat gett dig Tobias Tiotusen röda rosor, men det några stycken i alla fall och så en liten present.


  

Även förstås storebröderna ville gratulera till sin lillebrors student

 



 


En kvartett bröder och alla min sönder från vänster: Henrik, Jimmy, Tobias och Niclas.




 


Caroline ville ju också ansluta sig till sina älskade bröder och man kan se att Caroline verkligen dragit iväg i längd. Nu är det bara 2 år kvar för Caroline i grundskolan och sedan väntar 2-3 år i gymnasiet för henne. För sedan näst på tur om sisådär några år och vips så har dom också hunnit passera, så är det Carolines tur att ta studenten.



 


Jag som mamma till dessas charmiga, gobitar (twins) Henrik och Tobias är lika som bär och det är som om det vore Henrik för 4 år sedan som stod där igår igen.


  

Tobias med båda sina stolta och glada föräldrar


  

Nu har Tobias bytt om till lite mera oömma kläder och satt på guld överdrag på studentmössan.Det ska strax bära av på lastbilsflaket och skåla i champagne och tuta i dessa öronbedövande huligantutor och tjoa, skrika och vråla: Vi har tagit studenten.


 


Tobias står och inspekterar  den egengjorda banerollen som klassen gjort med alla elevernas namn.



  Nu har hela klassen samlats på lastbilsflaket....



                    Och nu bär det ut på gatorna, tutande, tjoande, skrikande och superglada....  




 






                         



Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards