Alla inlägg under mars 2011

Av Sandra Sterner - 22 mars 2011 12:22

Veckan har redan kommit gång och nu är det en ny dag och dags med andra ord ta nya tag. Det är min kvällsarbetsvecka som började igår och det känns skönt att jobba kväll. Då hinner jag med att göra att göra andra grejer på förmiddagarna som jag vanligtvis inte alls hinner med att göra när jag jobbar dag.


Min äldsta son Jimmy bor ju fortfarande hemma, men han är alltmer borta under längre och längre hemifrån. Jag antar att det snart bara är en tidsfråga innan han bestämmer sig för att flytta hemifrån.Först ut att flytta hemifrån var ju Nina, som träffade Janne, som hon blev kär i och gifte sig med, och hon bor ju nu med sin familj i Västerås. Den som stod på tur att flytta hemifrån efter Nina var hennes lillebror Henrik, som numera bor ihop med söta Sara i Västerhaninge. Näst på tur är Jimmy som snart står startgroparna att ta sitt pick och pack att flytta hemifrån.  Vårat stora radhus på 5 rum och kök kommer att bli alldeles för stort för oss, och vi måste inom kort börja försöka se oss efter något mindre.


Nu ser jag på skärmen att klockan tickar på och måste börja göra mig ordning, innan det är dags att åka iväg och jobba ett till kvällspass.

Av Sandra Sterner - 21 mars 2011 10:02

Som ni kanske märkte så tog jag igår en dags blogg break från skrivandet. Jag kände att jag inte hade den minsta lust att skriva något inlägg. Ibland kan det behövas lite vilande från dubbelbloggandet som jag just nu håller på med, men som det ser ut just nu så kommer jag skriva i båda mina bloggar. Men efter en dags uppehåll så känner jag att lusten och orken att sätta mig och skriva och lägga in lite nya bilder ifrån lördagskvällen åter har kommit tillbaka.


Det är väl lika bra att börja bakåt, alltså med lördagskvällen. Niclas kom hit tillsammans med sin lillasyster Caroline vid 18.30-tiden och vi firade av Niclas litegrann här hemma. Den goda smörgåstårtan, som jag hade köpt rynkande Niclas näsan åt och sa att han inte käkade skaldjur ( det som är så gott) men däremot gick ju glassen ner i ett stort svep. Niclas fick pengar utav både mig och Micke i födelsedagspresent, då kan han själv köpa det han vill ha.


Senare på kvällen blev det utgång för mig och Micke. Vi prövade ett helt nytt ställe som hette Grand Garbo och som ligger i Sundbyberg. Micke envisades att vi skulle gå på det stället och han trodde att det skulle vara ett mysigt och trivsamt stället, med bl.a tvåvåningsplan, liveband, schlagerbar, och på övervåningen disco ( men det gick vi inte ens) utan vi nöjde oss med att lyssna på live bandet som spelade under kvällen.

 
 
 Me
 Micke

Kortfattat så hade vi en trevlig utekväll, även om inte direkt Grand Garbo framöver kommer bli ett ställe som jag kommer att besöka flera gånger.

Just det så var det gårdagen, som nästan alltid så försöker jag att göra söndagarna heliga och inte planera att göra en massa saker och det blev till att umgås med familjen och relaxa och bara ha det lugnt och ha det skönt.

Av Sandra Sterner - 19 mars 2011 18:53

Så där då var det dags att knåpa eller rättare sagt skriva ett blogginlägg.

 

Caroline åkte i förmiddags med sin storebror Jimmy den långa resan komunalt ända ut till Vällingby. Där det idag hemma hos Johan och Lizzy skulle ordnas med firadet av Niclas födelesdag. Nu sitter Niclas och Caroline på pendeln som går ifrån Spånga station. Nu i kväll är det våran tur är hemma att fira Niclas 17-årsdag, och det han önskat sig i födelsedagspresent är förutom en moppe ( som jag tror Niclas pappa har hjälpt till att bidraget med) så är det endast pengar Niclas vill ha.



 

 

Niclas med sin födelesdagspresent

   

  

Jag antar att Niclas gillar mycket att meka med mopeder

 

      


Caroline med sin nya mobil som hon fick utav sin pappa

 

Jag fick nyligen ett mail från Johan, som skickat över lite bilder från Niclas födelsdagsfirade. Tackar så mycket för dom.

 

Förutom att vi ska fira av Niclas här hemma hos oss ikväll, med bl.a smörgåstårta och glasstårta.

 

      

 

Senare ikväll är det tänkt att det blir utgång för mig och Micke.Det har nu gått ett tag sedan vi slog våra klackar i taket och i kväll blir det av.

 

Skrivet av Sandra 19 mars 2011 klockan 18:40











Av Sandra Sterner - 18 mars 2011 22:45

Jag kan knappast påstå att det har varit mycket till någon lugn, skön och avslappnade fredagsmys kväll.

 

Nej, det har varit nästan i princip varit fullt upp att göra sedan jag kom hem nu på kvällen. Jaa, anledningen till att vi inte kunnat unna oss något fredagsmys är av att jag ikväll fick agera någon slags frisör igen.

 

   

Denna gång var det dock inte till Micke utan istället var det till min yngsta dotter Caroline, som ville ha hjälp utav mig med att tona sitt hår i en helt ny hårfärg....nämligen rött!! Jag måste skriva att jag verkligen var mycket tveksam om hon skulle passa i rött hår och efter att vi diskuterat en stund med varandra så kom hon till slut fram till att mamma skulle göra ljusa små slingor i hennes långa hår istället.

    Innan såg Caroline hår ut såhär.

 


Det färdiga resultat blev såhär.

 

Ja, det är det jag fått göra en fredagskväll efter det att jag kom hem ifrån jobbet.

 

Jag kom och tänka på en incidens som hände för många år sedan. Det var så att min äldsta dotter Nina fortfarande bodde hemma, och hon hade bett mig om hjälp att blondera hennes axellånga hår. Jag minns det så väl och kommer ihåg att jag även denna gång var väldigt stressad över någonting, men kunde förstås inte säga nej till Nina.

 

Jag kletade in blonderingsmedlet i hennes hår och det fick sitta och verka ett tag. Sedan sköljde Nina ut hårfärgen och torkade håret torrt. När hela håret hade torkat klart, så upptäcktes det en rund "munk"fläck mitt uppe på Ninas hjässa ( usch så pinsamt) Det var bara illa kvickt att ta sig till Saho som fick återgärda min misslyckade blondering resultat på Nina.

 

 

Skrivet av Sandra 18 mars 2011 klockan 22:42














Av Sandra Sterner - 18 mars 2011 08:20

 

  

Jag börjar mitt morgon inlägg med att önska min son Niclas ett stort Grattis på din 17-årsdag.

 

 

Nu återstår det bara 1 år till och nästa gång du fyller år så är du myndig. Nu måste jag rusa iväg till pendeln och åka iväg och jobba.Tillbaka på bloggen någon gång under kvällen.

Av Sandra Sterner - 17 mars 2011 17:31

Ja, då befann man sig alltså på Bloggplatsen. Detta blir mitt allra första skrivna inlägg på den här sidan. Dom tidigare inläggen är ju kopierade och överflyttade hit ifrån den gamla sajten.

 

Men en sak undrar jag över vart har alla mina gamla och trogna läsare tagit vägen. Ni som nästan dagligen följde mitt skrivade förut verkar ju inte alls följt med mig till flytten hit på bloggplatsen   

 

Hmm, mycket märkligt att ni inte tryckte på länkarna som jag hade lagt upp på mina gamla blogg. Utan istället verkar det ju som om ni fortfarande läser min gamla blogg. 

 

I övrigt så kunde jag inte alls somna igår kväll eller snarare natt utan låg vaken ( kändes det som) i princip hela natten. Somnade så småningom, men istället försov mig riktigt ordentligt istället och vaknde inte förrän klockan var långt in på förmiddagen.  

 

Av Sandra Sterner - 16 mars 2011 19:45

Då var man redan framme vid onsdagskvällen. Nu har halva veckan passerat, och det känns skönt att det nu bara är två dagar kvar innan det är helg.

 

Jag har lyckats komma upp relativit tidigt under dom här tre dagarna. Varenda vardagsmorgon är den andra lik här hemma för mig. Vaknar går direkt in i badrummet, duschar, lägger make-up, borstar det långa håret ( som vissa dagar kan kännas som en evighet att göra) och väljer sedan kläder.

 

Väcker Caroline, fixar ordning frukost till oss båda, varm Oboy med ostsmörgåsar till Caroline, och för min del brukar det endast bli en kopp kaffe och ett glas vitamindryck.

 

Likaså har det nästan sett ut som vilken vanlig dag som helst på jobbet. Jag tycker däremot att vi fått något mera att göra under dagveckorna, men inte alls emot mig, som tycker om att jobba undan i mellan högt tempo, och tycker samtidigt att dagarna går så mycket fortare om det är så att man har att göra hela tiden, än att bara sitta flera timmar och bara "rulla tummarna" hela dagarna. Nej, tack, det är inget för mig.

 

Ni kanske kommer ihåg att jag skrev i måndags att Micke hade råkat slagit i sin skalle i en järnbalk på sitt jobb och blivit yr i skallen med huvudvärk. Sent igår kväll drabbades Micke utav plötslig näsblod, det bara rann från båda hans näsborrar ( och han som aldrig brukar blöda näsblod) men lyckligtvis så lugnade det ner sig efter ett tag.

 

När jag kom hem nu på kvällen hade "kocken" Micke varit i farten igen. Till middag hade han tillagat ungstekt fylld falukorv med kokt potatis. Jag som bara hade käkat yougurt och smörgås på jobbet var jättehungrig och åt med god aptit.

 

Då Micke varit så schysst att göra middagen ( det gör han ju nästan jämt) så var det en självklarhet att jag diskade och gjorde ordning kaffe. När jag sedan kommer ut till vardagsrummet med kaffekopparna, så möts jag utav en sådan här "knasig" karl i soffan.

 

Inte vet jag om det är så att Micke fick något "men" efter den lilla olyckan som han råkade ut för på jobbet i måndags. Men jag tror mera att det är så att Micke känner sig på väldigt gott humör ikväll. Det händer då att han brukar få sin konstiga små ryck och börjar spexa.


Här ligger Herr koko och sjukar sig...igen

 

Jag har även hunnit med att leka frisör och assiterat Micke, som ikväll ville ha hjälp med att färga håret i en ännu mera gråare nyans. Nej, jag menar förstås att jag färgade hans hår svart.

 

Knäppgöken Micke insiterade verkligen på att även han skulle gnussa in det svarta hårmedlet med sina händer. Tyvärr så ingick det ju bara två plasthandskar.

 

Jag ville förstås INTE  få svart hårfärg på mina vita fingrar och därför ville jag absolut använda en utav plasthandskarna.  Micke tog på sig den andra plasthandsken och på den andra improviserade han och satte på sig en systembolagspåse.





Suck, stön, vilken jobbig karl han kan vara emellanåt och bara komma på den iden att sätta sig en systembolagspåse på den andra handen...Koko koko!!

 

Till helgen har vi lite planer som vi hade tänkt göra på kvällen. Återkommer med det lite senare i veckan.

 

Skrivet av Sandra 16 mars 2011 klockan 19:45

Av Sandra Sterner - 15 mars 2011 20:45

et sägs ju att smaken är som baken....

Hmm, just det delad, och likaså är det med min smak var det gäller allting mellan denna himmel och jord.

 

Härom veckan fick jag ett litet underhållade videoklipp skickat till mig Videoklippet som är en practical joke handlar just det om baken eller även kallad rumpan.

 

Idag när jag var på väg hem från jobbet, kom jag på ideen att göra min egen lista om vad jag gillar och ogillar.

Okej, då kör jag igång...

 

Gillar:

Ärlighet och uppriktighet.

 

Ogillar:

Falska och opålitliga människor och lögner.

 

Älskar:

Alla min barn såklart och så Micke.

 

Mina bästa egenskaper:

Till mina nära och kära, som känner mig väl är jag snäll, tillmötesgående, omtänktsam, ödmjuk och kärleksfull.

 

Mina sämsta egenskaper:

Är otroligt långsint och förlåter ( nästan) aldrig en oförrätt.

 

Favorit färger:

Rosa, rött, vitt, svart och ljusblått.

 

Favoritårstid:

Sommaren.

 

Favorit Kläder:

Jag klär mig efter tillfället.Till vardags mestadels i jeans eller svarta byxor med snygg tillhörande tröja, blus eller t-shirt. På våren och sommaren gärna i kort klänning eller kjol och top. Till festliga tillfällen oftast i klänningen eller ibland även i jeans och linne.

 

Favorit märke på bil

Lamborgini såklart.

 

Favorit mat:

Jag äter för det mesta allting, men det som jag absolut inte äter är: ( Det är nästan så jag för kvälningar att skriva det: Usch, och blä för fläskkorv, rotmos, pepparrotsås ( äter inte svartpeppar över huvudtaget) fiskbullar ( nu spyr jag nästan) och surströmming.

 

Tittar gärna på:

Gärna snygga killar. Nej, skämt åsido, men då det gäller tv-program så ser jag faktiskt på det mesta. Men gillar allra bäst att se: Dokumentärer, Plastic doctor in Beverly Hills, Skönhetstävlingar, dansprogram och musikprogram. Och ibland även Olösta fall ( ett tv-program som är från USA där dom visar olösta kriminella brott)

 

Lyssnar gärna på:

Det är mestadels låtar med engelsk text och det brukar bli en blandning utav många stora artister. För det mesta brukar det bli 70-80-90-tals  Disco låtar och lugna och sköna ballader, Hårdrock ( gärna Kiss och Bon Jovi) och viss schlager. Jag lyssnar dock inte någonting alls på Opera, Klassik och Folkmusik...usch, så hemskt vidrig musik det är i mina öron.

 

Det första jag lägger märke till på en kille:

Det var ju tur att jag inte valde det första alternativet som jag först hade tänkte använda mig utav, när jag gjorde denna lista.

 

Från början hade jag tänkt göra en massa olika sortes[x]-alternativ. Men nu blev det inte så, utan istället gjorde jag listan som gick fortast för mig att skriva.

 

Dessutom hade jag gjort [x]-alternativen, så hade det blivit full garderad med en massa kryss.

 

Jag brukar först och främst kollar jag in själva kroppshållningen, sedan längden ( vill ju inte ha en dvärg eller än som är mycket kortare än mig själv) sedan vidare till ansiktet, ögonfärgen, håret ( föredrar mörkhåriga och gärna lite långhåriga.)

 

Det mesta utav detta stämmer ju rätt så bra in på Micke. Bortsett från att han är lite trind och rund om magen. Och jag skulle inte ha något emot om han fick arselt ur vagnen och började träna bort lite utav sina extra "kärlekshandtag" som sitter just på hans mage och det är typ 5-6 kilo.

 

Just det tänkte visa er videoklippet som jag fick utav en killkompis.

 



 

Skrivet av Sandra 15 mars 2011 klockan 20:37

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards