Alla inlägg den 16 april 2010

Av Sandra Sterner - 16 april 2010 18:30

Japp, så har det nu blivit fredag, och vad skönt att det nu börjar bli helg.

  

I morse var det extremt svårt att komma upp när mitt alarm gick på strax efter 6-tiden. Det kändes som jag nyss hade somnat och fattade ingenting när alarmet gick på i morse Men efter ett flertal snooze avtryckningar på mobilen så kom jag till slut upp vid klockan 7 för att se till att Caroline fick frukost och kom iväg till skolan.

  

Mina ögon kliade och jag gäspade nästan oavbrutet och insåg att jag inte skulle orka göra mig i ordning på en gång, och efter det att Caroline kommit iväg med skolskjusen så tänkte jag att jag måste "bara få lägga mig ner en liten stund" men den "lilla" stunden blev ända fram till klockan 10!

  

Det är som vanligt när det gäller mig tidigt på morgonen,men i dag gick det bara inte. Men efter att jag fått sova ut ordentligt så kände jag mig utvilad och pigg igen.

  

Jag fastnade framför tv:n igår kväll och kollade på en dokumentär som gick på TV4. Det handlade om en kvinna i USA vid namn Nadya Suleman även kallad "Octo mama"

Som nedkom den 9 februari 2009 (via konstgjord befruktning) med åttlingar (6 pojkar och 2 flickor) 9 veckor för tidigt. Hon levde som ensamstående.

  

Men innan hon fick sina åttlingar så hade hon sedan tidigare 6 småbarn i åldern 2-9 år.

 

Då jag själv är mamma till 6 ungar så tycker jag att det var spännande att se hur hon klarade av vardagen.

Men samtidigt undrade jag varför hon själv valt att skaffa så många barn!? Men helt ensam var hon förstås inte, utan hade hjälp i hemmet av assitenter och barnflickor som turades om nästan dygnet runt med att ta hand om dom alla barnen.


Jag var tvungen idag på eftermiddagen att leta efter lite mera om denna makalösa "octo mama" Det fanns en hel del att läsa om henne, men en sak som jag blev något förvånad och paff över och det är att hon ser väldigt bra ut och inte tal om hennes kropp för att ha fött 14 barn!!


Jag vet, och ser det nästan dagligen att det finns kvinnor som fått barn, och som helt och hållet slutar upp med att bry sig om sig själva Om det har att göra med att dom fått barn och inte längre orkar bry sig om sig själva längre....(det tycker jag är bullshit)

 

Tycker att alla kvinnor ska kunna få lägga lite tid på sig själv varje dag, och vårda sig själva. Man kan inte skylla på att "man inte har tid" p.g.a att man har barn att ta hand om.


Själv tror jag genemot varandra i ett förhållande, är att man ska ta hand om varandra och vara ärliga. Sedan är det förstås upp till var och en om man vill hålla sig fräsch och snygg för sin partner, men det ska ju gälla både två förstås.

 

Då jag inte kom iväg till jobbet i morse så ringde jag upp min chef och frågade om det gick bra att ta ledigt idag, Vilket det gjorde...tack snälla!

 

Blev lite rastlös här hemma efter det att jag gjort förmiddag, och bestämde mig därför att ta pendeltåget ner till Nynäshamn för att ta en skön powerwalk. I Haninge där vi bor var det grått och mulet, men nere i Nynäshamn lyste solen. ( Tyvärr glömde jag kameran hemma och har därför inga bilder att lägga upp)


Micke ringde mig när jag satt på pendeln på väg hem igen och undade om jag vill ha pizza till middag i kväll.....( vilket kändes väldigt bortkastat med tanke på att jag nyligen hade powerwalkat) 

Jag brukar för det mesta tänka på vad jag äter och tänkte att jag skulle ta upp det på min blogg.


Frukost: Kaffe och Vitamindryck och ibland halv fralla med lite Lätt & Lagom men inget som helst pålägg.


Lunch: Beroende på om jag jobbar dag/kväll. Jobbar jag kväll så blir det till lunch fil/yougurt med cornflakes eller musli eller gröt ( dricker alltid lättmjölk) och massor av frukt. På kvällen på jobbet äter jag en lagad måltid. Jobbar jag dag så äter jag en lagad måltid på jobbet, men det blir då ingen middag till mig när jag kommer hem.


Middag: Brukar variera med det blir oftast stekt kött och potatis, kyckling med ris eller fisk.

När jag jobbar kväll och kommer hem sent så brukar det bli lite te och en knäckesmögås.


Men även jag syndar ibland, och följer inte alltid min mat schema efter punkt och pricka. I dag blev det pizza, men jag orkade inte mera än halva sedan var det stopp i min mage.

 

Micke väntar snällt med att börja äta tills det att jag har satt mig

 

Men jag som bara hade druckit lite kaffe och tagit min vitamin dryck var förstås hungrig och kunde i vänta.

 

Skrivet av Sandra 16 april 2010 klockan 18:29

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards