Alla inlägg under juni 2011

Av Sandra Sterner - 9 juni 2011 22:32

Oj oj nu börjar jag bli ordentligt trött, men innan det är dags att göra sig i ordning för natten, hade jag tänkt göra lite nya uppdateringar på bloggen. Numera kör jag enbart dagskift som gäller på mitt jobb och from måndag-fredag så är det upp i otttan som numera gäller för mig. Långa sköna sovmornar hmm, det är bara att glömma bort numera iallafall under vardagarna, men till helgerna får man väl försöka att passa på att sova ut lite längre och krama kudden.


Jaa, just nu så sker det en hel del nya förändringar i mitt liv och kan faktiskt bara skriva det och nu känns det äntligen som allt det negativa håller på att vända till det mera positiva hållet. Dom senaste helgerna framöver kommer både jag och Caroline ha att göra och det är allt ifrån att hämta en bil ( ska bli skitskojigt att få sätta sig bakom ratten igen och bara dra iväg någonstans.  Helgen därpå då brummar jag och Caroline ut till Gålö ( för mig är det ett utav dom vackarste ställerna på jorden. Åhh, så jag trivs av att var där ute, naturen alldeles inpå husknuten och inte talat om den vackra sjöutsikten från stugan.


 

Kolla in vilken underbar vacker utsikt vi har ifrån sommarstugan


Helgen därpå alltså på fredagen är det midsommar, men ännu är inget riktigt helt bestämt hur vi ska fira den, men än sak är säker vi kommer iallfall att mumsa i oss utav den goda midsommarmaten, sill, potatis, köttbullar, ägg, ost m.m

Nej, vet ni vad nu återstår det inte så mycket mera utav den här dagen för mig och nu är det dags för mig att strax krypa ner i sängen och krama om kudden.

Godnatt på er!


   

Av Sandra Sterner - 8 juni 2011 17:25

Jaa,  det känner jag verkligen, och för första gången på väldigt länge känner jag nu att jag äntligen kan börja känna lite glädje och skratta igen. Hmm, ja, vem vet kanske jag snart även kan börja skriva lite om humor igen, men det får bli vid  ett annat inlägg.



Ni läsare som följer min blogg, vet ju att det hänt alldeels för mycket runt omrking mig den sista tiden, men nu känns det som det håller på att vända.


Jag har bytt arbetsplats ( men har fortfarande kvar samma anställning ) men jobbar inte längre kvar i Skapnäck, utan nu blir det  istället  till Västberga det bär av varje morgon, och måste bara tillägga ett stort WOW,  vilka snygga, fräscha  och stora lokaler vi fått. Jag trivs verkligen som " fisken i vattnet" på det nya ställlet.



Nu till helgen ska jag åka till min lillasyster Cilla och hämta en bil som jag under en tid kommer att disponera och det känns förstås väldigt roligt att äntligen få sätta sig bakom ratten igen. Herregud, det har gått 3-4 år sedan jag sist körde bil,  och det kommer såklart att bli  lite "ringrostigt" men har man än gång tagit körkortet så sitter det där. Helgen efter det den 18:e går resan ut till landstället Gålö som numera tagits över utav mig och mina fyra yngre syskon: Micke, Dessan, Nenne och Cilla och vi ska alla hjälpas åt att röja och städa ut en del utav alla pappas gamla saker, klippa gräset, rensa i rabbaterna, och bara umgås med varandra.


Innan jag började skriva detta inlägg så var jag inne en snabbis på min facebook och upptäckte att min stora dotter hade bytt profibild.


 

     

Vid först anblicken så trodde jag först inte det var min stora tjej, men såklart det är mammas söta dotter: Nina, fina ballerina, och som man brukar säga ”Sådan moder är sådan dotter!!


 


Av Sandra Sterner - 6 juni 2011 22:12

 

Idag är det nationaldagen och det har firats runt omkring i hela landet. Det är även idag som min brorsdotter Alexandra fyller år och skickar nu ännu en gång ett stort Grattis på din 15-årsdag.


Det var tänkt från början idag att jag och Caroline skulle åka in till stan och fira nationaldagen, men det blev aldrig så min "lillskruttan kände inte alls för att flänga iväg någostans idag, utan det fick gott och väl lov att räcka med att vi gjorde en hel dags utflyft till Nicksta som ligger i Nynäshamn under lördagen och igår var vi hos min bror och hans familj och hälsade på. Så idag fick bli en dag hemma och bara "ladda batterierna" inför veckan som redan har startat idag. I morgon är det återigen dags för mig att åka iväg till jobbet, som numera ligger i Västberga, och för Caroline är det att kämpa på 1 vecka till i skolan innan sommarlovet börjar på tisdag nästa vecka.


Nu måste jag börja tänka på att avrunda den här dagen och komma i säng. Det är upp i ottam som gäller för mig i morgon.

Av Sandra Sterner - 5 juni 2011 21:29

Nu så kom äntligen den här dagen, då jag och Caroline skulle åka till Enköping för att hälsa på min lillebror Micke och hans familj, vilka består utav hans fästmö Anette och deras dotter Alexandra. Förutom oss som jag redan skrivit om så kom våran mamma och så den yngsta utav oss alla min lillasyster Cilla och hennes kille och deras lilla son. Vi hade vädergudarna med oss även idag och hade riktigt tur med vädret och vi vuxna satte oss ute på Micke och Anettes stora altan som var på baksidan.


   Micke och Anette stora och tjusiga altan


Caroline fick snabbt syn på den stora studsmattan och poolen som fanns på baksidan och innan jag visste ordet av så stod Caroline och hoppade upp-och-ner på studsmattan och tjoade av gläjde.


    Caroline i action på stundsmattan


- Mamma, mamma ropade Caroline kom upp och hoppa tillsammans med mig.

 

- Nja, Caroline jag tror inte riktigt det är mamma grej att stå och hoppa på en studsmatta.

 

- Snäääälllla mamma, för min skull.


Jag tvekade några sekunder och tänkte att jag aldrig någonsin tidgare aldrig varken har stått eller ännu mindre hoppat på någon stundsmatta förut, men ville samtidigt inte göra min dotter besviken eller få henne att tycka: " Att mamma varför vågar du inte...fegis" och det vill man ju inte framställa sig för sina barn.

Jag reser mig ifrån den sköna och bekväma stolen och innan jag kliver upp på  studsmattan och tänkte: Shit, detta kommer verkligen att bli lite läskigt, men vill samtidigt inte framstå som någon tönt.


Jaa, det var bara att återstår att se om jag nu har några krafter i benmusklerna och orkar sätta igång med att hoppa. Var först lite osäker hur det skulle gå för mig allra första gången på en studsmatta och måste erkänna att det i början kändes lite vingligt, men sen gick det utav bara farten.  Jag fick nog redan efter en liten stunds hoppade, men däremot Caroline hon fortsatte med sitt hoppade som en studsboll for hon upp-och-ner i studsmattan och tyckte det var skitkul. Min brosa hade även skaffat sig en pool och efter det att Caroline hade hoppat sig svettig, så bytte hon om till bikini och till skilland från igår i Nynäshamn då hon bara kunde doppa sina fossingar så fick hon nu äntligen bada utomhus.


   Dags för Caroline att ta ett svalkade dopp i poolen



Besöket hos min bror idag var bl.a för att gratulera och fira både min brorsdotter Alexandra som egentligen fyller  i morgon på självaste nationaldagen och min bror som fyller bara 1 vecka senare. Micke och Anette hade lagat sådan god mat bestånde utav olika kötträtter, pasta sallader, räkor, ägg, ostar, bröd m.m



   Den god maten


   Min brosa Micke och med ryggen emot hans fästmö Anette



Det hör egentligen inte till vanligheterna att mina yngre systrar vil vara med på bild i storsysters blogg, men om jag tog bilden bakifrån så sa Cilla att det var"Okej"

 




   Deras hundar


Efteråt bjöds det på kaffe för dom vuxna och jucie/läsk till dom yngre och bullar, kakor och en jordgubbstårta.  Jag som nu börjat fått tillbaka min aptit tog backning på maten, men däremot var jag lite mera försiktig då det gäller bullarna och kakorna, men en liten tårtbit slank ner i magen och den var så fruktansvärd god...mums.


Ja, tiden gick verkligen alldeles för fort idag och när man har så här trevligt som jag och Caroline haft det idag. blev det till slut kväll och dags för mig Caroline och åka den långa vägen hem igen.


Vill gärna ännnu en gång skicka ett   hjärligt tack till både Micke, Anette och Alexandra för en helt underbar trevlig dag hemma hos er idag.

Av Sandra Sterner - 4 juni 2011 21:02

Åh, så underbart vackert och varmt väder vi fått. Jag riktigt njuter utav värmen som kommit ( och hoppas verkligen för att stanna.) Jag som vanligtvis brukar vara en sån som gillar att ta långa sovmornar och ligga och dra mig lite extra länge i sängen, men nu så har det blivit lite nya förändringar i mitt liv och i morse var både jag och Caroline uppe hyfsat tidigt.Vi började som alltid på lördagarna med att gå upp till våran loppis som håller till uppe i vårat centrum. Vi morse på våra goa och rara grannar. Jaa, ni vet kanske vi det här laget att jag menar gumman och gubben. Vi hittade ingenting som föll någon utav oss i smaken idag och tyvärr verkar det inte som min lilla dotter Caroline delar min passion för loppis grejer så som hennes mamma gör. Däremot är hon väldigt förtjust när det sånt väder som det varit idag och det är att bada. Caroline har ända sedan hon var liten gillat att bada och hon kom med förslaget att vi skulle gå förbi utomhusbadet, ( som inte alls ligger speciellt långt ifrån vårat centrum) där vi läste på skylten att dom inte öppnar badet förrens den 11:e juni, alltså nästa lördag och om vädret då är lika underbart varmt som det var  idag, så vet jag vem som kommer vilja gå dit och bada. Just det när Caroline bestämt sig för en sak, då brukar det oftast bli som hon vill. Jag som mamma har alltid haft svårt till alla mina barn att säga nej. Caroline ville så gärna idag åka och bada utomhus. Jag för min del tycker fortfarande att det egentligen är alldeles för kallt i vattnet för att ännu bada utomhus. Däremot älskar jag att sitta ute i solskenet och sola, men jag tillhör tyvärr inte den gruppen utav personer som har turen att bli brun när jag solar, men det är ju inget som man kan rå för utan det handlar ju utav arvsanlag och gener. En del blir bruna som pepparkakor efter att bara sitta ute i solen några timmar, medans andra förblir blekfisar.


Vi gick hem och packade en väska med lite badkläder och åkte ner till Nynäshamn. Väl framme styrde vi stegen till Nicksta badet, och det var en hel som hade samma tanke som oss idag. Det låg en hel del folk och solade på gräsmatten, en del ungdomar höll på kasta freesbee, och några mindre barn satt och höll  på och leka i sanden alldels intill stranden. Det fanns även dom som tyckte det var så varmt att dom ville svalka av sig med att doppa sig i sjön. Likaså var det med Caroline, som bytte om till sin nyinköpta turkos/blommiga bikini och för första gången för i år ta sitt allra första premiär bad, men när hon väl stegade ut i vattnet och fick känna att temeraturen inte alls ännu inte blivit så uppvärmt så kom hon upp som en oljad blixt. Det räckte för den unga fröken att bara toppa fossingarna denna gång.


   



Nu över till någonting helt annat.  Jag hade egentligen trott att det var idag, som jag och Caroline skulle åka hem till min lillebror Micke och hans familj i Enköping. Jag vet att både min bror och hans fästmö Anette läser min blogg som nästan dagligen och när min brosa hade läst att jag hade skrivit att det var på lördag som  vi skulle åka till Enköpng, så blev han    illa tvungen att ringa och berätta att det visst hade blivit ett missförstånd om tiden och att det först var i morgon söndag.

Av Sandra Sterner - 2 juni 2011 20:20

Igår var det dags för min son Jimmy att ta studenten. Tyvärr och olyckligtvis så var det en del saker som strulade och ställde till det ( jaa, i vanliga ordning, med andra ord.) Till att börja med så började det regna precis innan Jimmy skulle ge sig av hemifrån och han som hade varit och köpt sig en alldeles sprillans ny kostym, och han skulle åka ner till sitt gymnasium några timmar innan det var dags för utspark. Så utrustat med att stort paraply gav han sig av hemifrån och ut i regnet.


När det var dags för mig och Caroline att ge oss av hemifrån så hade det som tur var slutat upp och regna och solen började leta sig fram genom molen. Det kändes nu förstås skönt att veta att det nu kanske ändå inte skulle regna när Jimmys utspark skulle ske.Däremot kunde varken jag eller Caroline finna kameran någonstans och vi både hjäptes åt att leta på dom mest tänkbara ställen, men  trots att det kändes att vi letade på alla möjliga tänkbara ställen så kunde vi inte hitta den förbaskade kameran någonstans, och tiden gick och det gick inte att leta hur länge som helst för vi var till slut tvungna att ge oss av, annars så hade vi kommit försent och missat när Jimmy tog studenten.

Nere i Nynäshamn strålade solen ännu mera än vad det gjorde uppe i Haninge och det var väl ändå en himla tur att samtliga utav alla studenter fick tur med det vackra vädret istället för att behöva springa med paraplyn i regnet så kunde dom nu få springa ut i strålande solsken.


Det var något så fruktansvärt mycket folk och betydligt flera på denna studentavslutning än var det var förra året då Henrik gick ut sin gymnasielinje. Massor utav föräldrar, syskon, mor och far föräldrar och övriga släktningar och vänner gjorde det allra bästa för att tränga sig längst fram för att se när studenterna kom utspringade genom dörrarna. Precis på slaget klockan 14.00 öppnades dörrarna och ett iiiiilllll tjut utav glada elever kommer utspringade. Ballonger släpptes upp i luften och hemska huligan tutor började tjuta så jag ett  tag trodde att nu blir jag stendöv!! Fy fan, vilket jävla oväsen, men det verkade tydligen vara uppskattat ifrån glada och skrikade och tjoade eleverna.



 

Som tur var så hade Johan ( Jimmys pappa) tagit med sig sin kamera och han gjorde sitt bästa för att ta sig så långt fram som möjligt för att kunna ta några bilder och snäll och omtänksam som han alltid har varit så skickade han bilderna till min mail senare.


 

 Jimmy med sin lillebror Tobias




  

  

Johan, Tobias and me


Av Sandra Sterner - 1 juni 2011 09:17

Jaa, det är verkligen det minsta jag kan säga…”Oh my god” nu jar jag så himla mycket att stå i och göra att jag snart i vet hur jag ska få tiden att räcka till. Jag drabbas  utav så dåligt samvete gentemot min arbetsgivare då jag den senaste tiden varit borta ( kanske lite för mycket) ifrån mitt arbete, men samtidigt så är det väl förståligt för företaget jag jobbar åt att man tar ledigt när ens pappa går och avlider. Likaså när mitt såkallade äktenskap fått sig en ordenlig gungning och mer eller mindre (snart) håller på att upplösas.


Det som står på schemat idag är att min son Jimmy går ut sin 4-åriga linje på gymnasiet i Nynäshamn och tar studenten, och för mig och även för Jimmy pappa Johan och hans syskon är det ju en självklarhet att vi kommer att närvara och gratulera honom med en ”lyckospark” i baken till att han nu äntligen tar sin student. Till hösten berkar det som om Jimmy kommer att ta sitt pick och pack och flyttar till Örebro och där fortsätta plugga och lösa vidare på högskolan. Jag är verkligen en riktig stolt mamma till alla mina barn och tycker dom är så duktiga som väljer och dessutom orkar att fortsätta läsa på högskola. Idag efter det att Jimmy tagit studenten, och åkt på lastbilsflaket,så blir det säkert så att vi går och äter eller fikar någonstans. För ikväll kommer Jimmy tillsammans med sin övriga klasskamrater säkert ha någon form utav avslutningsfest.


I morgon är det Kristi flygare och den 2:a juni vilket innebär att det även är Jimmy födelsedag, och om nu Jimmy behagar att komma hem efter nattens festligheter så är det förstås tänkt att vi inom familjen vill gratulera honom även i morgon.

I morgon kväll är det en stor fest på Cafe Opera. Det är nämligen så att tidningen Moore Magazin fyller 10-år.


 

 

   

 

    

 

När det är såna här tillställningar då blir det svårt för mig att inte låta bli att komma och det är en självklarthet att jag osa:ar och tackar ja.

På fredag är det klämdag och då jobbar jag igen och Caroline ska iväg till fritids.

På lördag är det tänkt att jag och Caroline ska ta SJ-tåget till Enköpng för att där hälsa på min lillebror Micke ( jo, även han har det namnet) och hans familj. Både min lillebror och hans söta dotter Alexandra fyller år nästan samtidigt och det skiljer bara några dagar mellen dom och nu på lördag ska vi fira och gratulera dom båda samtidigt.


Söndagar för mig har alltid varit heliga och det är ytterst sällan som jag planerar in något på dom dagarna, och för mig är det vilodagen på hela veckan. På måndag är det dags för en röd dag i almenackan igen och den 6:juni är ju Sveriges nationaldag. Vi får se om jag och Caroline hittar på någonting under den dagen och det beror även på hur vädret kommer att bli.


Den 13:e juni slutar Caroline i skolan och hennes sommarlov börjar, men hon kommer tyvärr att få gå en hel del på fritids i sommar, men det verkar hon inte ha någonting emot, snarare tvärtom. Jag har redan börjat tullat en hel del på min semester och tagit flera strödagar. Dagen efter den 14:e är det dags för mina yngre söner Niclas och Tobias att sluta grundskolan, och till hösten börjar dom båda i gymnasiet.


Nej, nu måste jag sluta och börja göra morgon här hemma, och hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Det är bara några få timmar kvar till det är dags för Jimmy att ta studenten. Jag tar med kameran och det kommer upp bilder antagligen under kvällen eller morgondagen.

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards