Alla inlägg under december 2010

Av Sandra Sterner - 24 december 2010 11:30

Jag sitter redan vi datorn och skriver ett allra första inlägg, och det är tidigt  för att vara mig, men allting blev ju klart redan igår.

 

Min underbara frisör, ( som jag än så länge kommer att hålla hemlig) fixade min extension, här hemma, igår kväll och det känns förstås så skönt att håret är snyggt och fräscht inför julhelgen.

 

Som jag skrev i ett utav mina tidigare inlägg, så kommer vi att vara alldeles ensamma här hemma idag, men inte i morgon, då kommer det att vara fullt hus, med ungar och lite annat folk och det ska bli så roligt. Lilla julafton idag och stora juldagen i morgon.

 

I morse fick jag en lill-julklapp utav Micke och det var ett litet hårsmycke och det är så att jag gillar att ha någon form av olika spännen i håret och nu när håret dessutom är nygjort så gör sig glittrande spännen ännu bättre i håret.

 

Det var likaså med Caroline, vi hade lagt en julklapp i hennes julstrumpa, som hon hade hängt upp på väggen ( vi har ju ingen öppen spis, som "tomten kan komma ner ifrån") och hon fick ett PC- spel till sin dator, som hon med en gång satte igång och började spela.

 

Caroline har nu på morgonen fått lägga ut alla julklappar under granen och dom kommer att delas ut efter det att vi har kollat på Kalle Anka och hans vänner ( det får man ju bara inte missa och det är enda gången på året som jag ser på tecknat)

 

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning,och kommer att fota lite under dagen idag och kanske det blir en till blogg under kvällen. Men däremot i morgon kommer det att bli desto större blogg och med mycket bilder på mina barn, och dom andra som kommer hit och firar jul.

 

Nu är det för sista gången jag plockar fram kalendern, men innan det är dags att kolla bakom lucka nummer 24.

 

Vill jag önska alla läsare......

 

   

 

   

 
Skrivet av Sandra 24 december 2010 klockan 11:27

Av Sandra Sterner - 23 december 2010 19:00

Hade nyss skrivit ett inlägg och ska till att publicera det, då det blir fel på bloggen...igen!! Något irrierade, och frustrerade att behöva sitta och skriva om hela inlägget. Det ska inte behöva vara så att man måste tänka på att kopiera, det man skriver eller ska man behöva det...? Och vissa dagar händer det att jag inte kommer in på min blogg.

 

Denna vecka har varit jobbig och inte nog med att jag gått och haft en jobbig nackspärr, men den släppte som tur var igår.

Micke gick upp tidigt i morse för att han överhuvudtaget skulle hinna med allting, som han planerat att göra, och han stack hemifrån, medans vi andra "sjusovare" fortfaranade låg kvar och sussade i våra sängar. Fick veta utav honom att han var i så god tid ute i morse att han fick stå inne i Haninge centrum och vänta på att butikerna skulle öppna.

 

Det är ju ingen jul, om man inte har något gott att dricka till maten och jag hade frågat om han inte kunde köpa mig en flaska vitt vin att ha till maten och till kvällen lite varm glögg att sitta och smutta på framför tv:n.

 

Micke hann inte mera än att komma hem, innan det var dags för oss båda att åka iväg igen och denna gång till Coop Forum, för att tilläggshandla. Det är ju ett gäng ungar och lite annat folk som kommer över till oss på juldagen och det måste finnas julmat så att det räcker till alla. Igår var jag på jakt efter en ny julgranbelysning, och det visade sig inte var det lättaste att få tag i en sådan.

 

Jag prövade både Claes Olsson och Ö.B (Överskottbolaget) men det fanns inte att finna någonstans, det var helt och hållet helt utplockat på julgransaker. Tänkte först tanken på om jag skulle gå ner till Coop Forum, men jag befarade att det skulle vara långa köer till kassorna och ställa sig i en lång kö enbart för en julgransbelysning! Nej, det gör jag bara inte, så det fick lov att vänta tills dagen efter.

 

När vi kom fram till Coop Forum, så blev det först en sväng inne i gallerian, som numera ryms inne på Coop Forums lokaler och inne på Jula så fann vi till slut julgransbelysningen. Väl hemma igen, var det dags att sätta fast julgransbelysningen i granen, som stått färdigklädd, sedan i förrgår.


    Micke sätter fast julgransbelysningen

 

Nu är äntligen allting klart och nu lyser i allafall våran gran och i morgon kommer Caroline få lägga dit julklapparna.

 

Det blev så tokigt när Micke inte hade tänkt på att kolla om den gamla julgransbelysningen fungerade, innan han satte fast den. Granen var klädd, med färgranna kulor, glitter, polkagrisstänger och julgransbelysning, som inte visade sig vilja lysa, och det var ju bara så förargligt.

Just, det, nu är det dags att plocka fram kalendern, och det blir för näst sista gången...och alldeles strax ska ni få se vad det är för bild som gömmer sig bakom lucka 23.

 

 

 
Skrivet av Sandra 23 december 2010 klockan 18:54

Av Sandra Sterner - 22 december 2010 19:00

Så där ja, det är dags att ta ett litet break från allt julstök här hemma och sätta sig ner och uppdatera lite på bloggen.

Ni må bara veta vad det kändes skönt för mig, då min nackspärr idag gav med sig. Usch, vad det har gjort ont, och det är hemskt jobbigt att vara så stel och inte kunna röra på huvudet ordentligt, men nu kan jag äntligen vrida och skaka loss på huvudet igen.

 

När det gäller julklappsinköpen, så är det enorm skillnad på mig och Micke. När jag shoppar julklappar, så stressar jag upp mig i maxfart och det blir ett enda stort farande in-och-ut mellan dom alla olika butikerna inne i stan. Jag kan omöjligt gå inne i stan, för att leta julklappar till andra, utan att jag råkar hitta någonting till mig själv och oftast brukar det vara något snygt klädesplagg, som faller mig i smaken.

 

Däremot Micke han tar det lilla lugna och stressar inte upp sig, utan väntar nästan in i det längsta med allting. ( Brukar ibland kalla honom för: "Mannen, som uppfann slowmotion") Micke kollar upp med var och en utav oss här hemma, vad det är för något vi önskar oss i julklapp. I morgon har han tagit ut en semester dag, för att antagligen hinna med allting.

 

Ja, det blir så när man är ute i sista minuten, och jag kan tänka mig att Micke mer eller mindre kommer att "hänga" på låsen till butikerna i Haninge Centrum.

Idag är det dan-före-doppare-dan och det blir alltfärre och färre luckor kvar att öppna i kalendern, men än så länge finns det några kvar.

 

 
 
Skrivet av Sandra 22 december 2010 klockan 19:03

Av Sandra Sterner - 21 december 2010 22:30

Läste i Stockhom City tidningen, att vi just nu går in i en utav årets mest uppskruvade veckor och definitivt årets dyraste månad. Jag satt och funderade över hur mycket pengar vi i genomsnitt ( var och en) lägger ut på julklappar,julmaten, vin/öl och efter julen kommer mellandags rean och efter det är det nyårsafton och då är det dags att förbereda sig för någon slags nyårsupe, champange och raketer.

 

Jag kan tänka mig att det är mycket för oss alla nu under december månad, och kan tänka mig att folk i allmänt är ute i sista stunden, då det just gäller inköpen av julklappar. För min egen del så blev jag helt klar idag med julklapparna och det känns förstås väldigt skönt. Efter det att vi ätit middagen, så bestämde Micke och jag att vi skulle dela upp lite utav sysslorna här hemma.

 

Micke gick för att hämta in plastgranen, som stod ute i förrådet och tillsammans med Caroline hjälptes dom åt att klä granen, men tyvärr så visade det sig att det vara glapp kontakt i julgransbelysningen och det gick inte att få julgransbelysningen att lysa,   och det går ju inte att ha en julgran utan belysning, så i morgon blir det till att fixa en ny.

 

Medans Micke och Caroline klädde granen, så grann och fin, så sysselsatte jag mig med annat, såsom julklappsinslagning. Jag stängde in mig i sovrummet, tillsammans med en antal kassar och påsar som stod huller-om-buller på golvet. Nu ska det minsann, slås in julklappar och med tanke på att jag har många barn, barnbarn och maken så tog det sin lilla tid, och det vara många paket som skulle slås in och det har blivit till att klippa några meter julklappspapper,tejpa, snöra (och krusa snören) och skrivet ett antal etiketter, men till slut så blev jag klar.

 

Däremot Micke, han är som han är och han har inte ens börjat handla några julklappar...ännu! Det är samma visa varenda år med honom, och under dom åren, som jag känt honom, så har han aldrig handlat en julklapp förrän det är 1-2 dagar kvar till jul.

Tänk att det bara återstår 4 dagar kvar till julafton och nu är det på tiden att plocka fram kalendern igen och se vad det är för bild som gömmer sig bakom lucka 21.

 


   
Skrivet av Sandra 21 december 2010 klockan 22:33

Av Sandra Sterner - 20 december 2010 21:00

Nu är det dags för ett blogginlägg!!

Jag har fortfarande kvar lite utav nackspärren, men det blir alltmer bättre och bättre för varje dag, som går. I lördagas gjorde det så ont och det gick knappt att vrida huvudet åt något håll, utan skulle jag vända mig om, så var jag tvungen att vända hela kroppen ( kände mig typ som en robot) Men efter att ha smörjt in min nacke med tigerbalsam och fått nacken masserad ( utav Micke) och därefter sett till att haft en varm skön halsduk lindad kring halsen, så har det blivit bättre.

 

Igår tog Nina initiativet till att kontakta mig ( vi har inte pratat, sedan den där lördagen, som slutade så olyckigt) och nu försöker vi igen. Som det ser ut just nu, så verkar det som om Nina, Janne och Novisen kommer över till oss på juldagen.

 

Idag damp det ner ett gäng julkort i brevlådan och ett som var nytt från i år kom ifrån Henriks söta flickvän Sarah, och hon är ju bara för go den tjejen.


Jag visste att någonstans, bland alla mina bild mappar, så skulle det finnas en bild på Henrik och Sarah tillsammans

Vi tackar, alla så mycket för alla julkorten och önskar Er också en riktig God Jul och Gott Nytt år!!

Ja, visst ja, snart är ju alla luckorna fyllda i årets julkalender och nu återstår det inte så många kvar för mina läsare att öppna. Visst har det varit lite bökigt, med att få till samtliga utav bilderna, men nu är alla bilderna färdiga.

Nu är det på tiden att kolla in vad det är för bild som gömmer sig bakom lucka nummer 20

 

 
 
Skrivet av Sandra 20 december 2010 klockan 20:58

Av Sandra Sterner - 19 december 2010 12:45

 

   

Nu har det fjärde ljuset brunnit i vår ljusstake och nu är det inte många dagar kvar till jul. I veckan som kommer vi att ta in våran julgran i från förrådet, och den kommer vi pynta, så fin och grann, och snart är det dags för dom små barnen att börja räkna dan före dopparedan.

 

Jag läste tidigare idag att det förväntas komma ännu mera snö ( åh, nej, inte ännu mera snö) Utanför fönstret är snödrivorna jättehöga och gångvägarna är inte plogade sedan i fredags. Vi har alltid haft väldigt dålig plogning i vårat bostadsområde och den är faktiskt under all kritik.

  

Min nackspärr sitter forfarande kvar, men det gör inte lika ont som igår, och hoppas att det kommer att släppa under kvällen.

  

Snart är det dags för oss att ge oss ut i vinterlandskapet och det är för att vi idag hade tänkt åka iväg till Coop Forum och inhandla julmaten. För min egen del, så avstår jag både från köttbullarna och prinskorven, men en liten bit utav julkskinkan måste man ju äta, annars är det ju ingen jul. Det som är min favorit rätt på julbordet, det är sillen, jam jam mums, så gott det är, med sill i alla möjliga sortes smaker.

  

Micke sitter och väntar på att jag ska bli klar med mitt skrivade, så att vi  någon gång kan komma iväg. Men innan det är dags att ge sig av för att handla julmaten, så är det dags att plocka fram kalendern, och kolla in bilden som gömmer sig bakom lucka nummer 19.

 

 

 

   

 

Skrivet av Sandra 19 december 2010 klockan 12:38

Av Sandra Sterner - 18 december 2010 14:45

Igår innan det var dags för mig att åka och jobba sista kvällspasset, så passade jag på att åka iväg och köpa julklappar. Åkte till Skärholmen, där jag tycker att dom har ett stort utbud på massor av butiker och bl.a så ligger butiken "New Yorker"och där tycker jag att det finns både snygga tjej och kill kläder. Nu är jag i det närmaste helt klar med inköpen av julklapparna och det är bara en endaste julklapp till kvar att köpa.

 

På min arbetsplats, så är det så att jag är väldigt god vän, med en utav mina kollegor. Jag har känt honom under många herrans år och vi förstår varandra ( rätt, så bra) och vi delar även exakt samma "knasiga" humor och skrattar oftast åt samma saker. Jag råkade igår höra honom i en diskussion, med en annan kollega och det tyckte jag var så roligt att jag ville ta upp detta i min blogg.

Jag fick höra att det finns personer i andra länder, som tydligen tycker att långa kvinnor, liknas vid hästar!!

 

Jaha, tänkte jag och stirrande samtidigt på henne och upprepade orden: -Varför kallas vi långa kvinnor för H-Ä-S-T-A-R? Är  du säker på att dom inte menar giraffer?! Anledningen till att jag frågade detta är ju att jag själv är ju rätt så lång och mäter ca: 1.74

 

Ja, det är tydligen så att man får lov att lära sig något nytt varje dag!! Jag har aldrig sett det som negativt, med att vara lång, utan snarare tvärtom är jag nöjd med min längd.

 

Jag var i och för sig inte på jobbet i torsdags, men fick veta utav dom andra att det hade bliit övertid den kvällen. Det har mer eller mindre blivit övertid under hela veckan, men för egen del så får det gott och lov räcka, med att jobba fram till ordinare arbetstid, och det är fram till 23. Jag har ändå en hyfsat lång resväg från-och-till arbetet varje dag, och är ändå inte hemma förrän närmare midnatt.

 

Imorse vaknade jag med en fruktansvärd nackspärr, vet inte om det kanske beror på att jag legat knasigt i sängen i natt, eller om det är så att jag blivit utsatt för något sorts drag, och på jobbet kan det vara lite dragit och kallt emellanåt och det i kombination med att jag legat konstigt i sängen.

Det var som om nacken hade"låst" sig och det gick knappast att röra huvudet åt något håll. Min son Jimmy hade tigerbalsam hemma, som jag smörjde i nacken, med och sedan blev det till att ta två värktabletter.

På förmiddagen kom Henrik förbi en snabbis, men det visade sig bara vara för att han skulle hämta något hos Jimmy.


Jag tillsammans med hälften utav mina barn


Nu är det hög tid att plocka fram kalendern och kolla in vad dom döljs bakom lucka nummer 18.

 

 

 
 
Skrivet av Sandra 18 december 2010 klockan 14:48

Av Sandra Sterner - 17 december 2010 07:00

Sorry, för dålig uppdatering under gårdagen, men tiden räckte liksom inte till för att sätta sig och skriva.

 

Det är egentligen inte likt mig att sitta och skriva vid den här tidpunkten på morgonen, men det är nu som jag har tid över till att skriva.

 

Min lillskrutta ( Caroline) hon blev febrig onsdags eftermiddag och kom hem tidigare från skolan. Då det inte var så länge sedan hon var sjuk (då med förskylning) så fick jag igår lite "noja" och tog henne till vårdcentralen för att kolla så att det inte var någon medicin hon behövde, men efter undersökningen och ett blodprov så fick vi beskedet att det bara var ett virus och att det skulle gå över av sig själv under några dagar. Suck, stön, det här med förskylningar och när dom sätter ny fart...igen.

 

Nu återstår det bara 1 vecka kvar till julafton och även om det är så att jag satt igång med julklappsinköpen, så är jag långt ifrån helt färdig. Som ni redan vet, så har jag ju ett gäng ungar och utav dom yngsta har jag fått en s.k önskelista vad dom önskar sig till julklapp och till dom äldre får man väl försöka klura ut någonting, sedan ska jag försöka komma på något att köpa till Micke.

 

Då det inte blev något inlägg från mig igår, så får vi lov att köra både gårdagens och dagens lucköppning samtidigt.

 

 

 

   

 

 

 

Skrivet av Sandra 17 december 2010 klockan 07:01

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards