Alla inlägg den 18 juli 2008

Av Sandra Sterner - 18 juli 2008 20:45

Det känns som jag lever i en mardröm. Det som jag aldrig trodde skulle hända. Jag trodde Micke och jag var det mest lyckligaste gifta paret i världen, vi som alltid har så roligt tillsammans, och som skrattar åt samma saker. Visst vi har haft våra små tjafs ibland, som säkert många andra par har också, men det har bara handlat om små bagateller. Jag tar det hela gårdagen från början. Jag hade varit inne i stan igår och gått runt lite i affärer, och hittade två gulliga korta klänningar. Som Micke först trodde var tröjor. Sedan var jag till min frisör som ligger vid Fridhemsplan, där jag fixade till mitt slinta hår. Micke ville ha några bärs för att det var fredag, och för att fira att helgen hade börjat. Så snäll som jag är så gick jag in och köpte några bärs till honom, och en liten flska vitt vin till mig. Kvällen började jättetrevligt, vi satt och pratade med varandra, om hur dagen hade varit.

 

Caroline var ute och lekte med sina bästa kompisar Sabina och Bianca och dom hade det så roligt i Carolines lekstuga som hon har på våran tomt. När klockan började närma sig efter 20 tyckte jag att det var dags för Carolines kompisar att gå hem.

 

- Nu är det dags för din kompisar att dom börjar gå hem. För nu ska du hoppa i badet lilla gumma.

 

- Men mamma jag vill leka mera.....

 

- Caroline du ska i badet nu, klockan börjar bli mycket.

 

- Okej, då jag kommer

 

- Säj hejdå till dina kompisar så får ses ni i morgon igen.

 

Caroline kom in, och jag hällde upp  badskum till henne.

 

- Mamma titta vilka stora bubblor det blir

 

- Det blir det när man har schampoo, i vattnet, hoppa i nu.

 

Caroline hoppade glatt ner i vattnet och började sjunga låten "Upp

upp och hoppa ligg inte och dra dig du och jag måste fånga dagen" det är en av Carolines favorit sånger. Hon kan lyssna på den låten flera gånger under en och samma dag. Hon verkar aldrig ledsna på den låten. När hon till slut hade badad klart så fick hon sitt kvällsfika. Som bestod av kall oboy och smörgås med kaviar. Hon tittade en liten stund på tv, och sedan kom hon in till mig

 

- Mamma jag är trött nu, vill sova

 

- Har du borstat dina tänder

 

- Näää

 

- Men då är det hög tid att du gör det nu lilla gumman

 

Så gick hon in i badrummet och borstade sina tänder

 

- Mamma jag är klar nu

 

- Då kommer mamma och bäddar om dig och ger dig din godnatt puss.

 

Lill gumman var rätt så trött för hon somnade rätt så fort. Jag gick tillbaka till data rummet för att kolla min blogg, och för att läsa vad andra bloggare skriver.

 

Då Micke plötsligt

 

- Ska vi gå till Emilias i kväll och sjunga karaoke.

 

- I kväll....jag vet inte om jag känner för det....

 

- Men det är ju karaoke, där på fredagarna

 

- Okej då ska bara göra mig i ordning först

 

Så var det min tur att hoppa ner i badet låg i badet och smuttade på det goda vinet jag hade köpt. Sedan var det dags att lägga på lite fest make up. Mitt hår var redan så fint så det behövde jag inte göra så mycket åt. När jag sedan var klar hade klockan hunnit bli nästan 22.30 och jag frågade Micke

 

- Vi behöver väl inte gå redan, kan vi inte sitta hemma först, och värma upp lite. När klockan sedan hade blivit 23 så traskade vi iväg till Emilias. Som vanligt så stod dom snälla vakterna Peter och Selle vid ingångentill Emilias

 

- Vart har ni varit, så kul att ni dök upp till slut.

 

Inne på stället var det halv fullt med folk, och karaoken hade redan kommit igång. Vi gick fram till bardisken för att beställa något att dricka

 

- Ett glas vitt vin och en stor stark

 

Micke som skulle ha betalat hade förstås glömt sin plånbok hemma.....så typiskt

 

- Jag kan gå hem och hämta den

 

- Nej, jag har pengar med mig så jag betalar. Du vet hur det blir om du lämnar mig själv kvar är på Emilias.

 

- Men jag som tänkte betala fortsatte Micke

 

- Det gör inget, jag betalar nu, kan vi inte gå ut på terassen och sätta oss ?

 

Så vi gick och satte oss på uteterassen, det var en riktig skön kväll ute. Vi satt och små pratade med varandra och så pratade vi lite med vakterna Peter och Selle. Plöstligt dyker det upp ett välbekant ansikte i dörr öppningen till uteterrassen. Jag sitter och stirrar som ett "fån" men herregud är det där inte Matti. En av mina f.d pojkvänner som jag inte sätt på flera år. Till slut märker killen att jag stirrar på honom, han tittar tillbaka på mig och ler.

 

- Du sitter bara och glor, har du sett något snyggt, säger en välbekant röst.

 

Det är Micke som undar vad det som har fångat mitt intresse.

 

- Ehhh jag tror att det är en f.d kille till mig som är här i kväll.

Micke som satt med ryggen till var tvungen att vända sig om helt, för att se vem det var som jag menade.

 

- Vilken kille då?

 

- Den där långa mörkhåriga killen med hästsvans

 

- Han vilken "sopa" säger Micke

 

- Du är bara svartsjuk, fast du tidigare har sagt att du inte är det.

 

Micke blir förstås irriterad och går in till karaoke värdinna som jobbar där. Han står där inne och skriver ner på en lapp den låten, han tänkte sjunga. Jag sitter fortfarande som fast nitad på min stol på terassen, och stirrar och undrar är det inte Matti....?

 

Micke kommer tillbaka till mig efter att ha skrivit upp det han ska sjunga.

 

- Nu drar jag hem...

 

- Varför då....du gick ju nyss in och skrev upp på en låt du ska sjunga. Då kan du väl ändå inte gå hem.??

 

- Ska hämta min plånbok. Du verkar kunna klara dig själv.

 

Då rann mitt sinne....

 

-  Vilken barnunge du är, men stick då om du vill....

 

Sedan reste jag mig från stolen, och gick nochalant bort därifrån.

Jag gick in och ställde mig i baren, och började små prata lite med Lotta som jobbar som där som bartender. Står där lite för mig själv, då även Lotta måste servera gästerna. Då ser jag att killen som stod ute på terassen förut. Nu också hade kommit in och ställt sig i baren, inte speciellt långt ifrån mig. Yttligare en gång började jag stirra på honom  är det Matti....jag har ju inte sett honom  på minst 8 år.

Det får bära eller brista. Jag måste bara få veta, om det är han eller inte.

 

- Hmmm ursäkta heter du Matti....?

 

Killen tittar på mig och skrattar..

 

- Näää jag heter Stefan

 

- Oj då, ursäkta då jag trodde du var en annan.

 

- Ingen fara....säger han och skrattar

 

När vi står där och pratar med varandra, så ringer min mobil, och det är Micke som ringer. Han står på baksidan av Emilas och tittar in genom fönsterna, och undrar om jag kan öppnade nödutgångsdörren?

 

- Nej, det kan jag inte

 

- Är du för upptagen för det....

 

- Näää det är jag inte.

 

- Öppna dörren då....

 

Det var ett par andra därinne som såg att Micke stod därut och slet i dörren, och ville komma in, men hur dom en försökte vrida runt vredet så gick det  inte dörren och öppna.

 

- Där ser du sa jag till Micke, du måste gå runt och till slut fick även han ge med sig, och traskade runt stället

 

Snacka om att vara envis som en åsna. Han hade kommit in fortare i lokalen om han hade gått in, genom den ordinare entren. När Micke sedan äntligen hade kommit tillbaka. Så var det nästan hans tur att börja sjunga. Det blev som vanligt låten "Carrie" med Europe han valde att sjunga, och han gjorde den lika bra som alltid. Jag filmade in Mickes framträdande med våran digitalkamera, och till min förvåning så går Micke under sitt framträdande fram till Stefan och låter han sjunga med i refrängen. Jag stod bara där, och gapade, och fattade noll och ingenting....

Jag som trodde att Micke hatade den där killen, men nu tycktes dom ha blivit vänner. Jag själv som stod och filmade alltihop blev förstås också glad, över att Micke inte längre retade upp sig på honom.

När nästan låten var slut, så kom Micke fram till mig. Vet inte riktigt vad som flög i mig, men jag "puffade" lätt bort honom från mig. Efter den incidensen, så vet jag inte vad som i egentligen flög i Micke. Han lackade ut totalt, och stack därifrån, direkt efter det att han sjungit klart.

 

Jag sprang förstås efter honom, men han var alldels för snabb för mig, och var utom synhåll. Jag blev både lite ledsen på mig själv över mitt uppförande. Men att dra iväg så där mitt i natten, och lämna mig alldeles själv i centrum. Jag började rota i min handväska efter min mobil. och till slut så fann jag den och ringde upp Micke som svarade efter några signaler och han var bra irriterad  på mig.

 

- Du kan sticka tillbaka till Emilias du verkar vara så tänd på den där "snubben"

 

- Det är jag inte alls det. Det är dig som jag älskar...

 

Micke verkade inte lyssna, utan slängde på luren i örat på mig. Detta upprepades fyra gånger, och alla gångerna slutade med att Micke lade på luren i örat på mig. Är det något som verkligen retar upp mig. Är när folk lägger på telefonen, under pågående samtal.Till slut gav jag upp, och sprang hem. Där möttes jag upp av både mina äldsta söner Henrik 17 och Jimmy 18 som forfarande var vakna.

 

- Var är Micke då.....

 

- Vi blev visst lite osams uppe på Emilias.

 

- Micke blev sur på mig för att jag stod, och pratade med en annan kille. Som jag från början trodde var en f.d kille till mig.

Sedan drog Micke bara därifrån. När jag försökte ringa till honom så lägger han bara på luren.

 

- Men mamma så där ska du väl ändå inte ha det.Vi går upp till Emilias och ser efter om han är där. Henrik och jag  gick upp dit tillsammans och det var vakten Peter som stod där utanför. Jimmy var hemma,och passade Caroline som låg och sov

 

- Är Micke därinne....

 

- Jaa, han är därinne någonstans, men jag vill inte att det ska bli något bråk....

 

- Nej, jag ska inte bråka. Ska bara försöka få med mig Micke hem.

När jag kommer in i lokalen, så hittar jag Micke stuffande på dansgolvet.

 

- Kom nu älskling vi ska gå hem nu.

 

- Vad fan gör du här....

 

- Du kan väl följa med mig hem nu snälla

 

Till slut så följde han med mig. Men innan vi hade kommit hem. Så flippade Micke ut totalt, vet inte när jag såg han så irriterad  på mig som han var då.

 

- Du är så jävla tänd på den där killen därinne, säger han och pekar bort mot Emilias

 

- Nej, det är jag inte alls det, jag frågade bara honom om han var Matti.

 

- Du äcklar mig, alla såg därinne hur du uppförde dig.

 

Sedan måste Micke ha fått frispel totalt. För att tog upp sin mobil från sina ficka och slängde den så hårt i asfalten, att den gick sönder i flera småbitar. Likaså plånboken åkte i marken, så att både id kortet och bankomatkortet ramlade ur.

 

- Ta dom är nycklarna jag vill aldrig mera se dig din jävla kärring.

 

- Sluta nu Micke vad är det som tar åt dig. Det är tydligt att du inte kan dricka så där många öl.

 

- Det har inte med ölen att göra. Problemet är du och alla dina jävla barn.

 

- Ja, men snälla vi är ju ändå gifta.

 

- Jag lämnar dig nu, du kan ta hand om alla dina ungar själv. För du ser mig aldrig mera jävla kärring skrek han.

 

Sedan gick han sin väg, det spelade ingen roll vad jag sade till honom. Tidigare var jag lite ledsen men nu sprutade tårarna ur mina ögon. Jag var så ledsen att jag bara stod där och skakade. Vi som hade det så trevligt tidigare på kvällen, och så slutar kvällen så här. Jag böjde mig ner för att börja plocka om dom små delarna från Mickes sönderslagna telefon, och plockade upp hans id-kortet och hans bankomat kort, och lade tillbaka det i hans plånbok.

 

När jag kom hem så släppte alltihop. Jag bara lade mig ner på  sängen och hela kroppen skakade, så ledsen var jag.

Till slut måste jag ha somnat till för Henrik kommer in.

Jimmy och han hade dragit iväg till en nattöppen bensin station för att köpa cigaretter.

 

- Mamma varför ligger du och sover i min säng....?

 

- Oj då, förlåt Henrik. Jag var så ledsen när jag kom hem. Det var inte alls meningen att jag skulle somna i din säng.

 

Jag klev upp och tittade på klockan som visade sig var 3 på morgonen.

 

- Har inte Micke kommit hem än

 

- Nej inte vad vi har sett.

 

Jag kände att jag inte skulle kunna somna om. Så istället bestämmde jag mig för att sätt på lite kaffe. I normala fall brukar jag inte sätta på kaffe vid den tiden på dygnet. Det fanns inte så mycket jag kunde göra längre åt den här situationen. Micke ville inte längre veta av mig. Jag kunde inte annat en accepetera det, och om han nu så gärna ville ha det så.

 

Jag tog mitt ny bryggda varma kaffe, och slog på datorn, för att få tankarna på någonting annat för stunden. Tänkte från början sätta mig ner, och börja skriva på en blogg. Men tänkte först till lite mera, det är inte så bra att sätta sig och skriva en blogg. När man är så upprörd som jag var då. Så istället satte jag mig och läste lite vad mina favoritbloggare hade skrivit på sina sidor under dagen.

Men efter en stund började jag fundera. Tänk om inte Micke inte kommer tillbaka, hur ska det då gå med alltihopa. Snart är det den sista juli, och hyran dom övriga räkningarna och maten ska betalas.

Det kommer inte att gå runt ekonomiskt för mig.

Jag klarar omöjligt själv av att både betala hyran och dom övriga räkningarna och ovan på det all mat, det kommer aldrig att gå....

Jag satt och tittade ut genom fönstet, och såg att det började ljusna ute. Kollade på dataskärmen hur mycket klockan var, och den hade redan blivit 5.15

 

Nu är det på hög tid att få någon form av vila. Snart så kommer Caroline att vakna. Hon brukar alltid komma in till mig i sovrummet, och säga att hon är hungrig och vill ha frukost.

Börjar förbereda avstängningen av datorn. När jag plöstligt hör någon som står och slår på våran ytterdörr. Jag blev förstås väldigt rädd, och undrade först vad är det för idiot som håller på så där. Både Henrik och Jimmy  kommer gående ut till hallen.

 

- Mamma vad är det som låter

 

- Det är någon som står och slår hård på våran ytterdörr.

 

Henrik går fram och öppnar dörren.

 

- Mamma det är Micke som står här utanför, han  säger att han vill komma in.

 

- Jaså, nu passar det minsann.

 

- Vart har du varit säger jag till Micke.

 

Till svar får jag bara en tystnad....

- Är du döv kan du svara vart har du varit....

 

- Ute...

 

- Det fattar jag men i 3 ½ timme vad har du gjort då....?

 

- Bara gått omkring

 

- Du som är så otroligt lat. Du brukar ju i vanliga fall aldrig vilja gå ut på promenader, och så påstår du att du skulle ha varit ute och gått i 3 ½ timme. Tror du på allvar att jag skulle gå på det.

 

- Jag satt mig ner på en parkbänk

 

- Där brukar fyllon sitta.

 

Efter att vi stått och diskuterat ett tag, så gick han in och duschade.

 

- Varför ska du gå in och duscha klockan 5.30 på morgonen. Har du varit otrogen nu igen men som vanligt så fick jag inget svar.

 

Han gick in och duschade och jag tyckte det var en konstig tid att duscha på. Jag var precis på väg i till vårat sovrum, och går förbi  badrumsdörren som plötsligt öppnas,och ut kommer en ren och fräsch Micke

 

- Står du utanför badrumsdörren och spioner på mig

 

- Nej, varför skulle jag göra det. Jag har sett dig naken massor av gånger förut. Jag var på väg in till vårat sovrum.

 

- Säkert

 

Sedan gick han och lade sig på våran säng och somnade. Jag blev så rosen rasande över att han så nochalant kunde behandla mig på det är sättet Jag tänkte inte låta honom sova. Så jag bestämmde mig för att väcka honom. Men det var inte det lättaste då han fortfarande inte hade nyktrat till

 

- Mmm,vad vill du nu då....

 

- Vill du ha det så här,du behandlar mig på ett väldigt otrevligt sätt.

 

- Det var du som började

 

- Men du då som hade sönder din mobil, och kastade iväg din plånbok är inte det rätt så barnsligt av sig.

 

- Jag villl sova fick jag till svar.

 

Vid det laget var jag så arg på Micke att det bara kokade inom mig. Jag måste får utlopp för min frustation och ilska. Jag bestämmde mig fast klockan bara var lite efter 6 på lördagsmorgonen att jag skulle ut och springa av mig min ilska. Jag satte på mig mina jogging byxor och en svart t-shirt och snörde på mig mina gympaskor.

Jag gick in till sovrummet igen där Micke låg och sussade så sött.

 

- Du jag drar i väg nu

 

Han tittade lite sömnigt på mig

 

- Mmmm gör det om du vill

 

Jag satt upp mitt hår i hästsvans satte på mig mina mörka solglasögon. Nu ska det ut och springas. Jag tror aldrig jag har sprungit så fort på en joggingtur, som jag gjorde i morse. Men det kändes väldigt skönt att få springa av sig sin frustation och ilska. Efter att ha joggat i 1 timme i väldigt rask takt, så var mitt humör lite bättre när jag kom hem. Jag var alldeles genomsvettig, efter den jogginturen. Så nu var det min tur att hoppa in i duschen. Sedan gick jag och lade mig i min säng, och jag måste ha slocknat på en gång.

För sedan blev jag väckt av min lilla dotter Caroline som stod vid min säng.

 

- Mamma får jag gå ut och leka med Bianca.

 

- Men lilla gumman du måste äta frukost först.

 

- Det har jag ju redan gjort, mamma.

 

- Har du fixat frukosten själv idag.

 

- Nej, så klart jag inte har Micke hjälpte mig.

 

- Så snällt utav honom. Då kan du gå ut och leka, men först av med ditt nattlinne och så sätter du på dig en klänning.

 

- Okej då mamma....


Jag hoppas att alla ni som läser min blogg. Har lite förståelse över att vårat förhållande nu är lite ur sin balans, och att det kanske kommer att ta ett par dagar innan vi hittat helt tillbaka till varandra igen.

Men samtidigt är våran kärlek till varandra väldigt stark. Så vi kommer snart kunna reda ut där här igen. Nu ska jag gå och lägga mig, det blev inte så många timmars sömn för mig i natt.

Av Sandra Sterner - 18 juli 2008 20:00

Nu har jag äntligen kommit tillbaka hem.

Då jag först ville gå och shoppa lite i affärer först.

Så bestämmde jag mig för att åka in till city först.
På Gina Tricot hade dom super rea, och jag fyndade två jättefina korta sommar klänningar.

 

Sedan köpte jag ett par nya snygga solglasögon till Micke, vid Hötorget.

Sedan tog jag tunnelbannan till Fridhemsplan för att gå till min frisör.

 

Som vanligt blir man lika trevligt bemött.Men när man ska göra extensions så tar det alltid ett par timmar.

 
Jag hade verkligen träsmak i baken när jag gick därifrån.

På vägen hem så ville Micke att jag skulle köpa med mig några starköl till honom. Så jag slank in på bolaget som inte ligger allt för långt från min frisör och köpte några bira till honom, och en liten flaska vitt vin till mig.

 

Själv tycket jag att öl är bland det värsta som finns att dricka.....blä

Men när jag kommer hem sen och ska visa upp vad jag har köpt.

 

Vad tror ni Micke säger:

 

- Är det där tröjor?

 

- Näää det är det inte, det är klänningar.

 

- Men dom är alldeles för korta

 

- Det är dom inte alls det.

 

- Ska du på allvar sätta på dig så korta klänningar, utan  leggings under.

 

- Så klar jag ska, dom är inte kortare än mina andra klänningar som jag har, vänta får du själv se när jag har satt på mig dom.

När jag sedan hade satt på mig klänningarna, så tyckte Micke inte dom var så farligt korta.

 

- Men du vet ju att jag inte använder långa klänningar. Inte ens då vi gifte oss.

 

- Jo jag vet...men

 

Så där ja! Det finns ingen som kan bestämma  över mig. Vad för sorts längd jag ska ha på mina klänningar eller kjolar.

Micke skulle du vilja att jag att jag sa åt dig att klä dig i kläder som du inte tycker är snygga....?

 

Skrivet av Sandra 18 juli 2008 klockan 19:55

Av Sandra Sterner - 18 juli 2008 11:15

 

Nu har jag äntligen massat mig upp ur sängen. En riktig sömntuta har jag gått och blivit.....gäsp!

 

Nu är jag tillbaks för ett litet blogginlägg. Tycker veckan har gått riktigt fort, och nu äntligen har det gått och blivit fredag.

 

Vad jag vet så har vi inget inplanerat inför helgen.Vi ska bara ta det lugnt och bara slappa, umgås med mina barn och sitta ute på våran baksida. Kan tänka mig att Micke kanske kommer att grilla.

Han älskar grillat kött. Jag min stackare blir alldeles förskräckt om maten innehåller för mycket fett då kan jag inte alls äta. Det kommer upp på en gång då. Det hände senast på midsommarafton då jag åt lite för mycket mat med fett. Jag blev alldeles illamående och fick upp all mat, så därför undviker jag så mycket onyttig mat som möjligt.

 

Nu sitter här med mitt morgonkaffe och har knaprat i mig några kex. Dom är så himla torra så det nästan dammar i munnen, när man äter dom, men dom är i alla fall fettfria.

 

I dag ska jag åka in till min frisör som ligger vid Fridhemsplan och fixa mitt hår, det har blivit alldeles för slitet nu. Ni som inte kanske redan vet så har jag " hair extensions"  Mitt eget hår är halvlångt, men det är så himla tunt. Därför har jag hair extensions för att få det lite tjockare, och för att det ska bli lite längre också. Så nu idag ska jag iväg och få nytt hår i satt. Det tar ett par timmar och fixa det, men det är det ju värt.

 

Micke tycker det är skit snyggt med långt hår på tjejer, och jag tror med stor sannolikhet att han vill att jag fortsätter med hair extensions.

 

Det är bara att klicka in på hans sida. Så kan ni se vad det är för bilder som han lägger upp.

 
Skrivet av Sandra 18 juli 2008 klockan 11:13

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards