Alla inlägg under maj 2010

Av Sandra Sterner - 22 maj 2010 15:00

I går så kom då äntligen fredagen som jag längtat så mycket till, och det var för att jag skulle få besök av min dotter Nina och hennes familj ifrån Västerås.

 

Jag jobbade förstås kväll igår när dom kom, men kände att det inte passade att ta ledigt en fredag till. Men hade kollat med Micke så att han kunde vara hemma och ta emot dom när dom kom.

 

Vi hade väldigt tur med att det inte var så mycket att göra igår kväll på jobbet, och vi skippade även kvällsrasten vilket gjorde att vi kunde sluta ännu tidigare. ( Det är verkligen uppskattat från mig att det finns schyssta chefer)

 

Nyss hemkommen ifrån jobbet, och så möts man av både sin äldsta dotter Nina och barnbarnet Nova. 
 
Det blir alltid ett kärt återseende när jag får träffa Nina, Janne och Nova igen. Tyärr blir det inte allför ofta som vi träffas utan bara några gånger per år.
 

Vi hade mycket att prata med varandra om, och alla pratade nästan i munnen på varandra. Några utav oss var blev lite kvällsfikna sugna och Micke och jag gjorde ordning lite kaffe med några goda smörgåsar som vi sedan mumsade is oss framför tv:n

 

Lite kvällfika framför tv:n men det blev inte så mycket tv-tittade för vi hade så mycket att prata med varandra om

 

Nina kramar om sin plastpappa

 

Micke och Nova

 

Idag är Nina, Janne, Nova och även Caroline hemma hos Ninas pappa Johan och hälsar på, men dom skulle komma hit någon gång under eftermiddagen igen.

 

Skrivet av Sandra 22 maj 2010 klockan 14:54

Av Sandra Sterner - 20 maj 2010 11:30

Igår hade jag näst intill en kaos liknade dag, och det var massor av saker att göra. Jag hade även  Caroline hemma från skolan, och det var en massa telefon samtal som det skulle ringas om.

 

Senare på dagen hade jag möte med en person på banken, och insåg att det inte skulle gå att ta med mig Caroline dit. Det blev till att ringa till Micke och fråga om han kunde komma loss lite tidigare från jobbet för att passa Caroline.

 

Efter  bankärendet var jag tvungen att stressa vidare till jobbet, och hela den här veckan har jag kommit försent till jobbet, men idag ska jag förhoppningsvis inte göra det.

 

Till helgen får vi besök av min äldsta dotter Nina och henns familj som kommer bila ner ifrån Västerås, och det ska förstås bli jättetrevligt. Jag vet att jag varit lite dålig den sista tiden med att lägga upp bilder på min blogg, men det kommer det snart att bli ändring på.

 

Nu ska jag även hinna med en snabbis upp till Haninge Centrum innan det senare är dags att åka iväg och jobba kväll.

 

Skrivet av Sandra 20 maj 2010 klockan 11:25

Av Sandra Sterner - 18 maj 2010 12:30

Kan ibland tycka att det är blir lite halvsegt att börja jobba igen, efter det att man har varit ledig i några dagar. Men nu så har den 2:a kvälls arbetsveckan kommit igång, och igår hade vi verkligen att göra på jobbet, men det kändes ändå roligt att vara tillbaka på jobbet igen.

 

Jag som i vanliga fall brukar vara så fruktandsvärt morgontrött, och vilja sova bort hela förmiddagen. Nu ska ni få läsa, och detta är inte likt den vanliga morgontrötta personen som jag är. Det är andra gången det har  hänt mig nu, och på  mindre av en vecka. Kan tänka mig att det har att göra med att det är mycket ljusare ute på morgonen, men jag vaknar upp redan vid 8-tiden och känner mig hur utvilad och pigg som helst.

 

I morse vakande Caroline utan någon feber och även om hon forfarande går omkring och hostar så verkar det inte vara så att hostan är lika djup nu, och det verkar som hennes förskylning håller på att släppa.

 

Jag tyckte att det var lika bra att hon även idag fick stanna hemma från skolan, men om hon inte får någon ny feber eller värre hosta så blir det skola för henne i morgon.

 

Det blir tyvärr så att jag även idag dyker upp lite senare på jobbet av den anledningen att jag måste vänta in någon som kommer hem och ser till Caroline.

 

Skrivet av Sandra 18 maj 2010 klockan 12:31

Av Sandra Sterner - 17 maj 2010 13:00

Så har det gått och blivit måndag, och en ny lååång vecka väntar på en.

 

Strax innan Caroline igår skulle gå och lägga sig började hon hosta, och som tur var så hade vi hostmedicin hemma. Gav henne lite utav det, men inte hjälpte det specillet mycket för min lilla tjej. Stackarn har nästan hela natten legat och hostat.

 

I morse när jag skulle titta till henne så hade hon även blivit varm och fått feber. Min lillskrutta har åkt på en förskylning, och det blir till att vara hemma några dagar från skolan för att kurera sig.

 

Tidigare i morse ville hon bara ligga kvar i sin säng, och kolla in dom tecknade serierna på Cartoon kanalen. Men efter det att hon fick lite alvedon gav febern med sig lite och hon blev en något piggare.

 

Jag hade idag tänkt att åka väg i och jobba kväll, men kan förstås inte lämna min sjuka dotter helt själv. Micke slutar inte jobba förrän vid 16-tiden. Kollade med mina äldre söner vilken tid dom slutade i skolan och en utav dom slutade vid 14.30-tiden och skulle komma hit direkt efter skolan för att passa Caroline. Det är helt klart bra att ha många ungar, som man ibland kan ta hjälp utav. 

 

Skrivet av Sandra 17 maj 2010 klockan 12:53

Av Sandra Sterner - 16 maj 2010 19:15

Japp, så har vi kommit fram till den sista dagen på veckan.

Det är inte direkt likt mig, men vaknade faktiskt upp rätt så tidigt i morse, men märkte att det inte alls var lika vackert väder ute idag som det var igår morse.

 

Kände ingen direkt stress att skynda mig på för att göra mig i ordning, och sitta ute i detta tråkiga gråa väder som det var i morse. Nej, det är inget för mig. Blir nästan till gränsen lättretlig när det är mulet och grått ute, och just färgen grått använder jag nästan aldrig på kläder...av just den anledningen att jag tycker den är trist! I stället blev det en lugn skön morgon här hemma, och frukost framför tv:n.

 

I går kväll var det från början tänkt att Micke och jag skulle åkt in till Cafe Opera. Det var premiär för att slå-upp-dörrarna för deras underbara uteserveringen. Det var inte så pass länge sedan vi sist var på Cafe Opera, och sist vi var där var det för Gumball 3000.

 

Men denna gång valde vi att stanna hemma, och tillsammans med mina barn: Niclas, Tobias och Caroline bänkade vi oss framför tv:n med lite smått och gott för att kolla in det första programet av "Sommarkrysset" från Gröna Lund.

 

Skrivet av Sandra 16 maj 2010 klockan 19:13

Av Sandra Sterner - 15 maj 2010 19:00

Åhh, vad härligt att vakna upp till sådant här skönt och vackert väder. Det var knappt jag trodde det var sant i morse när jag vaknade, och såg genom fönstret att himlen var nästan alldeles blå och solen lyste.

 

Ingen utav oss ville slösa bort den här underbara soliga dagen, med att sitta inne och uggla. Nej, det är inget för någon utav oss. Vi älskar alla i familjen att vara ute när vädret tillåter det, och medans vi satt och åt frukost diskuterade vi vad vi skulle hitta på för någonting idag.

 

Vi bollade med flera tankar och funderade först på om ville skulle åka in till stan eller kanske ta oss ut till Djurgården ( Caroline har börjat tjata om att hon så gärna vill gå på Grönan) Men tids nog så hinner vi även med det, och tidigare år har vi alltid haft det som en tradition att ta Gröna Lund helgen efter midsommar.

 

Det händer ibland att Micke och jag inte alltid tycker exakt lika om allting och det kan vara allt mellan himmel och jord,(och det tror jag det finns i alla förhållanden) Vi är både väldigt envisa och har även starka viljor ( som oftast går emot varandra) och ingen utav oss ger sig i första taget, men  för det mest brukar vi kunna lösa det.

 

Idag var vi nästan överens, om vad vi skulle göra, och för min egen del så kände jag inte direkt för att åka in till någon större folkmassa som jag befarade att det skulle vara inne i stan och på Djurgården.

Så istället så tog vi pendeln ner till vackra Nynäs som jag tycker är så fint. Det är så lugnt och skönt där nere, och så mysigt med den härliga naturen och nere vid hamnen se hur dom håller på att göra ordning båtarna för sjösättning.

 

Caroline vid sjön och änderna

 

På vägen hem så funkade förstås inte pendeltåget denna gång p.g.a växelfel. Så ersättningsbussar skulle sättas in. Vid hållplatsen stod det massor med folk, men ingen ersättningbuss syndes till. Till slut efter ca: 40 min så kom det en buss, och trots att det var smockfullt med folk vid busshållplasten så kom vi med bussen, och kunde ta oss hem.

 

När vi kom hem så kom Carolines brosor Niclas och Tobias över, och dom skulle båda stanna här i kväll.

 

Tobias, Caroline och Niclas mumsar i sig av den goda glassen.

 

Det blir till för som att tränga ihop sig idet lilla gästrummet ( som även jag ibland fått lov att använda, när det inte går att sova brevid Micke)

Sedan fixade vi i ordning middagen som idag blev grillat kött med potatissallad och ett glas vitt vin. Då vädret fortfarande var så skönt ute så satte vi oss ute på våran baksida och åt och njöd av den goda maten.

 

Skrivet av Sandra 15 maj 2010 klockan 18:52

Av Sandra Sterner - 13 maj 2010 21:30

Ja, så var det visst röd dag i almanackan idag, och idag har vi bara tagit det lugnt och varit hemma.

 

Jag försökte vid flera tillfällen tidigare idag logga in på min blogg, men det verkade vara något fel....NU IGEN på Metrobloggen, och det är dock inte första gången denna blogg krånglar med att man inte kan logga in....SKÄRPNING METRO!!!

 

Vi fick besök idag av Carolines pappa Jonny som kom förbi här hemma en stund på förmiddagen. Som jag hade förstått det från honom igår så trodde jag att han skulle ta med sig Caroline och göra någonting med henne, men där hade jag helt fel. Istället stannade han här hemma hos oss, och var inne och lekte med Caroline i hennes rum och gick sedan ut med henne och lekte på lekplatsen. Drygt 1 timme senare bröt han upp och ursäktade sig för han skulle åka iväg och träna kampsport som han gör inne i stan.

 

I morgon är det klämdag och skolorna är stängda, och Caroline ska slippa få åka iväg till fritids. Har sedan tidigare fyllt i en lapp att hon skulle få vara ledig i morgon. Jag skulle egentligen ha jobbat kväll i morgon, men kommer istället att vara hemma ( och det beror fortfarande på det som hände i tisdags.) Kanske blir det så att jag kommer tillbaka på jobbet på måndag. 

 

Skrivet av Sandra 13 maj 2010 klockan 21:25

Av Sandra Sterner - 12 maj 2010 20:45

Nu börjar det bli kvällen, och hade tänkt hinna med ett till inlägg innan det är dags för att kolla lite på tv:n.

 

Kan tänka mig att det var rätt så skönt för Micke att slippa behöva cykla halvt ihjäl sig idag för att hinna hem i tid och ta emot skolskjusen. Jag vet att dom gångerna Micke kommer hem på lunch då jag jobbar kväll, och han ska tillbaka till jobbet. Ni skulle bara se vilken jävla fart han sätter på pendalerna, och det det ser ut att gå ruskigt fort.

 

I stället så var det jag som var hemma idag, och tog emot Caroline. Hade inget sagt till henne i morse när jag väckte henne, tänkte att det skulle bli en överraskning. Tidigare på dagen tröstade jag mig med att trycka í mig ett halvt paket Vinetta glass. Hmm, jag vet att det är onyttigt med kände att jag ville ha något gott att stoppa i mig.

 

När Caroline kom hem blev hon något förvånad med samtidigt väldigt glad när hon upptäckte att hennes mamma var hemma.

Var inne en snabbis och kollade min facebook, och upptäckte att Carolines pappa Jonny också var inne.

 

Han verkar alltmer börja sakna sin dotter. Han undrade om det var okej att komma förbi i morgon för att hämta upp Caroline och hitta på någonting med henne. Kollade förstås med Caroline om vad hon ville, och hon ville gärna träffa sin pappa i morgon. Det återstår att se vad dom två kommer att hitta på för något tillsammans.

 

Skrivet av Sandra 12 maj 2010 klockan 20:43

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards