Alla inlägg den 27 juni 2008

Av Sandra Sterner - 27 juni 2008 22:15

 

Äntligen färdig med allt för idag. Ska strax gå iväg med Micke till kvarteskrogen, och sjunga karaoke. Caroline har vi fått barnvakt till, och tonåringarna klarar sig själva. Ha en fortsatt trevlig kväll.

 
Skrivet av Sandra 27 juni 2008 klockan 22:13

Av Sandra Sterner - 27 juni 2008 19:45

Jag började nästan att gråta när jag läste om denna tjej.

Tänk att få veta att man är adopterad, och att ens föräldrar inte är ens biologiska föräldrar. Detta måste kommit som en svår chock. Wioletta 21år blev bort adopterad, och återförenades med sin biologiska mor efter 20år

 

I sydvästra Polen tycks tiden ha stannat av för länge sedan.

Husen är slitna, på ytterväggarna har murbruket lossnat och lämnat stora kala cement fläckar efter sig. Ett fönster är trasigt och ersatt med en träskiva.

 

I slutet av huslängan, på en liten kulle står det en dam i 50-års åldern, alldeles ensam och väntar på att få återse sin dotter. Som hon inte sett på nästan 20år. Wioletta går sakta upp för sluttningen, till den lilla kullen. Där hennes biologiska mamma väntar på henne.

Wioletta är förväntansfull, men samtidigt orolig och nervös. Över det första besöket på 20 år. Hon har inga som helst minnen ifrån sin mamma, och massor av frågor att ställa till henne, om varför blev jag bortadopterad??

 

Hon går sakta fram till den främmande kvinnan, som tydligen ska vara hennes biologiska mamma. Båda börjar gråta då dom får återse varandra igen efter att det gått 20 år. Efter att ha granskat sin "riktiga" mamma ett par sekunder så utbrister Wioletta vad lika vi är! Båda börjar skratta och omfamnar varandra. Spänningen och nervositeten som Wioletta hade känt tidigare är borta. Men hjälp av en tolk berättar mamman att Wioletta har fem bröder och en storasysyter, och att hennes biologiska pappa och syskonen vänta hemma på henne. Mamman fortsätter förklara för sin dotter varför dom valde att adoptera bort henne. Dom hade inte råd med ett sjunde barn. Därför valde dom att lämna bort Wioletta på ett barnhem då hon var 2 år gammal. Då båda föräldrarna arbetade många timmar varje dag, då var det hennes storasyster Adrians som fick sköta hand om alla fem småbröder och det blev för mycket för storasystern med yttligare ett barn. Därför beslöt föräldrarna att Wioletta skulle lämnas bort på barnhem.

Där bodde Wioletta från det att hon var 2 år tills hon blev 5 år. Då blev hon adopterad av ett Svenskt par i Landskrona, och där har hon bott sedan hon var 5år. Jag är ändå glad över att jag blev bortadopterad fortsätter Wioletta, för bättre föräldrar än Birgitta och Thomas kan jag inte tänka mig.

                      

                         Wioletta med sin adoptivmamma

 

Skrivet av Sandra 27 juni 2008 klockan 19:46

Av Sandra Sterner - 27 juni 2008 16:45

Usch, så hemskt det var att läsa denna artikel.

Det är tydligt att en del kvinnor kan bli så störda i huvudet att dom gör vad som helst för att rädda ett dåligt förhållande, t.o.m kidnappar en nyfödd baby från sjukhuset.

 

 

När Brenda Batisse 29 år, lämnar sjukhusets BB avdelning.

Utklädd i sjukhuskläder som hon har stulit ifrån ett klädförråd. Lyckades hon lura mamman till den lilla nyfödda baby flickan. Att hon skulle ta med sig babyn för att väga henne, men i stället kidnappade hon babynflickan.

 

Brenda hade varit gravid men fått missfall ett par månader tidigare, men dolt det för sin make, som fortfarande trodde att hans fru var gravid. Men när slutet på den "falska" graviditeten började närma sig, så förstod Brenda att hon måste handla snabbt, och beslöt sig därför för att kidnappa en annans kvinna barn. Men när den falska sjuksköterskan inte kom tillbaka med babyn till mamman. Så blev det ett massivt sökande efter baby. Övervakningskameror gick igenom och efter 7 timmar hittades baby oskadd hemma hos kidnapparen.

 

Där även hennes make och och deras två döttar på 5 och 8år. Ovetade om vad deras mamma/hustru hade gjort. Det måste ha blivit en svår chock för hela hennes familj. När det kom fram att hustrun/ mamman hade kidnappat en annans barn. Som till slut överlämnades till den riktiga mamman. Förklaringen varför Brenda utförde kidnappningen var. Ett sista försök hålla ihop sin familj, och rädda sitt dåliga förhållande. Domen för Brenda blev 5 års fängelse.

 

Skrivet av Sandra 27 juni 2008 klockan 16:46

 

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards