Alla inlägg under juli 2008

Av Sandra Sterner - 2 juli 2008 20:00

 

Äntligen efter mycket letande så har jag hittat den katt jag vill ha. Hade lagt ut en annons på Blocket att jag önskat köpa en helt vit kattunge. Så för ett par dagar sedan  fick  jag svar i från en tjej, som bodde i Sigtuna, och hon hade helvita kattungar.

 

Jag var välkommen att komma och titta på dom. Sagt och gjort vi kom överens om vilken dag det skulle passa oss bäst båda två.

Så idag klev jag på pendeln hemma ifrån mig klockan 11.10 var tvungen att byta i Stockholm Central till Märsta pendeln, och åka ända till slutstationen. Var framme vid Märsta station vid klockan 12.35

 

Det saknar betydelse att det är en lång resväg att åka, för rätt sorts kattunge så kan jag tänka mig att åka nästan så långt som möjligt.

Då det är busstrejk så gick det inga bussar. Men den snälla tjejen som hade kattungarna kom och mötte upp mig med sin bil. Vi åkte hem till henne för att titta på dom små ljuvliga kattungarna dom såg ut som små dunbollar. 

Den fanns två vita och två gråa att välja mellan. Alla var lika söta, men det var dom vita som jag var mest intresserade av. Så till slut beslöt jag mig för att välja en utav dom. Jag betalade handpenning på katten och ska hämta den då den är leveransklar i mitten av augusti då den är 12 veckor. 

 

Den trevliga tjejen som födde upp dom gulliga kattungarna. Hon var så snäll, och bjöd på kaffe.Vi satt och små pratade i nästan 1½ timme med varandra. Men när klockan började närma sig 15. Började jag känna att det var dags att börja tänka på hemfärd. Det var mer än 10 mil att åka, och samma långa väg tillbaka. Så jag frågade i fall hon kunde köra mig tillbaka till stationen, och det gjorde hon mer en gärna. Äntligen efter mycket letande så har jag hittat den lilla vita katt jag vill ha. Det gäller att inte ge upp i första taget.

 

Skrivet av Sandra 2 juli 2008 klockan 20:11

 

Av Sandra Sterner - 1 juli 2008 23:00


Tänkte först inte se kvällens program av Allsång på Skansen i kväll. Tyckte förra veckans program var helt kass. Gillade inte alls dom artisterna som var med då. Men i kväll bänkade sig både jag och Micke framför tv:n klockan 20. Min förhoppning av kvällens Allsång på Skansen gav jag inte så mycket för. Jag har annat att göra än att sitta och titta på tråkig allsång. Förra veckan bytte jag kanal då Arga....sorry Arja kom in, vilken hemsk sångröst. Men ville ge kvällens program en chans och det ångrar jag inte nu efteråt då programmet är slut

 

Både den gamla veteranen Magnus Uggla, som hade vald att sjunga  "Varför ska du kasta pärlor åt svin" och "Kung i baren båda dom låtarna gillar jag, och höjer alltid lite extra på volymen. Vilken cool gubbe Magnus Uggla är trots att han är 54 år, han ser likadan ut som han gjorde på 80-talet.

 

Sedan denna bedårade vackra skönheten Sanna Nielsen. Jag får gåshud du hon sjunger "Empty room" vilken stämma denna unga 24 åring  har.

 

Sedan dom unga killarna i gruppen E.M.D Bestående av Erik Mattias och Danny oj oj säger jag bara vilka duktiga killar. Låten dom framförde var helt okej och "Eviva Espana" Vilket drag det blev på publiken, och även på mig som först hade tänkt bojkotta kvällens Allsång satt och diggade med i låten "Eviva Espana"

 

Skrivet av Sandra 1 juli 2008 klockan 23:01

 
 

Av Sandra Sterner - 1 juli 2008 19:45

Jag har själv varit med att det tutat upptaget när jag ringde112. Jag fattar bara inte hur är det möjligt att det kan tuta upptaget på ett larmnummer

 

En gång bevittnade jag ett slagsmål utanför en krog, och ringde då till 112.

Det tog evigheter innan dom svarade, men när jag till slut kommer fram svarar en trött larmoperatör och frågar vad som har hänt?

 

Jag berättar att det pågår en misshandel utanför en krog.Operatören ber mig vänta kvar i telefonen, och säger att jag ska få bli kopplad till en polisbil. Det går yttligare lång stund i telefonen innan, dom i polisbilen svarar. Under tiden som jag väntar hoppas jag att inte personen blir ihjälslagen.

 

Till slut svarar en polis och frågar: Vad som har hänt?

 

Jag hade nästan gett upp hoppet på att någon skulle svara!

Så jag började med att säga: Jaha, äntligen behagar ni svara!!

 Det är så att det pågår en misshandel, skulle ni kunna skicka hit en polisbil! Polisen frågar lugnt och var den aktuella platsen ligger,

Jag berättar att det ligger uppe i Handen, kan ni skynda er på snälla !!

 

Polisen: För tillfället så har vi inga bilar i närheten, men vi skickar en bil så fort någon blir ledig.

 

Jag blev rosenrasade  och tryckte av samtalet, med den korkade polisen. Jag bevittnar en misshandel av en person och ringer 112 för att larma om att den pågående misshandeln, men tydligen fanns det inga polisbilar i närheten...rena rama skitsnacket!!

 
Skrivet av Sandra 1 juli 2008 klockan 19:49

Av Sandra Sterner - 1 juli 2008 19:00

Fick det efterlängtande brevet idag, om att Caroline fått en plats i sin nya skola. Något som var mindre roligt var att det stod att min dotter skulle vara född 1901-xx-xx ! Min dotter är född 2000-xx-xx och Caroline fyller snart 8 år.

 

Till den ansvariga som skrev brevet, kan du inte se skilland på 1901 och 2000?!

 

Jag har försökt ringa den ansvariga som har skickat ut brevet, men har tyvärr inte lyckats komma fram, men däremot pratade jag in ett meddelande på hennens svarare.

 
Skrivet av Sandra 1 juli 2008 klockan 19:06
Av Sandra Sterner - 1 juli 2008 13:30

 

 

 

När tredje part blir drabbad. Det är just vad det blir. Nu när busschafförerna har tagits ur í trafik. För att dom inte får igenon sin krav på.

 

* Löneökning på minst 1600:- per månad

 

* Kortare tid mellan förtsa och sista arbetstiden.

 

* Elva timmars nattvia

 

* Ökat anställningsskydd.

 

Det verkar som förhandlingarna har strandat, och ingen av parterna kommer överens. Men är det någon som tänker på dom, som inte har tillgång till egen bil. Där det inte går pendeltåg eller tunnelbana.

 

Det pratas så mycket om att man ska värna om miljön.. och tänka på alla utsläpp som förstör miljön. Men nu finns det ju inga andra alternativ än att skaffa sig en bil, för kommunalt går det ju inte att åka.

 

Det pratas om att samåka med sin granne, men om inte grannen har samma väg...hur ska man göra då?! 

 

Ta cykeln, men om man nu inte äger någon cykel och skulle det vara så att man ägde en cykel eller kunde låna någon annans cykel, men att cykla 3 mil till jobbet!!

Nää, fy fan heller komma komma fram svettig och helt slut...nej tack!!

 

En mamma med en liten baby i barnvagn, hur ska hon göra, ska hon bara sitta hemma, ifall hon vill ta sig kommunalt någonstans.

 

Dags att vakna upp nu både till arbetsgivaren och till facket, som beslöt att ta ut samtliga busschafförer i strejk. (Själv gick jag ur mitt facket för flera år sedan. Då dom ändå inte gjorde någonting, förutom att ta betalt av medlemmarna)

 

Det verkar ha hamnat på "sandlådenivå" då ingen av partnerna kan tänkas mötas på mitten. Till arbetsgivaren låt dom stackars busschafförerna få igenom sina krav, det är inte så mycket begärt. Som sista utväg får regeringen gå in och avblåsa strejken, för samhället kommer att sluta fungera om inte bussarna snart börjar köras igen. 

 

 

Skrivet av Sandra 1 juli 2008 klockan 13:37

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards