Alla inlägg under september 2010

Av Sandra Sterner - 25 september 2010 19:00

Det gäller verkligen att planera när man har ledigt och få så många saker uträttade som möjligt.

 

Innan jag idag åkte för att fira Tobias födelsdag, var jag bara tvungen att få mitt hår fixat. Det har gått ett par veckor sedan jag sist fixade min hair extenstion och det började nu bli läge att få håret fixat på nytt igen. Jag kände att det bara inte längre gick att få någon som helst ordning på frisyren längre och det gick bara att ha håret uppsatt. Likaså var det med utväxten, den behövdes även denna gång färgas om.

 

Det är så himla skönt att slippa åka iväg in till någon salong inne i stan, och sitta där som ett utställningsobjekt för allmän beskådan.

Nej, tack det är inget för mig! Får lov att säga att jag gått och blivit lite bortskämd, och det känns även förstås jätteskönt att få sitt hår både färgat och omstylad här hemma.

 

Efter att det var färdig fixat så var det läge att sticka iväg till Tungelsta för att fira min son som fyller 15 år idag. Hans pappa hade ordnat med både en hemmabakad tårta och en massa goda kakor och till det drack vi vuxna kaffe medans ungarna drack läsk.

 

Johan och födelsebarnet Tobias

 

Jag tillsammans med hälften utav mina barn

 

Titta bara vilket glatt humör vi är på allihopa

 

Micke följde dock inte med utan åkte istället för att veckohandla på Coop Forum ( vilket är bland det värsta jag vet att göra) men Micke har inget emot att veckohandla och verkar istället göra det med nöje. När jag kom hem igen så var både skafferi/kyl/frys välfyllda igen och så hade även Micke fixat middagen som idag blev fläskkokletter och klyftpotatis.

 

 

 

Skrivet av Sandra 25 september 2010 klockan 18:54

Av Sandra Sterner - 24 september 2010 23:45

En riktig mysig och trevlig hemmakväll har vi haft. Vi har både ätit lite gott och smått och när det ändå var fredagsmys i kväll så smuttade jag på ett glas cider.

 

Vi kollade även in vilka utav deltagarna som gick vidare til Idol och själv så har jag fått några favoriter och hoppas förstås att det kommer att gå bra för dom i tävligen. Snart så sätter det tävligen igång på allvar, och då kan även tv-tittarna rösta på just sin egen persoliga favorit.

 

Efter programmet Idol så ville Caroline gå och lägga sig och nu ligger hon och sussar så sött inne i sin säng. Hon ser mycket fram emot morgondagen då hon ska få åka till Tungesta för att gratta sin storebror som fyller år.

 

Jag har alltmer börjat känna att mitt glada och skämtsamma humör är på väg tillbaka, och det tänkte jag nu dela med mig utav till mina läsare.

 

Trots att vi har tv-box och egentligen massor utav olika kanaler att titta på, men det fanns tyvärr inget som helst sevärt för varken mig eller Micke. Utan istället var det tänkt att vi skulle gå och sätta oss framför våra datorer.

 

På vägen in till vårat datarum, så kom jag att tänka på ett tv-program som jag tidigare under dagen sett  på TV3 och det var "Extreme Home Makeover"

 

Kände mig glad och uppåt och kanske det berodde på att jag druckit lite cider. ( Kan väl behövas för mig att äntligen nu börja känna mig glad och uppåt igen)

 

Nu var det så att jag fick mig en ide utav programmet som jag tidigare idag såg på tv:n, men det var inte att göra någon Extreme Home makeover. Nej, nej snarare att göra en liten mindre "Mini Makeover " på Micke.

 

Japp, sagt och gjort så började jag att leta i både Micke och Jimmys garderober efter kläder som jag trodde mig passa för hans nya look, och efter en stunds letade så fann jag till slut något som jag trodde skulle passa Micke perfekt för hans nya look. Ville även att Micke skulle ha en slips till den vita skjortan som var knäppt till den allra översta knappen. Men Micke har aldrig varit någon slips kille och äger inte heller därför ingen slips. Likaså är det med min son Jimmy som inte heller är mycket för slipsar. Det blev till att börja leta igen, och denna gång efter något slags tyg som man kunde göra om till något slips liknade, men hade inget tyg i svart hemma. Det blev till att fundera lite till och efter en stund kom jag på att det och det fick lov att duga med ett svart skärp. Som ett extra plus så fick Micke sätta på sig ett par gamla läsglasögon, och det blev verkligen pricken över i:et

 

 

 

 

Av det som vi hade hemma, så var Mini Makeovern av Micke klar och den vanligvis tuffa hårdrocks killen blev en liten nörd.

 

När jag skulle ta korten var det svårt för oss båda att hålla oss för skratt, och inte nog med att Micke såg så rolig ut han skulle även hålla på att spexa på bilderna. Både Jimmy och Niclas kom ut ifrån sina rum och undrade vad det var vi skrattade så gott åt och det räckte med att dom fick syn på Micke för att själva skulle börja skratta.

 

Jaa, vad är det man säger...Ett gott skratt förlänger livet och det är även bra för ansiktes muskler att skratta.

 

Det dröjde dock inte speciellt lång stund innan Micke bytte om till sin vanliga stil igen, och det är såhär man egentligen är van att se honom.

 

 

 

Skrivet av Sandra 24 september 2010 klockan 23:42

Av Sandra Sterner - 24 september 2010 14:00

I morse flöt allting på betydligt bättre än vad det gjorde under gårdagen.

 

Jag var hemma igår och Caroline kom i säng redan strax efter 8-tiden.  I morse när jag väckte henne den vanliga tiden som brukar vara omkring 7-tiden var hon som vanligt, lite morgontrött, men inte lika mycket som hennes morgon trötta mamma brukar vara.

Som tur var det bara 1-dag som hennes ordinare taxi chafför Jocke hade tagit ledigt och honom man kan nästan ställa klockan efter och honom, då han varje morgon står ute vid våran parkering omkring 7.30-7.35

 

Börjar allmer känna att det börjar bli ett akut läge att fixa mitt hår. Det går inte att göra någonting med håret längre och måste ha det uppsatt i svans eller i knut. Jag trivs inte alls längre med att gå omkring och ha "bad hairday"  Utan hade hoppats att redan nu till helgen att få hjälp att fixa mitt hår så att det blir fräscht och snyggt igen.

 

I morgon fyller min son Tobias 15 år ( och herrejösses) vad tiden går fort, om bara 3 år så är även han myndig. Hjälp, vad ska man göra med all den tiden man får över när samtliga utav alla mina barn är vuxna och utflygna ur boet. Hmm, sitta i en gungstol (nää, det är inte min grej direkt) och vänta på barnbarn ( inte mig emot älskar barn!  Det är bara att se själv hur många barn jag har, men för egen del är det slut på barnafödadet)

 

Sedan nästa söndag den 3:e oktober då är det dags för Caroline att fylla 10 år.

 

Skrivet av Sandra 24 september 2010 klockan 14:03

Av Sandra Sterner - 24 september 2010 12:45

Äntligen så börjar denna arbetsvecka gå emot sitt slut och helgen börjar närma sig....så härligt med lite ledighet.

 

Det är väl ingen som har undgått att sett OLW (chips reklamen) på tv:n, och ibland hör man även denna låt spelas i radion under reklamen.

 

Jag har hört den så pass många gånger nu att den liksom fastnat i skallen på mig och går här hemma och nynnar....Det är dags för fredagsmys..osv men tyvärr kommer det aldrig längre än till refrängen, och har aldrig (tror jag) hört hela låten spelas.

 

Det känns förstås lite jobbigt och så blir det även lite för tjatigt när man går och trallar på samma refräng hela tiden. Sagt och gjorde så beslutade jag mig för att kolla upp hur denna envisa låt som fastnat så i skallen på mig, och såhär går den...

 

Det finns en dag då man kan andas ut
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut
De e dags för fredagsmys om de e så e det sista jag gör
Snart e de fredagsmys
Hoppas inte det inte är någon som stör nu e de slut på veckan
De e dags för fredagsmys
En soffa o ett ljus ett bord
Man kopplar av ihop o mumsar i sig nåt gott
De e dags för fredagsmys
Från kontor till amor
Snart e de fredagsmys
Man drar till killen/tjejen den bor
Det finns en dag då man kan andas ut
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut
Snart e de fredagsmys

Från vecko stress till glatt humör nu e de slut på veckan

 

 

 

I vanliga fall så brukar det sällan vara just svenska texter som jag fastnar för, men denna låt är ju mera i reklam syfte och den personen som skrev den här texten gjorde ett väldigt bra jobb, och mycket utav det som står skriviet i texten stämmer så bra inför just fredag kvällarna.

 

 

 

Skrivet av Sandra 24 september 2010 klockan 12:42

Av Sandra Sterner - 23 september 2010 15:30

Det är lika bra att jag fortsätter med det 2:a inlägget på bloggen för idag, då det blivit ändrade planer inför kvällen. Egentligen var det tänkt att jag skulle åka iväg och jobba kväll, men nu blir det till att stanna hemma med Caroline.

 

Hade redan i morse hunnit med att skriva ett inlägg, och kände efter det att det skulle vara skönt att få gå och lägga sig en stund till i sängen och kolla på tv:n i lugn och ro. Det enda som hördes inne i sovrummet var tv:n brus och det var så mysigt att ligga alldles för sig själv och kolla på min favorit kanal Star.

 

Dom gångerna jag nu bestämmer mig för att ta det lugnt och inte stressa iväg till något annat som jag brukar planera in på förmiddagarna, när jag jobbar kväll, utan istället ta vara på sig själv, det är oerhört viktigt för mig att få mycket egen tid till mig själv, än att enbart vara både mamma, hustru och heltidsarbetere.

Jag tror alla skulle behöva mycket tid över till sig själv emellanåt och bara bry sig om sig själv och skämma bort sig helt enklet.

 

Jag som trodde att det bara var i morse det strulade, med det där med att inte skolskjusen kom. Blev avbruten från mitt tv-tittade att min mobil ringde och kollade på displayen....som lyser ilsket blått. "Privat" nummer och det hopplösta med privata nummer är att man aldrig vet vem det är. Det finns massor utav olika personer som ringer mig från privat nummer och oftast är det bara mina nära och kära som ringer från syndligt nummer.

 

Men även fast jag ogillar privata nummer så svarar jag alltid självklart på mina samtal.

 

Det var Carolines lärare som ringde och berättade att hon tyckte att Caroline uppförde sig hängigt och var allmänt slö och trött och hon orkade inte med under lektionerna. Läraren fortsatte och sa att det vore nog bäst för Caroline om hon kunde åka hem.

 

Jag hade inte alls märkt någonting utav att Caroline skulle vara hängig eller trött i morse. Snarare tvärtom hon var som mitt vanliga lilla yrväder och ville bara åka iväg till skolan.

 

Men självfallet så skulle hon förstås inte stanna kvar i skolan om hon inte mådde specillet bra. Talade om för läraren att jag var hemma och att det var bara för henne att ordna med transporten hem så skulle jag ta emot min "lillskrutta"

 

Caroline kom hem och var jag märkte så var hon inte specillet dålig. Visst var hon lite trött med inte anmärknings värt mycket,och tycker det var lite märkligt att skicka hem henne från skolan p.g.a det.

 

Jag var helt enklet tvungen att ta ut tillfällig Vård av barn idag, men är Caroline enbart trött så är detbetydligt tidigare i säng på kvällarna som gäller. Det duger inte att vara hemma från skolan p.g.a att man bara enabrt är trött. Så i morgon är det skola som gäller för min lilla tjej.

 

Det är gott att frossa i mat emallanåt och under sommaren har det blivit lite alltför mycket av onyttig mat för mig, och tyvärr så är det ju så betydligt lättare att GÅ-UPP-I-VIKT än vad det är att gå ner i vikt. Tänk om det vore tvärtom, men det är det förstås inte. Utan istället är det mycket viktigt att tänka på vad man äter och att träna mycket ( som jag brukade göra betydligt mera förut powerwalka) och dricka mycket vatten.

 

Så nu tänkte jag faktiskt gå upp till vårat lilla centum och handla lite inför middagen och idag hade jag tänkt att göra en tonfisk sallad....det måste bli lite mera smalmat för familjen....innan samtliga utav oss börjar rulla fram.

 

 

Skrivet av Sandra 23 september 2010 klockan 15:22

Av Sandra Sterner - 23 september 2010 08:45

Egentligen brukar det höra till vanligheterna att jag för det mesta brukar gå tillbaka in till sovrummet efter det att Caroline åkt iväg med taxin till skolan. Men idag var det en sådan här morgon som man inte dirket vill önska sig och det visade sig att det skulle strula med skolskjusen, det här hänt vid några tillfällen förut, men nu är det ett tag sedan det hände. I vanliga fall så brukar alltid Caroline ha en och samma chafför som kör henne till skolan, men även som som kör skoltaxin behöver vara lediga ibland, ( och det hade vi tidigare fått veta) men jag förväntade mig då att det skulle komma en annan skolskjus omkring den ordinare tiden som brukar vara omkring 7.30-7.35 men dock dök det inte upp någon taxi vid den tiden i morse.

 

Enligt information som skolan har skickat ut till dom barnen som får skolskjus till-och-från skolan, så vill dom att eleven så vara färdig att bara gå ut när taxin kommer, och som alla andra tidiga mornar så stod Caroline färdigklädd och väntade på taxin.

- Mamma, varför kommer inte min skjus till skolan....?

 

Jag svarade henne med att jag skulle ringa till taxibolaget och fråga var någonstans hennes skloskjus tagit vägen.

 

Som tur var så slappa jag vänta och kom fram rätt så fort till en tjej, och jag frågade henne varför det inte kommit någon skoltaxi och hämtat min dotter.

 

Jag har under dom åren jag levt varit med om att en del ger en "korkade" svar på frågor och detta fick jag i morse: Så det har alltså inte kommit någon skolskjus till Caroline ännu...?

 

- Nää, tyvärr! I sådana fall så hade jag förstås inte behövt ringa till er och frågat.

 

Hon bad mig vänta kvar i luren och hörde i bakgrunden hur hon satt och knappade på sin dator och var sedan tillbaka i luren och meddelande att det inom kort var på väg en taxi till Caroline.

Klockan hade blivit 8 innan det försenade taxin dök upp och skolan och till slut så kunde Caroline komma iäg till skolan, även om hon idag kom en aning försent, men detta berodde på taxibolaget.

 

Jag skrev ju igår kväll ett blogginlägg från jobbet, och om det inte hade blivit allför sent så skulle jag skriva ett till när jag kom hem. Men det var jättemycket att gör på jobbet igår och ett tag kändes det som Jobb, jobb, jag och mina kollegor vi får aldrig vårt jobb klart och det var det viktigaste som blev klart igår kväll när vi slutade vid 23-tiden, det blev en del över också, men det var vi tvungna att lämna över till dagskiftet.

 

Var så trött när jag åkte hem att det var nära för mig att somna på bussen och var inte hemma förrän efter midnatt och det fanns ingen som helst möjlighet att jag skulle orka skriva en blogg. Det enda jag ville göra var att ta lite natt fika och sedan in i och duscha av sig för att sedan bädda ner sig i sängen och sova.

 

Nu tänkte jag bädda ner mig i sängen och kolla lite på tv:n innan det är dags att sätta igång med hushållsbestyren.

 

 

Skrivet av Sandra 23 september 2010 klockan 08:48

Av Sandra Sterner - 22 september 2010 19:00

Jag hann tyvärr inte alls med att uppdaterna min blogg idag innan det var dags att åka till jobbet. Det kom en grej emallan som gjorde att jag var tvungen att sticka lite tidigare hemifrån.

 

Är just nu på jobbet, och har fortfarande min middagsrast, och vad passar då inte bättre än att uppdatera skriva på bloggen.

 

Får fortfarande dras med min gamla reserv mobil, då jag ännu inte fått tillbaka min mobil som jag avr tvungen att lämna in på lagning. Det är förstås både frustrerade och självklar blev jag sned, när telefon  lägger av efter bara 2 månader.

 

Om det inte blir allför sent på jobbet ikväll, så kommer jag att uppdatera mera när jag kommer hem. Annas är jag tillbaka på bloggen under morgonen dagen.

 

Nej, nu börjar min rast gå emot sitt slut och jag måste återgå till mina arbetsuppgifter.

 

Skrivet av Sandra 22 september 2010 klockan 18:59

Av Sandra Sterner - 21 september 2010 12:15

Det har gått och blivit riktigt trist höstväder ute nu, det är övermulet, grått och så regnar det...också!! I morse när jag var uppe första svängen för att skicka iväg Caroline till skolan, då tittade solen fram, och det såg först ut som det skulle bli en vacker dag, men tydligen så slog det om redan på förmiddagen.

 

Efter det att Caroline åkt iväg till skolan, så tassade jag tillbaka in till sovrummet och drog täcket över huvudet och somnade om på stört. Vakande upp vid 9.30-tiden nästa gång, och nu det blev det full fart på mig igen och har hunnit med att fixa och dona en hel del här hemma.

 

Micke dök upp "som gubben i lådan" på sin cykel och kom hem för att käka lite lunch, och medan han mumsade i sig av sin mat passade jag på att ta min 2:a kopp kaffe för dagen.

 

Jag har börjat följa allt fler bloggare på nätet och det är spännade att läsa vad dom skriver, men en sak som jag är väldigt imponerat över och som jag gärna skulle vilja ge dom bloggare en ros för och det är att jag inte begriper att dom kan skriva så mycket som 4-5 inlägg per/dag. Det är helt otroligt att dom kommer på så mycket att skriva om. Själv skulle jag önska att jag var lika bra på att skriva så många inlägg som dom gör. Men tyvärr så  finns det bara inte i min verklighet...ännu. Utan än så länge får ni läsare nöja er med 1-2 inlägg från mig per/dag, men kanske någon gång i framtiden så kommer jag upp i flera. Ska i allafall försöka att sträva emot det målet.

 

Nej, nu blir det till att börja avrunda skrivadet. Ska strax ge mig ut i regnovädret, har lite ärenden inne i stan att uträtta innan det är dags att åka iväg och jobba kväll.

 

 

Skrivet av Sandra 21 september 2010 klockan 12:12

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards