Direktlänk till inlägg 24 maj 2015

Om gårdagen

Av Sandra Sterner - 24 maj 2015 15:35

Snipp snapp slut så var då denna vecka snart också slut och nu har det gått och blivit söndag igen. Idag blir det inte mycket gjort här hemma, utan idag blir det till att ladda batterierna inför den kommande veckan.

Nu över till gårdagen och som ni kanske redan vet så hade jag ju skrivit i tidigare inlägg vad vi skulle göra. Jag hade ställt alarmet på väckning vid 07.30-tiden och ville inte känna någon stress för att hinna göra mig i ordning inför den kommande spännande dagen. Jag hade pratat med min väninna Elin dagen innan och vi hade bestämt att ses utanför Gröndalshallen vid 09.45 för att därifrån gå i sällskap ner till den stora loppisen nere vid Estö. Det var inte så värst mycket trafik ner till Nynäshamn igår vid den tiden så det gick ganska snabbt att köra ner och var framme före den utsatta tiden vi kommit överens om. Jag kom och tänka på en sak att tänk att vädret kan växla så mycket trots att det bara är ca: 3 mil emellan Haninge och Nynäshamn. När vi åkte hemifrån var det övermulet, grått och blåsigt. När vi närmare oss Nynäshamn blev vädret desto bättre och där lyste solen och det värmde så skönt. Jag parkerade bilen vid Gröndalshallen och ringde upp Elin och sa: Nu är vi framme! Kommer du ut..?


- Japp, är där om 5 minuter.


Jag och Caroline klev ur bilen och gick för att vänta på Caroline. Just då rullar det in en annan bil på parkeringen och killen i bilen vevar ner rutan och säger: Hej!


Jag kollar mot hans håll och ser att det är Elin kille Janne, som hade varit på något snabbt ärende nere på stan innan vi skulle gå på loppisen. Han parkerade sin bil och vi stod och snackade en liten stund och sedan såg vi båda på håll Elin komma gående på andra sidan. Vi gjorde följe ner till Estö och där var det smockfullt med parkerade bilar och så förstås ännu mera folk som trängdes bland alla loppisbord. Jag, Caroline, Elin och Janne gick från en början tillsammans och kollade, men så råkade det bli så bland alla dessa andra nyfikna loppisfolk så kom vi ifrån varandra, men när vi gick omkring där bland alla borden så sprang vi på varandra igen. - Ja, så lustigt det kan bli att man liksom tappar bort varandra bland alla. Däremot jag och min dotter Caroline vi gick bredvid varandra hela tiden. Trots att det var närmare 170 bord att gå igenom så hittade jag ingenting som föll mig i smaken, men däremot Caroline fann en silver ring med stenar som hon gärna ville ha och såklart jag köpte den till henne.


På väg tillbaka till bilen så sprang jag på en gammal granne som jag bodde i samma bostadsområde som jag bodde i förut. I alla fall Micke som jag vid tidpunkten då nyss hade lärt känna, och när man sprang på denna dam och hennes karl så räckte det typ inte bara med att man sa: Hej! Utan dom brukade ofta vilja stanna för att prata och mestadels var det hon som höll låda och hon kunde typ snacka och prata ihjäl än. Då ingen utav oss nästan  aldrig fick i syl i vädret när hon väl satte igång och höll låda. Det var blev ju aldrig så att någon utav oss vi reda på någon utav deras namn. Vi fick liksom aldrig chansen att fråga! :) Det blev i alla fall så att Micke som jag också då nyss vid den tidpunkten lärt känna kom på den lite halvtaskiga idén att ge henne att namn. Det han kom på att kalla henne för var "skägget" och min stilla undran över varför han kom på det något märkliga och konstiga öknamn som "skägget" och till svar på min fråga: - Jo, för att damen ifråga hade en massa hårväxt ( usch så äckligt) som växte hej vild på hakan. Igår gick hon på andra sidan gångvägen och tydligen så kände hon igen mig och höjde handen för att vinka och hälsa. Jag svarade kort: Hej! För att sedan skynda med snabba raska steg mot bilen.


Innan vi skulle åka vidare till Ösmo, skulle vi svänga förbi hemma hos Jimmy och hämta den uppblåstbara madrassen och sovsäcken Henrik hade varit där och lämnat tidigare. Han skulle inte vara hemma under gårdagen då han jobbade denna helg. Så vi svängde upp med bilen i mitt gamla bostadskvartär och en massa fina minnen spolades upp och kom tillbaka. - Vet du Caroline, att vi bodde där borta när du var liten baby.


Jag ringde Jimmy och sa att vi var framme och Jimmy kom ner med en gigantisk stor påse som innehöll den uppblås bara madrassen och sovsäcken. -Åh, så bra och Tusen Tack till min son Henrik   som lånar ut detta till sin lillasyster som nästa helg åker på tillsammans med sin tjejgrupp till Kalmar.


Då var ytterligare en till grej avklarad och nästa grej var nu att fortsätta resan till Ösmomarknaden. Alldeles intill Ösmomarknaden så bor Caroline pappa Jonny, men denna gång så ville inte Caroline gå upp till honom och ringa på hans dörr för att se om han kanske var hemma. Tidigare gånger när hon var yngre så gjorde hon det, men igår så kände hon inte för det. Jag frågade Caroline var det var hon önskade att få började med. Och svaret var kanske mer eller mindre förväntat. - Mamma, vi går till tivolit!

- Javisst! Hur skulle mamma kunna tro något annat. Såklart du ska få åka något. Dessvärre så fanns det bara 3 åkattraktioner att välja mellan och det var bara en som föll Caroline i smaken.



 

Caroline har satt sig på plats och är redo och snart få börja snurras omkring




 



Här går det undan må jag lova. Carolines hår fladdrar i vinden när hon snurras om och om igen.





  

Jag skulle garanterat spy om jag satte mig i sådan åkattraktion. Står istället kvar med fötterna på stadig mark.


Dom andra två åkattraktionerna var typ karusell och så var det ett hopptorn vilket förstås intresserade Caroline ett dugg. Det fick istället bli så att Caroline fick åka den hon valde flera gånger och det nöjde hon sig med. Därefter blev det exakt samma procedur som förra helgen. Bollkastning få ner en massa plåtburkar, men Caroline lyckades inte denna gång få ner alla burkarna.

 


 

 Mor och dotter kollar in killen som är före och kastar.




 

Nu är det Caroline tur. Precis som förra helgen gör hon sig redo att kasta bollen.


 

Och redan på första bollen åkte mer än hälften va burkarna ner, men trots att 2 bollar återstod så fick hon inte ner alla burkarna.Provade på att köpa ett par brickor på chokladhjulet, men lyckades inte där heller vinna någonting. Vi gick runt en stund på marknaden, men fann inget där heller som föll oss i smaken.



 

Däremot så kollade vi in dessa små gitarrer i mindre format och tänkte då genast på min svärson Janne.   


  

 Och som avslutningsvis så ville Caroline ha lite sockervadd innan vi åkte vidare.



Denna gång blev det att vi åkte upp mot Haninge och när vi började närmare oss Haninge Centrum så blev himlen alltmer gråare och gråare och strax innan vi var framme så var det ungefär som himlaportarna öppnades och det började ösregna. - Jaha, ja då var man liksom i sin hemma kommun och här var vädret sig likt. Det var lika bra att parkera i undre garaget för att slippa bli dyngsur. Skulle bara en snabbis in på Kicks för att köpa ny mascara och L'Oréal ansiktskräm. Därefter blev det till att åka hemåt igen.

Nu ska ni inte tro att min dag tog slut enbart för att jag nu åkte hem igen. Nej, då! Det var bara för min del en kortare mellanlandning på någon timme innan jag senare på eftermiddagen skulle åka tillbaka ner till Nynäshamn för att umgås med Elin. Alltså ibland känns det som jag inte gör annat än kör skytteltrafik med bilen eller så åker kommunalt till Nynäshamn. I alla fall så har jag förbaskat kul därnere bland mina vänner och bekanta.    Jag kom ner till Elin strax innan klockan 18.00 och då vädret typ hela dagen lång bestod av solsken så slog vi oss båda ner på hennes balkong där hon har solsken från klockan 15.00 fram tills dess att solen som det gör nu börjar gå ner sent i väst.



   

 Såklart vi skulle ta en selfie på Elin balkong


Elin ville gärna gå ut och vi gick till ett ställe som heter Frejas det är en gammal båt som numera är ombyggd till en restaurang. Jag har varit där några gånger och ätit men inte varit ute där sedan jag var tillsammans med Jonny och det var typ 1999. Så det har gått och passerat många år sedan. Fast så många år sedan var det inte sedan jag var ute. Det var väl typ bara kanske 2 år sedan tror jag och det händer ytterst sällan nuförtiden att jag över huvud taget ger mig ut i nattclub vimlet. Det känns lite som jag vuxit och kommit ifrån det, men visst kan man någon gång ibland "rucka" lite på reglerna och få lov att släppa loss litegrann. Så vi hamnade i alla fall på uteserveingen på Frejas och satt där och pratade ett par timmar. Därefter blev det till att promenera till La Playa ( som ni alla vi det är laget borde känna till) i alla fall så är det restaurang på dagarna, men på fredag och lördag kvällarna så förvandlas stället till Karaoke bar och alla som vill får ta ton och sjunga. Vilket jag och Elin igår gjorde tillsammans i en duett.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra Sterner - 24 juni 2016 12:06


      Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar och som vanligt när det är midsommar ( precis som förra året, då det spöregnade) så är idag himlen här nere i Nynäshamn alldeles övermulen och grå och det ser ut som det vilken sekund som...

Av Sandra Sterner - 14 juni 2016 22:17

Jag är borta nästan hela dagarna, men kan inte önska mig bättre arbete och arbetsuppgifter än just dom jag har idag. Men vad är det man säger borta bra, men hemma allra bäst. Idag blev det till fast jag fick dåligt samvete över att gå lite tidigare, ...

Av Sandra Sterner - 11 juni 2016 16:47

  Jösses, alltså var är det för fel i huvudet på vissa folk. Som idag hade jag bokat tid i min tvättstuga klockan 15.00 och då tvättstugan ligger i ett annat hus så gick jag hemifrån några minuter innan. Man går först igenom en källardörr och igeno...

Av Sandra Sterner - 8 juni 2016 17:07

Igår var det sista dagen för Caroline i grundskolan och hon tilldelades väldigt bra betyg ifrån sin lärare och stolt visade hon upp för mig 2 stycken A i betyg och i dom andra ämnen hade hon fått B och ett endaste C fick hon. Jag kunde inte ha blivit...

Av Sandra Sterner - 5 juni 2016 16:11

Ja, som en del utav er kanske har märkt så har Metrobloggen legat nere under förra veckan. Jag gjorde några försök att logga in, men utan något som helst resultat. Det var antagligen så att själva blogg serven behövde uppdateras. Nu i alla fall så fu...

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards