Alla inlägg under september 2010

Av Sandra Sterner - 21 september 2010 00:00

Nu var det färdig jobbat för i kväll, och nu är jag alldeles för mycket uppe i varv att det omöjligt att komma till ro för att gå och lägga sig.

 

Jaa, vad ska man säga det var med blandade känslor jag idag gick tillbaka till jobbet, men någon gång måste jag ju gå tillbaka till arbetet. Det går ju inte att stanna hemma i all evighet, och det skulle sluta med att jag till slut började klättra på väggarna, av att inte ha någonting att göra.

 

Nu försöker jag se framåt igen och glömma det som hände på min arbetsplats och det som varit har ju varit och man kan inte göra gjorda saker ogjorda, men till nästa gång kan man kanske tänka sig för...eller??

 

I kväll på jobbet fick jag en enkät blankett, med flera sidor tilldelad mig och det var en massa frågor om  hur man tycker att man trivs på jobbet, med sina arbetsuppgifter, med sina arbetskamrater och med chefen...etc.

 

Jag svarade så uppriktigt och ärligt jag bara kunde, och skrev t.o.m extra brevid då jag inte tyckte att det räckte med enbart X-svar.

Samtidigt som jag satt där och höll på kryssa i rutorna om hur väl påståenden stämmer eller inte stämmer, så tänkte jag hur många sådan här enkät undersökningar som vi tidigare har fått oss tilldelade på jobbet, men själv har jag aldrig någonsin varit med att det blir någon förändring eller att man gör en uppföljning. Förstår egentligen inte tanken med att ha dom har enkätsundersökningarna, då det tidigare inte har hänt specillet mycket förändringar. Tror nog snarare att sådana här undersökningar har som syfte och det är att sätta andra människor i arbete för att gå igenom dom, men sen händer det tyvärr inte mera än det. Själv ser jag gärna fram emot att det skulle bli bättre uppföljning av enkätundersökningarna än vad det tidigare har varit och se om det finns det som behöver förändras eller förbättras.

 

Nu ska jag in och pussa min lilla dotter som ligger och sussar i säng. Hon kom hem nu på eftermiddagen efter att ha varit borta sedan i fredags och först i morgon bitti får vi krama om varandra riktigt ordentligt.

 

Nu blir det lite kvällsfika och sedan raka vägen direkt till sängen.

 

 

Skrivet av Sandra 21 september 2010 klockan 00:01

Av Sandra Sterner - 20 september 2010 12:00

Det blev länge framför tv:n i natt och det var med spänning vi följde med i Valvakan och vi svappade mellan dom olika kanalerna TV4 och TV1 och sändningen var inte slut förrän vid 2-tiden.

För min egen del så är jag jätteglad över att det var Alliansen som gick och vann....bra jobbat!!

 

Däremot blev jag väldigt besviken och upprörd över att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen, och undrar över huvud taget varför det finns dom som väljer att lägga sin röst på ett sådant parti.

 

Som jag förstått så vill igen utav dom andra partierna ha några som helst samarbete med dom att göra (och det förstår jag mycket väl)

Jag hoppas verkligen att Fredrik Reinfelt håller sitt löfte om att INTE ha något samarbete med det Sverigedemokraterna och istället tar sitt förnuft till fånga och söker stöd hos Miljöpartiet.

Det är näst intill lite otäckt att följa bland nyheterna på tv:n och i tidningarna om detta valkaos, men hoppas att Alliansen snart kommer fram till en lösning.

 

Nu är det färdigskrivet för idag vad det gäller politik och nu tycker jag att det gott och väl får räcka med det.

Det finns annat att skriva om och tänkte skriva och varna att inte köpa mobilen Samsung 5230.

 

Jag fick den av present utav Micke i början av juli och det har nästan redan från början varit ett enda stor krångel med den telefonen, den låser sig stup-i-kvarten, och man måste då plocka ut batteriet för att sedan sätta tillbaka det, touch knapparn fungerar inte alltid som dom ska göra  när man trycker på dom ( vilket är väldigt frustrerande) och det som gjorde att jag under förra veckan var tvungen att lämna in mobilen på lagning var att både radion och MP3 hade slutat fungera. Tack och lov så är det ju garanti på mobilen så jag behöver inte själv stå för kostnaden, men det kommer aldrig någonsin bli en sådan mobil för mig igen.

 

Nu har jag varit hemma från jobbet i 1 vecka och det är p.g.a vissa orsaker som jag tidigare har skrivit i min blogg. Vill dock inte gå in på detta igen, men vill göra det klart att jag inte finner mig i vad som helst på min arbetsplats och hoppas nu att det är förstått!!

Under veckan som gått så har jag varit både lite ledsen och besviken, men att bara gå hemma det är inget för mig.

 

Jag längar nu tillbaka till både mina arbetsuppgifter och till vissa utav mina arbetskollegor, och om ett par timmar så är jag återigen tillbaka för att jobba kväll igen.

 

Skrivet av Sandra 20 september 2010 klockan 12:07

Av Sandra Sterner - 20 september 2010 00:30

Jag hade tillsammans med Micke satt mig ner i tv-soffan för att följa hur det gått i omröstningen i valet, och det blev för mig en riktig rysare. Satt mer eller mindre och hoppade i soffan och var vid flera tillfällen uppe och gick fram-och-tillbaka när det visades att det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna hade kommit över 4% spärren. Ett sådant hemskt inställt parti som jag i det längsta hade hoppats på att det inte skulle komma in i riksdagen. Ingen utav vare sig Alliansen eller dom röd-gröna vill ju ha något med  Sverigdemokraterna att göra...och vem vill ha det över huvudtaget! Men ense är dom ändå om att inte samarbeta med det främligsfientliga partiet.

 

 

Det blev som jag redan innan hade trott och det blev Alliansen som gick mot seger och det var ju egentligen väntat ifrån mig.

 

Nu blir det lite kvällsfika och fortsätta kolla hur det går i tv-debatten.

 

 

 

Skrivet av Sandra 20 september 2010 klockan 00:26


Av Sandra Sterner - 19 september 2010 14:15

Idag går Sverige till Val och nu återstår det bara några timmar kvar innan vallokalerna stänger och rösterna börjar räknas.

 

I både tidningar och på tv:n kan man följa med hur partiledarna gör för att försöka locka till sig väljare till just sitt parti. Detta val kommer troligen bli en riktig rysare och som jag tidigare läste så stod det väldigt jämt mellan Alliansen och dom röd-gröna ( som jag INTE hoppas vinner)

 

Jag hade sedan länge redan bestämt mig för att lägga min röst på Moderaterna och förtidsröstade tidigare i veckan.

Däremot ett parti som jag defenetivit INTE vill se bli inröstat i riksdagen, och det är Sverigedemokraterna....snälla se till att inte lägga eran röst på dom!!

 

 

På Aftonbladets första sida kan man idag läsa om detta motstånd om att försöka stoppa så att inte Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Herrgud, man kan bara inte ha sådan hemsk inställning som dom har till politik och deras sätt att resonera är helt uppåt väggarna och helt galet.

 

Ni som har facebook kan gå med i denna grupp "Vi gillar olika"  Alla människor har exakt lika mycket värde och det oavsett vilken del utav världen man kommer ifrån

 

Skrivet av Sandra 19 september 2010 klockan 14:09

Av Sandra Sterner - 17 september 2010 19:30

Shit, det har varit en jobbigt tid för mig just nu, och det fick mig att tänka på ett gammalt ordspåk: En olycka kommer sällan ensam.

Vilket fick mig funderar på om det finns något motsvarade ordspråk för när man drabbas utav flertalet motgångar.

 

Nu har det då blivit helg igen och denna helg är vi barnlediga fram t.o.m måndag. Nu på söndag avgörs ju Valet och för egen del så hoppas jag förstås att det blir alliansen som fortfarande får sitta kvar. Har redan tidigare i veckan förtidsröstat, och det var för mig en självklarhet att lägga min röst på det partiet som jag tidigare har skrivit om i min blogg.

 

Just nu känns det som mitt gamla-glada-skämtsamma humör är fjärran långt borta, och det återstår att se när det kommer tillbaka igen.

 

När jag är klar med skrivandet av bloggen så kommer jag att bädda ner mig i soffan och glo på tv:n och tyvärr blir det inte så mycket roligare än så här.

 

Skrivet av Sandra 17 september 2010 klockan 19:31

Av Sandra Sterner - 17 september 2010 12:45

Jag som nu äntligen började känna mig på lite bättre humör, och lusten att börja skriva på bloggen igen hade alltmer börjat komma tillbaka. Men säg den tillfälliga lycka som varar....suckar djupt!!

Hade slagit på min dator, och som alltid så går jag alltid igenom mina mail, och ett utav mailen fick mig att bli helt förtvilvlad. Det var från Metrobloggen, som hade skrivit till mig och talat om att dom raderad en del utav mina skriva inlägg!!

 

Där bland annat när jag gjorde min nya tatuering som jag gjorde på tatueringsstudion PMS i Tungelsta. Jag som var så stolt och nöjd med min nya fina tatuering och ville så gärna visa upp den för mina läsare på bloggen, och så blir mitt blogginlägg raderat utav Metrobloggen....

 

Likså raderades inlägget som jag hade skrivit dagen innan, och det handlade om den otrevliga tatueran i Nynäshamn. Jag skrev bara vad jag tyckte om det otrevliga sättet som han hade emot mig som kund. Men tydligen så gillade in dom som sitter och bestämmer över blogginläggen på Metro detta inlägg.

 

Har skrivit ett mail till dom på Metrobloggen och frågat varför mina inlägg blivit raderade, men vid skrivadet av detta inlägg så har jag ännu inte erhålligt något svar ifrån dom.

 

Jag är mycket förvånad och samtidigt väldigt ledsen, över att mina inlägg blivit raderade p.g.a det som jag skrev och mina bilder som jag hade lagt upp.

 

Fick mig en funderare och tänkte på alla andra bloggare som skriver, och som man kan följa på nätet. Där det skrivs både det ena och det andra, och det förekommer även kräkningar både till andra bloggare och till utomstående namngivna personer. Trots detta så finns dom blogginläggen kvar, vilket för mig är obegripligt!! Borde det inte vara så att samma regler gäller för samtliga bloggare!

 

Skrivet av Sandra 17 september 2010 klockan 13:39

Av Sandra Sterner - 16 september 2010 11:00

Nu är jag tillbaka med nya uppdateringar på bloggen, och anledningen till min frånvaro, har att göra med att jag haft lite motgångar, och det har gjort att jag inte känt någon ork eller lust för att skriva.

 

Men nu börjar det dock känna lite bättre och jag känner mig nu redo att börja skriva igen. Då jag inte skrivit på ett par dagar så kommer det förstås att vara en hel del för er att läsa.

 

Ja, det är så mycket att skriva om att jag knappt veta vart någonstans jag ska börja, men börjar med där jag jobbar. Trivs väldigt bra med mina arbetsuppgifter, och även med många utav mina arbetskamtater, men dock långt ifrån alla kollegor! (och det finns sina förklaringar/anledningar till det) 

 

Förra veckan jobbade jag dag, och skulle vid ett tillfälle försöka prata  med chefen om en sak, men märkte att när jag kom för att prata med honom att han inte hade tid. Lite senare under dagen försökte jag på nytt igen, med samma resultat. Prövade även att "heja" lite hurtfriskt med honom då han kom ifrån lunchresturangen, men han satte bara blicken i golvet när han gick förbi mig.

 

Jag förstod absolut ingenting, och blev förstå både lite fundersam och undrade om jag hade gjort honom något som gjort att han var sur eller arg på mig. ( Inte vet jag om det är något han läst i min blogg som gjort att han stört sig på något)

 

Herregud, det ställer förstås till en hel del problem, när man inte att komminicera med sin närmaste chef.

 

Jag jobbade på under hela förra veckan, men på fredagen hade jag försovit mig, och istället för att ringa chefen som gjort allt för ett ignorera mig tidigare under veckan så ringe jag till traffic ledaren och sa att jag skulle vara hemma.

 

I måndags så åkte jag då och jobbade kväll igen, och hade då bestämt mig för att helt enkelt skita i min chefs ignorerande mot mig. Pratade om några utav mina allra närmast kollegor om problemet med att ha en chef som igonorerar än.

Lite senare på kvällen kom så chefen och pratade med mig,och min första tanke var: Jaså nu passar det väldigt bra! Men till skillnad från honom så svarade jag på tilltal.

 

Däremot så kände jag lite senare på kvällen att jag inte kunde fortsätta jobba, och det hade att göra med att först så ignorerar chefen mig under nästan en hel vecka och sedan när det "passar honom"  så ska man prata med honom när han känner för det.

 

Nej, det gillar jag tyvärr inte, men till skillnad från andra så svarar jag när någon frågar mig.

Detta har gjort att avsiktigt valt att stanna hemma hela denna vecka, och kommer först att börja jobba på måndag.

 

Nu över till någonting helt annat, och det är min minsting som igår skulle ha skolfotograferingen. Kvällen innan efter det att hon hade badat och tvättat håret, så hade jag hjälpt henne på att göra många små flätor i henne långa blonda hår så att det skulle vara krulligt på morgonen. Likså hade hon fått välja bland sina klänningar, en utav som som hon trodde sig vilja ha till skolfotograferingen. Morgonen kom, och jag hjälpt henne att kamma ut hennes flätor och håret blev riktigt fint, och den svart klänningen med lite glitter på ( hon är precis som sin mamma galen i glitter) och till det en tillhörande jacka som hör ihop med klänningen. Hon var så söt och fin när han traskade ut till skoltaxin som väntade på henne.

 

Däremot blev jag något förvånad och paff när hon på eftermiddagen kom hem, och hade på sig sina extra kläder som vanligvis ligger i en låda i skola. Jag frågade Caroline varför hon inte hade sin klänning på sig?

 

- Fröken sa till mig redan när jag kom i morse att jag inte fick ha min klänning på mig. Utan skulle sätta på mig min jeans och tröja.

Jag fattade först ingenting, och trodde det var ett dåligt skämt ifrån hennes lärare. Har det gått så pass långt nu att det är lärarna i skolan som ska bestämma över vad för sorts kläder mitt barn ska ha på sig??

 

Kollade i Carolines ryggsäck och mycket riktigt så låg hennes klänning och tjocka stumpbyxor i ryggsäcken, med en tillhöranade skriven lapp. Sådana fina kläder som Caroline hade på sig idag, passar inte i en skolan.

 

Vad ska man säga, och detta är dock inte heller första gången en lärare gnäller och har klagomål på Caroline kläder inte passar i skolan. Jag köper alltid nya och snygga kläder till Caroline och hon får mycket själv bestämma över färger och motiv. Hon gillar mycket som glittrar och pastellfärger, men tydligen så störs sig vissa lärarna i skolan på hennes kläder.

 

Vad är det för fel att vilja ha en snygg klänning med tillhörande kavaj/jacka eller kjol sig under skolfotograferingen.....vart är på väg att hända med samhället egentligen, när man inte längre får välja var för sorts kläder man själv vill ha på sig.

 

Fast i själva verket kan jag gott och väl tänka mig att det rör sig om väldigt dålig sjävkänsla hos dom berörda lärarna och även en stor avundsjuka på sin egen dåliga klädsmak och stil. Vet ni vad sluta bry er om att störa er på hur mitt barn klär sig. Vet ni vad, våga byta ut era trista grå/bruna/beige kläder till något mera i stil det min dotter brukar ha på sig, men det är ni säkert alldeles för inrutade för att göra.

 

Det har varit en jobbig tid för mig just nu, och det var inte heller så pass länge sedan min son Niclas blev misshandlad av en jävla idiot och fick åka i ambulans till sjukshus.

Det är otroligt jobbigt när det blir flera motgångar som kommer efter varandra, men hoppas snart att det vänder och att det går mot bättre tider.

 

Skrivet av Sandra 16 september 2010 klockan 11:00

Av Sandra Sterner - 15 september 2010 23:00

Sorry, att det varit lite dåligt med uppdatering från mig under dom närmaste dagarna, men lovar att skiva en hel del under morgondagen.

 

Hoppas ni har tålamod att vänta...

Nu blir det till att nanna kudde, och till mina läsare sov så gott!

 

 

Skrivet av Sandra 15 september 2010 klockan 22:53

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards