Alla inlägg under juni 2011

Av Sandra Sterner - 20 juni 2011 22:26

Min morgon hade kunnat börja betydligt bättre. Jag vaknade nämligen med en fruktandsvärd huvudvärk och dessutom kände jag mig både orkeslös och slutkörd. Ja, det är antagligen helgens stora utstädningen utav landet, där allting skulle sorteras i en massa olika säckar och kartonger, vilket skulle slängas och vilket skulle sparas. Vi alla syskon försökte samsas så gott det gick och jag tyckte att det funkade bra.


Min dotter Nina och hennes make Janne som nu har 4 veckors semester ( lyckostarna där ) och lilla sötnosen Nova som har sommaruppehåll ifrån dagiset. Då dom nu hade bilat ner till Stockholm, så bestämde vi oss idag på eftermiddagen att träffas under en fika, och som alltid när vi träffas igen så blir det ett kärt återseende igen.  



   Nina, Janne och Nova



 Min stora fina dotter och så lilla söta Novisen

Av Sandra Sterner - 19 juni 2011 20:37

Vi hade iallafall tur med vädret igår då vi åkte ut till landstället. Jag och Caroline kom inte iväg hemifrån förräns efter 10-tiden och när vi kom fram till Gålö, så möttes jag utav en utav mina yngre tvillingsystrar Dessan, som undrade och sa:    Hmm, jaså, det är dags att komma nu...?


- Ja, alla är inte direkt lika morgon pigga som resten utav familjen. Förresten vilken tid var ni ute?


Dessan svarade: Omkring 9-tiden.


- Oj, då hade jag nyss stigit upp ur sängen.


Alla mina syskon och mamma var redan i full gång med att hålla på att städa och röja för full. Så det var bara att sätta igång och hjälpa till. Det blev så att vi slängde en massa grejer och min duktiga brosa Micke ( som kom i en stor skåpbil) körde flera varv till  återvinningstationen ute på Dalarö för att dumpa allt som vi inte längre hade någon använding utav. Jag var den utav oss alla syskon som plockade på mig det som ingen annan verkade vilja ta med sig därifrån. Jag fyllde 3 fulla flyttlådor med saker och 2 fulla stora svarta säckar som jag ( tack och lov) fick hjälp att lyfta in i bilen. Min lillasyster Nenne ( som inte hade exakt lika mycket att släpa på som mig) önskade att få skjuts hem till sig i Farsta. Men tyvärr så var min bil så fullastad så hon fick inte plats, denna gång, men jag erbjöd henne att komma tillbaka efter det att jag åkt hem med att min prylar, så skulle jag komma tillbaka inom 1 timme och hämta henne. Tillbaka hemma igen på eftermiddagen var det bara att kämpa sig nästan blå för att lyfta ut dom tunga kartongerna och säckarna. För att sedan sätta sig bakom ratten igen och köra ut till Gålö för att hämta Nenne, som nu var helt ensam kvar. Alla dom andra hade redan åkt hem till sitt och där stod "lilla Nenne" själv ute på tomten och väntade på mig.


Jag kunde förstås inte låta bli att säga till henne: Tänk om nu inte storasyster hade kommit ut och hämtat dig.


Nenne skrattade och sa: Ja, det hade sätt ut det. Jag hade då fått ringa någon utav dom andra, men jag litade på dig och visste att du skulle komma.


- Ja, självklart så sviker jag inte mina småsyskon.


Jag var själv inte tillbaka hemma förrän efter klockan 19 och Caroline började bli ordentligt trött efter allt flängade och farande. För min egen del så var kvällen långt ifrån slut, nu återstod det att plocka ur alla kartongerna och säckarna och det tog större delen utav kvällen och en bit in på natten. Jag orkade inte med den allra sista säcken, utan del fick bli stående kvar på golvet tills i morse, då jag tog itu med den.


Idag var det återigen ett lika trist och grått pissväder som det var i fredags och finns det något värre än när det regnar på sommaren, då man helst utav allt bara vill kunna sitta ute och njuta utav solen och värmen.

Av Sandra Sterner - 17 juni 2011 21:27

Jaa, iallafall när man skaffat sig bil och nu måste jag faktiskt erkänna att jag gått och blivit lite väl bekväm eller kanske till och med lite lat. Jag tar numera bilen nästan överallt dit jag ska och det är ju inte alls så himla bra. Jag måste erkänna att jag från början inte alls hade tänkt använda bilen speciellt mycket och bara köra med den ibland, och framför allt absolut inte köra den långa vägen från Haninge ända till Västberga. Både i måndags och tisdags så åkte jag kommunalt och till det nya stället som jag nu jobbar på och för att ta sig dit via kommunal medel så är det först: pendeltåg till Årstaberg och därefter byte tvärbanan till Liljeholmen och sedan därifrån byte till buss 3 stationer och den resvägen kommunalt tar mera än 1 timme. Igår precis innan jag skulle gå hemifrån så ringde min mobil och det var från Carolines fritids och en från personalen meddelade mig att Caroline inte hade fått mig sig en viktig sak som hon skulle ha med sig till fritids igår. Jag insåg att  det skulle ta alldeles för lång tid att åka till Carolines skola kommunalt och sedan direkt därefter åka till mitt jobb. Så istället blev det så att jag tog bilen och bara inom en kvart så var jag framme vid fritidset och sedan körde jag ner mot Nynäsvägen och mot Globen för att där ta Södra Länken mot Årsta och vidare mot Västberga. Herregud, det gick ju hur smidigt och fort som helst och inom 30 minuter så var jag på jobbet.I morse blev det så (och säkert utav ren bekvämlighet) att jag tog bilen igen, och det är så himla skönt att slippa åka kommunalt och göra 3 olika byten.


Tyvärr så har det varit ett riktigt dåligt pissväder ute större delen utav dagen idag, och det ser inte heller ut som det kommer att bli bättre väder tills i morgon..suck   Då jag tillsammans med mina syskon och mamma ska åka  ut till landstället.

Av Sandra Sterner - 16 juni 2011 19:19

Sådär ja, nu var man bänkad framför datorn igen, och redo för att uppdatera lite nytt sedan sist.Snart har hela denna arbetsvecka gått och i morgon är det fredag, och tänk att det bara i morgon är 1 vecka kvar tills det är midsommar och läste på nätet att det är att vänta att det kommer bli regn under nästa vecka...suck. Inget man egentligen vill ha på självaste midsommarafton, då vill man kunna sitta utomhus och äta av den goda midsommarmaten och bara umgås med sin familj och vänner.


Till helgen snarare bestämt nu på lördag bär det av ut till landstället Gålö för att röja och städa upp och göra det fint där ute.

Av Sandra Sterner - 14 juni 2011 20:32

Jag är egentligen alldeles för trött för att uppdatera på bloggen ikväll, men vill samtidigt inte svika mina läsare som troget följer min blogg dagligen...alla ni är så gulliga :)


Idag var det då dags för mina tre yngsta barn att ha skolslutning: Caroline skulle var i skolan det vanliga tiden, alltså vid 8-tiden. Sedan skulle föräldrarna samlas på skolgården och idag hade vi också tur med vädret ( från skilland från förra året, då eleverna, lärarna, föräldrar och syskon fick lov att tränga ihop oss i en svettig gympasal, som  man inte direkt kan påstå luktande fräscht) men idag sken solen, och även fast det blåste lite så var det ändå behagligt ute. Står och väntar tillsammans med flera andra föräldrar, när jag får syn på ett välbekant ansikte och ser att Carolines pappa Jonny hade behagat masat sig till sin dotter skolavslutning, och han hade även tagit med sig kameran, som han använde flitigt på sin dotter.



Caroline kramar om sin pappa



Då alla mina tre yngsta barn går i helt olika skolor och dom ligger även en bit ifrån varandra, så var det för mig en självklarhet att idag använda mig utav bilen. Jag hann även med Tobias skolavslutning och den började inte förrän vid klockan 12. Det var i princip bara hem för mig och Caroline och vända, för att sedan sätta ossi bilen igen och åka mot Västerhaninge. Där vi mötte upp min ex-make Johan, och mina barn Henrik och Jimmy. Även Johan hade med sig sin kamera och fotograferade som bara den. Jag har fått bilder mailade till mig, men tyvärrr orkar jag inte ikväll hålla på att förminska och redigera bilderna från dagens skolavsluningar så dom kommer förhoppningsvis in på bloggen under morgondagen.


Tobias får sitt avgångsbetyg utav sin klasslärare och rektorn och artig och väluppfostrad som han är så tackade han.



  

Dagen till äran hade Tobias på sig kavaj, vit skjorta och slips och snygg som bara den, var mammas fina son.



Tobias brevid sin klasslärare Helena



Nej, nu återstår det inte så mycket mera för mig idag, förutom att önska mina läsare än fortsatt trevlig kväll och Godnatt!

Av Sandra Sterner - 12 juni 2011 19:43

Jaha, så börjar även denna vecka gå emot sitt slut. Förra söndagen var ju jag och Caroline hemma hos min brosa Micke och hans familj i Enköping.


Denna söndag har vi mestadels tagit det rätt så lugnt. Då jag nu förtillfället har bil och Caroline kan jag verkligen påstå sig fått mersmak utav att tjata på mig och säga: Snälla, mamma kan vi inte ta bilen och åka iväg någonstans! Så även idag var vi iväg en sväng med bilen.Vi åkte till Skogskyrkogården och lade dit lite nya blommor på min pappas grav.


Väl hemma igen, så ville Caroline förstås gå iväg till badplatsen, som igår öppnade för säsongen och numera är det bara den största bassängen som gäller för den unga fröken. Imorgon väntar vardagen igen, med att försöka göra mitt bästa med att stiga upp i ottan och sedan åka iväg och jobba.


På tisdagen är det avslutning för samtliga utav min tre yngsta barn alltså både Niclas, Tobias och Caroline slutar skolan och nu är det dags för dom att ha ett riktigt skönt sommarlov.

Av Sandra Sterner - 11 juni 2011 20:03

Idag var jag hos min syster och hämtade bilen. Då bilen hade stått stilla väldigt länge så visade det sig att bilbatteriet hade laddat ut...suck! Som tur var så ställde min lillebror Micke upp, han som bor ända i Enköping,  körde ner ända till Stockholm för att hjälpa sin syster. Micke  hade köpt med sig ett sprillans nytt batteri, som han hjälpte mig att montera. Jag kan inte direkt påstå att jag är speciellt duktig på att mecka med bilar. Jag känner en otrolig tacksamhet och skuld till min brorsa som ställe upp och hjälpte mig med bilbatteriet. Tusen Tack Micke.Sedan var det bara att sätta sig bakom ratten och vrida om tändningen och bilen startade på en gång. Jag trodde först att det skulle kännas ovant att sätta sig bakom ratten igen då jag inte kört någon  bil under 3-4 år, men det var inga som helst problem att köra igen, det sitter liksom i ryggmärgen att köra och har man en gång tagit körkoret så sitter det där. Väl hemma städade och dammsug jag ut bilen och torkade instrumentbräadan och sedan bar det av till bitvätten uppe i Handen och tvättade bilen, den var rätt så ordentligt smutsig, men efter både tvätt, vaxning och tork, så sken lacken på bilen igen.


  

Av Sandra Sterner - 10 juni 2011 22:27

Jag måste skriva och berätta att jag tycker att denna dag kännts otroligt lång och seg. Antagligen har det att göra med att det inte varit så värst mycket att göra på jobbet, men jag antar att det kommer att börja rulla på lite mera med den "nya" produktionen under nästa vecka. Jag fick idag frågan på jobbet om hur jag tyckte dom nya lokarna var och svarade: Det är nästan som att jämnföra det med Grand Hotell, det är så himla fräscht och snyggt. Det går absolut inte alls att jämnföra med dom gamla stället jag jobbade på tidigare., där jag tycket det var betyldigt mera slitet och det hårda betonggolvet.  Jag är som jag är uppriktig och rak på sak och både skriver och oftast även säger vad jag tycker.

En annan hemsk upplevelse som hände mig i morse. Jag satt som vanligt på pendeltåget och var på väg till mitt jobb och det är som sagt mitt i rusningstid när jag åker. Jag hade trots att det var mycket folk i vagnen lyckats hitta en ledig plats vid ett 3 sitsigt säte. LängSt in mot fönstret satt en ung tjej som hade lagt upp sin handväska på det lediga mittensätet. Jag slog mig ner på det lediga sätet som var längst ut. När pendeltåget kom till Trångsundstation, så klev det på ett väldigt omaka par ( ursäkta, men det såg så roligt ut nämligen) killen var smal som en sticka och hans sällskap ja, det var mig verkligen en STOR en. Jag  tänkte bara: Snälla säg nu bara inte att den där strandsatta valen kommer och tränger ner sin stora häck i mittensätet,....det kommer nämligen inte att gå och få ner det där stora arslet mitt i mellan mig och den andra tjejen som satt närmast fönstret.  Jodå, mycket riktigt så kom den stora kvinnan gående och flåsades och svettig och prompt trängde sig igenom för att "försöka " pressa ner sina STORA skinkor mellan oss. Jag tänkte att "Herregud, det kommer inte att fungera.  Nej, det kommer inte, att gå... men hon skulle ända pressa sig ner sin stora röv och det gjorde  såklart  att tjejen som satt närmast fönstret trycktes in mot väggen och jag som satte längst ut åkte i det närmaste ner på golvet. Jag  kände den stora feta kvinnans sittades och flåsades brevid mig och själv kunde jag bara använda halva min sittplats då den stora kolossen brevid mig hade gjort att jag inte längre fick plats på min sittplats. Jag kände att det inte längre gick att sitta brevid "tjockisen" som minst behövde 1 ½ säte eller mer därtill för att riktigt kunna bre ut sig riktigt ordentligt. Usch, jag kan inte riktigt förstå att det finns dom som gillar att ha riktigt med ordentlig och väga närmare 110-120 kg och trivas med sig själva. Ja, en sak är ändå helt säker att denna kvinna jag (usch, tvi vale)   för det som jag fick se idag. Hon måste äta mer per/dag en vad en normal person äter på en hel vecka. Jag kunde givetvis inte längre sitta kvar brevid denna "matglada tjockis" utan bestämde mig därför att gå så långt fram i vagnen som möjligt.


I morgon är det lördag och då ska jag både träfffa min lillebror Micke som skulle hjälpa mig med lite små fix på bilen och så minstingen lillasyrran Cilla, och så kommer mina läsare få se lite bilder på mig bakom ratten.


Nu får ni som följer min blogg ha en fortsatt trevlig fredagkväll och helg.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards