Alla inlägg under juli 2008

Av Sandra Sterner - 16 juli 2008 10:15

 

 

 

Det är just vad jag önskar mina läsare, för det tänker jag ha i alla fall. 

 

Har alldeles nyligen gått upp ur sängen, och har precis duschat och gjort mig i ordning.Har nu bänkat mig framför datorn med en kopp varmt kaffe brevid mig.

 

Kom på igår när det var alldeles för sent att det var mitt favorit program på tv:n "So you think you cant dance." Det var Micke som slog på tv:n i sovrummet, och som vanligt höll han på att "svappa" mellan kanalerna. Till slut hamnade han på kanal 5. Där programmet "So you think you cant dance" visades, men det var bara 30 minuter kvar av programmet. Jag blev märkbart irriterad över att ha missat nästan hela programmet och jag som verkligen älskar att se "So you think you cant dance."  

 

Skrivet av Sandra 16 juli 2008 klockan 10:10

Av Sandra Sterner - 15 juli 2008 22:15

 

Så där ja, nu har lilla Caroline fått sitt kvällsfika, badad och är lagd, hon slockande på stört. Det har varit mycket för min lilla dotter idag.

 

Idag hade vi en av Carolines "fröknar" Linda  hemma hos oss. Som har jobbat med Caroline i skolan nästan ett helt läsår. Hon är så otroligt snäll och har tagit hand om Caroline på ett väldigt bra sätt. Då Caroline byter skola till hösten, så kommer hon inte längre ha kvar Linda som lärare. Bättre lärare än Linda tror jag det är svårt att hitta, hon är alldeles fantastiskt.

 

Vi bestämmde oss för att fråga Linda om hon ville komma hem till oss på en liten god middag. Hon blev förstås väldigt glad, och tackade gärna ja till att komma på middag Vi bjöd henne på oxfile och potatis kroketter. Då hon körde bil hit så blev det ingen alkohol till maten. Så  det blev jucie och mjölk istället. Middagen var jättegod och uppskattades av allihopa. Sedan efter maten blev det lite fika på baksidan.

 

Caroline och jag hade varit och köpt en liten present till Linda. Som vi ville ge som tack för ett väldigt bra jobb som hon gjort under läsåret med Caroline. Vi bestämmde för att hålla kontakten med henne trots att Caroline kommer att börja i en annan skola.

 

Micke ville förstås se "Allsång på Skansen" och han bänkade sig i soffan redan 5 minuter innan det började. Precis då skulle Linda åka hem till sig, men vi följde med henne till dörren, och Caroline ville gärna följa med henne hem, och sova över där.

 

 - Men det går ju inte sa jag till henne. Linda får komma hem till hos flera gånger och hälsa på.

 

Caroline följde med henne till bilen som stod parkerad en liten bit bort från vårat hus. Strax efter det att Linda åkte hem så tassade Micke tillbaka till soffan.För att fortsätta se "Allsång på Skansen" han ville så gärna se Poodles sjunga, och dom var det ända och se också i kvällens program tycker i alla fall jag. Dom övriga artisterna är inget jag alls lyssnar på och det är bara slöseri med tid att sitta och titta på det.Så efter att Poodles hade sjungit klart så bestämmde vi oss för att sitta en stund vid datorn, innan det var dags att gå och lägga sig.    

 

Skrivet av Sandra 15 juli 2008 klockan 22:18

Av Sandra Sterner - 15 juli 2008 15:00

Jag  har aldrig förstått det här, med vad en del föräldrar tänker på då dom väljer konstiga namn till sina barn. Ser dom ingen samband med att ge sitt barn ett konstigt namn. Att dom kanske utsätter sitt barn för mobbning.

 

 

Hon får heta Luleå

 

 

Linda Alderstigs och Hans Dahlberg från Göteborg. Har nu äntligen fått rättfrån länsstyrelsen, att döpa sin 8 månaders dotter till Luleå.

Från början fick dom avslag från Skatteverket, då dom inte tyckte namnet var passade. Men föräldrarna valde att överklaga till länsrätten där dom fick rätt. I sin överklagan nämner dom tidigare namn som blivit godkända av skatteverket, såsom: Avetsta, Skara, Mora, Kalix, Kiruna.

 

Föräldrarna ser inget som helst konstigt med namnet Luleå, och kan inte heller förstå all kritik som dom har fått.Vi bestämmde namnet redan när hon låg i magen,och vi får någon gång ta med oss Luleå upp till Luleå och visa henne staden, hon är döpt efter.

 

Nedan andra ( konstiga) namn som blivit godkända av skatteverket

 

Texas (246) Män

 

Chelsea (119) Kvinnor

 

Paris  (50) Kvinnor

 

London (4) Män

 

Avesta (25) Män

 

Mora (5) Kvinnor

 

Skara (2) Kvinnor

 

Vara (2) Kvinnor

 

Kalix (1) Man

 

Kiruna (9) Kvinnor

 
Skrivet av Sandra 15 juli 2008 klockan 15:06

Av Sandra Sterner - 14 juli 2008 23:45

Det verkar som om Micke börjat få lite mera ordning på sin blogg. Hans namn på bloggen är: "Tatuerad hårdrockare med 8 barn" ( Han har två barn sedan tidigare äktenskap + mina 6 barn)

 

Det tog ett tag för honom, innan han kom underfund med hur det funkade med att ha en blogg! Men nu verkar det som allting flyter på som det ska.

 

Tänk att även tuffa hårdrockare kan gå och bli riktiga mjukis bloggare och dom hittills skrivna inläggen är väldigt fint skrivna.

 

Micke berättade nyss för mig att under loppet utav 1 timme hade han redan fått 4 kommentarer.

 

Skrivet av Sandra 14 juli 2008 klockan 23:39

Av Sandra Sterner - 14 juli 2008 20:30

Vad ska man säga...som tack för hjälpen, för att jag hjälpte Micke att starta upp hans blogg, så skickar han den här bilden till mig.

 

 

 

Men jag är inte alls "sugen" på någon banan.

 

Skrivet av Sandra 14 juli 2008 klockan 20:38

Av Sandra Sterner - 14 juli 2008 20:30

Ni skulle bara veta hur många gånger jag har frågat Micke.

 

- Ska inte du också ta och skaffa dig en egen blogg.

 

Till svar har jag fått.

 

- Sånt där skit håller inte jag på med. Det är mest tjejer som håller på skriver bloggar.

 

Hårdrockare och tuffing som ha är så vill han väl inte erkänna, att även killar kan skriva blogg. Då Micke ändå är rätt så nyfiken av sig så läser han min blogg flera gånger varje dag.

   

Idag fick jag denna kommentar utav Micke, och nedan kan ni läsa vad det var han skrev till mig.

 

Hej Älskling!
"Nu har jag försökt att skaffa mig en blogg. Kan du hjälpa mig med inställningarna snälla. Jag älskar dig din knubbsäl
"

 

Jaså, nu har Micke ändrat sig helt och hållet och bestämt sig för att starta upp en egen blogg. Och vill förstås ha min hjälp med att starta upp bloggen.

 

Just nu sitter han vid sin dator alldeles bakom mig i vårat datarum, och är lite irriterad. Det verkar som han ännu inte riktigt har fattat, det här med inställningar, bakgrunder och sidokolumnen än. Jag ska såklart hjälpa honom så mycket som jag bara kan. 


Ni som är nyfikna på Mickes blogg klicka gärna in på den så får ni se.


Skrivet av Sandra 14 juli 2008 klockan 20:25
Av Sandra Sterner - 14 juli 2008 11:15

                      

 

Dayana från Venezuela blev Miss Universum 2008

 

Tävlingen avgjordes i Vietnamn. Den som tog hem första pris och fick den vackra kronan på sitt huvud. Var Dayana Mendoza, 22 år från Venezuela.

 

De andra fyra finalisterna kom från Columbia, Dominikanska Republiken, Mexiko och Ryssland.

 
Skrivet av Sandra 14 juli 2008 klockan 11:09

Av Sandra Sterner - 13 juli 2008 22:45

Det här måste jag bara skriva om !!!

 

Som ni kanske vet sedan tidigare inlägg från mig idag.

Så hade jag lagt in en annons på blocket för att sälja min dotters gamla cykel, som hon vuxit i från.

 

Det var en kille som hörde av sig, och ville köpa den till sin dotter. Vi kom överens om en tid då han skulle komma hem till oss, för att titta på cykeln.

 

Då våran dörrklocka har varit sönder en tid. Så tänkte jag att det kanske vore bäst att sätta upp en lapp, brevid dörrklockan.För att upplysa om att ringklockan är sönder. Annars står han där och ringer på och vi hör ingenting, och det vore inte speciellt bra. Står och skriver på lappen "knacka på dörren" vid diskbänken, i vårat köket, och tittar ut genom vårat köksfönster.

En bit längre  bort ser jag en något förvirrad kille som står läser på grannarnas husnummer för att hitta rätt. Det måste vara han som ska köpa cykeln tänkte jag.

 

Jag tänkte att jag skulle vara lite smart !!

Så jag ropar på Micke och säger att jag tror det är han som ska titta på Carolines cykel. Som är här utanför och letar efter rätt hus nummer kan inte du gå ut och säga till att det är här vi bor.

 

Micke "dumsnäll" som han är går, han och öppnar dörren och ropar åt killen: Tjohoo, är det du som skulle kolla på en liten barncykel?

 

Killen kommer gående mot våran dörr, och han har sina två små döttrar med sig. Dom kommer in till oss,och vi visar dom till våran baksida där cykeln står.

 

Jag frågar den äldsta flickan som ska ha cyklen om hon vill provsitta på cykeln och kanske ta en provtur. Hon gillar cykeln jättemycket, och säger till sin pappa att hon vill ha cykeln.

Pappan tar upp sin plånbok ur bakfickan och frågar ni tar väl kontokort!!!

 

Jag kan inte annat en att börja gapskratta.

 

- Ser vi ut som ett företag?  Åh, nej, vi tar inte kort. 

 

- Finns det en bankomat någonstans i närheten

 

Jag med min humor, kunde förstås inte vara tyst

 

- Du ser den stora eken därborta, det finns ett stort hål i den, där finns det en bankomat.....

 

- Nähä

 

- Joho

 

- Du skämtar

 

- Så klart jag gör.

 

 Men det hela började så roligt. Då han frågade om vi tog kort, så jag bara fortsatte med farten. 

  

- Till slut förklarade jag att det finns en bankomat uppe vid vårat centrum.

 

- Kan mina två flickor stanna hos er medan jag hämtar pengarna.

 

- Javisst sa jag, det ingår i priset på cykeln. Att jag även ställer upp som barnvakt.

 

Så gick han iväg och lämnade sina två små flickor till mig, och Micke.

 

- Vad vill ni ha då frågade jag, dom små tjejerna, är ni törstiga?

 

Tjejerna stod alldeles tysta och stirrade på mig.

 

  

- Skulle det smaka gott med lite saft och kex

 

In till köket för att göra ordning lite saft (som förstås var slut) Så det blev lite cola istället, och lite torra mariekex. Jag gick  tillbaka med det till våran baksida. Där småtjejerna fortfarande stod. Jag tänkte dom hade knappt rört sig ur fläcken. Stackars småtjejer så farlig är jag inte.

 

- Kom nu ska ni få lite cola och några mariekex.

 

Gulliga som dom var så kom dom till bordet. Där jag hade dukat upp, med cola och mariekex. Nu får ni sätta er ner och mumsa i er det här  tills eran pappa kommer tillbaka.

 

Flickorna satte sig ner, och började dricka av läsken och äta av kakorna.

 

- Vad det gott frågade jag

 

- Ja, sa dom

 

- Jag frågade vad dom hette

 

Dom sade sin namn, och berättade samtidigt att deras mamma var hemma med deras lillebror. 

Den yngre flickan som var med tyckte jag lite synd om. Då det bara var det äldre flickan som skulle få en fin begagnad cykel. Jag hade några dagar tidigare hade rensat ut massor av Carolines gosedjur, ur hennes rum. Så tänkte jag att hon skulle få med sig någon liten nalle.

 

- Kom sa jag, och visade henne vägen till kartongen där det låg massor av gosedjur. Som Caroline inte längre ville ha.


- Du får ta precis vilken du vill.


Den lilla tjejen valde en rosa nalle.


Vi gick tillbaka till baksidan, och nu hade deras pappa kommit tillbaka från cenrumet. Nu hade han med sig penagrna och nbetalde för cykeln. Både pappan och hans både döttrar verkade vara mycket nöjda när dom gick iväg.


Skrivet av Sandra 13 juli 2008 klockan 22:50

Select language

Presentation

 
  
 Välkomna alla gamla och nya läsare till min nya blogg! Nu verkar det som både mina gamla och förstås nya läsare hittat till denna sida.Jag skriver i både denna blogg och i denna  Metrobloggen  och det är bara för Er läsare att själva välja vilken blogg nu väljer följa. Jag skriver mycket om alla mina älskade barn: Nina, Jimmy, Henrik, Niclas, Tobias och Caroline. Detta är bara lite på toppen utav allt det jag skriver. Jag blandar även mina inlägg allt ifrån mitt privatliv, familj, jobb, shopping, musik, fester, humor och mycket mycket mer och mera får ni läsa om mig om ni väljer att följa med i min nya blogg. Nu börjar det bli hög tid att börja blogga. Vi syns väl inne på bloggen? Välkomna in i min bloggvärld.
 

Fråga mig

4 besvarade frågor

Vill ni kontakta mig ?

Om ni har frågor eller funderingar och desamma gäller om ni önskar annonsera i min blogg. Välkommen att sända ett mail:

sandraas1@live.se

                                              

             

 

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Klocka

  

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards