Alla inlägg under juni 2015

Av Sandra Sterner - 18 juni 2015 17:46

Ja, vi hade i alla fall en riktig otur med vädret denna kommande midsommarafton.Det ser verkligen inte ut som det denna gång blir någon vacker och solig midsommar, utan snarare så ser det ut som om det kommer vara övermulet grått och regn. Fy, sjutton alltså att det ska bara ska regna, och särskilt nu när det är midsommarafton i morgon. Tänk att vi redan nu har passerat mitten av juni och liksom maj månad har det varit betydligt mera regndagar, än va det varit soliga och varma dagar. Och ska man gå efter almanackan så är det ju nu sommarmånaderna, men det känns ju  (av vädret att döma att ) att det nästan skulle kunna vara början på hösten. Om man backar cirka 2 månader bakåt i tiden och förflyttar oss till mitten av april så var vädret då så pass mycket bättre än vad det är idag. Inför morgondagen och självaste midsommarafton så det inte speciellt ljust ut, utan snarare så verkar detta pissväder fortsätta och det blir om man ska gå efter väderleksrapporten än gråtrist midsommar med tunga grå moln och regn.


Det var egentligen tänkt att vi skulle åka ner till ett ställe i Nynäshamn, som heter Hembygdsgården och ta med oss en Picknick korg med lite midsommarmat och slå oss ner på den gröna ängen och kolla in när dom klär midsommarstången och fira midsommar. Då dessa vädergudar istället nu verkar ha bestämt sig för att det i morgon ska regna, och det finns väl ändå inga frivilliga som vill vistas utomhus på midsommar vid regn?


Jag funderade tidigare idag och tänkte om man bara hade haft råd ( önskar så att man vore rik) och då skulle jag skaffa mig antagligen en husbil eller så kanske en husvagn. Den skulle man då kunna ta och åka iväg med på semester och slippa tänka på att boka in sig på något hotell. Inför morgondagen om nu vädret ska vara precis som det varit idag och i princip har vädret sett likadant ut under maj månad också, men inte ger sig någon utav oss ut i morgon om det ska regna. - Nej, tack för att bli dyngsur och stå och frysa. Det blir istället så att vi håller oss till våran reservplan och den är att vi håller oss hemma.





Av Sandra Sterner - 16 juni 2015 20:11

Nu så för cirka 45 minuter sedan kom man hem efter en lång dag på jobbet. Just nu så har vi fått in ett gäng sommarjobbare och dom ska läras upp och det är numera min uppgift att lära ut dom nya som kommer att sätta in dom i deras arbetsuppgifter. Ovanpå detta så är det också att gå igenom alla kläder som hängs upp och ( det är ju inte bland det lättaste för dom nya som nu kommit) att hänga allt rätt med en gång. Det är då min uppgift att se till kläderna hamnar på rätt sorts ställe. Jag far omkring som en skottespole och försöker verkligen vara alla till lags. Jag funderade faktiskt lite tidigare idag på om jag skulle skaffa mig en stegräknare, och skulle lätt komma upp i flera hundra steg per/dag.


Idag på lunchen, och var tvungen att hoppa över något att äta, men hann i alla fall med att ta en kopp kaffe när jag kom tillbaka med typ 5 minuter till godo, innan lunchen var över. Det jag gjorde på lunchen var att åka iväg till min vän Tommy som typ hela sitt liv hållit på med att fixa och reparera bilar och då hann har sin verkstad bara typ 5 minuter ifrån jobbet så hoppade jag in i bilen och körde dit. Tommy, stod redan och väntade på mig när jag kom körande och som alltid ler han från öra-till-öra när vi träffas. Alltså världens absolut gulligaste och charmigaste lilla gubbe. Jag är för det mesta glad, uppåt och en skämtsam person med en enorm portion med humor och hellre föredrar jag att le och skratta, än att se sur och nedstämd ut. I alla fall denna Tommy som är bilmekaniker han, spexar, skämtar och kan få vilken tråkig och trist person som helst bli på gott humör och skratta. Idag berättade Tommy för mig och han kollade på mig med den där finurliga blicken och samtidigt som han berättar så ler han hela tiden. - Jo, din som son Dolph Lundgren var förbi här för någon vecka sedan och behövde hjälp med att byta oljan eller om det nu var oljefilter.


Jag bara: VAAA!! DOLPH LUNDGREN???!! - Ehhh...!?!


- Jaa, en utav dina söner som var här tillsammans med dig en gång när jag skulle fixa hans bromsar.


- Jaha, ja, du menar Henrik.


- Javisst ja, det var så hann hette, men tyckte din son var så lik Dolph Lundgren.


- Jaha, ja! Min son Henrik är inte Dolph Lundgren! Ännu konstigare vore det om Dolph vore min son då han är typ flera år äldre än mig.


Vi skildes åt och jag skyndade eller snarare småsprang tillbaka till jobbet och några timmar senare när jag slutade så chansade jag och gick förbi hans verkstad och då var bilen klar. - Gud, så suveränt att fått den fixad och klar på bara några timmar och det känns lite som Tommy tar mig i förtur och gav både han och hans fru Madalena en stor kram innan jag hoppade in i bilen och åkte hem.


Om 3 dagar är det Midsommarafton och ska verkligen be till vädergudarna att det blir vackert och soligt väder så man kan vara utomhus. Hoppas verkligen inte på att det blir regn och kallt. Sommarmånaderna är så pass korta ändå, så man vill ju ha det soligt och varmt under denna korta tid.

 

 

 

Av Sandra Sterner - 14 juni 2015 11:03

Gårdagens Prins bröllop mellan Carl-Philip och hans fästmö Sofia var underbart vackert att se. Ungefär som i en Askungensaga: Prinsen av Kungariket väljer själv att utse sin fru och det blev så att våran Prins Carl-Philip valde en tjej utav Svenska folket. Den tidigare och mycket väl kända skandalomsusande tjejen Sofia Hellqvist som tidigare har vikt ut sig alltför lättklädd i tidningen Slitz och även varit med i tv-programmet Paradis Hotell ( ett program som jag aldrig sett och aldrig heller kommer att se) I alla fall så har nu våran Prins Carl-Philip fått sin Prinsessa. Jag läste på nätet att en utav dessa skvallertidningar hade osmaken att skriva: Prins C-P alltså dom båda första initialerna utav Carl-Philip nu gift sig med sin Sofia. Att en del skvallertidningar inte skäms att skriva något sådant om våran Prins, men såklart dom skriver allt enbart för att folk ska köpa och dom ska tjäna pengar. Det är ju nästan så man kan undra vilka det egentligen som är CP eller inte....??


Det var likadant när både Kronprinsessan Victoria gifte sig med sin Daniel en enkel vanlig kille av Svenska folket ifrån Ockelbo. Likaså lillasystern och Prinsessan Madeleine valde att inte heller gifta sig Kungligt. Utan valde en stilig amerikan Christoffer ( eller Chris) som han föredrar att kalla sig. Den herre valde ju dock att inte sluta sitt arbete inom finans branschen och med det tackade han Nej Tack för att bli Prins.


Ja, berättelsen fortsätter nu lite som en saga, om våran nya Prinsessa Sofia, som redan som liten flicka ville gå sin egen väg. Den fula ankungen, som folk kan tycka hon var som liten, med alltför stora och opassande glasögon och med ett försök att verka bli blondin, kombinerad med permanent = Rena-rama-katastrofen!!


 


 

Det kan inte annat än bli totalt misslyckad och se bilden nedan, det är knappt man kan tro att det är den Sofia Hellqvist vi såg igår gifte sig med våran Prins Carl-Philip.


I alla fall från att ha varit den fula ankungen så blev hon så till slut en väldigt vacker svan och vem kan idag inte låta bli att tycka om våran nya Prinsessa och samtidigt så kan man ju inte låta bli att bli charmad och glad när man ser henne lysa upp med sitt vackra leende. Prinsessan Sofia verkar även ha ett enormt stort hjärta att bry sig om sina medmänniskor. I alla fall så var det Kungliga bröllopet vackert att se och romantiker som jag är så blir jag tårögd och tårarna börjar rinna när jag igår fick se Prins Carl-Philip gifte sig med sin Sofia som efter bröllopet blev Prinsessa.



 



Likaså var ju vädret igår väldigt vackert solen sken och himlen var ju i det närmaste blå och för mig att sitta inomhus vid sådant väder det finna ju bara inte. Tänkte att jag skulle åka ner till Nynäshamn för att bl.a lämna tillbaka den uppblåst bara madrassen och sovsäcken till min son Henrik som Caroline fick låna när hon för 2 veckor sedan var tillsammans med sin tjejgrupp i Kalmar. Jag chansade och åkte direkt till Henrik och hans flickvän Saras lägenhet och plingade på dörren. Det tog inte många sekunder innan Henrik öppnade och fick en stor fin kärleksfull puss av min goa, fina son. Lämnade över den stora kassen med den uppblåstbara madrassen och sovsäcken. Sedan åkte vi vidare ner till den lilla byn ( som jag kallar den lilla staden för) och tillsammans med Caroline gick vi in på våra favorit Second hand butiker och köpte lite nya klänningar.



Av Sandra Sterner - 12 juni 2015 19:05

Tjoho det har gått och blivit fredag och nu är det dags att välkomna den efterlängtande helgen, och man är nu ledig i 2 dagar innan vardagen börjar igen med att återgå till jobbet. Just på fredagar så slutar vi tidigt och det kan ju inte bli så mycket bättre när man jobbat måndag-torsdag och just få gå lite tidigare på fredagarna. Det underbara varma och vackra vädret som nu kommit gör än ju väldigt glad och pigg. Och inte åkte jag direkt hem idag efter det att jag slutade jobbet. - Nej, då det blev att ta bilen och åka ner till Nynäshamn och där gå och sätta sig på en utav deras uteserveringar och det är så underbart härligt nu på sommaren att man kan sitta ute på någon utav alla dessa uteserveringar och ta sig något att äta, och för mig blev det idag ett räksmörgås och en kopp kaffe och det var riktigt gott.


 

Skaldjur och just färska räkor är jag väldigt förtjust i



 


Och efteråt blev det en promenad ner till hamnen och där blev jag sugen på en glasstrut


Det är idag precis 1 vecka kvar till midsommar och just denna dag önskar man ju att det ska vara solsken och absolut inte regn. Att ta med sig en pick-nick korg med lite godsaker och en filt och ge sig iväg någonstans där det hålls midsommarfirande. Lägga ut filten och slå sig ner i det gröna, sköna och mjuka gräset och njuta av den medtagna maten och kolla in midsommarfirandet.


Ja, nog märks det mycket väl att även mitt yngsta barn nu börjar bli stora tjejen. Det är inte så mycket man ser utav henne längre och liksom sin mamma har hon fullt upp med saker att göra. I alla fall så är hon idag tillsammans med ungdomsgården och sin tjejgrupp på beachparty ute på Dalarö. Det blev inte i morse för inte speciell lång sovmorgon för min tjej, som skulle infinna sig på ungdomsgården redan före klockan 9 i morse och det blev för henne att gå upp redan vid 7.30-tiden för att hinna göra sig i ordning. I alla fall så skulle alla dessa ungdomar få pröva på en massa olika aktiviteter såsom: Att åka motorbåt, fiske, handboll, beachvolleyboll, fiske, åka häst och vagn och Dj-skola + att dom skulle grilla hamburgare.



 


Min stora fina Prinsessa Caroline åker precis som kungafamiljen kortege med häst och vagn.

 

Ja, det låter ju supermysigt och blir så glad över att ungdomsgården och tjejgruppen anordnar så mycket roliga aktiviterer för ungdomarna under sommarlovet. I kväll vid 19.50-tiden så åker bussen tillbaka och Caroline beräknas komma hem någon gång efter 21.00



 


I morgon blir det bröllop för hela slanten och det vill man ju  absolut inte vill missa. Prins Carl-Philip och hans fästmö Sofia som i morgon blir hans fru och därmed får vi också en ny Prinsessa.

Av Sandra Sterner - 11 juni 2015 20:26

Då så nu har jag fått några minuter över och tänkte då uppdatera bloggen. Denna vecka har det varit lite mera att göra än vanligt, men på något konstigt sätt så känns det som om tiden går desto fortare när man liksom har att göra hela tiden.


Det går så mycket lättare nu på morgonen att komma upp ur sängen, och tacka lov för det, då man liksom blir väckt av att det är solen som går i öst som mitt sovrumsfönster ligger åt. Det hjälper inte speciellt mycket med dom persiennerna jag har, skulle snarare behöva en mörk rullgardin för fönstret, om jag nu inte vill bli väckt omkring 4.30-5.00 på morgonen. Nu märks det ändå att sommaren verkar ha kommit och enligt väderprognoserna för dom närmsta dagarna så ska det ju bli varmt, soligt och skönt väder.

Just nu så känns allting verkligen toppen, sommaren är här och det är soligt, varmt och ljust ute. På sommaren går jag för det mesta klädd antagligen i klänning eller så blir det kjol med någon tillhörande blus, top eller linne. - Nej, tack för mig att använda byxor under sommar månaderna.

Jag stormtrivs på jobbet och älskar verkligen mina nya arbetsuppgifter och just detta att få lära ut nya som kommer för att börja jobba känns verkligen helt rätt för mig.


I helgen blir det Prins bröllop och Caroline frågade mig nu på kvällen om vi inte kunde åka in till stan på lördag för att eventuellt försöka få se skymten utav kortegen när Prins Carl-Philip och Sofia har gift sig med varandra i Slottskyrkan. Jag för min del ogillar stora folksamlingar och föredrar istället att sitta hemma i soffan och kolla in bröllopet från tv:n.


Av Sandra Sterner - 8 juni 2015 18:52

Idag var det då dags för mitt hjärtegull Caroline att sluta 8:e klass och nu har hon fått sitt efterlängtande sommarlov. I morse när jag skulle in för att väcka henne så var hon redan vaken och lite sådär nyvaken låg hon och tittade på mig. Det blev som nästan alltid ( ja, förutom på helgerna) att Caroline får sin frukost serverad på sitt nattduksbord bredvid sängen. - Ja, en sak är helt säker med min yngsta dotter och den är att hon är rätt så bortskämd. Det har gått och blivit så och det har väl kanske att göra med att hon är den yngsta utav mina barn och mellan min näst yngsta som är Tobias och Caroline är det 5 år.


I morse efter det att Caroline ätit sin frukost och kollat på tv:n så gjorde hon sig i ordning. Kvällen innan hade hon badad länge och tvättat sitt långa blonda hår. Jag hjälpte henne att fläta hennes hår medans det fortfarande var fuktigt så att det skulle vara vågigt i morse när hon skulle kamma ut håret. Den nyinköpta fina, vita klänningen och då vädret i morse kändes lite osäkert så blev det också ett par svarta strumpbyxor och till det dom svarta skorna. Carolines långa blonda hår hade blivit vågigt utav flätorna och som pricken över i:et satte hon fast det vita blomhårsspännet i håret.


 

 Caroline hemma på baksidan innan det är dags att ge sig av till skolavslutningen.


 

 


Se bara så stor och vacker min dotter ser ut när hon gärna med sina långa ben går lite för mig på väg till garaget.


Vi var i plats i skolan redan en kvart innan det skolavslutningen skulle börja. Caroline skulle möta upp sina övriga klasskamrater och lärare utanför klassrummet. Därefter tågade eleverna, lärarna tätt i följd av dom föräldrarna in i aulan där eleverna skulle sjunga och lärarna lirade på instrumenten.


 

Eleverna i årskurs 9 sjunger på scenen.


Rektorn höll tal och delade ut till vissa elever som slutade 9:an stipendium. Jag reagerade på att det var väldigt fåtal föräldrar som närvarande under sina barns skolavslutningar och det tyckte jag var lite märkligt, men antog att dom prioriterade sina jobb framför att närvara när sina barn har skolavslutning.

Det var cirka 1 timme som eleverna sjung och som avslutning melodi ställde sig alla upp och sjung alla den vackra låten: Den blomster tid nu kommer och därefter var det dags för eleverna, lärarna och dom fåtal föräldrar att bege sig till klassrummen. Där bjuds det på kaffe och eleverna hade förra veckan bakat muffins och supergoda kola kakor och så fanns det även färska jordgubbar och grädde.



 

 Caroline tar för sig färska jordgubbar och grädde.


Caroline hade köpt med sig en liten present och en blomma till sina båda lärare och i samband med att hon fick sina betyg så överlämnade hon presentpåsen med presenten och blomman. Det vita kuvertet som hennes lärare lämnade över som innehöll betygen för årskurs 8:an ville Caroline inte öppna förrän hon var hemma. Däremot när vi sedan kom hem så öppnade Caroline sitt vita stora kuvert och först stod hon och läste igenom betygen själv, sedan sträckte hon över det vita pappret till mig och det var precis så som jag hade trott att Caroline hade presenterat otroligt mycket bättre denna termin och hennes betyg var nu ännu bättre än tidigare.

 


   Caroline får sitt betyg av lärarna eller "fröknarna" som hon gärna föredrar att säga.   


-Bravo, Caroline så otroligt stolt mamma blir av att du fick så bra betyg och mycket väl godkänt i många utav dina ämnen.  




Av Sandra Sterner - 7 juni 2015 12:53

Igår var det Sveriges Nationaldag och det firande jag och Caroline med varsin smarrig bakelse.


 

 Det var riktigt gott och smakade ljuvligt.


På kvällen blev det tv-tittade och se när våran kungafamilj åkte kortege genom Stockholm till Skansen för att där fira året nationaldag. Däremot tyckte jag att det var speciellt mycket publik på plats, utan snarare så var det, ja, förutom kungafamiljen, var det politiker och ministarar. Det verkar lite som intresset svalat lite för det Svenska folket att åka till Skansen och fira Sveriges Nationaldag.


Tänk att nästa lördag den 13:e juni då är det dags för Prins Carl Philip att gifta sig med Sofia Hellqvist. Precis som det blev den 19:e juni 2010 när Kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel och han blev då Prins. Nu på lördag får vi i Sverige en ny Prinsessa vid namn Sofia.


I morgon är det även dags för min "Prinsessa" som jag ibland kallar Caroline för att ha skolavslutning. I fredags köpte vi en ny vacker och fin vit klänning. Idag var vi iväg och köpte blommor som Caroline så gärna vill ge till sina närmsta lärare i skolan i morgon.

 

Av Sandra Sterner - 5 juni 2015 19:50

 

 




Japp, det har gått och blivit fredag igen och nu är det dags att välkomna den efterlängtade helgen.


Idag direkt efter jobbet så mötte jag upp Caroline och vi åkte till Skärholmens centrum, som jag vet har ett stort utbud av en massa spännande butiker. På måndag har Caroline skolavslutning och det var alltså dags att leta efter en vit ( och enligt önskemål från Caroline) så skulle det även vara en massa Swarovski kristaller och glitter på klänningen. Det blev en massa spring ut-och-in bland butikerna innan vi till slut utanför själva inomhus centrum bredvid tunnelbanan ( åker ju nästan aldrig kommunalt) men i alla fall så hittade vi en butik som hette: Taxi fashion butik. - Hmm, kanske något annorlunda och konstigt namn på just en väldigt fin klädbutik där nästan alla deras plagg var det fanns det Swarovski kristaller och glitter. Rena rama paradiset för både Caroline och mig och där inne så hittade också Caroline en vit klänning med en massa Swarovski kristaller och glitter att ha på sig inför sin skolavslutning nu på måndag. Vi gick även in på butiken Glitter och kollade in alla deras fina accessoarer och min gullunge ville gärna ha en liten vit blomhårspänne till klänning. Jag hittade en supergullig midsommarkrans som jag frågade Caroline om hon ville pröva och plötsligt så stod hon där och med en vacker blomsterkrans i sitt långa blonda hår!

Denna termin har Caroline varit extra duktig i skolan och kämpat med sina prov och fått godkänt. Så jag kan mycket väl tänka mig att hennes betyg blivit ännu bättre. Och som en liten bonus från mig för att hon varit så duktig denna termin och näst sista året i grundskolan, så lovade jag henne en avslutningspresent. Caroline önskade då sig en ny mobil, vilket hon kommer att få på måndag efter det att hon haft sin skolavslutning.


I morgon är det den 6:e juni och det innebär Sveriges Nationaldag. Var det inte så att denna dag ( som alltid i och för sig varit flaggdag) var typ som en vanlig dag förut. Om jag nu inte minns helt fel så var det år 2005 som denna dag blev så kallade helgdag=röd dag. Jag funderade just nu när jag sitter och skriver detta inlägg hur många utav alla i detta land som firar Sveriges Nationaldag och står utmed gatorna och viftar med flaggor eller samlas upp vid Solliden på Skansen och kollar in när Kungafamiljen gör entré och ser på artisterna som uppträder. Jag för min del har en liten flagga som sitter uppsatt på ett utav mina träplank som avskiljer från grannen bredvid. Denna flagga är uppsatt dygnet-runt och hamnar där på våren och sommaren, men plockas ner när hösten.

 





Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards