Alla inlägg under juli 2008

Av Sandra Sterner - 6 juli 2008 13:00

Jag trodde mig hade läst allt, om gamla kvinnor som väljer att bli gravida med hjälp utav provrörsbefruktning i alldeles för hög ålder.

Jag läste denna nyhet på nätet och kände att jag bara måste skriva om denna knasiga 70-åriga kvinna.

 

                        Världens äldsta tvillingmamma 70 år

 

Omkari Panwar 70 år från New Deli är världens äldsta tvillingmamma. Hon och hennes make Charan Sing Panwar som snart är 80 år. Hade bestämmt sig för att bli föräldrar igen, trots att dom redan hade två vuxna barn, sedan tidigare, och fem barnbarn.

Nu ville Omakari och Charan skaffa sig en son till. Trots att dom var 70 år respektive 80 år.

 

Omakari och hennes make Charan valde att ta kontakt med en klinik som utförde provrörsbefruktning. För att ha råd med den dyra provrörsbefruktningen så fick dom sälja sin gård och alla boskap. Dom hade även lite besparingar utan stoppade som dom blev tvungna att använda, och till slut hade dom fått ihop pengarna för att genomföra provrörbefruktningen

 

Det visades sig att det inte bara var ett barn som Omakari väntade, utan det var tvillingar. Läkarna valde att förlösa henne med kejsarsnitt en månad före beräknat datum. Både tvillningarna och mamman mår bra, och hon har sagt i ett uttalde att hon ska försöka ta hand om sina små barn så länge hon orkar.

 

Skrivet av Sandra 6 juli 2008 klockan 12:54

 

Av Sandra Sterner - 6 juli 2008 11:30

 

Godmorgon alla läsare.

 

Sista dagen på veckan....(suck) I morgon är det måndag, och man ska vara tillbaka på  jobbet igen. Efter att ha varit ledig ett par veckor....det "suger" verkligen. Skulle gärna vilja vara ledig hela sommaren om det gick.

 

Läste här i Metros sidokolumnen att nu har solen tagit semester. Jo nog märks det alltid. Himlen är alldeles grå och det ser ut som om det ska börja regna när som helst. Det är väl det som kallas svensk sommar.

 

Ska nog hinna med några flera bloggar idag. Både i fredags och lördags blev det bara en blogg skriven. Men min tid räckte inte till att skriva flera. Men idag ska det bli i alla fall ett par stycken !!

 
Skrivet av Sandra 6 juli 2008 klockan 11:30

Av Sandra Sterner - 5 juli 2008 21:00

Nu har jag äntligen fått lite tid över, för att sätta mig ner vid min dator, och börja skriva på dagens första blogg. Det blev en väldig sen start idag!! Men det är inte alltid så att man kan sätta sig, direkt på morgonen och börja skriva. Dagen började över att jag blev väckt med en puss på kinden av min  make.

 

Som sa: Godmorgon älskling har du sovit gott !!

 

Strax därefter så kommer lilla Caroline ifrån sitt sovrum, som ligger vägg i vägg med vårat in till oss med sin stora gose hund som hon vunnit dagen innan på Gröna Lund.

 

- Godmorgon lilla gumman sa  jag till henne har du sovit gott ?

 

Det första Caroline säger: Mamma kan inte vi gå till Gröna Lund idag igen...snälla mamma!!!

 

- Nej Caroline!

 

- Men jag vill.

 

- Nej Caroline det räckte med i går och mamma är inte gjord av pengar.

 

När jag sedan satte mig upp ur sängen, för att kliva upp. Kände jag att jag hade fått jätteont i mina fötter, aj aj vad det gjorde ont. Efter den långa dagen på Gröna Lund i går på 6 ½ timme, med  mycket stående och gående.Så hade min stackars fötter svullat upp under natten, och det kändes som dom var lika breda som långa, och då har jag ändå storlek 40.

Så då kan ni  säkert föreställa er hur mina "fossingar" kändes och såg ut. Då man har så många barn som jag har.Så tar all mat slut rätt så fort. Så idag bestämmde jag och Micke oss för att det var dags för att veckohandla....igen. Då det visades sig att busstrejken äntligen var slut. Så bestämmde vi oss för ta bussen till Coop Forum och handla.

Storabröderna Jimmy 18 och Henrik 17 valde att vara hemma och passa lillasyster Caroline. Det blir som vanligt mycket mat när vi veckohandlar, och hem kom vi med 6 fullproppade matkassar 

 

 

Då vi kom hem kom både Henrik och Jimmy och mötte oss vid busshållplatsen, det var så många kassar att bära på, så vi ringde dom och bad om bär hjälp. Caroline var hemma med Henriks flickvän Sara och storebror Niclas. Jag fick veta att dom hade varit och badat med sin lillasyster, borta vid bassängerna. Så snällt av bröderna att hjälpa till med sin lillasyster.

 

Önskar er alla som läser min blogg, en fortsatt trevlig lördagskväll.

 

 

 

 
Skrivet av Sandra 5 juli 2008 klockan 20:59

Av Sandra Sterner - 4 juli 2008 20:45

 

Helgen är äntligen här. Vill passa på att önska alla en trevlig helg.
Någon som är nyfiken på vad jag har gjort idag....?

 

Ja, det började med att min lilla dotter Caroline stod vid mig säng.

 

- Mamma jag vill ha frukost jag är hungrig.

 

Med andra ord dags att gå upp, och sätta fart. Caroline fick det hon brukar äta till frukost. Oboy och två smörgåsar med kaviar. Själv tog jag en kopp med kaffe och två kex.

 

Då jag hade sagt till Caroline i går. Om det är fint väder i dag så skulle vi gå till Gröna Lund. Tidigare år så brukar vi alltid ta Gröna Lund, helgen efter midsommar, men i år blev det en vecka senare. Då den fortsatta busstrejken fortfarande pågick i dag på förmiddagen. Så idag blev det pendeltåg till Stockholm Södra och sen en promenad ner till Slussen. Där jag och Caroline tog Gröna Lunds egna färja över till Grönan. Caroline var så uppspelt och glad över att vi skulle gå på tivoli i dag, tycker det är så kul att se sina barn glada, det värmer så mycket i hjärtat. Inträdet var 70:- per person. Men jag slapp att betala för Caroline, trots att hon snart fyller 8 år. Så där tjänade jag en slant vi gick in 2 stycken, men betalde bara för 1. Som tur var vi där strax efter klockan 11. Då hade Grönan precis öppnat. Så det var inte så mycket folk där ännu. Caroline drog mig i armen och satte igång med sitt tjatande mamma jag vill ha åkband. Det var bara att söka upp en kassa, och ställa sig i kön, vad gör man inte för sina barn...

 

Vi började med Lustiga Huset. Jag blir själv som barn på nytt när jag är på Gröna Lund. Så jag köpte lite lösa kuponger till mig. Men allt som snurrar för fort....nej tack det hoppar jag över. Det måste vara något som är i lite saktare tempo för mig. Annars skulle det se ut som om jag hade druckit, då jag har alldeles för lätt för att bli yr.

Vi började med Lustiga Huset, det var sig likt sedan man själv var ung. Var lite rädd att Caroline skulle ha lite svårt för att ta sig upp för dom rörliga trapporna som är precis i början av Lustiga Huset, men Caroline klarade det som ingenting, vips så var hon uppe, och vilken fart hon hade igenom Lustiga Huset. Vi gjorde om Lustiga Huset två gånger.

 

Sedan skulle Caroline åka Vilda Musen, Kvasten Nyckelpigan, Spöktåget, trodde hon först skulle bli lite rädd eftersom hon blev det i fjol då hon åkte Spöktåget, men efteråt sa hon: Mamma vad barnsligt det var.

Min härliga lilla tokunge. Vi fortsatte till Flygande mattan och Bläckfisken och Vikingagungan, och dom Radiostyrdabilarna.

 

Vi fick göra ett litet avbrott för att få oss något till livs. Caroline och jag delade på en pizza jag tog ett glas vitt vin med Line fick Cola, efter lunchen var det ny fart på Caroline som ville börja om från början och åka alltiopa en gång till. Hon tog lite lotter också, och en riktig turgumma är hon (skillad mot en själv som aldrig vinner)

Både en stor gose hund och en liten mindre hund, en stor blomma i något slags tyg, ett roligt diadem med antenner på i form av nyckelpigor och ett glittarande trollspö.

 

Efter att ha stått ut i 6 ½ timme böjade jag som mamma bli lite trött, och sa till Caroline att vi måste börja åka hem, vi har en lång bit att åka.

Caroline svarade mig: Men mamma kan man inte sova över här på Grönan!

 

- Nej, lilla gumman vi måste åka hem.....men mamma bara några åk attraktioner till...snälla mamma.

 

Jag som har som svårt att säga nej!! Men till slut blev även lilla Caroline för trött för att gå på Grönan så vi började promenera mot utgången. Vi hade en helt underbar trevlig och rolig dag tillsammans. Tillbaka på färjan till slussen som var smockfull med människor, Caroline var så trött att hon satte sig på golvet. Nu är vi hemma sedan ett par timmar tillbaka.

 

Min snälla snygga make har storstädat hela huset. Det var så fräscht och rent när jag och Caroline kom hem. Nu ska strax Caroline i badet, och sedan i säng.

 
Skrivet av Sandra 4 juli 2008 klockan 20:39

Av Sandra Sterner - 3 juli 2008 23:00

Jaa, det är vad jag undrar om kommunal och bussarbetsgivaren, har kommit fram till någon ny lösning. Läste tidigare att arbetsgivaren har lagt ett nytt bud. Men hur länge måste dom på facket tänka igenom det...? Det är katastrof att bussarna inte går tusentals människor har jättesvårt att ta sig till jobbet.

 

Samtidigt tycker jag synd om busschaufförerna att dom inte får igenom sina krav. Göran Demert vilken "mogen" vd du är. Som skrev i sin blogg att busschaufförerna är idioter. Är det inte du Göran som är den största idioten! 

 

Som drabbar så många stockholmare som inte längre kan ta sig till och från sina arbeten. Kan inte du dela med dig av din feta lön istället för att kalla dina anställda för idioter. Busschaufförerna gör ett betyligt  bättre jobb än vad du gör.

 
Skrivet av Sandra 3 juli 2008 klockan 23:07
Av Sandra Sterner - 3 juli 2008 18:15

                                                  
                        

                                                            
                                                  
                                                  
         
 

Ska aldrig mera någonsin handla på Halens postorder. Jag hade suttit och bläddrat lite i Halens katalogen. Då jag fick syn på en gullig kort sommarklänning. Den vill jag ha tänkte jag, och skyndade mig in till datorn, för att göra min beställning.


Det tog flera veckor innan jag till slut fick mitt efterlängtande postavi, att klänningen hade kommit. Då jag inte har konto hos Halens så betalde jag postförskott. Var så förväntansfull och glad. Hade så bråttom för att se hur klänning såg ut. Så jag öppnade den lilla plastpåsen som klänningen låg i på en gång. Men mitt glada leende på läpparna stelnade till och blev till en sur min. När jag fick se hur klänningen såg ut.  Allt var fel storleken var large fast jag hade beställt small. Längden på klänningen gick ner till anklarna, fast på bilden i katalogen var det en kort klänning.

JAG SOM VERKLIGEN HATAR LÅNGA KLÄNNINGAR!!


Skulle aldrig i mitt liv sätta på mig en lång klänning. Det ända som någorlunda likt var mönstert på klänningen.Men i följesedeln som skickades, med låg det en förklaringen. Då den klänningen jag hade beställt var slutsåld så hade dom skickat en liknade. Vaddå för något tänkte jag.... en liknade!!! För det första höll jag nästan på drunka i klänningen. Då den var flera storlekar för stor. Sedan var klänningen alldeles för lång.  Satt mig och skrev ett e-mail till Halens för att tala om mitt missnöje. Att dom skickat mig helt fel klänning, och att jag vill ha pengarna tillbaka.

Skrivet av Sandra 3 juli 2008 klockan 18:20



Av Sandra Sterner - 3 juli 2008 09:15

         

           

  

Har sovit riktigt skönt i natt, vaknade utvilad och pigg i morse.

Har nyligen varit och lämnat lilla Caroline på fritids, dom skulle gå och bada idag, så och fick med sig sina badkläder och handduk.

 

Själv sitter jag hemma framför datorn med en kopp kaffe och några torra kex. Har inte riktigt planerad vad jag ska göra idag. Men tydligen är det fortfarande busstrejk! Jag hoppas dom snart kommer fram till en lösning. Hur länge ska vi passagerare behöva bli drabbade?

 
Skrivet av Sandra 3 juli 2008 klockan 09:11

Av Sandra Sterner - 2 juli 2008 21:30



Jag höll nästan inte på att känna igen, den alltid lika glada och söta sångerskan Linda Bengtzing. Man kan nästan tro att hon ska få värsta " Hjärtattacken"  Hon tar verkligen i och ger järnet jämt. Det spelar ingen roll vilken schlagerlåt hon än sjunger Alltid lika glad och full av energi. Tydligen gick det inte så bra för henne i den stora svenska schlager festivalen.

 

Min kille Micke har alltid varit lite små förtjust i henne och det kan man ju förstå.

 

Men nu verkar det som om Linda nu ledsnat på att vara mörk, men det är ju den färgen man är van att se henne i.

 


Skrivet av Sandra 2 juli 2008 klockan 21:36

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards