Alla inlägg under december 2010

Av Sandra Sterner - 15 december 2010 12:30

Igår hade jag en otroligt lång dag, och det började med att jag klev upp vid 6-tiden, för att följa med Caroline till hennes skola och därefter hem för att dona och feja lite och skriva i bloggen. För att sedan åka iväg och jobba ett kvällspass.

 

Jag hade dagen innan och under Carolines luciaframträdande tryckt i mig alldeles för mycket av dom goda pepparkakorna (det är ju så gott.) Men ack, så ont i magen jag fick av allt pepparkaks-ätande och det resulterade att jag under gårdagkvällen fick springa väldigt många gånger på toaletten! Hmm, det där med att äta för mycket pepparkakor det är verkligen laxerade...  

 

Jag förstod, tidigt att det lutade till att det skulle bli övertid igår kväll, och vi hade ännu mera att göra igår, än vad vi hade att göra dagen innan. Dessutom så saknades det som vanligt personal och det gör att vi andra får jobba desto mera. Den sista timmen, innan vår ordinare arbetstid är slut, så höll jag mer eller mindre på att somna stående och tröttheten kändes i hela kroppen. För min egen del så fick det lov att räcka med att jobba fram till 23-tiden, men dom övriga kollegorna fick lov att jobba över ca: 30-40 min innan dom var helt klara. Jag var hemma vid samma tidpunkt, som kvällen innan, och hade då varit vaken i 18 timmar och det blev nästan genast i säng och det var inte länge som jag låg vaken innan jag hade somnat.

 

Nej, nu är de hög tid att plocka fram kalendern...igen, och kolla in vad det är för bild som gömmer sig idag bakom lucka nummer 15

 

 

      

Skrivet av Sandra 15 december 2010 klockan 12:31

Av Sandra Sterner - 14 december 2010 13:00

Igår var det då dags att återvända till jobbet, efter att ha varit hemma under några dagar i förra veckan.

  

Väl framme på jobbet, så märktes det rätt så fort att det kommer att saknas personal inför kvällen ( Ja, det är väl  den tiden på året nu, då folk blir nerkylda, smittade och förskylda.) Vid eftermiddagskaffet, bjöd företaget på lussbulle och pepparkaka och det var så mysigt inne i fikarummet, i det närmaste helt nedsläckt, förutom ljusstakarna i fönstret och dom tända stearinljus som stid uppställda på varje bord och i bakgrunden hörde man en CD-spelaren spela julmusik. Det var hur trevligt som helst och den korta rasten, gick ännu fortare en vanligt och man kände inte direkt någon iver att vilja börja jobba igen, efter det mysiga lucia fikat.

  

Det visade sig vara mycket att göra på jobbet igår kväll och det fanns att göra hela kvällen, och det var inte på tal om att kunna gå hem tidigare. Var inte hemma förrän närmare midnatt och det blev inte många timmars sömn för mig i natt.

 

I morse var det upp vid 6-tiden och göra sig i ordning, för att därefter följa med Caroline till hennes skola för att se henne som Lucia. Jag känner mig så otroligt stolt över att ha en sådan duktig och naturbegåvad dotter, som törs stå allra längst fram och dessutom sjunga solo inför så många föräldrar, syskon, lärare och klasskamrater.

 Nu står hon och bara väntar på att musikläraren ska börja spela på pianot.

 

  

Nu är dags för mammas "lilla stjärna" att börja sjunga


 

Efteråt så bjöd läraren och eleverna på lussebullar och pepparkakor ( som dom själv bakat) och till det drack dom vuxna kaffe medans barnen drack saft.

 

  

Caroline tillsammans med sin "pojkvän" Mattias ( ja, hon kallar honom det iallafall) det var hemma hos honom hon var för ett par helger sedan.

  

Nu börjar det närma sig att plocka fram kalendern...igen och kolla in vad det är för bild idag som gömmer sig bakom lucka nummer 14.

 

 

   

      

 

 

Skrivet av Sandra 14 december 2010 klockan 12:55

Av Sandra Sterner - 13 december 2010 11:00

Idag firar vi Lucia, runt om i landet, men vem var egentligen den riktiga Lucian och hur kommer det sig att vi firar Lucia här i Sverige idag.

 

Enligt sägen så var Lucia ett Helgon, som kom ifrån  Syrakusa på Sicilien. ( Det finns mer om henne att läsa om ni trycker HÄR)

 

HUR KOM LUCIA TILL SVERIGE?

 

Varför och hur den här traditionen kom till Sverige vet ingen med säkerhet, men såhär sägs det ha gått till: Lucia betyder ’ljus’.Till år 1700 ansågs natten mellan den 12:e och den 13:e december vara årets längsta. På den här tiden var Sverige ett katolskt land och eftersom Lucia dog den 13:e blev hon symbolen för ljus för de soltörstande människorna i norr. De föreställde sig Lucia som en lysande figur krönt med en gloria och ibland t.o.m med vingar som en ängel.Den här långa natten ansågs vara väldigt farlig. Folk trodde att alla möjliga spöken och andar kom till liv, och att djuren talade med varann i stallen. I vissa trakter tordes folk inte ens gå ut. Det blev en sport att vara den förste att stiga upp morgonen efter, eller åtminstone att undvika att bli sist. Han eller hon som steg upp sist fick finna sig i att bli kallad ’lussegubben’. Det var populärt att klä ut sig i skrämmande eller roliga dräkter. Allra roligast var det då män klädde ut sig till brudar.

 

VÅRT NUTIDA LUCIAFIRANDE:

 

Det första officiella Luciatåget arrangerades 1927 av tidningen Stockholms Dagblad. Sen dröjde det inte länge innan de moderna Lucia-traditionerna hade spridit sig i hela landet, och till andra delar av världen där det bor svenskar.Lucia bär en vit klänning, ett rött band runt midjan och en krona med levande ljus på huvudet, ofta klädd med lingonris. Barn som får vara Lucia har vanligtvis batteriljus i sin krona istället för riktiga.    Det röda bandet symboliserar St Lucias röda klänning.Varje år väljs en sveriges Lucia. En av hennes uppgifter är att åka till Syracusa och ta del i deras årliga religiösa procession. Tillsammans med sina ’tärnor’ and ’stjärngossar’ gör hon också en del välgörenhetsarbete under året, t.ex sjunger på hem för gamla och samlar in pengar till fattiga runt om i världen. Lucia firas fortfarande den 13 december. I hela Sverige går barn upp tidigt, klär ut sig som på mina bilder och överraskar sina föräldrar med kaffe, lussekatter och pepparkakor på sängen. Detta sker också på skolor, företag, sjukhus. Det har blivit en tradition att överraska årets nobelprisvinnare tidigt på Luciamorgonen, när de fortfarande ligger kvar i sina hotellsängar, med ett litet Luciatåg. Ett år blev dock en vinnare så arg och upprörd att de numera alltid ger personerna en liten förvarning...    

Nu över till vilka tjejer, det var som kandiderade sig till Sveriges Lucia 2010.


Här är dom 7 tjejerna, som tävlade för att bli Sveriges Lucia.

 

      

Hon som blev vald till Sveriges Lucia 2010, var Anna Bengtzon

      

Just det,dags att plocka fram kalendern, och bakom lucka nummer 13 finner vi denna....

 

 

   

 
Skrivet av Sandra 13 december 2010 klockan 11:06

Av Sandra Sterner - 12 december 2010 14:30

När jag kom ut ifrån badrummet, så möttes jag ute i köket av att det luktade varm glögg. Brevid spisen, stod en glad och uppåt Micke och värmde glögg.

Micke frågade: - Skulle, det passa bra med en kopp varm glögg, efter duschen.


- Mmm, ja, tack, det skulle verkligen smaka gott.


   

Vi tog med oss varsin kopp, med varm glögg, och gick tillbaka in till våra datorer.

Usch, och fy, vad hemskt det var att läsa, det som stod tryck med stort "Extra" över båda kvällstidningarna Aftonbladetoch Expressen. Att det igår kväll hade skett ett terrordåd, mitt inne i central Stockhom. Först hade en bilbomb, detonerat och sedan en hade "galen" självmordbombare, utlöst en bomb, som han hade satt fast på sig själv som sedan hade detonerad mitt inne i centrala Stockholm. 

Hjälp, vad är det som håller på att hända, och jag kan bara inte förstå att det finns dom som vill göra så här emot "lilla" Sverige. Tack, gode Gud, att ingen utav mina barn eller jag eller Micke befann oss inne i Stockholm city igår kväll.

 

Skrivet av Sandra 12 december 2010 klockan 14:31

Av Sandra Sterner - 12 december 2010 11:45

   

 

Nu på förmiddagen, tände vi, det tredje ljuset i vår adventsljusstake. Nu återstår det bara ett ljus till att tända, innan det är jul. I morgon firar vi Lucia och det hör till traditionen här hemma att vi brukar dricka lite glögg och äta pepparkakor och se om det är något lucia framträdande på tv:n.

 

Vi är ju barnlediga denna helg och det har inte varit något litet yrväder, som kommit in till sovrummet och väckt oss. Utan istället har vi sovit ut tills vi själv vaknade och för min del ( sömntutan i familjen) blir det alldeles för länge. Nu ska jag absolut inte klaga över att jag känner mig trött. Nej, inte det minsta!  Jag känner mig ordentligt utvilad och pigg och denna dag är än så länge oplanerad och skulle tro att både jag och Micke "kommer-att-ta-dagen-som-den-kommer"

 

Nej, nu är det hög tid att sätta fart och göra morgonen eller snarare förmiddag. Men innan det är dags för mig att göra mig i ordning, så är det som vanligt först dags att plocka fram....ja, vid det här laget så borde mina läsare redan veta vad jag menar....

 

 

 

 

 

Skrivet av Sandra 12 december 2010 klockan 11:51

Av Sandra Sterner - 11 december 2010 22:00

 

This evening, my mode is on top. Maybe because my cold is now giving up, and this has make me to feel a little better. I will (as it seems now)  go back to work on Monday.
Now I feel it’s time to give my readers a little humor...again, but this time it will go a little dirty. (Not to read for those are sensitive)

  

This is a story about the different road signs, and for big text, please click on the pictures

 

 

   

 Skrivet av Sandra 11 december 2010 klockan 22:00

Av Sandra Sterner - 11 december 2010 19:15

Det blev alldeles för länge framför datorn igår kväll och det var inte förrän närmare 01.30-tiden, som både jag och Micke kom i säng. Micke tyckte att vi skulle ställa alarmet, för att vi inte skulle ligga och sova bort hela förmiddagen.

 

- Okej, gör det, men är jag trött, när alarmet går igång så kommer jag fortsätta sova.

 

Micke ställde sitt alarm, men ingen utav oss hörde det, när det väl sattes igång på morgonen. Det var först flera timmar senare, som vi båda slog upp våra ögon och det kändes skönt att vara pigg och utvilad. Vi tog det lugnt på morgonen och gjorde frukost och sedan blev det till att göra sig i ordning.

 

Det var bestämt att jag idag, skulle börja lite smått med julklappsinköpen, men kände inte för att åka in till stan och trängas med alla andra julklappsinköpare. Så istället, blev det så att vi tog pendeln ner till Nynäshamn. och där blev vi kvar ett par timmar och gick omkring och shoppade.

 

   

Me

 

and Micke, who help me to carry the bags

 

Jag kom att tänka på att nu på tisdag ( dagen efter Lucia) så ska Caroline och hennes klasskamrater ha ett Luciaframträdande för föräldrar och syskon i klassen. Förra året, så var det Caroline som blev vald till klassen Lucia. Det går knappast att beskriva med ord hur man känner för sig när man ser sin dotter komma skridande som lucia och bakom henne kommer hennes följe med tärnor, stjärngossar och tomtar, men det bästa utav allt, det var när hon gick och ställde sig brevid läraren som spelade piano och drog av ett solo. Jag känner mig som en utav världens stoltaste mammor. 

 

Det blev visst, så att det blev Caroline som blev utsedd till klassen lucia även detta år och nu på tisdag, är det då dags för henne igen, att sätta på sig luciakronan och det vita långa lucialinnet,som jag misstänkte har blivit alldeles för kort, och därför köpte jag ett nytt till henne idag när vi var nere i Nynäs.

 

Det blev även lite annat inhandlat, men det kan jag ju inte skriva om, då mina barn läser min blogg och det är ju inte tänkt att dom ska få läsa vad som är köpt till dom i julklapp. Nej, det passar sig inte.Istället blir det nu dags att plocka fram kalendern igen och kolla in vad det är för bild idag som gömmer sig bakom lucka nummer 11

 

 

 

   

  

 

Skrivet av Sandra 11 december 2010 klockan 19:09

Av Sandra Sterner - 11 december 2010 00:45

Nu är denna säsong av programmet Idol över och som segrare för Idol-2010 blev till slut Jay Smith. ( Det är visst något specillet med långhåriga killar)  

 

Personligen hade jag hellre velat sett Minnah, som segrare och vilken fantastisk bra röst denna unga tjej har och det första låten som hon sjung "What are you waiting for"och hennes framträdande var mycket bra gjort. Fast Micke tyckte förstås tvärtom, och hade Jay som sin favorit och det är oftas så att vi tycker olika och saker och ting.

 

Jag måste bara skriva att detta års vinnarlåt " Dreaming people" var verkligen i en klass för sig,. En utav dom allra bästa låtar, som jag någonsin hört spelas, och den gick rakt in i mitt hjärta. vilken underbar vackert text och musik och ett mycket bra gjort arbete utav upphovsmännen och kvinnan bakom denna låt, som är Christian Walz, Svante Halldin, Jakob Hazell och Sharon Vaughn.

Jag kan tänka mig att denna singel kommer att sälja guld, väldigt fort, och melodin kommer även att spelas mycket flitigt på radion framöver.

Kom på att det var bra länge sedan jag lade in någon låt på min blogg. Nu finns det verkligen anledning till att göra det, och nu blir det av dom båda finalisterna, och det är väl lika bra att börja med segraren Jay.

 

    

 

             och söta Minnah, fick nöja sig med en andra plats

    

 
Skrivet av Sandra 11 december 2010 klockan 00:44

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards